Primele 5 mari fluvii din europa

Istoria Europei

La sfarsitul epocii bronzului din civilizatiile precedente se naste cea greaca. Structura acesteia era de orase-state (dintre care amintim Atena si Sparta), extrem de diferite in termeni de cultura si organizare politico-economica.

Expansiunea teritoriala prin coloniile grecesti extind cultura elena in intreaga Mediterana si Asia Mica.In secolul IV i.Hr., disputa dintre orasele state, referitoare la teritoriile lor, faciliteaza ocuparea peninsulei elene de catre regele macedon Filip al II-lea. Campania fiului sau Alexandru cel Mare raspandeste cultura elena in cea mai mare parte a Asiei si a Africii nordice.

Dacia.S-a nascut din ramura de nord a Traciei.Detinea epoca de fier.Intre ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 16
Materia: Istorie

Europa feudala

Sistemul feudal
Toti acesti factori au hotarat in mare parte structura societatii europene inaintea erei feudale clasice. Epocile urmatoare au numit rezultatul acestui proces feudalism, dar nu a fost nimic sistematic in formarea lui. Individul in cautarea securitatii a cerut protectie de la un lider local, acceptand rolul de supus al acestuia.

Alte referate despre: europa feudala, despre europa feudala, agricultura din europa feudala

Leonardo Benevolo - Orasul in istoria Europei

În cadrul acestui capitol se face o paralelă între Imperiul Roman şi Imperiul Chinez,pentru a vedea diferenţele dintre cele două imperii:pană în secolul al VI- lea,atât Imperiul Roman cât şi Imperiul Chinez sunt însoţite de difuzarea unei credinţe religioase interne şi “straine”:creştinismul respectiv budismul;ei bine această situaţie se schimbă dupa sec.VI:după o reunificare a Chinei în 581 realizată de cele două dinastii Sui şi Tang,care au un efect pozitiv asupra Chinei asigurându-i o supravieţuire durabilă,dinamism demografic,etica tradiţiei imperiale,progrese ştiinţifice,tehnologice şi în cele din urma o superioritate mondială indiscutabilă din punct de vedere economic dar şi administrativ ,pe când Iustinian eşuează.

Alte referate despre: leonardo benevolo orasul in istoria europei, leonardo benevolo-orasul in istoria europei, orasul in istoria europei leonardo benevolo

Istoria Europei - cursuri

Reconstituirea drumului parcurs de ideea europeana de la abstractie la concret, de la aspiratie la proiectele multiple de aplicare în practica, interactiunea, concurenta si confruntarea cailor de realizare preconizate ­ iata obiectul acestei carti, care-si propune trasarea unei veritabile preistorii, în care îsi gasesc sorgintea si modelul, premizele si antecedentele, solutiile constructiei europene ce se contureaza cu tot mai multa claritate în zilele noastre.

Alte referate despre: istoria europei-cursuri, istoria europei, anul 1989 in istoria europei

Primele linii de cale ferata de pe teritoriul Romaniei

Linia a fost deschisa in anul 1854 pentru transportul de marfa ca peste 2 ani, in 1856 sa fie deschisa si pentru traficul de calatori. Printre primele locomotive care au facut serviciul pe aceasta linie au fost Bazias, Sibiu (Hermannstadt) sau Sighisoara (Schassburg).Dobrogea se gasea inca sub ocupatie otomana (pana in 1878), Turcii concesioneaza constructia liniei Constanta Port - Cernavoda unei firme engleze care inaugureaza noua cale ferata la 4 octombrie 1860.

Alte referate despre: primele formatiuni statale pe teritoriul romaniei, primele linii electrice referat, primele linii electrice aeriene referat

Al doilea razboi mondial - campanii militare in Europa 1939-1942

ANSCHLUSS : reprezinta alipirea Austriei cu Germania, un vis al dreptei si al pangermanistilor germani, care gasesc un oarecare ecou in randurile populatiei celor doua state. Dupa 1933, activitatea nazistilor in Austria a fost considerabila si violentele sau inmultit, iar incercarile Frantei , Angliei si Italiei au esuat. Neacceptand politica nazista cancelarul austriac Dollfuss a fost asasinat in urma unui plan de cucerire a palatului Cancelarie de catre nazistii austrieci fiindca nu a dorit sa semneze demisia. Pozitia Italiei este una frigida, fiind implicata in razboiul civil in Spania, pentru a o atrage de parte sa. In cele din urma se realizeaza un acord intre cele doua tari prin care nici una dintre tari nu se implica in afacerile interne. Italia accepta Anschluss-ul.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial - campanii militare in europa 1939-1942, al doilea razboi mondial - campanii militare in europa, al doilea razboi mondial campanii militare

Disparitia Cehoslovaciei 1939 si impactul asupra evolutiei relatiilor internationale din Europa Centrala

După ce mult timp guvernul ceh a refuzat orice negociere, la sfatul unui mediator englez, lordul Runciman, sfârşeşte prin a accepta o discuţie cu Henlein, în scopul de a acorda sudeţilor autonomia pe care o cer. În timp ce guvernul ceh încerca să soluţioneze diferendul cu germanii sudeţi, Hitler şi-a repliat forţele în vederea atacului. Cehii încheiaseră două tratate de apărare, care le făgăduiau protecţie. Unul obliga Franţa să intervină în cazul unei agresiuni din exterior. Celălalt cerea sovieticilor să acorde sprijin defensiv Cehoslovaciei ori de câte ori o făceau şi francezii.

Alte referate despre: impactul civilizatiilor antice asupra evolutiei societatii omenesti, care este impactul civilizatiilor antice asupra evolutiei societatii, analiza impactului tehnologiei asupra evolutiei profesilor si mediului

Tineri si Europa - speranta noastra

Tineri si Europa - speranta noastra - Privim încrezători spre viitor! Aceastã încredere în forţele proprii se naşte din reuşita celui mai de succes model de integrare din întreaga lume. Integrarea Europeanã a adus pace, stabilitate si prosperitate pentru milioane de cetăţeni. Pentru tineretul de astăzi, care reprezintã generaţia cea mai europeanã, cooperarea este un mod natural de rezolvare a problemelor.

Alte referate despre: tinerii si europa-speranta noastra, munti tineri din europa, tinerii si europa

United States of America

The movement into the lands west of the Appalachians thenceforth became a flood. The United States' victory in the Mexican War (1846-48) brought all or part of the future territory of seven more states (including California and Texas) into American hands. As the United States moved west, the issue of slavery was intensifying strains between the rapidly industrializing North and the slave-based agricultural South. The South was determined to maintain the institution of black slavery against the federal government's efforts to curtail the latter's spread. Several compromises over the slavery issue held the Union together for more than a half-century, but the election as president in 1860 of Abraham Lincoln, whose Republican Party clearly advocated the prohibition of slavery in the Western territories, led South Carolina to secede, joined by 10 other Southern states by the next year.

Alte referate despre: united states of america, history of united states of america, the united states of america

La Bretagne

Din punct de vedere etnic si juridic, cuceritorii, o minoritate de
altel, sunt asimilati în cadrul populatiilor autohtone; dreptul
germanic sufera o puternica influenta romana odata cu disparitia bazei
sale, organizatia familiala germanica - die Sippe^6. Cultura continua
traditia antica, mediteraneana. Exista totusi unele influente
bizantine. Viata religioasa graviteaza si ea tot în jurul Mediteranei.

Alte referate despre: bretagne, la bretagne, bretagne referat

Statele Europei

In aceasta lucrare se prezinta pe clase (Europa centrala, Europa nordica, Europa mediteraneana, Europa vestica, Europa Atlantica) Toate statele pe care le contin acestea plus capitala suprafata, populatia acestora

Alte referate despre: statele europei, statele europei si capitalele lor, statele europei si capitalele

Asia - primul continent al lumii

VII. turismul
Fiind un continent al civilizatiilor stravechi, deasemenea turismul este si el ridicat pentru majoritatea continentului. Cetatile mai sus mentionate se bucura de un turism variat. Ca locuri de pelerinaj religios, Ierusalim reprezinta locul de pelerinaj pentru crestini iar Mecca pentru islamici.

Relieful fiind foarte inalt, deasemenea si muntii constituie un obiectiv turistic demn de luat in seama. S-au initiat sute de expeditii pe cei mai inalti munti in incercarea acelor oameni curajosi de a invinge natura. Deasemenea, emigrantii migreaza in tarile dezvoltate economic in care pot gasi un trai decent.

Alte referate despre: cele 7 continente ale lumii, primul continent, care sunt cele 7 continente ale lumii

Australia

Continentul poate fi impartit in trei regiuni principale : Scutul
Australiei de Vest , Platoul Estic si Marele Bazin Artezian . Scutul
este un podis care se suprapune in mare parte cu statul Australiei de
Vest , format in principal de aflorimente de roci precambriene vechi
de 5.703.000 milioane de ani . Cele mai remarcabile dintre aceste
aflorimente sunt Peninsula Arnhem si Podisul Kimberly din nord-vest .
Platoul Estic este o regiune muntoasa cu o latime de aproximativ 500
km , care formeaza Muntii Marii cumpene de Ape . Varfurile cele mai
inalte au o inaltime de numai 1.500 m . Muntii New England si Muntii
Albastrii din sud au inaltimi intre 900-1.500 m.

Alte referate despre: australia, referat australia, australia referat

Turismul in Europa

Turismul balneo – maritim, legat de plajele europene ( cura helio – marina si serosoli ) este foarte dezvoltat pe tarmurile Marii Mediterane .

Alte referate despre: turismul in europa, turismul in europa referat, referat turismul in europa

Europa - un mare desert

In toate orasele europene, cresterile temperaturilor medii in ultimii 30 de ani variaza intre un grad si jumatate si doua grade, ceea ce nu inseamna doar mai multe nopti care pot fi petrecute pe terasele cafenelelor, ci si mai multe riscuri pentru sanatate pentru cei batrani sau pentru copii foarte mici ori o mai mare extenuare pentru cei care fac munci fizice.

Alte referate despre: europa-un mare desert, europa un mare desert, deserturi din europa

Europa si Uniunea Europeana in lumea contemporana

Referat despre Europa si Uniunea Europeana in lumea contemporana
- Civilizatia greceasca: stilurile arhitecturale (Doric, ionic si corintic), in care sunt inaltate edificii grandioase (temple, palate, teatre monumentale, constructii memorial etc.), sculptura care impresioneaza prin perfectiunea proportiilor (la care se adauga ritmul miscarilor, seninatatea si maretia figurilor);

Alte referate despre: europa si uniunea europeana in lumea contemporana, test - europa si uniunea europeana in lumea contemporana, romania si uniunea europeana in lumea contemporana

Europa romantica si Europa gotica

In lacasurile de cult, slujba ocupa majoritatea timpului, munca manuala fiind redusa la strictul necesar. Mari organizatori de pelerinaje, cu deosebire ai celui spre manastirea spaniola Santiago de Compostella, benedictinii de la Cluny au presarat aceste drumuri cu biserici, dand astfel un mare impuls artei romanice.

Alte referate despre: europa gotica, europa romanica si europa gotica, europa gotica referat

Europa

În mitologia greacă Europa era fiica lui Phoenix şi Perimeda, fiind răpită de Zeus, transfigurat în taur, şi dusă în Creta, unde dă naştere lui Minos. În Antichitate şi Evul mediu termenul este rar folosit, cel mai uzual fiind Occident şi Orient. Apare în sec.VI-VIII pentru a desemna Occidentul creştin.

Alte referate despre: tari si capitale din europa, europa, romania si europa secolul xx

Europa

Asezare geografica :
- Nord - Capul Nord (71° lat N)
- Sud - Capul Marroqui (36° lat N)
- Vest - Capul Roca (9°34` long V)
- Est - Muntii Ural (67° long E)

Alte referate despre: tarile din europa si capitalele lor, referat europa, capitalele tarilor din europa
Referate afisate : 19
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles