Preparatele si servirea in restaurante

Preparatele si servirea in restaurante

Pentru ca preparatele sa fie gustoase şi servite impecabil respectarea condiţiilor descrise mai jos sunt foarte necesare. În economia de piaţă democartică totul se calculează, prin urmare datele luate iniţial în legătura cu numărul participanţilor şi meniul ales sunt esenţiale.

1.1 Tehnologia preparatelor din carne de vânat
Carnea de vânat utilizată ca materie primă pentru preparate culi-nare provine de la păsări sălbatice (potârniche, porumbel, prepeliţa, fazan, raţă etc.) şi de la mamifere sălbatice (iepure, capră, porc mistreţ etc.).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 48kb
Downloads: 6148
Materia: Diverse

Importanta bunei serviri a consumatorilor

Concomitent, sunt organizate forme de perfectionare continua a pregatirii profesionale distinte pe functii (chelner, bucatar, cofetar, sef de unitate, lucrator gestionar).

Alte referate despre: importanta bunei serviri a consumatorilor, referat despre importanta bunei serviri a consumatorilor, importanta bunei serviri a consumatorului

Tehnologia preparatelor din peste

Pestele proaspat are mucusul in cantitate mica, transparent, fara miros,corpul tare,pielea intinsa,umeda,lucioasa sau usor mata,solzii luciosi,bine fixati pe piele,globii oculari sunt bombati cu corneea transparenta,cu pupilele bine evidentiate,gura este inchisa,branhiile rosii sau roz,umede,lipsite de mucozitate,operculele bine lipite de branhii,se ridica greu si revin in pozitie initiala,abdomenul ape forma normala,consistenta,rigida,lipsit de pete,anusul are aspect albicios,este retractat si inchis,musculatura spatelui este tare,elastica,se desprinde greu de oase,in sectiune este neteda,stralucitoare,de culoare roz sau cenusie alba,cu miros placut. Pentru pestele congelat se verifica proprietatile organoleptice in stare congelata si decongelata.Dupa decongelare pestele trebuie sa prezinte caracteristicile organoleptice ale pestelui proaspat.

Alte referate despre: tehnologia preparatelor din peste, tehnologia preparatelor din peste atestat, tehnologia preparatelor din peste proiect

Serviciul de alimentatie si importanta acestuia

In consecinta continutul si calitatea serviciilor de alimentatie isi pun amprenta asupra calitatii si atractivitatii produsului turistic,cu efecte directe asupra dimensiunilor si structurii circulatiei turistice. In organizarea si proiectarea activitatii de alimentatie trebuie avute in vedere o serie de particularitati ale acesteia :

* sa fie prezenta in toate momentele importamte ale consumului turistic(puncte de imbarcare,mijloace de transport,locuri de destinatie sau sejur,puncte de agrement)pentru a putea raspunde unei palete largi de trebuinte.Acesta presupune adaptarea activitatii(varietatea sortimentala,program,structura serviciilor)la locul si momentul oferirii prestatiilor.

* sa asigure o diversitate structurala atat a preparatelor,cat ...

Alte referate despre: serviciul de alimentatie si importanta acestuia, serviciul de alimentatie si inportanta acestuia, prezentarea unui program de contabilitate rolul si importanta acestuia

Servirea meselor pentru banchet

Bucatele semanau atat cu cele din bucataria orientala, cat si medievala: foarte condimentate si acompaniate de sosuri complicate. Carnea era fiarta inainte de a fi prajita si era servita dulce. Gama gusturilor era de la dulce la acru. Partea cea mai importanta a banchetului era cea in care se bea, vinul fiind cel mai apreciat, dar numai indoit cu apa. In prima jumatate a cinei se manca, pentru ca apoi sa se bea, cea de a doua parte constituind banchetul propriu-zis ("comissatio").

Festinul era o mica sarbatoare. Cei prezenti purtau flori in par sau coronite si erau parfumati cu ulei inmiresmat (alcoolul nu era cunoscut, parfumurile fiind dizolvate in ulei).

Banchetul era mai mult de atat: daca stapanul avea un meditator pentru copii sau un filosof printre invitati acesta lua cuvantul si tinea o prelegere pe diverse teme. Existau momente in care se asculta muzica. La astfel de mese erau invitati si dansatori profesionisti ale caror servicii erau platite.

Romanii ...

Alte referate despre: servirea meselor pt banchet, organizarea si servirea meselor pt banchet, servirea si organizarea meselor de banchet

Inside McDonald - atestat

In addition to its effect on business standards, McDonald's has also been instrumental in changing local customs. By popularizing the idea of a quick restaurant meal, Watson's study suggests, McDonald's led to the easing or elimination of various taboos, such as eating while walking in Japan. McDonald's also flattens the social strata during dining — there is no problem of losing face for certain customers (who might be embarrassed when someone else ordered a more expensive item in a restaurant); the food at McDonald's is all similarly priced.

Alte referate despre: inside mcdonalds atestat, inside mcdonald s ppt atestat, inside mcdonald s atestat

Perspectivele grupei de servicii hoteliere si restaurante

In contextul de activitati ale industriei de servicii se integreaza si societatile comerciale care presteaza servicii de restaurant si bar, caracterizate printr-o mare diversitate de profile si grade de specializare. Unele dintre aceste unitati de alimentatie activeaza ca societati comerciale independente, iar altele sunt componente ale unor firme mai mari, ca de exemplu restaurantele si barurile din complexele hoteliere sau din cluburile private, restaurantele de la bordul navelor, vagoanele-restaurant ale Societatii Nationale a Cailor Ferate etc.

Alte referate despre: servicii hoteliere si restaurante, servicii hoteliere, calitatea serviciilor hoteliere

Managementul Produselor Noi - Plan de afaceri

Restaurantul Japanese Beauty ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite, cu specific nipon sau apartinand bucatariei internationale, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de preparate. Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii seviciilor sale, facand din aceasta un avantaj concurential.

Alte referate despre: managementul proiectelor referat plan de afaceri, managementul imm-urilor plan de afaceri la o firma, managementul proiectelor plan de afaceri

Plan de afaceri la S.C. Milenium S.A.

Ce le mai mari riscuri provin din posibilitatea intrarii pe piata a unor reprezentanti ai lanturilor internationale de restaurante si din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Carnii.
Solicitarile financiare:Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului in conditiile unei capacitati limitate, s-a hotarat deschiderea unui nou restaurant care vine in intampinarea tendintelor pietei.

Alte referate despre: plan de afaceri restaurant milenium referat, plan de afaceri milenium, plan de afaceri

Carne de macelarie

Prin pregatirea personalului inainte de sosirea clientilor se intelege totalitatea operatiilor efectuate de catre intregul personal, privind tinuta corporala si vestimentara, verificarea locului de munca, cunoasterea sortimentelor de preparate si bauturi ce se gasesc in unitate pentru servire precum si a sarcinilor deosebite din perioada de lucru respectiva. Realizarea acestor operatiuni in cele mai mici amanunte usureaza desfasurarea in conditii optime a activitatii privind servirea, realizarea obiectivelor muncii zilei de lucru respective, cu minimum de efort si maximum de eficienta.

Alte referate despre: carnea de macelarie, reguli si tehnici privind servirea prep din carne de macelarie, preparate din carne de macelarie cu legume si sos

Picaturi nazale

Categorii de preparate nazale :
1. Picaturi pentru nas (picaturi nazale) si spray-uri nazale (aerosoli)
Picaturile nazale si spray-urile nazale sunt solutii, emulsii sau suspensii, destinate instilarii sau pulverizarii in cavitatea nazala.

Picaturile nazale sunt in general conditionate in recipiente multidoza, care contin un dispozitiv de administrare corespunzator.Spray-urile nazale sunt conditionate, in general, in recipiente multidoza cu nebulizator sau presurizate, prevazute cu un sistem de administrare adecvat; recipientele presurizate pot fi prevazute cu valva dozatoare care permite administrarea medicamentului in doze unitare.Picaturile nazale conditionate in recipiente unidoza si dozele unitare ale spray-urilor sunt, in general, destinate unei actiuni sistemice a medicamentului.

2.Pulberi nazale (sisteme pulverulente)
Pulberile nazale sunt pulberi destinate insuflarii in cavitatea nazala cu ajutorul unui dispozitiv adecvat; marimea particulelor este aleasa astfel ...

Alte referate despre: picaturi nazale, picaturi nazale referat, antimicrobiene din picaturi nazale

Restaurant

Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele;
restaurant-rotiserie - unitate de alimentatie publica de mica capacitate, care propune carne la frigare-rotisor (pui, muschi de vaca si de porc etc.), gustari reci, salate, bauturi racoritoare, cafea, vin si un sortiment redus de bauturi alcoolice. Spatiul de productie se afla in interiorul salii de consumatie.

Alte referate despre: plan de afaceri restaurant, organigrama unui restaurant, restaurant

Substante si preparate chimice periculoase

Substante si preparate inflmabile: substatele si preparatele lichide cu un punct de aprindere scazut ;
Substantele si preparatele foarte toxice : substantele si preparatele care prin inhalare, ingestie sau penetrare cutanata in cantitati foarte mici pot cauza moartea sau afectiuni cronice ori acute ale sanatatii ;
Substante si preparate toxice : substantele si preparatele care prin inhalare, ingestie sau penetrare cutanata in cantitati reduse pot cauza moartea sau afectiuni cronice ori acute ale sanatatii ;
Substante si preparate nocive : substantele si preparatele care prin inhalare, ingestie sau penetrare pot cauza moartea sau afectiuni cronice ori acute ale sanatatii ;
Substante si preparate corosive : substantele si preparatele care in contact cu tesuturile vii exercita o actiune distructiva asupra acestora ;
Substante si preparate iritante : substantele si preparatele necorosive care prin contact imediat, prelungit sau repetat cu pielea ori cu mucoasele pot cauza o reactie inflamatorie ...

Alte referate despre: substante si preparate chimice periculoase, regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase, lista substante si preparate chimice periculoase

Restaurant - plan de afaceri

2. Descrierea societății:
Prezentatrea situației actuale:
În prezent societatea dispune de un capital social de 622.000 mii lei, reprezentat de un număr de 6.200 de acțiuni în valoare de 100 mii lei/ acțiune. Finanțarea activității sale se face predominant din surse proprii, la data întocmirii planului de afaceri structura de finanțare a activității cuprinzând în proporție de 80% capitaluri proprii și 20% datorii curente către furnizori, acționari și instituții ale statului.
La această dată, SC Milenium SA și-a consolidat imaginea și poziția de piață-țintă, valoarea cifrei de afaceri a anului 2001 ajungând la nivelul record de aprox 610.000 USD (17.400 mil. lei).

Alte referate despre: restaurant plan de afaceri, studiu de caz restaurante plan de afaceri, restaurante plan de afaceri

Toxiinfectii alimentare

Enterotoxina termostabila determina o toxiinfectie alimentara cu incubatie scurta(1 - 6 ore), varsaturi alimentare (in toate cazurile) la care se asociaza, in o treime din cazuri, scaune diareice apoase si colici abdominale. Enterotoxina termolabila determina o toxiinfectie alimentara cu incubatie mai lunga(8 - 16 ore), scaune diareice apoase si colici abdominale. Evolutia este rapid favorabila in 12 - 48 ore, in ambele forme.

Alte referate despre: toxiinfectii alimentare, toxiinfectii alimentare referat, referat toxiinfectii alimentare
Referate afisate : 15
Medie note: 7.90 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles