Pret pivot din fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla
Produsele din PAFS se pot realiza manual sau folosind matriţe de presare, prin depunere de straturi de fibră de sticlă şi impregnarea lor seccesivă cu răşină poliesterică. La încheierea reacţiei de polimerizare, acest stratificat copiază forma matriţei pe care a fost depus iniţial.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 4234
Materia: Chimie

Sticla

Se estimeaza ca producerea unor vase in intregime din sticla a inceput cu 700 de ani i.e.n. Atunci modelul era confectionat din argila nisipoasa care era inmuiat in topitura de sticla. Sticla ce adera la model era incalzita in flacara pentru a se distribui uniform si a se netezi. Dupa racire miezul era indepartat treptat. Pe la inceputul erei noastre a fost descoperit procedeul de fasonare a obiectelor din sticla goale in interior, prin suflare.

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Polimerizarea

- inhibitorii sunt substante care intrerup reactia de polimerizare formand cu radicalii existenti substnte stabile. Industrial se utilizeaza ca inhibitori:Chinone, nitro-derivanti, polifenoli, anmine, saruri de metale grele ale unor acizi organici, oxigen etc. ;
- modificatorii (regulatorii) sunt substante care regleaza gradul de polimerizare intrerupand procesul la anumite valori ale acestuia. Drept modificatori se citeaza: mercaptani, aldehide, alcooli. ;
Metode de polimerizare

Alte referate despre: polimerizarea, polimerizarea acrilonitrilului, polimerizarea stirenului

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
Macromoleculele acestui polimer prezinta numeroase ramificatii, ceea ce face ca materialul plastic sa aiba o cristalinitate de numai 40-50%. Ca urmare, polietilena de densitate joasa se caracterizeaza prin rezistenta termica si mecanica relativ scazute (polietilena moale).Procedeul Ziegler a revolutionat tehnologia de obtinere a polietilenei, permitând obtinerea industriala a acesteia la presiuni de numai câteva atmosfere. Aceasta polietilena este formata în principal din macromolecule liniare, cu foarte putine ramificatii, ceea ce permite împachetarea usoara a macromoleculelor. Drept urmare, creste continutul în faza cristalina pâna la 94%, iar proprietatile termomecanice ale acestui material plastic sunt considerabil îmbunatatite.

Alte referate despre: polimerizarea stereospecifica, produsi macromoleculari obtinuti prin polimerizarea alchenelor, ce este polimerizarea

Proprietatile polimerilor

Mezofaza colesterică apare la substanţele optic active şi corespunde unor straturi nematice răsucite într-o structură elicoidală. Mezafaza constă din straturi asemănătoare fazei smectice, însă fiecare strat prezintă o ordine caracteristică de tip nematic.
Substanţele capabile să formeze faza lichid-cristalină au moleculele lungi, plate şi rigide de-a lungul axei longitudinale. Anizotropia geometrică este necesară, dar nu şi suficientă.

Alte referate despre: proprietatile polimerilor, referat proprietatile polimerilor, fizico-chimia si proprietatile polimerilor

Polimeri

Numarul de molecule ale monomerului, care se impreuneaza pentru a forma polimerul, se numeste grad de polimerizare(n). Reactia care sta la baza formarii polimerului se numeste polimerizare iar alchena folosita ca materie prima se numeste monomer. Se disting doua tipuri de reactii de polimerizare. Unele duc la polimeri cu grade de polimerizare mici : dimeri,trimeri tetrameri; în altele iau nastere polimeri inalti sau macromoleculari ( n= câteva sute sau mii).

Alte referate despre: importanta polimerilor si impactul lor asupra mediului, polimeri, importanta polimerilor

Sticla

Sticla
Prin adaugarea unor cantitati mici de Al2O3 sau B2O3 se obtin sticle rezistente la variatii bruste de temperatura care se folosesc la fabricarea vaselor de laborator (sticla Jena, Pirex sau Duran). Au o rezistenta chimica mare si coeficient de dilatatie mic.
In industria sticlei se utilizeaza drept coloranti un numar foarte mare de substante care se incadreaza de obicei in trei categorii: colorantii ionici, colorantii moleculari si colorantii coloidali.
Coloranţii ionici sunt in general oxizii metalici.

Alte referate despre: referat despre sticla, materii prime si materiale din sticla, despre sticla

Sticla

Sticla ocupa un loc important in cadrul bunurilor de consum, fiind un material de neinlocuit in anumite domenii. In domeniul sticlariei fine pentru menaj Romania se situeaza intre primii 10 producatori mondiali. Producţia acopera 90% din cererea pietei interne si 85% din produsele executate manual sunt destinate pietei externe. Cele mai multe produse se exporta in tarile Uniunii Europene, dar si in Japonia si SUA.

Alte referate despre: sticla referat cu imagini, materiale din sticla, sticla referat chimie

Sticla

Sticla
Cand ,unde , de cine si cum a fost fabricata cea dintai sticla este un mister – dar suntem aproape siguri ca descoperirea a fost facuta in Egipt . Cea mai veche sticla cunoscută este de origine egipteană , din anul 3200 î.e.n . La inceput , egiptenii foloseau sticla numai ca să acopere obiectele făcute din lut ; dar în jurul anului 2000 î.e.n. au descoperit că mărgelele ar putea fi făcute în totalitate din sticlă.Dupa zeci şi zeci de ani au reuşit să fabrice vase de sticlă si pahare de băut.Primul obiect de sticlă cunoscut şi păstrat este un pahar cu picior , din anul 1490 î.e.n. şi care poarta numele unuia dintre faraoni.El este împodobit cu două benzi de aur, una în jurul piciorului si alta în jurul buzei.

Alte referate despre: sticla optica, orice carte este o sticla aruncata in mare, referate despre sticla

Sticla

OPACIZANŢI
au rolul de a da sticlei un aspect translucid sau opac

EXEMPLE
- Criolita Na3AlF6
- Fluorina CaF2
- Bioxidul de staniu SnO2
- Fosfati

Alte referate despre: reciclarea deseurilor din sticla, sticla referat la tehnologie, referat sticla tehnologie

Sticla termica

Producerea articolelor din sticlă termice.Sticla termică face parte din grupa sticlelor tehnice, în dependenţă de utilizare sticlelor tehnice se pot clasifica după cum urmează:1)sticle termo-rezistente cu o temperatură de înmuiere înaltă şi rezistenţă termomecanică sporită. Deasemenea sticla termorezistentă cu coeficientul dilatării termice mică (sticlă în foi rezistentă la foc şi sticla cuarţoasă şi fibre sticloase rezistente la foc )

Alte referate despre: sticla termica, se taie sticla termica, cum se taie sticla termica

Sticla armata si cu relief

Marginile sticlei armate nu se taie. Banda se întretaie pe foaia formatului dat. Sticla armată spre topire nu merge, ea poate fi întrebuinţată în timpul fierberii sticlei întunecoase, de exemplu, sticla verde a garoafelor.

Alte referate despre: sticla armata, sticla armata referat, sticla de geam cu relief

Sticla de cuart

Sticla de cuarţ se foloseşte larg în multe ramuri a tehnicii şi ştiinţei. Ea se foloseşte pentru fabricarea sticlei termorezistente, a veselei acidorezistente şi aparaturii, articolelor rezistente la foc, a ţevilor, izolatoare de voltaj mare, becuri de cuarţ, becuri luminiscente cu acţiune gazoasă, articole optice, spectre ultraviolete şi transparente şi alt.

Alte referate despre: sticla de cuart, sticla de cuart-referat, sticla geam cuart

Sticla cu multe straturi

Pregătirea sticlei – mai întîi se sortează. Sticla cu pietre şi trilami nu sînt bune pentru producerea triplexului aşa cum ele aduc la distrugerea sticlei la presare. Alte defecte în sticlă (bule de aer, incluziuni de gaze, ondulozităţi) se permit în legătură cu condiţiile tehnice la calitatea produsului gata.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat autocad desenarea pe mai multe straturi, straturile atmosferei

Cost productivitate, pret

Cost productivitate, pret. Importanta costului
In economia de piata, costul constituie un instrument economic extrem de util in fundamentarea si adoptarea deciziilor privind alocarea resurselor, volumul si structura productiei, marimea sau restrangerea ofertei de marfuri, inovarea tehnologica etc. Atunci cand efectele sau rezultatele variantelor de proiect sunt egale, criteriul de alegere a variantei optime il reprezinta nivelul mai scazut al costului. Totodata, se manifesta tendinta de calculare a costului in cele mai diferite structuri ale activitatii; astfel, prezinta interes nu numai costul de productie in general, ci si costul de distributie, costul muncii, costul educatiei, sanatatii, informatiei, administratiei, timpului, datoriei (imprumutului), costul vietii, inflatiei, somajului, crizei, reformei economice, costul combaterii crimei, arestarii si condamnarii, pedepsei, costul ecologic, costul externalitatilor negative etc.

Alte referate despre: cost productivitate pret, cost productivitate pret referat, referate cost productivitate pret

Fibra optica

Dacă te uiţi atent la o singură fibră optică o să vezi că are următoarele părţi:
•miezul – centrul subţire al fibrei pe unde circulă lumina;
•învelişul- materialul optic din afară care înconjoară miezul şi reflectă lumină înapoi în el;
•mediul protector- înveliş de plastic care protejează fibra de stricăciuni şi umezeală.

Alte referate despre: fibra optica, fibra optica referat, referat fibra optica

Teoria zonei pivot

Sir Halford Mackinder (1861-1947) a fost decanul celebrei Facultăţi de ştiinţe economice şi politice din Londra şi vicepreşedinte al Societăţii Regale de Geografie. Expune pentru prima dată ideile sale de geopolitică în comunicarea intitulată “Pivotul geografic al istoriei” (“The Geographical Pivot of History”), prezentată la Societatea regală pentru geografie în anul 1904. Ideea centrală a prelegerii era aceea că istoria universală şi politica mondială au fost puternic influenţate de imensul spaţiu din interiorul Eurasiei, iar dominarea acestui spaţiu reprezintă fundamentul oricărei încercări de dominare a lumii.

Alte referate despre: teoria zonei pivot, halford mackinder teoria zonei pivot, teoria zonei pivot halford mackinder

Fibrele de sticla

Se deosebesc două tipuri elementare de fibre de sticlă:
a)neîntrerupt cu lungimea de 20 rm şo mai mult;
b)fibră sinteticcu lungimea de la 1-50 m.
La exterior fibrele neîntrerupte au o culoare mătăsoasă, iar cele de fibră sintetică – culoarea bumbacului sau lînei.

Alte referate despre: fibrele de sticla, imagini fibrele de sticla, fibrele textile
Referate afisate : 18
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles