Prepararea vinului de casa

Cultura vitei de vie

In acest referat este prezentat amanuntit modul de ingrijire si de cultivare cat si modul de intretinere a Vitei de Vie, in special dupa anul 5 de la plantare, punandu-se accent pe recoltarea strugurilor, modul de lucru pentru a se ajunge la un rezultat cat mai bun de productie al strugurilor cat si ingrijirea plantei in sine pentru productiile viitoare. Este infaptuit in mod cronologic, pe toata perioada anului, luna de luna.

Ianuarie
1. În aceastã lunã temperaturile sunt relativ scãzute de aceea în vii, practic, lucrãri nu se executã. Timpul trebuie folosit util la:
- prepararea lãzilor pentru soiurile de struguri pentru masã;
- prepararea cosurilor din mlajã pentru recoltarea strugurilor pentru vin;
- pregãtirea inventarului, utilajului, masinilor agricole, tractoarelor si autocamioanelor pentru anul agricol care se apropie.

2. În ultimii ani verile sunt secetoase de aceea, în afarã de aratul de toamnã, fisurarea adîncã a solului, amenajarea de constructii
antierozionale, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 490kb
Downloads: 13
Materia: Agronomie

Pomicultura si viticultura pe glob

O alta cauza care a contribuit hotarator la evolutia acestui tip de activitate a fost si existenta unor civilizatii
preponderent agricole, de tipul celor din antichitate (China, India, Mesopotamia, Egipt, Grecia, Imperiul Roman,etc), a caror subzistenta bazata aproape exclusiv pe rezultatele obtinute din agricultura a condus inevitabil la cautarea de mijloace de perfectionare a produselor avand utilitati multiple, nu numai alimentare, precum si de modalitati din ce in ce mai avantajoase si economice de sporire a productivitatii agricole si de facilitare a muncii in sine.

Alte referate despre: pomicultura si viticultura, referat despre pomicultura si viticultura, pomicultura si viticultura in moldova

Tehnologia de fabricare a vinului alb superior

Principalele caracteristici senzoriale ale vinului la punerea in consum:
a. Aspect: limpede cristalin,fara sediment;
b. Culoare: alb-verzui, galben-verzui, pana la galben pai, caracteristica tipului de vin;
c. Miros: aroma caracteristica soiului, fara miros strain;
Gust: placut, armonios, tipic pentru arealul de producere de soi.

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a vinului alb superior, tehnologia de fabricare a vinului alb, tehnologia vinului alb superior

Daunatorii vitei de vie si combaterea lor

Filoxera prezintă două cicluri bine distincte:
a.) un ciclu complet pe viţele americane (Vitis riparia, Vitis rupestris etc.) sau pe hibrizi, prezentând cele 4 forme morfologice: galicolă, radicolă, sexupară şi sexuată. In acest caz iernează ca ou de rezistenţă depus pe părţile aeriene ale viţei şi ca larve pe părţile subterane ale viţei de vie.

b.)un ciclu incomplet pe viţele europene (Vitis vinifera) fiind reprezentată în principal prin foma radicicolă, care se dezvoltă pe părţile subterane ale viţei de vie (rădăcini, radicele) şi mai puţin prin forma galicolă, care nu prezintă importanţă
economică.

Alte referate despre: daunatorii vitei de vie, bolile si daunatorii vitei de vie, bolile si daunatorii vitei de vie referat

Piata vinului in Romania

(a.) Aria pietei
Piata vinului in Romania
Vinul reprezintă o băutură alcoolică ce se consumă pe întreg teritoriul României. Nu putem delimita un anumit teritoriu sau spaţiu geografic, unde există numai non-consumatori absoluţi sau numai non-consumatori relativi. Teritoriul unde sunt comercializate vinurile reprezintă întreaga Românie, inclusiv şi pentru anul 2005. Comercializarea vinului, desigur, are loc în zonele mai intens populate, atât în mediul rural, cât şi urban.

Alte referate despre: piata vinului in romania, piata vinului din romania, piata vinului in romania 2010

Analiza senzoriala a vinului rosu

Culoarea trebuie sa corespunda tipului , soiului ,sortimentului si varstei vinului. La vinurile rosii se apreciaza intensitatea si nuanta culorii. Culoarea vie ,neta a vinului rosu , indica o aciditate ridicata , culoarea intense-un extract bogat. Termenii utilizati pentru aprecierea culorii vinurilor rosii sunt : rosie luminoasa , rosie rubinie , rubinie-rosie , rosie-inchis , rubinie- inchis , grenat , rosie-violacee , rosie-albastruie , rosie bruna.

Alte referate despre: analiza senzoriala a vinului rosu, pp analiza senzoriala a vinului rosu, referate analiza senzoriala a vinului rosu

Maturarea strugurilor

Tehnologul vinificator care este interesat sa obtina vinuri de calitate urmareste evolutia procesului de maturare la struguri, in vederea stabilirii momentului optim de recoltare. Pentru cei doi parteneri, viticultori si tehnologi, interesele sunt comune: realizarea productiei de struguri, recoltarea si vinificarea strugurilor in conditii tehnologice superioare pentru obtinerea partizilor mari de vinuri de calitate care sa poata fi valorificate la preturi garantate.

Alte referate despre: maturarea strugurilor, compozitia chimica a strugurilor, maturarea carnii

Plan de afaceri - viticultura

În acest sens, se pune problema acordării unui sprijin financiar din partea statului pentru plantarea noilor culturi de viţă nobilă, deoarece operaţiunea este foarte costisitoare. Obligativitatea înlocuirii culturilor nu îi va viza şi pe cei care produc vin pentru consum propriu sau pentru mic comerţ regional.

Alte referate despre: plan de afaceri viticultura, plan de afaceri-viticultura, plan de afaceri - viticultura

Viticulture en France

Le beaujolais est un vin produit dans la région des coteaux du Beaujolais (Rhône), exclusivement à partir du cépage gamay pour les vins rouges et du cépage chardonnay pour les vins blancs. Les vins blancs ne représentent que 1 % de la production. Le cépage pinot noir est autorisé pour les vins rouges mais n'est plus utilisé aujourd'hui.

Alte referate despre: viticulture en france, referat viticulture in france, referate franceza

Caracterizarea personajelor din opera Casa mare de Ion Druta

Caracterizarea Vasiluţei
In drama „Casa mare” Vasiluţa ocupăloculPersonajului principal .Numele ei semnifică –bunătate,sîrguinţă.Lucra mereu pe lîndă casă,cutreiera cîmpurile ca funicuţa muncind toată ziua,ceea ce ne demonstreaza ca este o bună gospodina.Ea este o femeie tînără ,simplă de la ţară care a rămas văduvă din tinereţe deoarece soţul îi murise pe front.

Alte referate despre: caracterizarea personajelor din opera casa mare de ion druta, caracterizarea personajelor din casa mare de ion druta, casa mare de ion druta caracterizarea personajelor

Casa Baniei

Became state property, Casa Baniei worked for different institutions: school clerk, Court Craiova, between 1896 - 1914, College of teacher (1914 - 1924); School Brothers Buzesti - secondary school classes Theological Seminary; State Archives - for a short period, and from 1933 until 1948, became the seat of the Museum of Oltenia.

Alte referate despre: casa baniei, casa baniei referat engleza, casa baniei in engleza

Casa Nationala- Oradea

Casa Nationala- Oradea are forma patrulatera, cu o curte interioara, cladirea fusese pana in 1919 hotelul si restaurantul “Szechenyi”. Dupa 1919 hotelul si restaurantul s-au numit “Regina Maria”. In perioada interbelica cladirea a avut numarul 11 iar azi numarul casei este 13. Casa Nationala- Oradea

Alte referate despre: casa nationala de asigurari de sanatate, casa nationala de ajutor social, casa nationala de asigurari sociale

Casa la romani

Casele de închiriat, insulele erau speculate de proprietarii lor fără nici un scrupul. Având la parter ateliere şi prăvălii, iar la etaje – comunicând prin scări interioare de lemn – locuinţe de 1-2 camere şi o bucătărie, încăperi despărţite prin pereţi de lemn, aceste imobile (în care, totuşi, chiriile erau foarte ridicate) erau lipsite de cel mai elementar confort: fără încălzire, fără apă, fără servicii, cu o lipsă de igienă totală. La aceste neajunsuri se adăugau ploşniţele, zgomotele continui din apartamentele vecine, mirosul pestilenţial, murdăriile şi gunoiul din apropierea imediată a insulelor…

Alte referate despre: casa la romani, referat tehnologie prima casa din romania, casa la romani la nivelul inalt al socieatii

Pensiunea Casa Alba ppt

Spatiile de cazare (duble standard, duble de lux, apartamente si apartamente matrimoniale) sunt fiecare unic decorate oferindu-va o experienta noua de fiecare data. Toate sunt dotate cu incalzire centrala, baie, minibar, telefon, Tv.

Alte referate despre: pensiunea casa alba, casa alba, casa alba washington

Proiect evaluare casa

Prezentul raport de evaluare este valabil numai prezentat in ansamblu sau pentru scopul precizat .Raportul de evaluare sau oricare referire la acesta nu poate fi inclusa intr-un document destinat publicitatii fara acordul scris si prealabil al evaluatorului cu specificarea contextului in care urmeaza sa apara.Publicarea partiala sau integrala precum si utilizarea lui de catre alte persoane decat cele mentionate mai sus atrage dupa sine incetarea obligatiilor contractuale.
Scopul acestui raport de evaluare este estimarea valorii de piata a proprietatii imobiliare mentionate mai sus in vederea tranzactiei imobiliare.

Alte referate despre: raport de evaluare casa, evaluare casa, raport de evaluare casa de locuit

Legende istorice - Copilul din casa de Dimitrie Bolintineanu

Ca si ceilalti scriitori ai vremii sale, Bolintineanu a abordat diverse genuri si specii literare, cu acea insufletire a inceputurilor, fara sa se intrebe ce domeniu al literaturii ingaduia o mai deplina manifestare a talentului sau. A scris poezie-lirica, epica, satirica-proza, teatru.

Crezul literar al lui Dimitrie Bolintineanu este cel al tuturor scriitorilor nostri de la 1848, alaturi de care s-a aflat si in activitatea sa cetateneasca. Dupa el misiunea poeziei “este de a curati sufletele (…) de a le intari prin amintirea virtutilor si descrierea patimilor (pasiunilor) avand totdeauna in vedere imbunatatirea soartei oamenilor.”

Alte referate despre: legende istorice - copilul din casa de dimitrie bolintineanu, legende istorice - copilul din casa de bolintineanu, copilul din casa de dimitrie bolintineanu

la cuisine des escargots(prepararea melcilor)

Méthode traditionnelle : Aprčs avoir fait jeűner les escargots quelques jours (5 ou 6) dans des cagettes en bois (pas en plastique, sauf si elles ont un fond bien aéré, car il s'agit de les faire sécher et "coller" ) on les lave ŕ grande eau ou au jet. Ensuite on met dans un grand récipient une "couche" d'escargots puis une poignée de gros sel puis une couche d'escargots etc....

Alte referate despre: la cuisine des escargots, prepararea melcilor, recete franceze de prepararea melcilor

Calin (file din poveste) - Nunta Gazelor

Prezenta miresei (care este o planta) este infatisata intr-un singur vers si sugereaza gingasia, timiditatea si emotia puternica, insusiri firesti la o mireasa, in acest moment crucial al existentei ("Iar mireasa viorica i-asteapta-ndaratul usii"). Daca insusirile "mirelui flutur" se opun solemnitatii, sobrietatii lui Calin, "mireasa viorica" este la fel de emotionata, gingasa si fericita ca si fata de imparat.

La nunta gazelor este mult zgomot, un adevarat vacarm care atrage atentia tuturor, ea fiind, ca organizare, o nunta tipic taraneasca: in apropierea mirelui se afla lautarii ("Vin tantarii lautarii"), neamurile, ceilalti nuntasi, intregul alai, pretutindeni este zarva si veselie, iar nunta este condusa de un greier-vornic, "crainic sprinten", care cere permisiunea de a porni nunta gazelor alaturi de cea imparateasca.

Alte referate despre: calin file din poveste nunta gazelor, calin file din poveste nunta gazelor si nunta imparateasca, calin file din poveste-nunta gazelor
Referate afisate : 18
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles