Print si cersetor

Print si cersetor

In acea casa locuia si un preot cu inima mare,care il invata pe Tom sa citeasca,sa scrie si l-a mai invatat si putina latina,dar de asemenea,ii spunea tot felul de povesti despre printi si eroi.Zi dupa zi Tom isi dorea din ce in ce mai mult sa devina print si a inceput sa aiba un vocabular mai elegant si sofisticat.

Intr-o zi oarecare ,Tom a plecat de acasa si s-a dus in departare intr-o anume directie,pana a ajuns la palatul regelui.De partea cealalta a gardului era un print iar Tom a vrut sa seapropie de gard dar o garda personala a printului i-a spus sa ple ce,iar Tom se prefacea ca nu-l aude dar garda i-a dat una.Vazand acestea,printul l-a chemat pe Tom ,i-a dat un pranz copios si au discutat despre vietile lor.Dupa o lunga conversatie,Tudor a vrut sa faca schimb de haine cu Tom,deoarece asemanarea dintre ei era izbitoare si au facut schimb de locuri.Tom a devenit un asa zis print ,iar Tudor un cersetor.

Tudor,ajuns in lumea cruda din Offal Court,el inca mai avea aerele sale regale,iar ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 5346
Materia: Romana

David Copperfield - C.Dickens

Meanwhile, after a stillbirth, Dora has fallen gravely ill. David leaves her bedside to go to Canterbury to watch Micawber and Traddles confront Heep with their knowledge of his schemes. Heep is thrown out, Mr. Wickfield's name is cleared, and Betsey's "lost" investments are recovered. Betsey suggests to Micawber that he and his family emigrate to Australia, too, and lends him some money for a fresh start.

Alte referate despre: david copperfield charles dickens rezumat, david copperfield charles dickens, rezumat david copperfield charles dickens

W.Shakespeare - Antoniu si Cleopatra

In tragedia ,Shakespeare pune in scena dramaticele evenimente dinaintea instalarii lui Octavianus,nepotul lui Iulius Caesar,ca imparat al romanilor,sub numele de August.Imperialismul roman isi intinsese bratele spre nord si spre rasarit.Egiptul era o tinta destul de ravnita.Iulius Caesar si Pompei intreprinsesera in aceasta directie actiuni militare rasunatoare.Dupa asasinarea primului dintre acestia,triumviratul dintre Antoniu,Octavian si Lepidus crede la un moment dat ca ar putea stabili pacea,impartind puterea romana intre Octavian care isi rezerva Occidentul si Antoniu care nu-si doreste decat sa fie lasat sa-si traiasca viata alaturi de Cleopatra(sotia lui) in Egipt.

Alte referate despre: shakespeare antoniu si cleopatra, william shakespeare antoniu si cleopatra, w shakespeare - antoniu si cleopatra

Micul print - Rezumat

Micul print - Rezumat
"Micul print" de Antoine de Saint-Exupery este o capodopera a literaturii universale , destinata atat copiilor cat si adultilor , avand ca teme principale prietenia , dragostea si frumosul.Povestitorul este inca un copil cand se hotaraste sa deseneze un sarpe boa care inghite un elefant . Mergand la "cei mari" si intrebandu-i daca le este frica de desenul lui , acestia raspund cu nonsalanta ca nu ar putea sa le fie frica de o palarie. "Le-am aratat oamenilor mari capodopera mea si i-am intrebat daca desenul acesta ii sperie ." Baiatul dezamagit , deseneaza un sarpe boa despicat penttru a face mai inteligibil desenul. Atunci adultii ii spun ca ar fi mai bine sa lase deoparte serpii boa in favoarea altor lucruri mai importante . Povestitorul alege prin urmare alta meserie decat aceea de pictor : cea de pilot .

Alte referate despre: micul print, micul print rezumat, rezumat micul print

Micul print - Antoine de Saint-Exupery

In timp ce incerca sa-si reparemotorul a fost surprins de un baietel fermecator care ii cerea sai deseneze o oaie. Autorul nestiind s-ai deseneze o oaie i-a desenat desenul cu sarpele boa si a ramas surprins ca acest mic print a fost prima persoana care a stiut ce repezinta desenul. Dupa aceea i-a desenat o oaie intr-o cutie. Autorul l-a intrebat de unde vine, cum a aparut acolo? Micul print i-a spus ca a plecat de pe planeta lui cu un asteroid pentru a cunoaste lumea.Micul print venea de pe o planeta foarte mica pe care se aflau trei vulcani, din care unul stins si o floare unica. Cel mai mult printului ii placeau apusurile de soare. Era suficient sa se mute cu scaunul pentru a vedea un nou apus. Astfel el vazuse intr-o zi 43 de apusuri.

Alte referate despre: micul print antoine de saint exupery, micul print antoine de saint exupery rezumat, micul print antoine de saint-exupery rezumat

Micul Print

Aici gasi o sumedenie de flori ca ale lui si ramase dezamagit cand a vazut ca floarea sa nu era unica asa cum a crezut el.Apoi se inalni cu o vulpe care ii arata diferenta dintre floarea lui si restul florilor.Aceasta diferenta era ca floarea lui era „imblanzita” deoarece micul print a avut grija de ea cu foarte mare atentie.

Alte referate despre: micul print-rezumat, micul print de antoine de saint-exupery- caracterizare persanaje, micul print povestire

Micul print - rezumat

În vizita lui pe Pământ Micul Prinţ s-a întâlnit cu un acar şi cu un neguţător de hapuri. Apoi s-a întâlnit cu pilotul căruia îi era sete, de aceea ei au hotărât să meargă să caute o fântână. După ce au găsit fântâna au fost foarte bucuroşi deoarece au putut să-şi potolească setea. Din vorbă în vorbă pilotul a aflat de la Micul Prinţ că plecase de pe planeta lui micuţă de un an de zile şi că ar fi trebuit să se întoarcă acasă exact în acea noapte. De aceea Micul Prinţ vorbise cu şarpele veninos ca să-l otrăvească pentru a ajunge acasă, dar pilotul ar mai fi vrut să stea cu el măcar până îşi va termina avionul de reparat.

Alte referate despre: rezumat micul print de antoine de saint exupery, micul print rezumat pe capitole, micul print referat

Hamlet - caracterizare

Hamlet este personajul principal al tragediei cu acelas nume,scrisa de William Shakespeare.Personajul este print al Danemarcei,fiu al raposatului rege si al reginei Gertrude. Hamlet a fascinat cititorii si auditorii timp de secole si primul lucru care trebuie mentionat este faptul k personajul este enigmatic.

Alte referate despre: hamlet, hamlet rezumat, rezumat hamlet

Jocurile Adolescentei

Poezia "Copii eram noi amândoi" reprezinta un simbol al temei
abordate, reliefându-se in aceasta creatie copilaria, jocul si joaca:
"Din loji de nuca car cu boi/ Faceam"(fragment ce ne indica prezenta
jocului), "Adesea la scaldat mergeam/În ochiul de padure"(fragment ce
descrie o secventa specifica copilariei). Între cei doi frati, mai
probabil de cruce decât de sânge, se înfiripa o legatura puternica
avându-si originea în jocurile copilaresti. Imaginatia lor nestavilita
transforma în turnul Vavilon un castel din carti de joc si niste
sarmane broaste în inamici de temut. Omul matur vede cât de
nesemnificative erau jocurile lor, dar realizeaza ce pretioasa era
tovarasia prietenului sau. Sfârsitul poeziei reprezinta un suspin
dureros al poetului cu privire la despartirea lor fizica, întrucât
între ei exista o legatura pe care nici moartea nu o poate distruge:
"Ah! V-ati dus, visuri, v-ati dus!/ Mort e al meu frate./ Nimeni
ochii-i ...

Alte referate despre: jocurile adolescentei, copillaria si jocurile adolescentei, jocurile olimpice referat

Paralela intre ,,Noapte de decemvrie" si ,,Luceafarul"

In poezia lui Macedonski, emirul din Bagdad simbolizeaza geniul. El este un cautator al Absolutului, maret prin statornicia credintei in ideal si tragic, prin destinul omului de geniu - Schopenhauer. Geniul nu este o simpla hipertrofie a eu-lui, e acel eu care a aflat ca "este in noi ceva mai adanc decat noi insine".Geneza poemei "Noaptea de decemvrie" are ca punct de plecare o legenda orientala. Un print arab, Ali-ben-Mahomed-ben-Hassan, primeste cu limba de moarte de la tatal sau indemn de a nu se abate niciodata de la calea cea dreapta; Cu averea mostenita de catre print, calauzit de cuvintele tatalui, acesta pleaca spre cetatea sfanta a musulmanilor, Meka, strabatand drumul cel drept prin pustia araba.

Alte referate despre: paralela intre noapte de decemvrie si luceafarul, paralela intre noaptea de decemvrie si luceafarul, paralela intra noapte de decemvrie si luceafarul privind geniul

Huckleberry Finn - analysis, plot overview

He cooks for the boy and shelters him from some of the worst horrors that they encounter, including the sight of Pap’s corpse, and, for a time, the news of his father’s passing.

Alte referate despre: huckleberry finn short plot overview, huckleberry finn analysis, huckleberry finn plot

Great Expectations

His schooling ended at 15, and he became a clerk in a solicitor's office, then a short hand reporter in the lawcourts (where he gained much knowledge of legalities which he used in his novels), and finally like other members of his family, a newspaper reporter. Here, he got his first taste of journalism and fell in love with it immediately.

Alte referate despre: great expectations summary, great expectations, great expectations rezumat

Bleak House

The novel opens with a description of London in November. Fog appears both actual in the London streets and symbolic in the bleak building which houses the Court of Chancery, an institution which is the very opposite of a real court, where order and justice are the key words. Instead, the words used by Dickens with reference to the city and the court are “fog” and “mud”.
London is covered with fog and mud, the sun has died.

Alte referate despre: bleak house, charles dickens bleak house, bleak house rezumat

Harry Potter si camera secretelor

Harry looked nothing like the rest of the family. Uncle Vernon was large and neckless, with an enormous black moustache; Aunt Petunia was horse-faced and bony; Dudley was blond, pink and porky. Harry, on the other hand, was small and skinny, with brilliant green eyes and jet-black hair that was always untidy. He wore round glasses, and on his forehead was a thin, lightning-shaped scar.

Alte referate despre: harry potter si camera secretelor, harry potter si camera secretelor rezumat, rezumat harry potter si camera secretelor

Georgieni si iacobiti

Vantul schimbarii
In afara Parlamentului ideile radicale (cum ar fi extinderea grupurilor cu drept de vot si reformarea modului de desfasurare a alegerilor) castigau teren, mai ales dupa izbucnirea Revolutiei Franceze din 1789, care promova ideea de "Libertate, egalitate si fraternitate". Cu toate acestea situatia s-a modificat radical cand, in 1793, intre Anglia si Franta a izbucnit razboiul. Din acest moment radicalismul a fost considerat nepatriotic si datorita noilor legi a fost dat uitarii pentru o perioada lunga de timp. Multi membri ai partidului Whigs l-au parasit pe Charles James Fox si s-au alaturat lui Pitt si partidului Tory, ce detinea acum o majoritate coplesitoare.

Alte referate despre: iacobiti, un curent revolutionar in franta iacobiti

Proiect de imbunatatire a calitatii in cadrul firmei PIM

Sunt trei condiţii pentru a exista o problemă :
1. să existe alternative de acţiune între care să se facă alegerea
2. alegerea unei alternative trebuie să aibă un impact semnificativ în viitor.
3. trebuie să existe un anumit dubiu asupra căruia din alternative să se facă alegerea.

Metodologii pentru rezolvarea problemelor:
1. Redefinirea şi analizarea problemelor
2. Generarea ideilor pentru diferite posibilităţi
3. Evaluarea şi selectarea ideilor
4. Implementarea

Alte referate despre: proiect de imbunatatire a calitatii in cadrul firmei pim, managementul calitatii in cadrul firmei, managementul calitatii totale in cadrul firmei

Importanta elementelor retelelor trofice - eseu

De aici rezulta cu necesitate doua functii importante ale ecosistemului:
-functia energetica, constînd in captarea energiei solare de catre organismele fotosintetizante sau a energiei chimice de catre chemosintetizante si apoi in transferul ei la grupele de consumatori;
-functia de circulaţie a materiei, constînd in faptul ca substantele nutritive (anorganice sau organice), datorita relatiilor trofice circula in ecosistem, de la hrana consumata la consumatori.

Alte referate despre: importanta elementelor retelelor trofice referat biologie, importanta retelelor trofice, eseu chimie importanta elementelor cu caracter metalic
Referate afisate : 17
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles