Primaria municipiului bucuresti referat

Primaria municipiului Bucuresti - studiu

Primarul General, Viceprimarii, Secretarul General al municipiului Bucuresti, impreuna cu aparatul propriu de specialitate constituie o structura functionala cu activitate permanenta, denumita Primaria Municipiului Bucuresti care aduce la indeplinire hotararile Consiliului General al Municipiului Bucuresti si dispozitiile Primarului General, solutionand problemele curente ale colectivitatii locale.

Primarul General este seful administratiei publice locale a municipiului Bucuresti si al aparatului propriu de specialitate, pe care il conduce si controleaza, conform art. 66(1) din Legea 215/2001.Primarul General reprezinta autoritatea executiva in realizarea autonomiei locale.

De asemenea, Primarul General raspunde de buna functionare a administratiei publice ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 51kb
Downloads: 22
Materia: Economie

Proiect de practica in cadrul unei institutii

Primaria Municipiului Bucuresti este organizata si functioneaza
potrivit prevederilor Legii administratiei publice locale nr. 215/2001
si in conformitate cu hotararile Consiliului General al Municipiului
Bucuresti privind aprobarea organigramei si numarului de posturi ale
aparatului propriu de specialitate.

Alte referate despre: proiect de practica in cadrul unei institutii publice, proiect de practica in cadrul unei institutii, proiect practica in cadrul unei institutii

Monografia municipiului Pascani

- microclimatul de terasa si versanti insoriti, implica temperaturi medii anuale in jur de 8,5 0C, insolatie mai accentuata vara si umezeala relativ mai redusa decat in Lunca Siretului.
Apele de suprafata sunt reprezentate de raul Siret, de afluentii sai, de lacurile, iazurile si helesteele amenajate de om. Siretul, la o altitudine de 209 m fata de nivelul marii, se distinge printr-o vale, cu directia N-S, cu un grad inalt de meandrare si o panta medie de 0,5 m la km. Scurgerea medie anuala a Siretului la Lespezi este de 27,2 m3/s. Pe partea dreapta, Siretul primeste ca afluenti paraiele: Iermolia, Arini, Gastesti, Sodomeni, iar pe stanga paraiele Gura Badilitei si Harmaneasca.

Alte referate despre: monografia municipiului pascani, monografia orasului pascani, monografia municipiului campina

Municipiul Brasov

Biserica Bartolomeu este cunoscuta ca unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Braşov, si a fost ridicata in stil romantic în 1233. Lăcaşul are un aspect masiv si este înconjurata de un zid de cetate. Una dintre capele mai păstrează si astăzi fragmente din trescele originale.

Alte referate despre: municipiul brasov, harta municipiului brasov, harta municipiul brasov

Primarul si viceprimarul

Dacă nici unul dintre candidaţii propuşi de partidele şi formaţiunile politice participante la alegeri nu întruneşte această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, în cel mult două săptămâni, între candidaţii situaţi pe primele două locuri şi va fi ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi. În situaţia parităţii de voturi a cel puţin doi candidaţi, pentru funcţia de primar, se delara balotaj şi se vor organiza, de drept, noi alegeri în termen de două săptămâni. La aceste alegeri vor participa numai candidaţii care s-au aflat în situaţie de balotaj.

Alte referate despre: primarul si viceprimarul, primarul si viceprimarul referat, referat primarul si viceprimarul

Brasov

Brasov si Poiana Brasov 43 km (27 mile) nord Sinaia, 167 km (79 mile) nord de Bucuresti. Odata un important centru comercial medieval acum este un oras puternic industrializat.

Alte referate despre: brasov, depresiunea brasov, referat brasov

Municipiul Suceava

Municipiul Suceava
Oraşul Suceava s-a dezvoltat în perioada feudală ca o cetate şi ca vechi târg aflat la o rascruce de drumuri comerciale , cele care legau Europa de Nord cu cea de Sud şi care legau Europa apuseana de cea de Răsărit. Suceava a fost capitala Moldovei pentru o lungă perioadă de ani dar a cunoscut cea mai infloritoare dezvoltare în vremea lui Ştefan cel Mare. Oraşul Suceava a avut două importante puncte fortificate: Cetatea Şcheia cu o scurtă existenţă fiind construită de Petru I Muşat şi dărâmatâ apoi în timpul lui Alexandru cel Bun, şi Cetatea de Scaun care a fost ridicată de Petru I Muşat şi apoi reîntărită în timpul lui Ştefan cel Mare.

Alte referate despre: municipiul suceava, populatia municipiului suceava, numar locuitori municipiul suceava

Organizarea licitatiilor de cumparare in cadrul municipiului Bucuresti

O operatiune de leasing este considerata leasing operational, daca nu transfera, in mare masura, toate riscurile si avantajele aferente titlului de proprietate.Intrucat tranzactia dintre locator si locatar se bazeaza pe un contract de leasing comun ambelor parti, este necesara utilizarea unor definitii consecvente. Aplicarea acestor definitii in circumstante diferite celor doua parti poate determina, uneori, ca acelasi leasing sa fie clasificat in diferit de locator si, respectiv, de locatar.

Alte referate despre: organizarea licitatiilor de cumparare, organizarea administrativa a municipiului bucuresti, organizarea spatiului municipiului bucuresti

Sectorul 4, Bucuresti

Invatamantul. In sectorul 4 invatamantul este concentrat in zona Pietii Timpuri Noi, aici existand Facultatiile Nicolae Titulescu, Titu Maiorescu si Dimitrie Cantemir, dar si Liceul Petru Rares si Liceul Gheorghe Sincai si scolile generale nr.100 si nr.97.
Cultura si arta. In sectorul 4 se gasesc numeroase biserici. In trecut a exeistat si Manastirea Vacaresti. Ea era situata pe o colina in apropierea de Piata Sudului, extinsa pe o suprafata de 3 hectare, a fost construita din initiativa si prin grija domnului Nicolae Mavrocordat intre anii 1716 si 1724. Biserica Manastirii Vacaresti, cu hramul ,, Sfanta Treime, valoros ansamblu arhitectonic in stil brancovenesc, a fost sfiintita la 24 septembrie 1724, cu picturi originare interioare, de mare valoare artistica. Picturile interioare au fost refacute in 1845 – 1856. In pronausul bisericii a fost inmormantat nicolae Mavrocordat, rapus de ciuma la 3 septembrie 1730. In cadrul complexului manastiresc au functionat in trecut o scoala in limba ...

Alte referate despre: sectorul 4 bucuresti, poluarea aerului in sectorul 5 bucuresti, obiective antropice din sectorul 6 bucuresti

Bucuresti

Oraşul este împărţit în două de Râul Dâmboviţa şi este străbătut de două mari bulevarde. Bucureştiul este împărţit de şase districte administrative numite sectoare; zona rurală adiacentă formează al VII-lea sector numit Sectorul Agricol Ilfov care a fost transformat în judeţ. Multe zone industriale se găsesc la suburbie, în timp ce în interiorul oraşului găsim zonele rezidenţiale. Bucureştiul era cunoscut la începutul secolului XX ca fiind „Parisul Balcanilor”, el fiind o metropolă până în anul 1944 când arhitectura şi cultura aveau multe influenţe franceze.

Alte referate despre: bucuresti, referat bucuresti, referat despre bucuresti

Organizare traseu - Bucuresti-Apuseni

Organizare traseu - Bucuresti-Apuseni - Marea varietate de forme si roci face ca pe teritoriul Apusenilor sa se gaseasca cea mai mare densitate de rezervatii si monumente ale naturii raportate la suprafata. Cheile si defileurile intalnite in acesti munti constitue elementul cel mai spectacular si senzational prin verticalitate , maretia ansamblului , coloritul variat , salbaticia si inaccesibilitatea.

Alte referate despre: traseu bucuresti apuseni, traseu bucuresti, organizarea administrativa bucuresti

Organizarea si functionarea Primariei municipiului Targu Mures

Primarul exercita functia de ordonator principal de credite.
Viceprimarii sunt alesi de Consiliul local municipal si exercita atributii delegate in numele primarului, prin dispozitia primarului.
Secretarul municipiului Tirgu-Mures este functionar public cu functie publica de conducere, este subordonat primarului, se bucura de stabilitate in functie si indeplineste atributii incredintate de catre Consiliul local municipal sau de catre primar.

Alte referate despre: organizarea si functionarea primariei, analiza bugetului local pe anul 2009 al municipiului targu mures, referat organizarea si functionarea primariei bucuresti

Studiul municipiului Braila

In cadrul tarii, municipiul Braila este situat in partea de est-sud-est a Romaniei, aproximativ la intersectia paralelei de 45As25' cu meridianul de 27As54' longitudine estica. Municipiul Braila este situat in nord-estul Campiei Romane, in Campia Brailei sau Baraganul Nordic, pe stanga Dunarii - in subsectorul baltilor, la 20 m altitudine.
In cadrul judetului Braila, orasul ocupa nord-estul judetului, (Figura nr. 1), fiind situat intr-o zona complexa de contact intre unitati fizico-geografice variate: Lunca Dunarii, Campia Brailei si Campia Siretului Inferior. Aceasta localizare geografica la contactul dintre lunca si campie , favorizata de conditiile naturale oferite de acestea doua, se resimt pregnant in aspectul exterior, structura functionala si textura orasului. Din suprafata totala a judetului Braila (4724 km2), orasul Braila are o suprafata de numai 3329 ha.

Alte referate despre: zone functionale ale municipiului braila, identificati in economia municipiului braila o situatie de monopol, geologia municipiului braila

Fauna - vegetatia municipiului Pitesti

In padurile din perimetrul municipiului pot fi intalnite exemplare obisnuite ale faunei din tara noastra, unele de interes cinegetic.Dintre acestea notam: carnivore din familia Canidelupul(Canis lupus), vulpea (Vulpes vulpes), carnivore din familia Mustelide- viezurele sau bursucul(Meles meles), jderul(Martes martes), dihorul comun(Mustela-Putorius putorius), nevastuica (Mustela nivalis), erbivore- caprioara sau capriorul (Capreolus capreolus);erbivore din familia Suide (nerumegatoare)–mistretul (Sus scrofa);rozatoare din familia Leporide- iepurele(Lepus europaeus),diferiti soareci si sobolani(muride si microtide).

In padurea Trivale sunt admirate numeroase specii de veverite(Sciurus vulgaris).Nu lipsesc animalele insectivore ca:ariciul(Erinaceus eupropaeus roumanicus), cartita(Talpa europaea), chitoranii sau chitanii(Sores araneus).Pe intuneric isi fac aparitia liliecii(Vespertilio ...

Alte referate despre: fauna - vegetatia municipiului bacua, fauna si vegetatia orasului pitesti, fauna vegetatia si solurile americii

Bucuresti

Secolele III - X: Câteva locuinte dacice, chiar daco-romane descoperite la Bucurestii - Noi, Tei, Militari, precum si niste unelte, ceramica, obiecte de podoaba, monede gasite la Crângasi, Ciurel, Fundenii Doamnei, Baneasa, Straulesti, dovedesc aici existenta populatiei si dupa anul 271, adica dupa retragerea administratiei si armatelor romane din Dacia.
Secolele X - XIII: La Curtea Veche, Baneasa, Ciurel, Damaroaia, Colentina, se descopera vestigii din aceasta perioada de cristalizare a societatii feudale.

Alte referate despre: o seara de iarna in bucuresti-compunere, bucuresti referat, practica anul ii drept bucuresti

Bucuresti

Palatul Cotroceni este parte a Muzeului national Cotroceni institutie
specializata pentru prezentarea istoriei medievale si moderne a
palatului, si a evolutiei si transformarilor lui de-a lungul timpului.
Palatul Cotroceni, biserica si manastirea reflecta trei secole de
istorie care intretes aspecte politice, militare, diplomatice,
religioase si culturale, direct cu evolutia generala a societatii
romanesti. Astfel, de-a lungul celor trei secole, un lung sir de
personalitati remarcabile au luat decizii si au condus Romania de
aici, incepand cu fondatorul palatului, bogatul domn Serban
Cantacuzino. Printre acestia amintim pe Constantin Brancoveanu,
Nicolae si Constantin Mavrocordat, Alexandru Ipsilanti, Constantin
Gheorghe Hangerli, Alexandru Moruzi, Barbu Stirbei, Alexandru Ioan
Cuza, Carol I ...

Alte referate despre: despre bucuresti referat, clima orizontului local bucuresti, clima bucuresti

Romania, tara evenimentelor in 2008

Sa ramanem tot pe latura politica si sa vorbim despre alegerile locale care au avut loc in luna iunie a anului 2008. Alegerile locale s-au desfasurat in 2 tururi de scrutin. Pentru prima data in istoria Bucurestiului un candidat independent a castigat Primaria Bucurestiului, numele acestuia fiind doctorul Sorin Oprescu.

Alte referate despre: romania tara mea, romania tara francofona, referat despre romania -tara mea
Referate afisate : 17
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles