Primaria comunei roata de jos judetul giurgiu

Referat practica - comuna Roata de jos judetul Giurgiu

Comuna Roata de Jos din judetul Giurgiu implineste 558 de ani pe 5 august 2009.La acea data (1451), stapani ai satului Roata erau boierul Costea si fiii sai Manea si Radul,afirmatie intarita de domnul Tarii Romanesti, Vlatislav al II-lea.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 12052kb
Downloads: 1051
Materia: Geografie

Monografia satului Totoreni din judetul Bihor

Traditia
La inceputul sec 16, cu ocazia invaziei Imperiului Otoman in Europa , populatia bastinasa a fost supusa unor presiuni de ordin militar ocazie cu care o anumita parte a armatei turco-tatare si-au stabilit un comandament de inzestrare la intrarea pe partea dreapta dinspre Tarcaia pe locul numit Cirip. Traditia orala spune ca tatarii ar fi avut un atelier de prelucrare a minereului de fier pe acel loc (Cirip). Ei in acel atelier confectionau arme (sabii, topoare etc). In acest sens si azi se observa pamantul ars sau puternic limonitizat si resturi de fier topit brut cat si minereu de marcasita (fier-mangan).

Alte referate despre: monografia satului totoreni, monografia satului crivat din judetul calarasi, monografia satului viile din judetul galati

Monografia comunei Checea

Media precipitatiilor multianuale este de 580 mm. pe an, cu tendinta de diminuare. Cele mai multe precipitatii cad vara (30%) iar cele mai putine iarna (20%). Maximul pluviometric este atins in luna iunie cu io medie de 67,6 mm.

Alte referate despre: monografia comunei, monografia comunei rasinari, monografia comunei dichiseni

Judetul Ilfov - resurse agroturistice si legislatie

Vanturile dominante bat din directia nord-est cu o frecventa de 21,9%. Mediile lunare ale vitezei vantului inregistrate sunt de 4,7 m/s. Numarul mediu de zile cu vant tare (11 -16 m/s) este de 77,2. Iernile sunt reci, geroase cu temperaturii medii de - 3A░- 0A░ C.
Verile sunt calde cu un pronuntat caracter continental arid, cu temperaturi medii de 20A░ - 23A░ C.

Alte referate despre: resurse agroturistice si legislatie, judetul braila resurse agroturistice naturale, referat resurse agroturistice si legislatie

Analiza sistemului de asezari din judetul Neamt

Cre┼čterea suprafe┼úei locuibile care revine ├«n medie pe o locuin┼ú─â s-a ├«nregistrat ├«n toate jude┼úele ┼ú─ârii. Aceast─â tendin┼ú─â, corelat─â cu num─ârul persoanelor care ocup─â locuin┼úele (num─âr ├«n descre┼čtere fa┼ú─â de recens─âm├óntul anterior), a determinat ┼či cre┼čterea general─â a suprafe┼úei locuibile care revine pe o persoan─â, ceea ce confirm─â o cre┼čtere a nivelului condi┼úiilor de locuit ale popula┼úiei. Cel mai ridicat nivel al suprafe┼úei locuibile care revine ├«n medie pe o persoan─â se ├«nregistreaz─â ├«n jude┼úul Arad, respectiv de 16,9 m.p. pe o persoan─â, ├«n timp ce, valoarea cea mai redus─â se ├«nregistreaz─â ├«n jude┼úele Boto┼čani ┼či Ia┼či, unde este de numai 12,1 m.p. pe o persoan─â (fiind cu aproape trei zecimi mai mic─â). Trebuie eviden┼úiat c─â o suprafa┼ú─â medie locuibil─â de 15 m.p. ┼či peste pe o persoan─â se reg─âse┼čte ├«ntr-un num─âr de 9 jude┼úe, situate ├«n vestul ┼či centrul ┼ú─ârii, respectiv ├«n municipiul Bucure┼čti (15,9 m.p.), fiind ├«n ...

Alte referate despre: analiza sistemului de asezari in judetul neamt, analiza sistemului de asezari din judetul timis, analiza sistemului de asezari din judetul buzau

Analiza sistemului de asezari in judetul Prahova

Populatia totala a celor sapte judete componente era, în 2005, de 3.342.042 locuitori, reprezentând 15,4% din populatia României. Densitatea populatiei este de 96,6 loc/km2, valoare superioara mediei pe tara (90,7 loc/km2). Gradul de urbanizare este de 41,7%, sub media pe tara, explicabil prin faptul ca, exceptând judetul Prahova, majoritatea populatiei traieste în mediul rural.

Alte referate despre: analiza sistemului de asezari in judetul prahova, analiza sistemului de asezari in judetul arges, analiza principalelor zone turistice din judetul prahova

Judetul Dambovita

O importanta aparte o are asezarea de la Persinari,comuna Vacaresti unde in afara faptului ca au fost puse in evidenta fortificatii cu santuri de aparare, s-a descoperit si un tezaur de arma de aur si argint datat din epoca bronzului mijlociu.

Alte referate despre: poluarea in judetul dambovita, judetul dambovita, starea mediului in judetul dambovita

Judetul Calarasi

0x08 graphic
Relieful campiei este reprezentat de interfluvii netede numite campuri
(Hagieni, Jegalia, Ciulnita, Andolina, Cucuveanu, Milotina, Argovei,
Ciornuleasa, Sohatu), acoperite in mare parte de depozite loessoide,
intrerupte de mici depresiuni numite "crovuri" si de vai inguste de
tip "mostiste".

Alte referate despre: judetul calarasi, monografia judetului calarasi, poluarea in judetul calarasi

Judetul Calarasi

Apele de suprafata sunt reprezentate de fluviul Dumarea care
delimiteaza la sud si sud-est teritoriul judetului. In afara raului
Arges si a afluentului sau Dambovita, care prin sectoarele lor
inferioare dreneaza partea de vest a judetului celelalte rauri apartin
retelei autohtone (Rasa, Barza, Argova, Vanata, Belciugatele, Luica
etc.).

Alte referate despre: judetul calarasi referat, referate judetul calarasi, poluarea aerului judetul calarasi

Potentialul de dezvoltare al comunei Coas, Judetul Maramures

Principalele resurse naturale ale comunei sunt padurile de stejar, paltin, ulm, sanger si mesteacan, pasunile si fanetele naturale, terenurile agricole si mai rar ciupercile si fructele de padure. De asemenea cele doua rauri mari de pe raza comunei, Cavnicul si Lapusul, respectiv rezervatia naturala cheile Lapusului, inclusa in reteaua Natura 2000 pot fi considerate resurse naturale vitale pentru cresterea atractivitatii zonei.

Alte referate despre: potentialul turistic al judetului maramures, dezvoltarea durabila a judetului maramures, potentialul turistic al judetului maramures referat

Practica bancara - BRD

Practica bancara - BRD
1990-1998
Nasterea BRD ca banca comerciala intervine in 1990. Preluarea activelor si pasivelor Bancii de Investitii constituie baza activitatii, dar autorizarea generala pentru activitatile bancare atribuita acestei entitati stimuleaza constituirea unei importante retele de agentii pe intreg teritoriul tarii. Este vorba de asemenea despre asigurarea prezentei BRD acolo unde se dezvolta activitatea industriala pentru a transmite din experienta in domeniul creditului de investitii. Astfel, unitatile sale se indreapta in special, in afara atragerii depozitelor societatilor comerciale si persoanelor fizice, catre creditele pentru investitii destinate societatilor comerciale. Apar si operatiunile de schimb la vedere.

Alte referate despre: practica bancara brd, referate practica bancara brd, referat practica bancara brd

Baltagul - monografia satului romanesc

Muntenii ajung ultimii, pentru ca ei merg domol, si li se da tarâmul apropiat de cer, de asemenea, sunt ursiti "sa vie la voi cel cu cetera; si cel cu bautura; si s-aveti muieri frumoase si iubarete". Viata muntenilor, care se desfasoara intre doua momente - plecarea oilor la iernat si intoarcerea lor la munte, la pasunat, este guvernata de legi nescrise, iar traditia nu admite nerespectarea lor. Prin disparitia lui Nichifor Lipan, traditia este încalcata, întâmplarile firesti ale vietii se abat de la drumul prestabilit. Firul epic al romanului este simplu: Nichifor Lipan, oier din Magura Tarcaului, pleaca la Dorna sa cumpere niste oi, dar întârzie mai mult decât alta data. Vitoria, sotia lui, se îngrijoreaza, gândurile negre si visele simbolice o conving de faptul ca ceva rau s-a întâmplat.

Alte referate despre: baltagul monografia satului romanesc, baltagul-monografia satului romanesc, baltagul monografia satului romanesc de la munte

Judecatoria - caiet de practica

- Potrivit dispozi┼úiilor art.295 Cod procedur─â penal─â,pre┼čedintele completului de judecat─â (judec─âtorul) are obliga┼úia s─â ia din timp toate m─âsurile necesare pentru buna desf─â┼čurare a procesului.
- Este bine de ┼čtiut c─â,dosarele penale ├«nregistrate la instan┼ú─â,sunt repartizate aleatoriu,prin intermediul unui program computerizat (Ecris sau MJREP).├Än acest fel computerul stabile┼čte ziua ┼čedin┼úei de judecat─â a unei cauze ┼či completul care va judeca cauza.
- Dup fixarea zilei de judecat─â ┼či desemnarea completului,├«n modul ar─âtat mai sus,se ├«ntocme┼čte o list─â cu toate cauzele fixate pentru judecat─â ├«n ziua respectiv─â,care se afi┼čeaz─â la vedere,cu 24 de ore ├«naintea termenului de judecat─â.

Alte referate despre: judecatoria caiet de practica, judecatoria - caiet de practica, judecatoria-caiet de practica

Riscuri de contaminare in practica medicala

Contaminarea infec┼úioas─â apare ca rezultat al expunerii profesionale la agen┼úi biologici, reprezenta┼úi de sânge sau alte fluide biologice, virusuri, bacterii, parazi┼úi ┼či/sau toxine ale microorganismelor etc.

Alte referate despre: riscuri de contaminare in practica medicala, referat riscuri de contaminare in practica medicala, referat despre riscurile de contaminare in practica medicala

Istoria comunei Vedea

Biserica Sf Pantelimon dincomuna Vedea judetul Giurgiu este ctitoria Dr Apoatol Arsache,biserica a fost ridicata intre anii 1835-1845 spre pomenirea fiului sau Gheorghe care sa sinucis la Viena la 24 ianuarie 1835.acesta intr-un moment de ratacire si-a curmat viata impuscandu-se din cauza impotriviri parintilor de a se casatori cu o tanara evreica.
Prima data biserica a fost pictata de Gheorghe Zugravul si apoi ctitorul spre sfarsitul vietii sale,a pictat din nou Sf Lacas.In acest scop a adus pe renumitul pictor Gheorghe M Tattarescu.

Alte referate despre: istoria comunei vedea, despre istoria comunei perisoru, istoria comunei draganesti

Proiect de dezvoltare a comunei Socodor

7.Clima
Zona comunei Socodor se incadreaza tipului climatic temperat continental-moderat, cu usoare influente mediteraneene. Temperatura medie multianuala este de 10,6 grade C la Chisineu Cris. Luna cea mai calda este Iulie, cu temperatura medie de 21,4 grade C, iar luna cea mai rece este Ianuarie cu temperatura medie de 1,4 grade C.

Alte referate despre: plan de dezvoltare a comunei putna, strategia de dezvoltare a comunei putna, strategia de dezvoltare a comunei putna suceava
Referate afisate : 16
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles