Primele aparitii ale concertelor

Primele aparitii ale ciumei in Europa

Se pare ca ciuma a aparut prima oara in Asia Centrala. A facut ravagii
prin China de Est si India, s-a extins spre vest, prin Orientul
Apropiat si Africa de Nord, ajungând in Europa.

Câteva regiuni, ca de exemplu Scandinava, au ramas fara populatie.
Norvegienii din Groenlanda au disparut fara urma. Bogati, saraci,
batrâni, tineri, au murit deopotriva. Preotii au fost cei mai expusi
pentru ca s-au ocupat mai mult de bolnavi. Câteva teritorii insa, ca
de exemplu Milano si împrejurimile ei, au fost mai putin afectate.

SIMPTOMELE CIUMEI 0x01 graphic

Boala numita cândva "Moartea Neagra" sau "Ciuma" a creat mare panica
in Europa si nimeni nu se putea simti in siguranta. Durerile
îngrozitoare de cap, transpiratia si frisoanele erau principalele
simptome. Totusi mai era ceva ce ii deosebea pe cei ce sufereau de
ciuma, de cei care aveau ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 1160
Materia: Istorie

Ciuma neagra

In 1347,tatarii din Crimeea,ei insasi deja decimati de ciuma,au asediat Caffa,port locuit de multi negutatori italieni.Seful tatarilor a poruncit oamenilor sai sa catapulteze cadavre ciumate peste zidurile orasului,pentru a ii infecta pe locuitorii acestuia.Cand italienii din Caffa au fost atinsi de molima,ei au fugit acasa la Genova,Messina si Venetia,cele trei orase fiind primele din Europa care au simtit efectele Ciumei Negre.In iunie 1348,ciuma a ajuns la Paris.

Alte referate despre: ciuma neagra, ciuma neagra in evul mediu, ciuma neagra referat

Primele linii de cale ferata de pe teritoriul Romaniei

Firmanul de concesionare, datand din 1857 al sultanului Abdul Medjid se gaseste astazi la Muzeul Cailor Ferate Bucuresti. Printre primele locomotive cu abur care au circulat pe aceasta linie au fost "Ovidiu" si "Tomis"Principala linie de cale ferata care patrunde in inima Transilvaniei, pe atunci inclusa in Austro-Ungaria (pana la 1 decembrie 1918) a fost linia Arad - Alba Iulia in lungime de 211km. Ea a fost deschisa traficului de calatori la 22 decembrie 1868.

Alte referate despre: primele formatiuni statale pe teritoriul romaniei, primele linii electrice referat, primele linii electrice aeriene referat

Primele mari civilizatii

Primele mari civilizatii - Egiptenii traiau in Valea Nilului inconjurati de desert.Revărsările anuale ale Nilului aduceau mal negru, fertil, folosit pentru agricultura. Recoltele erau irigate cu apa scoasa din fântâni cu cumpana,numite shaduf.Oamenii locuiau in apropierea pamanturilor semanate.Barbatii se ocupau cu îngrijirea culturilor,iar femeile îngrijeau de casa si de copii.

Climatul cald ii facea pe egipteni sa poarte imbracaminte lejera,din stofe subţiri, si sa trăiască mai mult in aer liber.Cei săraci isi ridicau colibe din trestie sau din chirpici uscaţi la soare.In interior stateau pe rogojini(împletituri din stuf sau paie).

Oamenii instariti locuiau in case mari,aveau pământuri si primeau slujbe la curtea faraonului.Pentru oamenii de rând,faraonii erau inruditi ...

Alte referate despre: primele civilizatii, primele civilizatii europene, primele civilizatii sunt

Primele reforme grecesti

CLISTENE
Regimul aristocratic restabilit de către spartani nu poate ţine piept presiunii democraţiilor,care-şi găsesc un conducător de mare clasă în persoana Alcmeonidului Clistene, nepotul tiranului omonim al Sicionei. Activitatea pe care,fără îndoială,o desfăşoară Clistene în 508/507 este deosebit de îndrăzneaţă. La baza acesteia,se află o nouă împărţire a cetăţenilor,care elimină vechiul sistem al naucrariilor:Atica este împărţită in 100 de deme,grupate în 30 de tritii,reunite şi acestea în 10 triburi,fiecare dintre acestea incluzând tritie din oraş,una de pe coastă şi una din interiorul ţării. Cele 4 triburi gentilice vechi,fratriile şi amintitele gene nu dispar,continuând să-şi joace rolul în viaţa de familie şi în cea religioasă,dar în viaţa politică nu mai contează de-acum înainte decât cele 10 triburi-pentru care Clistene invocă de altfel în ...

Alte referate despre: primele reforme grecesti, reformele grecesti, din ce material erau construite primele temple grecesti

Jurnalul Annei Frank

Dar si aici situatia s-a schimbat total dupa ce in iunie 1940 Olanda a fost ocupata de Germania hitlerista. In februarie 1941 nazistii au intreprins primele deportari ale evreilor din Olanda. Incepand din acel moment, Otto Frank a inceput sa pregateasca ascunzisul pentru salvarea familiei sale.

Alte referate despre: jurnalul annei frank, jurnalul annei frank referat, jurnalul annei frank rezumat

Ciuma

Fiecare gaseste metodele lui de supravietuire, de multe ori atarnand in placutele amintiri ale trecutului care pentru unii sunt tot ce le-a mai ramas in fata unui prezent atat de hidos si un viitor atat de nesigur.
Ciuma - Opera este divizata in cinci sectiuni distincte insa fara a le numi capitole deoarece autorul doreste astfel sa delimiteze cu o linie mai stearsa actiunea din fiecare sectiune. Totul are loc intr-un orasel numit Oran, undeva in Algeria intr-un an necunoscut insa in luna aprilie.

Alte referate despre: ciuma, ciuma albert camus rezumat, albert camus ciuma

Antrax

În ţara noastră, antraxul a avut o mare răspândire în trecut din cauza insuficienţei organizării veterinare care a avut ca urmare, neglijarea celor mai elementare măsuri de profilaxie referitoare mai ales la distrugerea cadavrelor care erau lăsate pradă animalelor carnivore, creându-se astfel focare permanente de infecţie.

Alte referate despre: antrax, antraxul, antraxul referat

Influenta aviara

Situaţia epidemiologică internaţională a influenţei aviare constituie un imens pericol pentru întreaga lume, dar îndeosebi pentru România, datorită particularităţilor geografice, respectiv Delta Dunării şi fenomenul migraţiei păsărilor, considerate rezervorul natural de virus al influenţei aviare, precum şi a situării faţă de ţările în care evoluează această boală.

Alte referate despre: influenta aviara, prezentare influenta aviara, influenta aviara semne clinice

Sifilisul

SIFILISUL SECUNDAR reprezinta perioada de diseminare; apare la 7 – 10 saptamani dupa contactul infectant si la 2-3 saptamani de la aparitia sifilomului primar,o data cu trecerea treponemelor din ganglioni(unde numarul lor este foarte mare)in circulatie.Urmeaza o a doua”incubatie”, pana la aparitia primelor leziuni cutanate,care survin dupa circa 45 de zile de la aparitia sifilomului si la 60-70 zile de la contactul infectant.

Se manifesta adesea prin tulbulari generale,cu febra si limfade- nopatie generalizata.Aproape orice tesut din organism poate fi,in mod trecator,prins si lezat;totusi,cele mai frecvente vor fi leziunile tegu – mentelor si mucoaselor.Leziunile de pe tegumente sunt elemente ma- culoase,papuloase,pustuloase sau foliculare nepruriginoase(sau com- binatii intre aceste tipuri),desi cea mai frecventa este eruptia maculo-papuloasa (rozeola sifilitica)sau sifilidele eritematoase.

Alte referate despre: sifilisul, sifilisul imagini, sifilisul referat

Lupusul-Boala cronica

Si nu exista absolut nici o legatura intre lupus si SIDA. Lupusul face parte din familia de boli, in care sint incluse si artrita reumatoidala, scleroza multipla, diabetul juvenil si sclerodermia (boala manifestata prin ingrosarea pielii si a tesutului celular subcutanat).

Alte referate despre: boala cronica, ce este o boala cronica, boala cronica definitie

Primele calatorii in spatiul cosmic

Acest obiect consta dintr-o racheta perfectionata,inzestrata cu diferite La 7-8 ianuarie 1959,prima nava cosmica se transformase definitiv in planeta artificiala a Soarelui.

Alte referate despre: primele calatorii in spatiul cosmic, referate fizica primele calatorii in spatiul cosmic, calatorii in spatiul cosmic

Premisele umanismului romanesc-primele manifestari in limba romana

Cronicarii moldoveni Grigore Ureche si Miron Costin vorbesc despre originile noastre romane, negand existenta elementului dac. De altfel, Miron Costin redacteaza prima istorie care arata originile pur romane ale poporului sau, "De neamul moldovenilor", linie continuata de Dimitrie Cantemir, apoi de Scoala Ardeleana, cel mai de seama reprezentant al ei in acest domeniu fiind Petru Maior. De altfel, o sumara ancheta asupra marturiilor europene din sec. XV-XVIII relative la originea romanilor,releva ideea descendentei romanilor din coloniile romane aduse de Traian in Dacia.

Alte referate despre: manifestari ale umanismului romanesc, specificul umanismului romanesc, trasaturile umanismului romanesc

Primele elemente de arta crestina

André Grabar subliniază, ca o particularitate a iconografiei bizantine, faptul că evreul are o fizionomie accentuat semitic-siriană[7]. Această remarcă este valabilă şi pentru iconografia românească, rusească şi sârbească: Maria, Iisus, îngerii, apostolii, martirii, sfinţii părinţi, toţi sunt ilustraţi în acest mod.

Alte referate despre: primele elemente de arta crestina, primele elemente de arta literara, arta crestina

Circuite integrate,tipuri si generatii

Etapa automatizarii presupune existenta proceselor de productie astfel concepute incat sa permita implementarea mijloacelor de automatizare, capabile sa intervina intr-un sens dorit asupra proceselor asigurand conditiile de evolutie a acestora in deplina concordanta cu cerintele optime.

Totul a fost motivat si demonsrtat prin cresterea performantelor tehnici, a fiabilitatii produselor si in scaderea pretului de cost.Ce este de fapt un circuit integrat? Un ansamblu de componente discrete ( diode, tranzistoare, rezistente, condensatoare si chiar bobine ) montate pe un suport de siliciu miniatural numit "cip". Acest ansamblu a fost standardizat si a capatat forme de capsule cu diferite dimensiuni si numar de terminale. Numarul componentelor a crescut de la cateva sute, la cateva mii sau chiar zeci de mii in cazul microprocesoarelor.

Alte referate despre: circuite integrate tipuri si generatii, circuite integrate tipuri si generatii 2x puncte, circuite integrate tipuri si generatii de c i

Romania si Uniunea Europena

Pana la clarificarea acestei chestiuni, incepand din dec. 1991, Comunitatea a incheiat o serie de acorduri bilaterale - Acorduri Europene, ce reglementeaza cadrul juridic si institutional dentre partile semnatare, cu scopul de a promova relatiile economice, precum si un dialog politic institutionalizat cu aceste state. Obiectivul acestor tratate este totusi pregatirea aderarii la Comunitate. Primele state care incheie Acorduri Europene sunt Ungaria si Polonia, Romania semnand un astfel de tratat abia in 1993.

Acordurile Europene n-au satisfacut totusi asteptarile tarilor din fostul spatiu communist, care se simteau intr-o situatie ambigua, intre asociere si aderare, si revendicau o recunoastere oficiala a eligibilitatii lor prin adoptarea unui calendar sia unor condirii de aderare precise. De aceea Consiliul European de la Copenhaga (iunie 1993) recunoaste explicit principiul extinderii UE catre statele associate din Europa Centrala si de Est si fixeaza o serie de criterii economice ...

Alte referate despre: romania si uniunea europena, romania in uniunea europena, portofoliu despre romania si uniunea europena

HTML

Urmarea a fost ca la prima conferinta WWW din Geneva (Elvetia) s-a constituit un grup (HTML Working Group) a carui prima misiune a fost formalizarea HTML intr-un DTD al SGML, lucru care s-a concretizat in HTML Level 2 (sau HTML 2.0; Nivelul 1, deci HTML 1.0, a fost proiectat de Tim Berners-Lee). Importanta actiunii acestui grup consta in faptul ca, odata standardizat, limbajul poate fi apoi extins intr-un mod mai controlat la alte nivele.

Alte referate despre: referat html, html referat, despre html
Referate afisate : 17
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles