Prima retea de calculatoare

Retea de calculatoare securizata

Referat despre Retea de calculatoare securizata
Structura propriu-zisă a reţelei ce urmează a fi implementată este primul aspect pe care trebuie să-l luăm în considerare. Poziţionarea echipamentelor şi a computerelor care vor face parte din reţea este esenţială în atingerea unei ergonomii cât mai ridicate. Structuri cum sunt serverele şi routerele, medii de propagare sau echipamentele intermediare computerelor şi conexiunilor trebuie poziţionate astfel încat să fie uşor accesibil administratorului şi, respectiv, utilizatorilor. Principalele elemente necesare "construirii" unei reţele depind de necesităţile şi preferinţele companiei.

În primul rând trebuie aleasă conexiunea la Internet de care va fi nevoie în interiorul reţelei, un trafic mai mare va conduce automat la o lăţime de banda mai mare, bineinţeles şi cu un surplus de costuri în această direcţie. Dacă principala activitate pe Internet se rezuma doar la corespondenţa prin poştă electronică, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 22kb
Downloads: 470
Materia: Informatica

Retele de calculatoare si internet

Pe de altă parte, subreţelele de comunicaţie care îşi ofereau serviciile pentru WAN erau şi ele destul de diferite, de la companii private de telecomunicaţii publice – ca, de pildă, American Telephone and Telegraph (AT&T) şi Bell Communications Research (Bellcore) din S.U.A., desemnate prin termenul generic "common carriers" – şi până la societăţile de stat pentru poştă, telegraf, telefon, adesea şi pentru radio şi televiziune – cunoscute sub acronimul PTT.

Alte referate despre: retele de calculatoare si internet, referat retele de calculatoare si internet, retele de calculatoare si internet referat

Retele de calculatoare, hackeri, cablu de retea

Cel mai răspândit protocol de comunicare în reţelele Ethernet se numeşte CSMA/CD ("Carrier Sense Multiple access / Collision Detection"). Dacă drept mediu fizic sunt utilizate undele radio, atunci reţeaua se numeşte reţea fără fir (wireless). Reţelele de calculatoare se împart după extinderea lor în următoarele tipuri: LAN, MAN, WAN şi, ceva mai nou, PAN. Reţelele relativ mici, de exemplu cu cel mult câteva sute de calculatoare în aceeaşi clădire legate între ele direct, se numesc Local Area Network (LAN).

Alte referate despre: retele de calculatoare si resurse de retea, retele de calculatoare si resurse in retea, retele de calculatoare si resurse in retea referate

Retele de calculatoare

Şi deja în 1954 au fost propuse soluţii arhitecturale de creştere a performanţelor sistemelor de calcul. Sub conducerea savantului A.M.Leiner în Marea Britanie a fost construit primul complex de calcul SEAC+DYSEAC.

Complexul conţinea două calculatoare diferite SEAC şi DYSEAC, interconectate în aşa mod, că fiecare dintre ele servea pentru celălalt ca unitate de intrare-ieşire a datelor. Astfel se efectua scimbul de informaţii între calculatoare, ele putînd opera pentru rezolvarea uneia şi aceleiaşi probleme. Experimentele au demonstrat că complexul de calcul se isprăveşte cu sarcini, irealizabile la cele două calculatoare dacă ele ar funcţiona aparte fiecare.

Complex de calcul se numeşte sistemul din mai multe unităţi de prelucrare a informaţiilor, plasate la distanţe relativ mici (pînă la zeci de metri) unele de altele. Primele au fost create complexele de calcul multicalculator – complexe de calcul din mai multe calculatoare interconectate, ...

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Retele de Calculatoare

In timpul domniei solutiilor integrate ale unui singur producator, au aparut doua directii de dezvoltare tehnologica, ce au schimbat cursul viitor al informaticii. In primul rand au inceput sa apara stramosii PC-urilor de astzi. Aceste dispozitive erau inovatoare prin aceea ca plasau puterea de calcul chiar pe birou.

Alte referate despre: securitatea retelelor de calculatoare, referate retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare

Reteaua Token-Ring si standardul IEEE 802.5

Campul AC (access Control), ce contine informatii pentru accesul la mediu (la inel). Structura sa de bit este: PPPTMRRR, unde subcampurile au urmatoarea semnificatie:
• subcampul de trei biti PPP indica prioritatea accesului actual
• bitul T este bitul de token, avand valoarea 1, daca pachetul curent este de date si valoarea 0 daca este token
• bitul M este setat in cazul statiei monitor
• subcampul de trei biti RRR codifica prioritatea ceruta de statie pentru accesul urmator

Alte referate despre: reteaua token-ring si standardul ieee, reteaua token ring, standardul ieee 802 3

Reteaua de calculatoare

-Existenta acesteia, presupune intretinere si reparatie periodica din partea asociatiei, ... pe banii locatarilor. -Daca va angajati in scris, catre Asociatie, ca suportati o parte, sau integral intretinerea si reparatia terasei, atunci sigur AFACEREA dvs. va prospera daca-mi permiteti..... si pe ingaduinta locatarilor, reprezentati de Presedintele asociatiei. Fibra optica Conexiunea prin fibra optica Comunicatiile au atins un punct in care, oricat de mare ar fi nevoia dumneavoastra de comunicatii, ea poate fi acoperita. Facem lucrul acesta, in principal, cu ajutorul tehnologiior broadband. Cea mai puternica dintre ele - fibra optica.

Alte referate despre: reteaua de calculatoare, reteaua de calculatoare referat, ce este reteaua de calculatoare

Retele de calculatoare

In aceste medii, aplicatiile software erau executate doar pe un calculator cu un unic sistem de operare. Sistemul de operare putea fi executat numai pe produsele hardware ale aceluiasi distribuitor. Chiar si echipamentul terminal si conexiunile la calculator faceau parte din aceeasi solutie integrata a unui singur producator.

Alte referate despre: arhitectura retelelor de calculatoare, referat despre retele de calculatoare, despre retele de calculatoare

Calculatoare

A02.-Prelucrarea (procesarea) informaţiilor
Computer înseamnă, mai pe romîneşte, calculator, şi prima impresie despre rolul lui de bază este aceea că el calculează. De fapt, ceea ce face el este că procesează informaţii, iar asta înseamnă că transformă informaţiile din unele în altele, şi/sau dintr-o formă în alta.

Alte referate despre: evolutia calculatoarelor, arhitectura calculatoarelor, istoria calculatoarelor

Curs de calculatoare

4.1.3. Memoria Ram
Este o memorie volatila, in momentul in care se scoate calciulatorul de sub tensiune sau in cazul unei pene de tensiune informatiile aflate in memoria RAM se pierd. Este memorie care poate fi atit citita cit si scrisa.

Alte referate despre: curs de calculatoare, curs arhitectura calculatoarelor, descarcare curs de calculatoare

Retele de calculatoare

Dezavantajul folosirii unui singur cablu este ca, atunci cand doreste sa transmita date, calculatorul trebuie sa "lupte" pentru a castiga accesul (trebuie sa astepte eliberarea cablului). Topologia de inel conecteaza fiecare calculator de alte doua, imaginea fiind aceea a unor calculatoare asezate in cerc. Datele transmise de un calculator trec prin toate calculatoarele intermediare inainte de a ajunge la destinatie.

Alte referate despre: tipuri de retele de calculatoare referat, totul despre retele de calculatoare, istoria retelelor de calculatoare

Retele de calculatoare

Retele de calculatoare - Avantajele folosiri reţelelor sint:
-folosirea in comun a resurselor fizice
-folosirea in comun a datelor

Alte referate despre: imagini retele de calculatoare, securitatea sistemelor de calcul si a retelelor de calculatoare, componentele unei retele de calculatoare

Implicatiile razboiului bazat pe retea in domeniul managementului

DMR has a economic conotation, it shows the way how the forces, activities and resources are planning, programming, budgetering and evaluating, which are allocated in this domain. The power of DoD is constitued by a country's military power and means the capacity of military action (budget, personel, infrastructure, weapons, logistics) in order to ensure the country's and its allies security.
DoD is using human, financial, material, informational resources and many other and their role and share in RMA depend by the new concepts of security and defense actions, and by the architecture of armed confrontation.

Alte referate despre: domeniul managementului public, practica in domeniul managementului financiar contabil - referat, domeniul managementului

Prima zi de scoala - compunere

Referat despre Prima zi de scoala - compunere
Din punct de vedere caledaristic, vara s-a terminat, iar toamna şi apoi sezonul rece sunt deja sinonime cu şcoala.

Îmi aduc aminte cu multă nostalgie de una dintre cele mai frumoase toamne din viaţa mea de până acum: cea care mi-a oferit bucuria de a păşi pentru prima dată în universul plin de farmec si mister al şcolii. Parcă păşeam pe un tărâm de basm, şcoala era castelul din poveste, iar zâna bună era învăţătoarea. Cu paşi mici şi cu ghiozdanul în spate, ţinând-o strâns de mâna pe mama, ne îndreptam spre şcoală. Eram mândră de mine şi stăpânită de mari emoţii.

Astăzi s-a dovedit a fi însă foarte diferit. Paşii mei mici s-au transformat în paşii mari ai unei adolescente, proaspat absolventă a şcolii generale.

Ghiozdanul a fost înlocuit de mapă, iar mama prezentă pâna acum, astăzi a lipsit. Emoţia s-a dovedit a fi însă şi mai puternică. Inima îmi ...

Alte referate despre: prima zi de scoala compunere, compunere prima zi de scoala, prima zi de scoala

Judecata in prima instanta

Judecata in prima instanta
Incalcarea dispozitiilor priviind participarea procurorului la judecata la prima instanta este sanctionata cu nulitatea absoluta (art. 197 alin (2) ).
Prin urmare, activitatea de judecata in prima instanta are drept scop aflarea adevarului cu privire la fapta si persoana cu care a fost sesizata instanta de judecata.

Alte referate despre: judecata in prima instanta, judecata in prima instanta in procesul penal, judecata in prima instanta in procesul civil

Prima cruciada

La jumătatea lunii august 1096 a pornit din patrie şi armata cruciată propiu-zisă, bine echipată, sub comanda lui Gottfried de Bouillon, duce al Lorenei de Jos, mărşăluind tot drumul terestru spre sud-est. La 23 decembrie a ajuns şi aceasta la Constantinopol. Cea mai mare armată se afla sub comanda lui Raimund de Toulouse, în a cărui suită călătorea şi reprezentantul papal Adhemer. Altă armată condusă de Bohemud din Tarent, cel mai lipsit de scrupule conducător al primei cruciade, a navigat cu armata sa pe Marea Mediterană, spre răsărit. Tot pe nave au ajuns în toamna lui 1096 la Bosfor şi Robert de Flandra şi Ştefan de Blois.

Alte referate despre: prima cruciada, prima cruciada in evul mediu, prima cruciada referat

Prima scoala romaneasca

Cea mai importanta colaborare intre preotii carturari si diaconul Coresi se poate recunoaste in conditiile editarii Cazaniei a II-a . Existand alaturi de izvoarele lor si tiparitura recunosteau existenta unei legaturi intre fapta tipografica a lui Coresi si mediul cultural . Tiparitura lui Coresi este salvata de catre Toma , pentru ca el avea probleme de judecata . Acesta a achitat suma , iar Coresi a devenit un creator de scoala.

Dascalii scolii au fost personalitati care au dominat epoca coresiana impunandu-se prin activitatea lor obsteasca, copiind , traducand si raspandind carti.Acestia sunt popa Costea, Dobre , diacul Oprea, popa Voicu si protopopii Iane si Mihai.Unii dintre ei se formau in scoli de prestigiu cum a fost scoala din Ipek, care a fost frecventata de protopopul Mihai. Enumerarea acestor carturari din Schei care scriau romaneste, ar putea fi completata prin alte marturii redate de documenete.Aceste marturii sunt o expresie elocventa a existentei unui mediu ...

Alte referate despre: prima scoala romaneasca, referat prima scoala romaneasca, prima scoala romaneasca referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles