Prelucrarea metalelor prin deformare plastica

Procese de deformare plastica a biomaterialelor

Procese de deformare plastica a biomaterialelor
Cu ajutorul acestor teorii se poate demonstra că pentru toate prismele u secţiune necirculară, forma acestei secţiuni în timpul refulării tinde să devină rotundă. Din această cauză, în literatură, legea celei mai mici rezistenţe, se mai întâlneşte şi sub numele de legea celui mai mic perimetru.

Procese de deformare plastica a biomaterialelor
PARTEA EXPERIMENTALĂ
Pentru efectuarea acestei lucrări se vor refula trei epruvete din plumb, având forma unor prisme triunghiulare, pătrate şi dreptunghiulare.

Eprubetele se vor refula la diferite grade de deformare calculate cu relaţia:După refularea la diferite grade de deformare, epruvetele îşi schimbă forma secţiunii transversale din triunghi, pătrat sau dreptunghi, într-o altă formă cât mai apropiată de cerc, cu atât mai mult cu cât gradul de deformare este mai mare.

Procese de deformare plastica a biomaterialelor
Rezultatele obţinute după refulare ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 104kb
Downloads: 804
Materia: Chimie

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
Atât coroziunea chimică cât şi cea electrochimică, fiind procese ce se desfasoară la interfaţa metal-gaz, fac parte din categoria reacţiilor eterogene şi se supun legilor generale ale cineticii acestor reacţii. După aspectul distrugerii, coroziunea poate fi clasificată în : coroziune continuă, când întreaga suprafaţă metalică a fost cuprinsă de acţiunea mediului agresiv; şi caroziunea locală când distrugerea se produce numai pe anumite porţiuni ale suprafeţei metalului sau aliajului.

Coroziunea metalelor. Coroziunea chimică :
Coroziunea chimică a metalelor sau aliajelor se produce prin reacţii ce se desfasoară la suprafaţa acestora în contact cu gaze uscate sau soluţii de neelectroliţi. Produsele care rezultă sub acţiunea acestor medii rămân, în general, la locul interacţiunii metalului cu mediul coroziv, sub formă ...

Alte referate despre: coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat, referat coroziunea metalelor

Metale

Metale
Pe baza cunostintelor capatate pana in prezent, metalele pot fi definite ca elemente chimice cu structura cristalina care, spre deosebire de nemetale, prezinta proprietati fizico – chimice, mecanice si tehnologice.

Alte referate despre: utilizarea metalelor, metale, metale si nemetale

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
Termenul de coroziune este convenţional şi cuprinde o serie de procese, de schimbări chimice şi electrochimice prin care metalele trec dintr-o formă elementară într-o formă combinată. Această trecere este posibilă deoarece în natură, în mod obişnuit, metalele se găsesc sub formă combinată ca: oxizi, carbonaţi, hidroxizi, a căror energie liberă este mai mică decât a metalului pur, ceea ce determină tendinţa naturală a metalelor de a trece la forme cu energie liberă mai redusă.

Alte referate despre: coroziunea metalelor si metode de prevenire, referat despre coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat chimie

Coroziunea metalelor

Intensitatea procesului de coroziune chimică este condiţionată de:natura materialului, natura materialului corosiv, concentraţia , temperatura şi presiunea mediului corosiv şi durata de contact. Dintre factorii externi,acţiunea cea mai dăunătoare asupra metalelor o are oxigenul.

Alte referate despre: referat chimie coroziunea metalelor, coroziunea metalelor si protectia anticoroziva, coroziunea metalelor si metode de prevenire ai ei

Coroziunea si protectia metalelor

Coroziunea si protectia metalelor
Coroziunea metalelor şi aliajelor se defineşte ca fiind procesul de distrugere spontană a acestora, în urma interacţiunilor chimice, electrochimice şi biochimice cu mediul de existenţă. În practică fenomenele de coroziune sunt de obicei extrem de complexe şi apar sub cele mai diferite forme, motiv pentru care, o clasificare riguroasă a tuturor acestor fenomene nu este posibilă, între diferite clase existând intrepătrunderi. După mecanismul de desfăşurare se pot distinge două tipuri de coroziune :

Alte referate despre: coroziunea si protectia metalelor, referat coroziunea si protectia metalelor, coroziunea si protectia metalelor si aliajelor impotriva coroziunii

Utilizarea metalelor si a aliajelor neferoase

Din aceste alame se toarna armature, carcase, elemente de garniture etc., turnarea executandu-se in forme de nisip, cochilii sau sub presiune. Alamele pemtru lipit se livreaza sub forma de granule sau vergele si servesc la lipirea tablelor si a tevilor de cupru, alame , bronzuri, oteluri si a pieselor din fonta.

Alte referate despre: utilizarea metalelor si a aliajelor neferoase referat, utilizarea metalelor si a aliajelor neferoase, utilizarea metalelor si a aliajelor

Principiile mecanicii

Au fost enuntate de catre fizicianul Isaac Newton in cartea sa:”Principiile matematice ale filozafiei naturii” in anul 1867 si a constituit trecerea fizicii din domeniul filozofiei in domeniul stiintei (Fizica a devenit stiinta) de aceea Newton este denumit „Printul stiintei”.

Alte referate despre: principiile mecanicii, principiile mecanicii clasice, principiile mecanicii newtoniene

Valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare

Materialele polimerice secundare tehnologice se considera toate materialele rezultate la prelucrarea MP1, inerente procedeului in stadiul respectiv, tehnologiei si constructiei instalatiei si care nu pot fi evitate, chiar in conditii perfecte de lucru. Ca exemplu de astfel de SMP1 mentionam: culeele, materialul din canalul de injectie si bavurile formate la prelucrarea prin injectie; bavurile formate la prelucrare prin presare, suflare si turnare; materialele rezultate la decuparea produselor fabricate prin termoformare sau alte procedee secundare de prelucrare, confectie etc.

Alte referate despre: valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare, valorificarea materialelor plastice, biodegradarea materialelor plastice

Metalele grele

Mercurul este singrul metal care se gasete in toate cel trei medii majore - apa, sol, atmosfera. Sursele de mercur sunt naturale si din activitatea umana. Mercurul este folsit mai ales in industria chimica la fabricarea vopselelor, a hirtiei, a unor pesticide si fugnicide, a produselor farmaceutice, a dezinfectantilor.

Alte referate despre: metalele grele, metalele grele din sol, metalele grele din alimente

Detectorul de metale

Detectorul de metale reprezintă un dispozitiv electronic care permite sesizarea şi localizarea de obiecte metalice aflate sub diverse straturi nemetalice,ca pământ,zid,zăpadă,apă,lemn,etc. Funcţionarea lui se bazează pe fenomenul de inducţie electromagnetică.Componenta principală este o bobină căreia i se aplică pulsuri de curent.

Alte referate despre: detectorul de metale, detectorul de metale referat, detectorul de metale referat fizica

Prelucrare prin deformare plastica

Legea coexistenţei deformaţiilor elastice şi a celor plastice în timpul defor¬mării. Deformarea plastică, de mărime p, este însoţită întotdeauna de o defor¬mare elastică, de mărime e astfel încât deformaţia totală t este t=e +p

Alte referate despre: prelucrarea prin deformare plastica, procedee de prelucrare prin deformare plastica, prelucrare prin deformare plastica

Prelucrarea cu jet de plasma

Un alt obiectiv in control este si calitatea suprafetelor prelucrate. Pentru a stabili daca suprafetele prelucrate prezinta sau nu denivelari accentuate se utilizeaza rigla de verificare. Rebuturile care se inregistreaza la debitare pot fi cauzate de nerespectarea intocmai a dimensiunilor prescrise sau a parametrilor procedeului (viteza, temperatura, parametrii electrici). Daca taierea s-a facut dupa trasare, rebutarea se poate datora transarii gresite sau neatentiei lucratorului.

Alte referate despre: prelucrarea cu jet de plasma, referat prelucrarea cu jet de plasma, prelucrarea cu jet de plasma a materialelor metalice

Prelucrarea strugurilor

Referat despre Prelucrarea strugurilor
Prelucrarea se face diferit dupa felul vinurilor care se doreşte a fi obţinute,în esenţǎ aceastǎ lucrare constǎ în extragerea mustului din boabe prin operaţiile de zdrobire-dezbrobonire,rǎvǎcit şi presare. Zdrobitul-dezbrobonitul.
Zdrobitul strugurilor este operaţia de spargere a pieliţei boabelor,cu scopul de a uşura scurgerea mustului.Lucrarea se executa cu ajutorul zdrobitoarelor,fiind obligatorie la prepararea tuturor tipurilor de vin.

Alte referate despre: prelucrarea strugurilor, industria vinului- prelucrarea strugurilor, prelucrarea strugurilor si separarea mustului

Prelucrarea imaginilor

Astfel, daca se mareste foarte mult, conturul desenului apare in trepte (efectul de „dinti de ferestrau”), iar daca se micsoreaza foarte mult, punctele ajung sa se suprapuna unele peste altele. Un alt dezavantaj al acestui tip de grafica este dimensiunea foarte mare a fisierului in care se memoreaza desenul, deoarece cu cat desenul este mai mare cu atit el contine mai multe puncte pentru care trebuie sa se memoreze codul de culoare, iar cu cat se folosesc mai multe culori in realizarea desenului, cu atit sunt necesari mai multi biti pentru memorarea culorii pentru fiecare pixel.

Alte referate despre: prelucrarea imaginilor, prelucrarea imaginilor digitale, prelucrarea imaginilor in word

Prelucrarea canalelor si canelurilor

Principalele procedee de prelucrare prin aşchiere a canalelor sunt indicate în tabelul 1.1. Singurul procedeu de prelucrare care permite obţinerea oricărui tip de canal este frezarea. În general, aplicarea unui anumit procedeu este condiţionată nu numai de forma secţiuni transversale a canalului, ci şi de traseul său şi de felul suprafeţei pe care este amplasată ( suprafaţa exterioara sau interioară ).
În continuare vor fii descrise principalele tehnologi de prelucrare a celor mai uzuale canale.(Fig.1.)

Alte referate despre: prelucrarea canalelor si canelurilor, prelucrarea canalelor si canelurilor 46f42 doc, argument prelucrarea canalelor si canelurilor

Laminarea

Tablele obtinute prin laminare pot fi: groase sau subtiri. O varianta a tablei subtiri este platbanda, caracterizata de lungimea foarte mare in raport cu latimea. O categorie aparte de table subtiri sunt asa numitele foite, caracterizate de grosimi foarte mici folosite in industria alimentara, usoara, electronica, electrotehnica etc.

Alte referate despre: laminarea, laminarea metalelor, laminarea referat
Referate afisate : 17
Medie note: 7.87 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles