Prezentare constantin brancusi ppt

Constantin Brancusi

Urmeaza Scoala de meserii din Craiova (1894-1998), apoi Scoala nationala de arte frumoase din Bucuresti (1898-1902), unde pentru scurta vreme l-a avut profesor pe Ion Georgescu, apoi pe Vladimir C. Hegel. In timpul studiilor realizeaza bustul Gheorge Chitu, un Cap de expresie, ca si o serie de copii - Ecorseul (impreuna cu Dr. Gerota), Vitellius, Capul lui Laocoon. Mai realizeaza busturile Georgescu-Gorjan (1902) si General Dr. Carol Davila (1903), asezat mai tarziu (1912) in curtea Spitalului militar din Bucuresti.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 7680
Materia: Arte plastice

Brancusi - bibliografie

Brancusi pleaca de acasa si se stabileste la Craiova,ca baiat de pravalie si ospatar. Brancusi intra la Scoala de Arte si Meserii din Craiova,sectia sculptura,cu o bursa de200 lei anual,dupa ce construieste o vioara din scandurile unei lazi de portocale in fata musteriilor din carciuma , atragand admiratia celor din jur . Dupa cativa ani se inscrie la Scoala de Arte Frumoase din Bucuresti. Tutelat de prof. dr de anatomie D.Gerota , Brancusi studiaza muschii trupului omenesc , muncind aproape doi ani la sculptura unui om : “Ecorseul“ , copie a statuii antice a frumosului adolescent grec antinous.

Alte referate despre: constantin brancusi bibliografie, brancusi bibliografie, brancusi-bibliografie

Inceputul lumii - Brancusi

Brancusi a realizat aceasta sculptura ca o sculptura dinamica, in sensul ca ea se schimba cu fiecare miscare ce se petrece in jurul sau. Nu numai oul de bronz lustruit realizeaza ideea, scopul, ci creeaza un tot cu momentul prezent care se oglindeste in suprafata sa mereu schimbatoare.

Alte referate despre: inceputul lumii brancusi, constantin brancusi inceputul lumii, brancusi inceputul lumii

Constantin Brancusi

Verticalitatea, orizontalitatea, greutatea, densitatea cat si importanta acordata luminii si spatiului sunt trasaturile caracteristice ale creatiei lui Brâncuşi. Opera sa a influentat profund conceptul modern de forma in sculptura, pictura si desen.

Alte referate despre: constantin brancusi referat, referat constantin brancusi, constantin brancusi

Pensiunea Tismana - economia turismului rural

Obiective de vizitat
Turism intens , legat de varietatea conditiilor naturale (defileul Jiului , cheile Oltetului , Corcoaiei , Sohodolului s.a , pesterile Polovragi , a Muierilor , Closani , lacurile glaciare montane s.a) , de vestigiile arheologice (castrul de la Bumbesti-Jiu , asezarile daco-romane de la Suseni , Barsesti , Boroseni s.a.) , de trecutul istoric (Campia Padesului - loc unde , la 23 ianuarie 1821 , Tudor Vladimirescu a citi Proclamatia) , de numeroasele obiective arheologice (manastirile Tismana si Polovragi , schitul Lainici , cula de la Curtisoara) , de operele monumentale ale lui Constantin Brancusi de la Targu-Jiu (Coloana infinitului , Masa tacerii , Poarta sarutului) , padurea de castani comestibili, hidrocentrala subterana, pastravaria, podul natural de la Ponoare, Campia Soarelui, casa memoriala Constantin Brancusi de la Hobita, precum si de datinile , obiceiurile traditionale si portul gorjenesc. Zone naturale protejate de interes national si monumente ale naturii ...

Alte referate despre: economia turismului rural, economia turismului rural referat, economia turismului rural francez

Diagnosticarea mediului concurential - Berea Tuborg

Incepand din anul 1997, cand a fost achizitionata prima fabrica de bere, si
pana in prezent, peste 100 de milioane EUR au fost investiti in Romania. BRAU UNION ROMANIA are, la nivelul intregului grup, 1 870 de angajati iar vânzarile anuale, in 2003, au fost de 4,15 miloane de hectolitri de bere.

Alte referate despre: diagnosticarea mediului concurential - berea tuborg, diagnosticarea mediului concurential, diagnosticarea strategica a mediului concurential

Rodin

Referatul contine poze ale unor sculpturi moderne din Muzeul Rodin, Paris.

Alte referate despre: auguste rodin catedrala, auguste rodin, rodin

Ein Land, Das Sie Begeistern Wird

Musik und traditionelle Volkstrachten sindTeil des Lebens in Rumänien.
Legenden, wie die des Grafen Dracula, oder die authentische Geschichte Rumäniens, sind eben so viele Aussagen dieser faszinierenden Geschichte. Andere können in den Holzkirchen mit hohem Dach aus Transilvanien entdeckt werden. Der Kunstthesaurus der Klöster in der Bucovina (Buchenland) des 16. Jahrhunderts ist eine Besichtigung wert, sowie die Rumänische Rhapsodie, komponiert von George Enescu, welche von der rumänischen Folklore inspiriert wurde. Den größten Einfluß auf die Entwicklung dieses Landes hatte das Antike Rom.
Sechshunderttausend Jahre Geschichte
Die ersten Zeichen menschlicher Zivilisation auf dem heutigen Gebiet Rumäniens wurden in den Karpaten gefunden und stammen etwa aus dem Jahr 600.000 v.Chr. Obwohl schon im 6. Jahrhundert griechische Kolonien entlang des Schwarzen Meeres existierten, war die erste zentralisierte Staatsform diejenige der Daker, ein Volk, das zu der größeren Volksgruppe ...

Alte referate despre: abedr sie wird nie bose, das verb, land

Ramnicu Valcea - Baia de Arama si Baile Herculane

În prezent muzeul este reprezentativ prin cele patru sectoare ale sale:
1. Sectorul Gospodarie
2. Sectorul Social - cultural
3. Sectorul Mestesuguri - tehnici populare
4. Sectorul Constructiilor specializate.

Alte referate despre: rm valcea baia de arama herculane, distanta rm valcea baia de arama, baia de arama-baile herculane

Imparatul Constantin cel Mare

Vizionand documentarul "Constantin cel Mare", o productie Alfa si Omega, am tras urmatoarele concluzii:Imparatul Constantin cel Mare (337-377) este una din personalitatile de seama din istoria universala. Pana la el, Biserica a indurat grele persecutii din partea imparatilor romani. Convertirea lui la crestinism a insemnat o mare cotitura in istoria acestuia, caci, prin publicarea edictului de toleranta religioasa, de la Milan din ianuarie 313, Constantin a asigurat Bisericii deplina libertate in tot Imperiul roman.

Alte referate despre: imparatul constantin cel mare, imparatul constantin, crestinismul in timpul imparatului constantin cel mare

Marea domnie a lui Constantin Brancoveanu

Atunci Constantin vodă au strigat către toţi boierii cu glas de bună cinste zicîndu-le: ,,Iată am ascultat eu rugăciunea dumneavoastră de mi-am lăsat toată odihna şi toate moşiile mele şi mai mult fără voia mea m-aţi ridicat domn. Acum dară se cade şi dumneavoastră să arătaţi credinţa cea adevărată, cum că vă veţi afla vremea lîngă noi...”

Alte referate despre: marea domnie a lui constantin brancoveanu recenzie, marea domnie a lui constantin brancoveanu, constantin brancoveanu domnie

Constantin Brancoveanu

Viţă de Brâncoveni, viitorul domn s-a născut în satul cu acellaşi nume din judeţul Olt. A rămas orfan de tată de mic. În 1674 i-a murit fratele, Barbu la Constantinopol; Constantin Brâncoveanu devine singurul moştenitor al uriaşei averi a lui Matei Basarab şi unul dintre cei mai bogaţi boieri din ţară. Turcii chiar îi ziceau ,,Prinţul de aur”. Până să urce pe tron, Brâncoveanu a fost pe rând: paharnic, logofăt, postelnic, mare spătar, mare logofăt. Ca logofăt al domnitorului Şerban Cantacuzino ( 1678-1688 ) s-a ocupat de tipărirea primei traduceri în limba română a Bibliei (1688). La sfârşitul anului 1688, la 34 de ani a ocupat tronul Ţării Româneşti. Încercând să-i îndepărteze pe greci, marii boieri din Ţara Românească l-au făcut domn aproape cu forţa.

Alte referate despre: constantin brancoveanu, constantin brancoveanu referat, referat constantin brancoveanu

Constantin cel Mare

Numele lui Constantin cel Mare este strans legat de Imperiul Roman de Rasarit, de Constantinopol si de liberalizarea crestinismului, recunoscut de el ca religie de stat. Fonsator al Imperiului de Rasarit, al Constantinopolului si parinte al crestinismului, Constantin este considerat primul imparat crestin, care a deschis o noua perioada in istoria umanitatii – Evul Mediu.

Flavius Valerius Constantinus, viitorul “Constantin cel Mare”, s-a nascut intre anii 180/285 la Naissus in Dacia Medinterranea (Nish, Serbia), ca fiu al ofiterului in armata romana, Constantius I Chlorus si al Flaviei Iulia Elena – femeie de conditie sociala modesta, fie din acel oras, fie dintr-un sat traco-moesic din imprejurimi. Cativa ani mai tarziu Constantius a fost chemat la curtea lui Maximianus, unde in anul 289 s-a casatorit cu Thodora, fiica vitrega a acestuia (Elena era sotie nelegitima a lui Constantius).

Alte referate despre: constantin cel mare, ciresarii de constantin chirita, caderea constantinopolului

Imperiul lui Constantin

Asa a luat nastere sistemul de conducere in doi, cunoscut sub numele de diarhie. Mai tarziu fiecare august si-a luat cate un ajutor, cu titlul de cezar, si anume Diocletian pe Galeriu, iar Maximian pe Constantius Chlor luand nastere conducerea in patru, tetrarhia.La 1 mai 305 Diocletian si Maximian se retrag iar in locul lor devin augusti Galeriu pentru Orient si Constantius Chlor in Occident. Dupa moartea acestuia din urma in anul 306, armata il proclama drept august pe Constantin care pana la moartea lui Maximian isi ia ca patron divin pe Hercule (protectorul socrului sau, Constantin luand de sotie pe fiica lui Maximian, Fausta).

Alte referate despre: imperiul bizantin constantinopol referat, imperiul roman constantin cel mare, constantin cel mare in imperiul bizantin

Franta ppt

Cartiere, strazi si alte zone
Montmartre - zona istorica pe o colina, unde se afla si Basilique du Sacre-Coeur si care este faimoasa si pentru cafenelele si atelierele multor artisti importanti. Champs-Elysees - faimoasa strada din lume, un bulevard de obicei plin de turisti. Rue de Rivoli - magazine elegante pentru turisti; mergand catre Place de la Bastille se poate vedea si Opera din Paris.

Alte referate despre: franta ppt, referat franta ppt, download franta ppt

Reformele lui Constantin Voda Mavrocordat desfiintarea Rumaniei

Se consemna şi soluţia în cazul împotrivirii stăpânilor de moşii şi a refuzului de a primi plata răscumpărării…şi nevrându să-i priimească , va veni de va face jalbă la divan, dar nu li se oferea nici o garanţie juridică de soluţionare, totul rămânând în continuare la discreţia divanelor de judecată, care, după cum se ştie, erau constituite din marii boieri.
Actul era contrasemnat de 64 de boieri mari şi mici, dar şi de către reprezentanţii bisericii, direct interesaţi în noua formă de stăpânire a pământului şi de exercitare a obligaţiilor de clacă.

Alte referate despre: reformele lui constantin mavrocordat, referate reformele lui constantin mavrocordat, reformele sociale constantin mavrocordat

Constantin Brancoveanu

Deoarece nu s-a putut aplica, trupele imperiale au intrat în Tara
Româmeasca, ocupând Craiova, Pitesti, Târgoviste, Câmpulung si
Bucuresti. Cu sprijinul tatarilor, Constantin Brâncoveanu le-a alungat
si înfrânt în vara anului 1690, la Zarnesti, lânga Brasov.

Alte referate despre: constantin brancoveanu rezumat, rezumat constantin brancoveanu, constantin brancoveanu referat istorie

Constantin Noica

Filosof, eseist, erudit poliglot. Născut la Vităneşti-Teleorman. Cursuri liceale la Bucureşti, când debutează în revista Vlăstarul (1927). Urmează, între 1928-1931, Facultatea bucureşteană de Litere şi Filosofie, cu o teză de licenţă despre filosoful Kant. Studii de specializare în Franţa (1938-1939) şi doctoratul în 1940, la Bucureşti. Referent pentru folosofie la Institutul Româno-German din Berlin (1941-1944).

Alte referate despre: constantin noica, constantin noica referat, constantin noica introducere la dor

File transfer protocol - FTP ppt

File Transfer Protocol (FTP) - protocol standard de retea utilizat pentru a transfera fisiere de la un host la alt host printr-o retea bazata pe TCP, cum ar fi Internetul.FTP este unul dintre cele mai vechi protocoale de aplicare, care a aparut cu mult inainte de HTTP, in 1971. El este acum utilizat pe scara larga pentru distributie si acces la host de la distanta.

Alte referate despre: file transfer protocol, file transfer protocol referat, ftp-fide transfer protocol
Referate afisate : 19
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles