Prelucrarea metalului prin deformare plastica

Procese de deformare plastica a biomaterialelor

Procese de deformare plastica a biomaterialelor
Cu ajutorul acestor teorii se poate demonstra că pentru toate prismele u secţiune necirculară, forma acestei secţiuni în timpul refulării tinde să devină rotundă. Din această cauză, în literatură, legea celei mai mici rezistenţe, se mai întâlneşte şi sub numele de legea celui mai mic perimetru.

Procese de deformare plastica a biomaterialelor
PARTEA EXPERIMENTALĂ
Pentru efectuarea acestei lucrări se vor refula trei epruvete din plumb, având forma unor prisme triunghiulare, pătrate şi dreptunghiulare.

Eprubetele se vor refula la diferite grade de deformare calculate cu relaţia:După refularea la diferite grade de deformare, epruvetele îşi schimbă forma secţiunii transversale din triunghi, pătrat sau dreptunghi, într-o altă formă cât mai apropiată de cerc, cu atât mai mult cu cât gradul de deformare este mai mare.

Procese de deformare plastica a biomaterialelor
Rezultatele obţinute după refulare ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 104kb
Downloads: 804
Materia: Chimie

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
În epoca contemporană de intensă dezvoltare industrială, când consumul de metale şi utilaje este în continuă creştere apare ca deosebit de importantă, în special pentru cele feroase, preocuparea pentru protejarea acestora împotriva distrugerii prin coroziune.

Alte referate despre: coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat, referat coroziunea metalelor

Metale

Metale. Proprietati fizico – chimice
- culoare – variaza de la cenusiu inchis la alb stralucitor ( exceptie face aurul si cuprul cu aliajele lor care sunt de culoare galbena si roscata)
- luciu metallic
- densitatea – de la 530 kg/mc ( litiu) la 22 500 kg/mc (osmiul)
- Fuzibilitatea – proprietatea metalelor de ase topi
- Dilatarea termica
- Conductibilitatea termica
- Conductibilitatea electrica
- Magnetismul – proprietatea de a fi atras ( diamagnetice ) sau respins (paramagnetice) intr-un camp magnetic; fierul, cobaltul si nichelul sunt feromagnetice ( isi pastreaza magnetizarea)
- Rezistanta la coroziune
- Starea de agregare – toate metalele se afla in stare solida la temperatura ambianta cu exceptia mercurului care este lichid

Alte referate despre: utilizarea metalelor, metale, metale si nemetale

Principiile mecanicii

Principiul 1 (al inertiei) este un principiu ideal, deoarece nu se poate verifica la nivelul unei planete.(explicatia va fi data de „Principiul 2”).
Inertia este proprietatea corpurilor de a-si mentine starea de miscare, repaus sau M.R.U.

Alte referate despre: principiile mecanicii, principiile mecanicii clasice, principiile mecanicii newtoniene

Valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare

Dar in instalatii de prelucrare a MP1 mai rezulta si alte tipuri de SMP1 cum ar fi: maturatura provenita de la spargera sacilor in care se transporta polimerul sau amestecul ce urmeaza a fi prelucrat (cel mai adesea sub forma de granule); corzi sau baghete din procesul de granulare si refuzul de la site de sortare a granulelor; filme, placi, epruvete distruse etc., rezultate in urma pregatirii si incercarii epruvetelor in cadrul controlului de calitate; materale rezultate la pornirea si oprirea instalatiilor de prelucrare sau de la curatirea utilajelor.

Alte referate despre: valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare, valorificarea materialelor plastice, biodegradarea materialelor plastice

Metalele grele

Cadmiul.
Are o puternica actiune toxica asupra organizmelor vii.
Cd patrunde in organism prin hrana si prin suprafata corpului si se acumuleaza selectiv in diferite tesuturi, unde se leaga partial de moleculele proteice.

Alte referate despre: metalele grele, metalele grele din sol, metalele grele din alimente

Detectorul de metale

Forma constructivă a detectorului poate fi modificată in funcţie de dorinţa constructorului. Ceea ce trebuie urmărit in acest caz este păstrarea posibilitaţii de obţinere prin reglaj a bătăilor nule pentru o poziţie cât mai centrală a cursorului potenţiometrului.

Alte referate despre: detectorul de metale, detectorul de metale referat, detectorul de metale referat fizica

Prelucrarea cu jet de plasma

In general taierea este o lucrare pregatitoare pentru alte operatii de lacatuserie, de aschiere, de deformare plastica. Din acest motiv controlul semifabricatelor taiate se executa din punct de vedere dimensional. Instrumentele folosite sunt metrul, sublerul, rigla gradata, raportul si sablonul.

Alte referate despre: prelucrarea cu jet de plasma, prelucrarea cu jet de plasma a materialelor metalice, referat prelucrarea cu jet de plasma

Prelucrarea strugurilor

Referat despre Prelucrarea strugurilor
Dezbrobonitul sau dezciorchinatul,constǎ în separarea ciorchiniilor de boabe cu scopul evitǎrii trecerii din aceştia a substanţelor tanate care scad calitatea vinului.Se executǎ cu ajutorul dezbrobonitoarelor, fiind obligatoriu numai la prepararea vinurilor roşii,a celor aromate şi a celor albe superioare. De regula aceste doua operaţii se executa concomitent cu ajutorul zdrobitoarelor-dezbrobonitoare sau a egrafulopompelor. Aceasta din urma în afarǎ de zdrobit şi dezbrobonit, executǎ pomparea boştinei în scurgatoare sau în bazinele şi cǎzile de fermentare.

Separarea mustului ravac(rǎvǎcitul).Este operaţia de scurgere liberǎ, fǎrǎ presare a mustului din strugurii zdrobiţi,rezultând ravacul,care constituie partea cea mai valoroasǎ a mustului.Rǎvǎcitul se face cu ajutorul scurgatoarelor(linurilor),care pot fi orizontale,rotative sau înǎlţate. Rǎvǎcitul se face imediat dupǎ zdrobirea strugurilor pentru a evita ...

Alte referate despre: prelucrarea strugurilor, industria vinului- prelucrarea strugurilor, prelucrarea strugurilor rosii

Prelucrarea alezajelor prin rectificare

Conicitatea piesei se obţine prin legătura cinematică rigidă dintre avansul radial III şi avansul de pătrundere IV. Mărimea acestor avansuri se alege astfel încât rezultanta celor două mişcări R să fie paralelă cu generatoarea conului de rectificat.
Piatra de rectificat se alege cu conicitatea egală cu a piesei. Tehnologia de prelucrare şi elementele regimului de aşchiere se stabilesc la fel ca pentru alezajele cilindrice.

Alte referate despre: prelucrarea alezajelor prin rectificare, prelucrarea alezajelor prin rectificare brosarea lepuirea honuirea, www referat ro prelucrarea alezajelor prin rectificare 1773d

Prelucrarea imaginilor

Astfel, daca se foloseste o paleta de 16 culori, pentru fiecare pixel din desen sunt necesari 4 biti pentru culoare, iar daca se foloseste o paleta de 256 de culori, sunt necesari 8 biti de culoare. In al doilea exemplu, din cauza maririi numarului de culori, necesarul de suport pentru memorarea desenului se dubleaza. Programul Paint din grupul de aplicatii Accesories al sistemului de operare Windows 95 foloseste grafica bitmap.

Alte referate despre: prelucrarea imaginilor, prelucrarea imaginilor digitale, prelucrarea imaginilor in word

Prelucrarea canalelor si canelurilor

Principalele procedee de prelucrare prin aşchiere a canalelor sunt indicate în tabelul 1.1. Singurul procedeu de prelucrare care permite obţinerea oricărui tip de canal este frezarea. În general, aplicarea unui anumit procedeu este condiţionată nu numai de forma secţiuni transversale a canalului, ci şi de traseul său şi de felul suprafeţei pe care este amplasată ( suprafaţa exterioara sau interioară ).
În continuare vor fii descrise principalele tehnologi de prelucrare a celor mai uzuale canale.(Fig.1.)

Alte referate despre: prelucrarea canalelor si canelurilor, prelucrarea canalelor si canelurilor 46f42 doc, argument prelucrarea canalelor si canelurilor

Organizarea si prelucrarea arhivei contemporane

Arhivele ar fi, asadar, grupuri mari de documente de o mare diversitate atat sub aspectul informatiei cat si sub aspectul suportului pe care sunt realizate in arhive, fie ele arhive nationale, departamentale (judetene), istorice, curente, documentele se afla grupate in fonduri si colectii.

Alte referate despre: organizarea si prelucrarea arhivei contemporane, organizarea si prelucrarea arhivelor contemporane, organizarea si prelucrarea datelor

Sistem de recunoastere automata a vorbirii bazat pe retele neuronale Fuzzy

Procesul de recunoastere automata a vorbirii poate fi descris ca un proces in patru etape si anume: inregistrarea esantioanelor vocale, prelucrarea semnalelor, extragerea caracteristicilor si clasificarea exprimarilor.Prima etapa este cea a inregistrarii esantioanelor vocale, in care este extreme de importanta receptia eficienta si conversia semnalului acustic provenit de la vorbitor intr-un echivalent electronic care poate fi memorat pentru prelucrari ulterioare.

Alte referate despre: beneficiile unui mediu bazat pe retele si internet, retele neuronale cu antrenare bazata pe intarire, recunoasterea vorbirii

Mierea

Dupa speciile de plante melifere de la care albinele au adunat nectarul:
- miere monoflora, provenita integral, (sau in mare parte), din nectarul florilor unei singure specii: (salcam, tei, floarea soarelui, menta)
- miere poliflora, provenita din prelucrarea unui amestec de nectar de la florile mai multor specii de plante.

Alte referate despre: mierea de mana, mierea de albine, mierea de albine referat

Plan de marketing atelier tamplarie

Avand in vedere faptul ca in ultimul timp numeroase persoane se retrag in mediul rural, exista o afluenta deosebita a fostilor locuitori ai acestor comune care se intorc catre locurile de origine. Astfel, apare o cerere crescanda de semifabricate din lemn destinate constructiei de case, dar si de produse de stolerie si tamplarie.

Alte referate despre: plan de marketing atelier tamplarie, plan marketing atelier tamplarie, plan de marketing atelier de tamplarie

Petrolul si carbunii

Formarea si extractia petrolului. Petrolul brut s-a transformat in urma cu milioane de ani si este rezultatul transformarilor chimice si fizice ale amestecului de mal (resturi vegetale si animale) existent pe fundul marilor si oceanelor. Acumularea continua de sedimente a scufundat in subsolul pamantului, la o adancime de aproximativ 3 km, malul bogat in materii organice, numit namol sapropelic.

Sub actiunea presiunii si a temperaturii namolul s-a transformat in roca (numita roca primara), iar materia organica (descompusa de bacterii anaerobe) intr-un amestec de petrol brut, apa si gaze. Sub actiunea gazelor, petrolul brut migreaza de la o roca la alta si se acumuleaza, doar in cele impermeabile, ca intr-un recipient perfect etans, numit zacamant (sau o punga de petrol).

Inchis ermetic in zacamant, amestecul de gaze creeaza o presiune foarte mare in acest sistem si face posibila ...

Alte referate despre: petrolul si carbunii, referat petrolul si carbunii, petrolul si carbunii referat
Referate afisate : 17
Medie note: 7.95 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles