Principii de organizare si functionare ale serviciilor publice

Apa Nova Ploiesti

Veolia Apa, asociatul principal al societatii APA NOVA Ploiesti este liderul mondial in sectorul apei.
Peste 110 milioane de oameni in intreaga lume sunt beneficiarii serviciilor de distributie a apei potabile si de colactare a apelor menajere prestate de Veolia Apa.
La acestia se adauga peste 40 000 de clienti industriali

Societatea Apa Nova Ploiesti S.R.L. si-a inceput activitatea in urma transformarii Regiei Generale de Apa Ploiesti in societate comerciala, transformare aprobata prin Hotararea nr. 48/31 martie 2000 a Consiliului Local Ploiesti.

Cadrul juridic al acestei activitati il reprezinta Contractul de Concesiune , incheiat in iunie 2000 cu Consiliul Local Ploiesti si Regulamentul de organizare si functionare a serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare din Municipiul Ploiesti,
Contractul de Concesiune :

Nivel: Facultate
Dimensiune: 21kb
Downloads: 570
Materia: Administratie

Sistemul cheltuielilor publice

-cheltuielile definitive cuprind cheltuieli de investitii si cheltuieli de functionare;
-cheltuielile temporale sunt denumite operatiuni de trezorerie si sunt evidentiate in conturile speciale ale trezoreriei;

Alte referate despre: sistemul cheltuielilor publice, sistemul cheltuielilor publice in romania, analiza cheltuielilor publice 2006-2010

Apa ca sursa a vietii

Apa ca sursa a vietii
Apa este una din cele mai răspândite substanţe în natură, găsindu-se în toate cele trei stări de agregare: solidă (gheaţă, zăpadă, grindină, chiciură), lichidă (apă de ploaie, ape subterane, oceane, mări, fluvii, râuri, lacuri, bălţi etc.) şi gazoasă (vaporii de apă din atmosferă şi emanaţiile vulcanice). În natură nu există apă pură. Apele naturale conţin dizolvate cantităţi variate de diferite substanţe. APA, H2O, masa mol. 18,02, lichid incolor, de culoare albastră-verzuie în straturi groase. Are structură unghiulară (A 104,5°), care în realitate este pseudo-tetraedrică, rezultată prin hibridizare sp3, molecula de apa dispunând de doi orbitali hibrizi ocupaţi cu câte o pereche de electroni neparticipanţi.

Alte referate despre: apa ca sursa a vietii, apa o sursa a vietii, compunere apa o sursa a vietii

Apa ca solvent

Apa ca solvent.Aplicând legea maselor se obţine:
Cum soluţia este diluată, adică [A-], [AH], [H3O+] au valori foarte mici, concentraţia apei de la numitorul ecuaţiei este 1 este constantă (cca. 55,5 moli/l ). De aceea ea se include în constanta de echilibru, obţinându-se:

Alte referate despre: apa ca solvent, apa ca solvent in viata de zi cu zi, referat apa ca solvent

Apa - cunostinte generale minime

Apa ca solvent: multe din substantele compuse ce sunt necesare vietii pot fi dizolvate in apa. In timpul formarii si deplasarii in atmosfera a picaturilor de ploaie, hidrogenul, oxigenul si dioxidul de carbon sunt gaze ce se dizolva in aceste picaturi. De asemenea, toate plantele isi extrag substantele hranitoare din apa in care acestea sunt dizolvate.

Alte referate despre: cunostinte generale apa, cunostinte despre apa, cunostinte generaledespre apa

Apa

Atat de obisnuita, de cotidiana si de familiara, apa este totusi un lichid uluitor: are o serie de anomalii. Pentru apa parca n-ar exista legi; este "ceva altfel" in lumea substantelor. In natura si in experiente ea nu se comporta la fel ca alte substante. Dar, datorita capriciilor ei, viata a putut sa se dezvolte si sa existe in apa.

Alte referate despre: apa referat, referat apa, referat despre apa

Apa si sanatatea

Apa este indispensabila existentei umane. Daca se incearca o comparatie intre continutul chimic al apei din mari si oceane (89% cloruri, 10% sulfati, 0,2% carbonati, etc…) si cel al lichidului fiziologic uman, se ajunge la constatarea ca proportiile elementelor naturale sunt aproape aceleasi.
Coletivitatile umane sau constituit si dezvoltat de-a lungul riurulor si marilor lacuri.

Alte referate despre: apa si sanatatea, apa si sanatatea omului, consumul de apa si sanatatea

Cum a aparut viata ?

Cum a aparut viata ?
In sistemul individual are loc un continuu proces de autoreproducere a elementelor sale componente. Ca sursa energetica si plastica, la baza acestor procese sta metabolosmul, insusure esentiala a fiintei
vii. Metabolosmul se realizeaza prin doua procese antagonice: asimulatia (anabolismul) si dezasimilatia (catabolosmul) care sunt conditionate reciproc.

Alte referate despre: cum a aparut viata pe terra, cum a aparut viata, cum a aparut viata pe pamant

Apa si petrolul

Apa si petrolul
Apa este cea mai raspândită substanţă compusă şi reprezintă trei sferturi din suprafaţa globului terestru. Ca şi aerul, ea constituie factorul principal al menţinerii vieţii pe pământ. Apa este o resursă naturală esenţială cu rol multiplu în viaţa economică.În natură apa urmează un circuit.

Alte referate despre: apa si petrolul rivalitate, apa si petrolul, petrolul in apa

Comunicarea in institutiile publice

Comunicarea poate fi formal definita ca orice proces prin care premisele decizionale sunt transmise de la un membru al unei institutii la altul. Comunicarea insoteste activitatea institutiilor publice, contribuind la realizarea in bune conditii a acesteia.Comunicarea publica se refera atat la schimbul si impartasirea de informatii de utilitate publica, cat si mentinerea liantului social. Comunicarea in institutii este un proces bilateral: el presupune atat transmiterea ordinelor, informatiei si sfaturilor la un centru de decizie (adica un individ investit cu responsabilitatea de a lua decizii), cat si transmiterea deciziilor luate de la acest centru in alte parti ale institutiei. Mai mult, este un proces care se desfasoara in sus, in jos si lateral in institutie.

Alte referate despre: comunicarea in institutiile publice, comunicarea in institutiile publice referat, referat de comunicarea in institutiile publice

Aspecte teoretice si practice privind relatia prefect - autoritati ale administratiei publice comunale

Subiectele de drept public asupra cărora se exercită acest drept de tutelă sunt, pe de o parte, structurile administrative deconcentrate( prefectul, serviciile publice deconcentrate şi celelalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale), iar pe de altă parte, autorităţile locale autonome(primarul şi Consiliile locale şi judeţene).

Alte referate despre: aspecte teoretice privind relatia prefect autoritati comunale, aspecte teoretice si practice privind concurenta monopolista, aspecte teoretice si practice privind partajul succesoral

Modificarea - suspendarea si incetarea raporturilor de servicii publice

Mijloacele prin care se realizeaza administratia publica sunt resursele umane, cele materiale si financiare , precum si competenta. Resursele umane reprezentate de personae fizice organizate intr-o institutie sunt parghiile prin care actioneaza administratiile publice sau particulare. Functia este un element esential ce exprima felul activitătii la prestarea careia persoana s-a obligat prin raportul juridic de drept public sau privat.

Alte referate despre: modificarea suspendarea si incetarea raporturilor de serviciu, modificarea suspendarea si incetarea raportului de serviciu, modificarea suspendarea si incetarea functiei de magistrat

Contabilitatea institutiilor publice

După ce Legea bugetului a stabilit volumul şi structura resurselor publice care trebuiesc mobilizate, o componentă majoră a procesului formării lor este aceea a mijloacelor şi metodelor care să asigure colectarea, dar mai ales gestionarea eficientă a acestora.
În acest context, un rol important îl au instituţiile publice prin intermediul cărora se derulează atât procesul de constituire, cât şi cel de utilizare a principalelor resurse publice ale statului.
În procesul de constituire a resurselor publice, instituţiile publice de primă importanţă, ca autorităţi speciale ale statului, o reprezintă Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, şi organele lor teritoriale.
În procesul de constituire a resurselor publice un rol însemnat îl au de altfel şi alte ministere şi organe centrale, precum şi organele lor teritoriale, mai ales în ceea ce priveşte constituirea resurselor financiare din mijloace extrabugetare.
Dacă ...

Alte referate despre: contabilitatea institutiilor publice, referat contabilitatea institutiilor publice, referate contabilitatea institutiilor publice

Finante publice

c) clasificarea financiara - cheltuielile se grupeaza in: cheltuieli definitive,
cheltuieli temporale, operatiuni de trezorerie si cheltuieli virtuale sau posibile;
-cheltuielile definitive cuprind cheltuieli de investitii si cheltuieli de functionare;
-cheltuielile temporale sunt denumite operatiuni de trezorerie si sunt evidentiate in conturile speciale ale trezoreriei;
-cheltuielile virtuale ( posibile ) sunt cheltuieli pe care statul le angajeaza sa le efectueze in anumite conditii.
Dupa forma de manifestare cheltuielile publice pot fi cu sau fara contraprestatie, definitive sau provizorii, speciale sau globale;
- cheltuielile fara contraprestatie au un caract de subventie fara urmarirea unui contraserviciu ( alocatii familiare, somaj ); cheltuielile definitive nu presupun restituirea sumelor banesti alocate de stat.

Alte referate despre: finante publice, referat finante publice, referate finante publice

Rolul impozitelor in constituirea veniturilor publice

1.Resursele financiare publice. Continut si mod de alocare al acestora
Economia moderna este caracterizata de fenomenul cresterii mai rapide a necesarului de resurse decat a posibilitatilor de procurare a acestora.
Resursele sunt elemente ale bogatiei unei natiuni.Resursele, provenind din produsul intern brut, la care se adauga importul, sunt folosite pentru consum, formare bruta de capital export. Alaturi de resursele materiale, umane, valutare si informationale, un rol deosebit il au resursele financiare. Resursele financiare reprezinta totalitatea mijloacelor banesti necesare realizarii obiectivelor economice si sociale intr-un interval de timp determinat.

Alte referate despre: constituirea veniturilor publice, rolul impozitelor directe in formarea veniturilor publice, aportul impozitelor indirecte la formarea veniturilor publice

Sarcinile departamentului de relatii publice

Departamentul de relatii publice are rolul de a asigura comunicarea interna si externa a organizatiei, astfel incat, printr-o comunicare eficienta sa se castige si mentina increderea diferitelor categorii de public; in acest fel, organizatia va beneficia, la nivelul opiniei publice, de o imagine pozitiva. Functiile departamentului de relatii publice depind de structura organizatiei, de viziunea conducerii asupra rolului departamentului, de calitatile si abilitatile profesionale ale directorului de relatii publice: specialistii in relatii publice pot face parte dintr-un departament subordonat direct conducerii sau dintr-unul subordonat unui altui departament, ca cel de marketing, de publicitate sau de resurse umane.

Alte referate despre: sarcinile departamentului de relatii publice, sarcinile departamentului de relatii publice al facultatii, sarcinile departamentului de relatii publice referat

Sistemul achizitiilor publice

Exemple:
1. Prin documentatia de atribuire s-a prevazut ca ofertantii trebuie sa faca dovada ca nu au obligatii de plata a impozitelor la data de 1.03.2007. Pentru a respecta principiul tratamentului egal, comisia de evaluare are obligatia de a-i descalifica pe toti acei ofertanti care nu indeplinesc aceasta conditie, chiar daca din punct de vedere economic oferta acestora este mai avantajoasa.

Alte referate despre: auditul achizitiilor publice, managementul achizitiilor publice, concurenta pe piata achizitiilor publice

Forme de organizare a invatamantului

Principalele categorii/tipuri de lecţie sunt:
a. lecţia mixtă;
b. lecţia de comunicare/însuşire de noi cunoştinţe;
c. lecţia de formare de priceperi şi deprinderi;
d. lecţia de fixare şi sistematizare;
e. lecţia de verificare şi apreciere ale rezultatelor şcolare.

Alte referate despre: forme de organizare a invatamantului, forme de organizare ale invatamantului, formele de organizare a invatamantului traditional
Referate afisate : 18
Medie note: 8.59 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles