Prisma optica referat

Prisma optica

Pentru ca în legatura cu prisma optica se studiaza doar cazurile în care razele de lumina ce cad pe prisma se afla într-un plan perpendicular pe muchia prismei, vom reprezenta prisma prin sectiunea ei principala. Sa consideram o raza de lumina care vine de la o sursa S si care intra în prisma prin punctul de incidenta I. Unghiul de refractie dupa traversarea primei fete a prismei este r, unghi care se poate determina aplicând legea a doua a refractiei:

unde n este indicele de refractie relativ al prismei in raport cu mediul in care este "scufundata prisma. Dupa ce lumina strabatete prisma, întâlneste cea de a doua fata a prismei, fata AC, pe care, în functie de valoarea unghiului de incidenta r’, va suferi unul din urmatoarele doua fenomene:
- refractie, daca unghiul de incidenta r’ este mai mic sau egal decât unghiul limita l;
- reflexie totala, daca unghiul de incidenta r’ este mai mare decat unghiul limita l.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 84kb
Downloads: 23
Materia: Fizica

Optica

Pe baza fenomenului de reflexie a luminii se pot construi instrumente
utilizate în masuratori de unghiuri si distante, sau instalatii pentru
spectacole, care impresioneaza placut.

Alte referate despre: optica, optica geometrica, fibra optica

Aparate optice

Aceasta este o membrană (ai cărei pigmenţi dau “culoarea ochilor”) perforată în centru printr-o deschidere circulară, de diametrul variabil, numită pupilă. La lumină prea intensă, irisul îşi măreşte pupila, penru a proteja retina, iar la lumină prea slabă, irisul îşi măreşte pupila pentru a mări iluminarea imaginilor de pe retină. Retina este o membrană subţire, alcătuită din prelungirile nervului optic şi conţinând un număr mare de celule senzaţionale, care percep lumina, numite conuri şi bastonaşe. Conurile sunt celule specializate în perceperea luminii de intensitate slabă, fiind practic incapabile să distingă culorile.

Alte referate despre: aparate optice, aparate optice referat, aparatele optice

Despre optica

Aristotel a dat o prima explicatie curcubeului (Amestecarea in nor a culorilor inchise cu cele deschise). Sfarsitul sec. XII-lea Aristotel a inventat ochelari . Inceputul sec.VII-lea inventarea lunetei in Olanda pe care pe care o perfectioneaza mai tarziu Galileo Galilei . O inportanta deosebita la dezvoltarea optici a avuto Isac Newton . In 1615 au aparut primele microscoape .

Alte referate despre: optica pt clasa a 9 a probleme rezolvate, optica ondulatorie, prisma optica

Principiile opticii

REFRACŢIA
Este fenomenul de trecere a razei de lumină în alt mediu, cu schimbarea direcţiei de propagare. Unghiul limită este unghiul de incidenţă minim pentru care trecerea într-un mediu optic mai puţin dens prin refracţie este imposibilă

Alte referate despre: principiile opticii geometrice, aparate care functioneaza pe principiile opticii geometrice, principiile opticii

Instrumente optice

Microscopul permite observarea obiectelor prea mici pentru a fi vazute cu ochiul liber. Partile principale ale microscopului sunt obiectivul si ocularul. Obiectivul,partea indreptata spre obiect este o lentila convergenta sau un ansamblu de lentile convergente avand rolul unei lupe. Asadar microscopul este instrumentul optic care mareste obiectele foarte mici.

Alte referate despre: instrumente optice, instrumente optice referat, referat instrumente optice

Optica - instrumente optice

Un aparat de fotografiat functioneaza la fel ca ochii nostri. Daca ii inchidem, ii deschidem si apoi ii inchidem din nou, vedem o imagine din jurul nostrum. Un aparat foto face acelasi lucru, capturand imagini. George Eastman a introdus prima camera de fotografiat Kodak, care avea obiectivul de forma cilindrica. Kodak a fost una din primele aparate de fotografiat ce se foloseau tinandu-se in mana. Din jurul anului 1840, aparatul de fotografiat a permis oamenilor sa aiba o inregistrare vizuala a vietilor lor.

Alte referate despre: optica instrumente optice, optica-instrumente optice, optica - instrumente optice

Optica geometrica

3) Principiul independentei razei de lumina : o raza de lumina parcurge acelasi drum , indiferent de actiunea altor raze de lumina .

Reflexia luminii
- este fenomenul ce apare la suprafata de separare intre doua medii optice

Alte referate despre: optica geometrica referat, referat optica geometrica, optica geometrica clasa a 9-a

Dispersia luminii ppt

Explicarea fenomenului:Dispersia luminii a fost pusa in evidenta experimental si studiata stiintific de catre Newton.Intr-un experiment efectuat in anul 1672, Newton a observat descompunerea luminii in componentele monocromatice, folosind o prisma optica: pe ecranul de observatie aparea o succesiune continua de culori de la rosu la violet. Prisma optica este un mediu omogen si transparent, marginit de doua fete plane si neparalele. La trecerea prin prisma, lumina se descompune in fascicule colorate care trec prin prisma cu viteze diferite, de aceea ies din prisma sub unghiuri diferite.

Alte referate despre: dispersia luminii, dispersia luminii referat, referat dispersia luminii

Aplicatii LASER

Laserul cu semiconductori este o alternativa ieftina si fiabila la laserii cu gaz. Marimile reduse, costurile mici de fabricatie si utilizare cat si longevitatea lor confera diodelor atuuri importante in “lupta” cu celelalte dispozitive de emisie laser. Singurele dezavantaje fiind puterile relativ mici si fragilitatea, diodele sunt si vor fi cercetate extensiv pentru a fi imbunatatite. Pentru noi este important sa intelegem cum functioneaza un astfel de dispozitiv, la ce este folosit si incotro se indreapta cercetarile pentru a ne familiariza inca de pe acum cu acest tip de laser pe care il vom intalni din ce in ce mai des in viata noastra de zi cu zi. Este important sa cunoastem pericolele pe care le aduce cu sine o dioda laser precum si factorii care pot perturba buna functionare a acesteia pentru a sti cum sa ne aparam si cum sa o protejam.
Laserul cu semiconductori este un domeniu ale carui orizonturi abia acum ni se deschid, cu un viitor sigur si cu implicatii puternice ...

Alte referate despre: aplicatii laser, aplicatiile laserului, aplicatiile laserilor

Ontologie - Tipuri de existente si formele constiintei ca fundament al fiintei umane

Existenţa este faptul de a fi, de a avea o realitate obiectivă, independent de conştiinţa celui care gândeşte sau percepe această realitate. Existenţa este un concept fundamental cuprinzând cu dificultate totalitatea determinărilor sale. Aperceptiv, existenţa este o fenomenalitate dinamică, primară, reprezentarea minimală mijlocită de simţuri. Realitatea nemijlocită a percepţiei intră însă în starea conceptuală a 'existentei' doar prin apariţia limbajul semnificant care permite diferenţierea şi interpretarea precisă a obiectului existent.
Doar conştiinţa face posibilă perceperea reflexivă a existenţei şi a formelor sale, prin raporturi de construcţie şi obiectivare a limbajului desemnând realitatea obiectivă. (Desemnarea existenţei ca fiind un produs al conştiinţei individuale sau al imaginarului este punctul de vedere naiv al solipsismului.)

Alte referate despre: formele constiintei sociale, formele constiintei sociale la filosofie, formele constiintei

Pasa Hassan - caracterizarea domnitorului Mihai Viteazul

Bun organizator si strateg, calauzit de un fierbinte patriotism si caracterizat de spirit de sacrificiu, se afla in fruntea armatei sale, fiind exemplu, prin fapte, pentru ostasii sai. Anititeza dintre cei doi este sugerata si prin modul in care fiercare actioneaza in lupta.In timp ce Mihai face cararea pin oastea otomana,lasul conducator al turcilor ii da porunci lui Mihnea,nedorind sa participe in mod direct in lupa dreapta.Din versurile : ‘‘face carare (prin) multimea pagana ;in urma-i se-ndeasa cu vuiet,curgand‘‘ rezulta faptul ca Mihai apare ca un zeu neindurator ce nu are mila pentru paganii ostasi turci.

Alte referate despre: pasa hassan - caracterizarea domnitorului mihai viteazul, pasa hassan-caracterizarea domnitorului mihai viteazul, pasa hassan caracterizarea lui mihai viteazul

Tipuri de conectare a retelelor moderne

Solutii conectare wireless - radio
Introducere in arhitectura Wired LAN
In mod traditional o retea locala de calculatoare (LAN = Local Areea Network) este compusa din PC-uri sau alte computere conectate atat intre ele cat si la file-servere, imprimante sau alte resurse de retea folosind cabluri de cupru sau fibra optica ca modalitate fizica de realizare a legaturii.

Alte referate despre: tehnici si tipuri de coafuri clasice si moderne, tipuri de conectare, tipuri de arme ntice i moderne

Carl Friedrich Gauss

Nu în ultimul rând, pe eschierul valorilor stiintifice se situeaza
contributiile sale în domeniul mecanicii, ramura în care a formulat
principalul minimei restrângeri, una dintre legile fundamentale ale
acestei sectiuni a fizicii.

Alte referate despre: carl friedrich gauss, carl friedrich gauss referat, carl friedrich gauss probleme de aritmetic

Ochiul-functionare, alcatuire, afectiuni

Componentele ochiului
Ochiul uman este asemanator cu o bila. In fata in mijloc exista un strat transparent, putin proeminent, corneea. Aceasta este legata de stratul care formeaza albul ochiului si acopera de jur imprejur globul ocular - sclerotica. Marginile scleroticii sunt prevazute cu o retea bogata de vase sangvine.

Alte referate despre: ochiul referat functionare alcatuire, ochiul uman alcatuire, ochiul -functionare

Stresul din punct de vedere militar

Stresul a fost definit în mod variat. Unii psihologi l-au descris ca fiind preţul purtării si acţiunii haotice a corpului, în timp ce dicţionarele în general asociază acesta cu o istovire(epuizare), încordare sau tensiune a organismului uman. O anumita stare de încordare(tensiune) acţionează ca un stimulent ce induce o eficienta în activitate (comportament), insa peste o anumita valoare a stării de încordare, deasupra stimulării, apare stresul care, în acest caz, duce la o slăbire progresiva a raţionamentului, la reacţii necontrolate si, în final, lipsa logicii. Pregătirea oamenilor pentru război trebuie sa fie privita prin prisma menţinerii eficacităţii(de luptător) a acestora, concomitent cu întârzierea fazei în care are loc lipsa logicii, deci apariţia stresului.

Alte referate despre: caracterizarea orasului targu jiu din punct de vedere militar, stresul din punct de vedere scolar, egiptul din punct de vedere politic si militar

Caracteristicile unei prezentari de succes

Important pentru aceasta parte este sa faca in asa fel incat participantii (participantele) sa nu plece in mijlocul prezentarii: prezentatorul trebuie sa isi schimbe constant locul, tonalitatea sau modul de exprimare, trebuie sa integreze publicul fie punand continuu intrebari, fie adresandu-se direct, fie privindu-i direct pe ascultatori.

Alte referate despre: caracteristicile unei femei de succes, caracteristicile unui manager de succes, caracteristicile unei societati de succes
Referate afisate : 17
Medie note: 7.88 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles