Primaria municipiului bucuresti

Primaria municipiului Bucuresti - studiu

Primaria Municipiului Bucuresti este organizata si functioneaza potrivit prevederilor Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si in conformitate cu hotararile Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind aprobarea organigramei si numarului de posturi ale aparatului propriu de specialitate.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 51kb
Downloads: 22
Materia: Economie

Proiect de practica in cadrul unei institutii

* Fundamenteaza si face propuneri pentru repartizarea pe bugete
componente - bugetul C.G.M.B. si bugetele consiliilor sectoarelor
- a surselor reprezentand veniturile proprii ale municipiului
Bucuresti.
* Fundamenteaza si face propuneri pentru repartizarea pe bugete
componente - bugetul C.G.M.B. si bugetele consiliilor sectoarelor
- a sumelor/alocatiilor de la bugetul de stat si/sau din alte
fonduri publice.
* Analizeaza evaluarile transmise de organele de specialitate pentru
veniturile proprii ale bugetului local si face propuneri in
legatura cu nivelul acestora .
* Elaboreaza sau, dupa caz, analizeaza si avizeaza propuneri pentru
constituirea de noi surse de venituri si/sau suplimentarea celor
existente.
* Verifica si urmareste incasarea veniturilor bugetului Consiliului
General al Municipiului Bucuresti ce se realizeaza prin
compartimentele de specialitate organizate la sectoare si prin
unitatile din subordinea Consiliului General al Municipiului
Bucuresti si compartimentele ...

Alte referate despre: proiect de practica in cadrul unei institutii publice, proiect de practica in cadrul unei institutii, proiect practica in cadrul unei institutii

Monografia municipiului Pascani

2. REPERE ISTORICE
Documentele cele mai vechi ale Paşcanilor, încep şirul menţiunilor acestei localităţi la 1587-1588: un act, cu valeatul 7096, emis de Nicoară şoltuzul si cei 12 pârgari ai oraşului Baia, priveşte vanzarea unui loc «între movile şi între Siretul Vechi şi Siretul Nou», unde se putea face moară şi pod; între cei nouă martori prezenţi la această vânzare făcută în fata autorităţilor orăşeneşti din Baia, se afla si «Toader din Paşcani si Andreica de acolo si Ionaşco de acolo si Lazor de acolo».

Alte referate despre: monografia municipiului pascani, monografia orasului pascani, monografia municipiului campina

Municipiul Brasov

În 1271 apare menţionat documentar oraşul Brasov sub denumirea de Brasu, pentru ca ulterior sa fie numit Brassov si Brasov (1295) . În 1395 la ordinul lui Sigismund de Luxemburg începea fortificarea Braşovului . În scurt timp Braşovul a devenit un centru comercial însemnat în sud-estul Transilvaniei .

Alte referate despre: municipiul brasov, harta municipiului brasov, harta municipiul brasov

Primarul si viceprimarul

Primarii se aleg prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat de către cetăţenii cu drept de vot din unitatea administrativ-teritorială în care urmează să-şi exercite mandatul. Potrivit Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, este declarat primar candidatul care a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate .

Alte referate despre: primarul si viceprimarul, primarul si viceprimarul referat, referat primarul si viceprimarul

Brasov

La zece minute de mers cu masina se afla, in afara Brasovului, Poiana Brasov, o statiune de schi care a fost construita, initial, pentru straini si oficialitatile comuniste. Este semnificativ pentru standardele din Romania, include cateva restaurante si hoteluri foarte bune. Este cea mai buna statiune de schi din Romania. Vara este ideala pentru drumetii.

Alte referate despre: brasov, depresiunea brasov, referat brasov

Municipiul Suceava

La 1 iulie 1999 conform anuarului statistic din anul 2000- ultimul publicat până în prezent- populaţia oraşului Suceava era de 118 183 de locuitori ceea ce reprezenta 16,52% din populaţia totală a judeţului Suceava deci deţine aproape jumătate din populaţia urbană a judeţului nostru. La primul recensământ săvârşit în ţara noastra în anul 1912 populaţia oraşului Suceava însuma doar 11229 locuitori , ca apoi aceasta sa creasca treptat , ajungând la 17028 locuitori în 1930 apoi a scăyut brusc astfel încât la recensământul din anul 1948 sa fie de doar 10123 locuitori . În anul 1956 populaţia oraşului s-a ridicat la 20949 locuitori , în anul 1966 la 37697 locuitori , în 1977 la 62715 locuitori iar la ultimul recensământ din anul 1992 aceasta a fost de 114462 locuitori ceea ce reprezenta 16,3% din populaţia intregului nostru judeţ.

Pentru că are o populaţie de peste 100.000 locuitori poate fi considerat un oraş mare al României . Suceava este un ...

Alte referate despre: municipiul suceava, populatia municipiului suceava, numar locuitori municipiul suceava

Organizarea licitatiilor de cumparare in cadrul municipiului Bucuresti

Totusi, modificarile elementelor previzionate ( de exemplu, modificari ale duratei de viata economica estimate sau ale valorii reziduale a bunului ce constituie obiectul leasingului ) sau modificarile de circumstante ( de exemplu, neindeplinirea angajamentelor de catre locatar ) nu determina o noua clasificare a leasingului din punct de vedere contabil.Operatiunile de leasing care au ca obiect terenuri si cladiri sunt clasificate ca leasing operational sau financiar, ca si operatiunile de leasing care au ca obiect alte bunuri.

Alte referate despre: organizarea licitatiilor de cumparare, organizarea administrativa a municipiului bucuresti, organizarea spatiului municipiului bucuresti

Regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov

Suprapunandu-se in intregime unor subunitati ale Campiei Romane, regiunea are un cadru natural relativ monoton, in care predomina vaile create de apele curgatoare ce traverseaza regiunea, numeroase lacuri naturale si artificiale. Reteaua de localitati a Regiunii Bucuresti-Ilfov era constituita in anul 2005 din 9 orase, 32
comune si 91 sate. Dintre cele 9 orase doar unul singur avea rang de municipiu (Bucuresti). Ca numar de locuitori se detaseaza Bucurestiul, capitala tarii, cu 1.924.959 locuitori, urmat de Buftea (circa 20.000) si Otopeni (circa 10.000). Existenta oportunitatilor face insa ca numarul real al populatiei care locuieste in regiune sa fie mai ridicat decat cel inregistrat oficial.

Alte referate despre: regiunea de dezvoltare bucuresti-ilfov, regiunea de dezvoltare bucuresti ilfov, proiect regiunea de dezvoltare bucuresti ilfov in perioada 2000 - 2007

Bucuresti

CEC-ul se dezvolta rapid astfel incat vechiul sediu devine neincapator, astfel se hotareste demolarea vechiului sediu si pe acelasi loc s-a inceput constructia actualului sediu, dupa planurile arhitectului francez Paul Gottereau. Inceputul lucrarilor a fost marcat printr-o ceremonie care a avut loc la 8 iunie 1897 printre participanti numarandu-se familia regala, membri ai guvernului, membri din consiliul de administratie CEC, arh. Paul Gottereau. Constructia a fost terminata in anul 1900 si de atunci CEC-ul a functionat in aceasta cladire fara a se face alte modificari notabile.

Alte referate despre: bucuresti, referat bucuresti, referat despre bucuresti

Istoria Transporturilor in Bucuresti

Istoria Transporturilor in Bucuresti - The railroads will be fighting hardly with the automobile transports in order to maintain its importance. The first railroad on the Romanian territory was "Linia Carbunarilor" from Oravita to Bazias. In 1845 Gustav Granzsteim said that the charcoal was a very important supply for the Danube navigation.

Alte referate despre: istoria transporturilor in bucuresti, istoria transporturilor din bucuresti, istoria transporturilor

Organizare traseu - Bucuresti-Apuseni

Elemente de prezentare generala .
- nr . de turisti : 16
- nr . de ghizi : 2
- nr . de soferi : 2
- mijloc de transport folosit : microbus
- nr . de km parcursi in total : 1142 ( ziua I : 400 km , ziua a II a : 100 km , ziua a III a : 82 km , ziua a IV a : 70 km , ziua a V a : 90 km , ziua a VI a : 400 km )
- nr . de zile : 6,5 nopti
- perioada de desfasurare 15 – 20 august
- conditii de participare : bocanci
- prêt informativ 1.500.000 lei

Alte referate despre: traseu bucuresti apuseni, traseu bucuresti, organizarea administrativa bucuresti

Organizarea si functionarea Primariei municipiului Targu Mures

Primarul este autoritatea executiva a administratiei publice prin care se realizeaza autonomia locala in municipiu,Conform Legii nr.215/2001, a administratiei publice locale, si a Ordonantei de Urgenta nr.45/2007, privind finantele publice locale, asigura respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a prevederilor Constitutiei si ale legilor tarii, ale decretelor Presedintelui Romaniei, ale hotararilor Guvernului, ale actelor emise de ministere si alte autoritati ale administratiei publice centrale, ale hotararilor Consiliului Judetean si asigura executarea hotararilor Consiliului local municipal.

Alte referate despre: organizarea si functionarea primariei, analiza bugetului local pe anul 2009 al municipiului targu mures, referat organizarea si functionarea primariei bucuresti

Fauna - vegetatia municipiului Pitesti

La Pitesti predomina vegetatia caracteristica dealurilor din Piemontul Getic.Pe terenul urban si periurban se dezvolta vegetatia de padure colinara, vegetatia de silvostepa , iar ca tip azonal, vegetatia de lunca.Teritoriul Pitestiului si al comunelor suburbane este populat de animale specifice zonei de interferenta a faunei central-europene de padure,est europene de stepa si sudice.Majoritatea animalelor din fauna terestra apartine biotopului de padure colinara si, mai in mica masura, biotopului de silvostepa.

Alte referate despre: fauna - vegetatia municipiului bacua, fauna si vegetatia orasului pitesti, fauna vegetatia si solurile americii

Bucuresti, capitala Romaniei

Relieful Bucurestiului se prezinta sub forma unei campii (la o altitudine de 60 m), fragmentata de vai, cu terase locale, acoperite cu depozite loessoide pe care apar numeroase crovuri, usor inclinata dinspre nord-vest si sud-est, taiata de vai putin adanci (Dambovita si Colentina), cu lunci largi si tinere, peste care in trecut se intindea vestitul codru al Vlasiei, dispunand de resurse naturale;

Alte referate despre: referat bucuresti capitala romaniei tradus in franceza, bucuresti capitala romaniei, bucuresti capitala romaniei referat

Bucuresti

20 septembrie 1459: Vlad Tepes, domnitorul Tarii Românesti pomeneste pentru prima oara numele de Bucuresti într-un act prin care întareste proprietatea unor boieri.

Alte referate despre: o seara de iarna in bucuresti-compunere, bucuresti referat, practica anul ii drept bucuresti

Analiza tendintelor inregistrate pe piata imobiliara a municipiului Cluj Napoca si a preocuparilor legate de constructiile ecologice

Ameliorarea activitatii sectorului de constructii se datoreaza constructiilor de locuinte: "Piata constructiilor creste pe verticala, incepand de la productia de materiale de constructii si pana la servicii." (revista Capital -aug 2008).Piata rezidentiala din Romania a avut, in ultimii 5 ani, un important motor de crestere, si anume explozia creditului imobiliar / ipotecar.

Alte referate despre: piata produselor de patiserie cluj napoca, managementul municipiului cluj-napoca, analiza piata imobiliara rusia
Referate afisate : 17
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles