Prewiev spiru c haret

Spiru C. Haret

Personalitatea cea mai reformatoare a epocii(începutul secolului XX n.s.) este Spiru Haret. S-a născut la 15 februarie 1851 la Iaşi. Studiile şi le-a făcut la Dorohoi, Iaşi şi Bucureşti. În 1862 intră ca bursier(era copil sărac dar foarte dotat pentru studiu) la liceul Sf. Sava. În decembrie 1870, deşi student în anul II la fizico-matematică, obţine prin concurs catedra de matematică la Seminarul central. După un an a renunţat la catedră şi şi-a continuat studiile la Universitate.

Îşi ia licenţa în 1874, la 23 de ani. Se înscrie la concursul de bursă instituit de Titu Maiorescu; reuşeşte şi pleacă pentru doi ani la Paris. În 1874 îşi ia licenţa în matematică, iar în august anul următor în fizică. Doi ani mai târziu îşi ia doctoratul tot la Paris, cu teza “Despre invariabilitatea marilor axe ale orbitelor planetare”, ducând mai departe şi corectând cercetările lui Laplace, Loius de Lagrange şi Denis Poisson asupra varietăţii axelor ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 169kb
Downloads: 12
Materia: Istorie

Spiru Haret

Eruditul matematician şi astronom Jules Henri Poincaré observa: “În 1878 Spiru Haret a dovedit existenţa termenilor seculari de gradul III şi acest rezultat a provocat o mare uimire” În 1885 teza de doctorat al lui Haret e republicată în Analele Observatorului Astronomic din Paris. Din nou de Poincaré în 1889. Facultatea de ştiinţe din Paris trimite o adresă Ministerului Cultelor şi Instrucţiunii Publice felicitând România, ţara care a produs şi posedă asemenea talente. Târziu, în 1976 cu prilejul împlinirii a 125 de ani de la naşterea lui Spiru Haret, un crater de pe harta Lunii, pe coordonatele: latitudine 59 de grade sud şi longitudine 176 grade vest, în partea lunară invizibilă, a primit numele lui Haret. Era primul român care anunţa valoarea, confirmată mai apoi, a şcolii româneşti de matematică.

Alte referate despre: practica drept spiru haret, caiet practica anul 2 spiru haret, referat practica de specialitate drept anul4 spiru haret

Muzeul National de Antichitati Bucuresti

in 1834, zestrea primului muzeu din Bucuresti. De asemenea, generalul Nicolae Mavros cel care a oferit muzeului, in 1862, o valoroasa colectie de antichitati cuprinzand piese epigrafice, numismatice si ceramice. Printre cei care, in decursul timpului, au fost membri ai Comitetului Arheologic si au slujit acest Muzeu sunt: Alexandr Odobescu, Vasile Alexandrescu - Urechia, Augustin Treboniu-Laurian, Dimitrie Berindei,

Alte referate despre: muzeul national al antichitati bucuresti, muzeul national de la bucuresti, muzeul national din bucuresti

George Emil Palade

La Institutul Rockefeller, Claude lucra in departamentul de patologie condus de James Murphy impreuna cu George Hogeboom si Walter Schneider ca directori adjuncti ; Keith Porter era in acelasi departament dar isi dezvoltase propria linie de cercetare asupra microscopiei electronica de la celulele animale. La inceput, am lucrat in pricipal la procedurile de fractionare a celulelor, si am creat impreuna cu Hogeboom si Schneider „metoda zaharozei” pentru omogenizarea si fractionarea tesutului ficatului.

Alte referate despre: george emil palade, george emil palade referat, referat george emil palade

George Emil Palade

-25 martie 1999 : la Universitatea California din San diego are loc un Simpozion stiintific in onoarea lui G. E. Palade , decan in problemele stiintifice ale Universitatii, simpozion la care participa oamenii de stiinta din toata lumea. George Emil Palade este unanim consacrat drept unul din cei cativa cercetatori ai biologiei celulare moderne. Se ia hotararea ca, in onoarea lui, Universitatea California sa constituie ‘’ The George Emil Palade Fellowship Fund’’, burse ce vor fi acordate la trei dintre cei mai buni cercetatori.Printre numerosii participanti se afla Christian Duve, laureat al Premiului Nobel odata cu George Emil Palade.

Alte referate despre: george emil palade constanta, george emil palade biografie, george emil palade premiul nobel

Structuri arhitectura - Spiru haret

b) Caracteristici dinamice ale constructiilor. Definire.:
- AMPLITUDINEA oscilatiei :distanta maxima atinsa de M .
- PERIOADA PROPRIE DE VIBRATIE:timpul necesar ca masa M sa parcurga deplasarile (1),(2), … ; Se noteaza
- AMORTIZAREA: atunci cand amplitudinea oscilatiei libere ale pendulului scade de la un ciclu la altul, ca urmare a disiparii energiei de deformare prin amortizarea interna a materialului.
- AMORTIZAREA CRITICA: acea valoare a amortizarii interne, care anuleaza caracterul oscilant al miscarii in cursul primului ciclu.
- FRACTIUNEA DIN AMORTIZAREA CRITICA: depinde de material, are anumite valori intre 3% si 10% ( 5% structuri BA; 3—4%structuri metaicel; 8-10% structuri rigide)

Alte referate despre: arhitectura spiru haret, spiru haret arhitectura, algoritmi si structuri de date spiru haret

Octavian Paler

Cu toate acestea, nu-mi amintesc de nopti sfasiate de urletele sirenelor sau de oamnei fugind, ingroziti, pe strada. In mod straniu razboiul a reprezentat pentru mine o perioada fericita. De altfel, tot ce stiu despre al doilea razboi mondial cunosc din filme si carti. La vremea respectiva, n-am citit nici un ziar, n-am ascultat niciun comunicat la radio, n-am vazut niciun jurnal de actualitati.

Alte referate despre: octavian paler, desertul pentru totdeauna octavian paler, desertul pentru totdeauna de octavian paler

George Bacovia

Publica poezii, proza, recenzii, sub mai multe pseudonime. Strange relatiile de prietenie cu Alexandru Macedonski.
In 1916 devine copist la Directia invatamantului secundar si superior din Ministerul Instructiunii. In iulie apare in librarii volumul Plumb. In timpul razboiului, in octombrie, este trimis cu arhiva directiei sale in evacuare la Iasi.

Alte referate despre: george bacovia-gri semnificatia titlului - 51k, george bacovia, sonet de george bacovia

Drept international public

Politica externă a statelor contribuie la dezvoltarea dreptului international, la modificarea sau completarea acestuia, în raport de nevoile reale ale raporturilor interstatale, ale evolutiei societătii umane. 5. Dreptul international public si dreptul international privat Dreptul international privat reglementează raporturi juridice de drept intern de natură civilă, comercială, de muncă, de procedură civilă si alte raporturi de drept privat cu un element străin.

Alte referate despre: drept international public, izvoarele dreptului international public, dreptul international public

Drept comercial - curs

Drept comercial - curs
Răspunsul la problema sus-menţionată poate fi dat numai ţinând seama de cele două mari tendinţe ale dreptului comercial: în cazul în care nu se recunoaşte autonomia dreptului comercial, cum ar fi în sistemul englez sau în cel elveţian, unde există un unic „Cod al obligaţiilor”, evident nu se recunoaşte existenţa unei teorii a obligaţiilor distincte şi specifice dreptului comercial. În sistemul de drept francez, german şi roman, unde există o reglementare distinctă a raporturilor juridice comerciale sub forma unor „coduri comerciale”, care subliniază şi particularităţile obligaţiilor comerciale, au fost unii autori partizani ai existenţei unei teorii generale a obligaţiilor comerciale specifice şi distincte de dreptul privat.

Alte referate despre: drept comercial curs, dreptul comercial curs, drept comercial curs-carpenaru

Sinteza la Drept comercial II

Sinteza la Drept comercial II
Aceasta este sinteza cursului de drept comercial - partea a II-a, curs predat de domnul prof.univ.dr. Grigore Florescu (editia a V-a) la Facultatea de Drept si administratie publica a Universitatii Spiru Haret. Sinteza acestui curs are in vedere aspecte de baza din urmatoarele capitole: obligatiile comerciale, contracte comerciale, titlurile comerciale de valoare.
Sinteza la Drept comercial II

Alte referate despre: drept comercial sinteza, sinteza drept comercial, drept comercial roman i sinteza

Sinteza cursului de Drept comercial II

Sinteza cursului de Drept comercial II
Codul Comercial în vigoare cuprinde un titlu relativ restrâns intitulat „Despre obligaţii comerciale în general” (art.46-59), care conţine o serie de reglementări derogatorii de la dreptul civil al obligaţiilor, în special referitoare la executarea contractului. În afară de această scurtă reglementare, Codul Comercial mai cuprinde şi o serie de reglementări dedicate unor contracte, precum vânzarea-cumpărarea, mandatul etc., care sunt cunoscute şi în dreptul civil, dar adaptate nevoilor comerţului prezintă anumite particularităţi. Există şi unele reglementări date prin legi speciale unor contracte care, prin esenţa şi finalitatea lor, au caracter comercial şi care constituie un important izvor al dreptului comercial, cum ar fi contractul de consignaţie, leasing, gaj comercial, franciza etc. Toate aceste contracte urmează a fi examinate pe scurt în continuare, după ce, în prealabil, vom evidenţia trăsăturile şi ...

Alte referate despre: drept comercial, drept comercial roman, drept comercial cursuri

Drept civil II - Teoria generala a obligatiilor

Drept civil II - Teoria generala a obligatiilor
Acesta este cursul de drept civil - anul II- Teoria generala a obligatiilor, curs predat de doamna conf.univ.dr. Mariana Rudareanu la Facultatea de Drept - Bucuresri din cadrul Universitatii ,,Spiru Haret".
Drept civil II - Teoria generala a obligatiilor

Alte referate despre: drept civil teoria generala a obligatiilor, vasile-sorin curpan drept civil teoria generala a obligatiilor, teoria generala a obligatiilor drept civil

Sinteza la Drept comercial

Sinteza la Drept comercial
Este sinteza cursului de Drept comercial - partea a II-a predat de prof.univ.dr. Grigore Florescu la Facultatea de Drept - Bucuresti din cadrul Universitatii ,,Spiru Haret".

Alte referate despre: dreptul comercial, drept comercial originea si evolutia societatii comerciale, curs drept comercial

Incidenta si terapia in sindromul diareic cu etiologie parazitara la caini si pisici

The investigations were carried out on a number of 153 dogs and 23 cats from different breeds and ages with a diarrhoea syndrome after a long therapy with antibiotics. Faecal examinations point out infestations with species of protozoa and nematodes correlated with age of animals. Infestations with Isospora sp. were diagnosed in 49.5 % from examined dogs and in 30.4 % from cats registered only in puppies.

Alte referate despre: sindromul diareic cu etiologie parazitara la carnivore, sindromul diareic in bolile infecto-contagioase, sindromul diareic in bolile infecto contaginoase
Referate afisate : 15
Medie note: 8.45 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles