Prelucrarea metalelor cu deformare plastica

Procese de deformare plastica a biomaterialelor

Procese de deformare plastica a biomaterialelor
În timpul prelucrării metalelor prin presiune, deplasarea particulelor de material se supun legii celei mai mici rezistenţe. Conform acestei legi, particulele de material ce se deformează plastic se deplasează numai în direcţia celei mai mici rezistenţe. Altfel spus, tendinţa de deplasare a particulelor de material în diferite direcţii este invers proporţională cu rezistenţa de deplasare.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 104kb
Downloads: 804
Materia: Chimie

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
Pagubele provocate de coroziune sunt legate nu numai de pierderile de metal, ci şi de faptul că utilajele, construcţiile, piesele etc. distruse de coroziune au un cost mult mai mare decât al materialului din care sunt confecţionate. Dacă la acestea se adaugă şi chelutielile pentru repararea pagubelor provocate de coroziune, montarea aparaturii de înlocuire, utilizarea materialelor anticorozive scumpe, aplicarea metodelor de protecţie anticorozivă, cât şi faptul că aproape în toate domeniile industriei se pune problema protecţiei anticorozive, ne dăm seama de importanţa economică pe care o prezintă coroziunea.

Alte referate despre: coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat, referat coroziunea metalelor

Metale

Metale
Cu aproximativ doua sute de ani in urma, Lomonosov,in lucrarea sa “Bazele metalurgiei si arta mineritului” definea metalele astfel: “ Metalele sunt corpuri stralucitoare care se pot ciocani “ Intr-un lexicon german publicat in 1897 metalele erau caracterizate dupa cum urmeaza: “ Acele elemente care sunt bune conducatoare de caldura si electricitate, poseda luciu metallic, sunt netransparente in anumite proportii in grosime”.

Alte referate despre: materiale metalice, utilizarea metalelor, metale

Coroziunea si protectia metalelor

Coroziunea si protectia metalelor. Generalităţi:
În epoca contemporană de intensă dezvoltare industrială, când consumul de metale şi utilaje este în continuă creştere apare ca deosebit de importantă, în special pentru cele feroase, preocuparea pentru protejarea acestora împotriva distrugerii prin coroziune.
Pierderile de metale şi aliaje produse de coroziune reprezintă aproximativ o treime din producţia mondială. Chiar dacă se consideră că o parte din metal se reîntoarce în circuit prin retopire, totuşi aceste pierderi totalizează în cazul fierului cel puţin 10-15% din metalul obţinut prin topire.

Alte referate despre: coroziunea si protectia metalelor, referat coroziunea si protectia metalelor, coroziunea si protectia metalelor si aliajelor impotriva coroziunii

Coroziunea metalelor

Oxidarea lui mai intensa are loc abia la 800°C.Oxidarea intensa a beriliului pulbere are loc la temperaturi mult mai joase.
CADMIUL-la temperatura obisnuita ,in aer curat este stabilit.In aer umed se acopera cu un strat protector de CdO care impiedica oxidarea in adancime.

Alte referate despre: coroziunea metalelor si metode de prevenire, referat despre coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat chimie

Utilitatea si pericolul folosirii metalelor radioactive

Acest efect este foarte indelungat,de ordinul anilor,pe cand combustia totala a unui gram de carbune nu produce decat cam 8000 cal.Radioactivitatea a atras atentia oamenilor de stiinta din intreaga lume dupa aceste descoperiri.In urmatoarele decenii multe aspecte ale acestui fenomen au fost examinate in detaliu.

Alte referate despre: pericolul depozitarii deseurilor radioactive, metale radioactive, pericolul depozitarii deseurilor radioactiva

Utilizarea metalelor si a aliajelor neferoase

Metalele si aliajele neferoase au o utilizare din ce in ce mai larga in industriile constructoare de masini, electronica, electroenergetica si chimica.Cuprul este un metal de culoare rosiatica, greu (dCu=8 950Kg/m³) si relative greu fuzibil(Ttop=1803°C). Este maleabil, rezistent la coroziune atmosferica si are conductivitate termica si electrica mare.

Alte referate despre: utilizarea metalelor si a aliajelor neferoase referat, utilizarea metalelor si a aliajelor neferoase, utilizarea metalelor si a aliajelor

Principiile mecanicii

Au fost enuntate de catre fizicianul Isaac Newton in cartea sa:”Principiile matematice ale filozafiei naturii” in anul 1867 si a constituit trecerea fizicii din domeniul filozofiei in domeniul stiintei (Fizica a devenit stiinta) de aceea Newton este denumit „Printul stiintei”.

Alte referate despre: principiile mecanicii, principiile mecanici newtoniene, principiile mecanicii clasice

Valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare

Dezvoltarea continua a productiei si consumului de materiale plastice a determinat, asa cum s-a aratat, o crestere considerabila a cantitatilor de materiale secundare de acest tip. Acestea din urma se caracterizeaza printr-un continut energetic ridicat si capacitate mare de poluare a mediului ambiant, factori care justifica preocuparile intense pentru valorificare lor.

Alte referate despre: valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare, valorificarea materialelor plastice, valorificarea deseurilor din material plastic

Metalele grele

Pb din sol este absorbit de plante, in special de radacini, Pb din atmosfera poate ajunge in frunze, de unde consumat de animale poate ajunde la concentratii destul de importante. Mamiferele erbivore retin 1% din plumbul consumat. Omul preea plumbul atit prin respiratie, dar mai ales prin alimente.(330 m g/zi).

Alte referate despre: poluarea cu metale grele, poluarea solului cu metale grele, poluarea apei cu metale grele

Detectorul de metale

Detectorul de metale reprezintă un dispozitiv electronic care permite sesizarea şi localizarea de obiecte metalice aflate sub diverse straturi nemetalice,ca pământ,zid,zăpadă,apă,lemn,etc. Funcţionarea lui se bazează pe fenomenul de inducţie electromagnetică.Componenta principală este o bobină căreia i se aplică pulsuri de curent.

Alte referate despre: detectorul de metale, detectorul de metale referat, detectorul de metale referat fizica

Prelucrare prin deformare plastica

Legea volumului constant. Făcând abstracţie de uncie pierderi de material prin ardere şi prin îndesarea materialului cu goluri interioare, se poate considera că volumul se păstrează constant în timpul deformării. Semifabricatul iniţial I, de volum V0= a0 b0 h0, sub acţiunea forţei P, capătă forma II (fig. 1)de volum V =a b h, respectându-se egalitatea a0 b0 h0=abh=constant.

Alte referate despre: prelucrarea prin deformare plastica, procedee de prelucrare prin deformare plastica, prelucrare prin deformare plastica

Prelucrarea alezajelor prin rectificare

Conicitatea piesei se obţine prin legătura cinematică rigidă dintre avansul radial III şi avansul de pătrundere IV. Mărimea acestor avansuri se alege astfel încât rezultanta celor două mişcări R să fie paralelă cu generatoarea conului de rectificat.
Piatra de rectificat se alege cu conicitatea egală cu a piesei. Tehnologia de prelucrare şi elementele regimului de aşchiere se stabilesc la fel ca pentru alezajele cilindrice.

Alte referate despre: prelucrarea alezajelor prin rectificare, prelucrarea alezajelor prin rectificare brosarea lepuirea honuirea, www referat ro prelucrarea alezajelor prin rectificare 1773d

Compozitia plastica

Intr-un spatiu plastic, prin organizarea elementelor de limbaj plastic (puncte , linii , culori , forme) dupa anumite principii, se creeaza o forma unitara numita compozitie plastica. O compozitie este considerata unitara daca prin eliminarea unui element se strica ordinea si echilibrul acesteia. Cand elementele de limbaj plastic (puncte si linii) au o semnificatie statica , fiind ordonate pe trasee orizontale sau verticale, iar culorile apropiate valoric, raman in acelasi plan, compozitia este statica.

Alte referate despre: compozitia plastica, compozitie plastica, compozitia plastica referat

Prelucrarea argilei

Toba de uscare se roteşte lent. Axa tobei este înclinată sub unghi de 5-6º, şi bucăţi de argilă în timpul rotirii se duc spre capătul de descărcare. Ca agent termic servesc gazele din cuptoare.
În tobele de uscare la capătul de descărcare se recomandă de suspendat lanţul, care contribuie la afânarea argilei. Acesta permite de obţinut argila cu umiditatea uniformă şi de majorat productivitatea tobei.
Colergang este unul din utilajul principal în industria ceramicii pentru prelucrarea argilei şi pregătirea masei pentru formare. El poate fi cu măcinarea uscată sau umedă, cu acţiunea periodică sau continuă.

Alte referate despre: prelucrarea argilei, prelucrarea argilei terapeutice, prelucrarea argilei fimo

Prelucrarea canalelor si canelurilor

Canalele sunt detalii constructive reprezentând adâncituri pe suprafeţele pieselor, cu traseu rectiliniu, mai rar curbiliniu. Ele pot fi folosite în următoarele scopuri :

- pentru ghidarea unor piese mobile (de exemple, canalele în coada de rândunică);

- pentru aşezarea pieselor în vederea prelucrării (de exemplu, canalele triunghiulare ale prismelor) :

- pentru formarea suprafeţelor si muchiilor tăietoare ale sculelor aşchietoare (de exemplu, canalele frezelor) ;

- pentru scurgerea fluidelor (de exemplu, canalele pentru scurgerea lichidelor de ungere si răcire sau canalele de ungere) etc.

Alte referate despre: prelucrarea canalelor si canelurilor, prelucrarea canalelor si canelurilor 46f42 doc, prelucrare canale si caneluri

Laminarea

Pentru a realize un anumit grad de deformare se executa de obicei mai multe treceri successive ale semifabricatului printer cilindrii laminorului, dupa micsorarea prealabila a distantei dintre acestia.

Alte referate despre: laminarea, laminarea metalelor, laminarea referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles