Privatizarea in agricultura in romania

Privatizarea in agricultura

Pentru Romania agricultura a reprezentat din vechi timpuri o ramura principala a economiei nationale avand o pondere insemnata in cadrul V.N. si a P.I.B. odinioara tara noastra era cosiderata “granarul Europei” si aceasta atat a cantitatii dar si a calitatii.. Cu privire la proprietate in anul 1925 Prof. Gheorghe Ionescu Sisesti sublinia:"Proproitatea nu se mai concepe azi in Occidentulstabil ca fiind dreptul de a abuza de un bun, ci proprietatea se intelege astazi ca o institutie sociala ca o functie sociala”

Nivel: Facultate
Dimensiune: 23kb
Downloads: 803
Materia: Biologie

Agricultura

Agricultura:Dupa ce oamenii au descoperit ca anumite specii de plante pot fi cultivate in numar mare,ei au cautat terenuri pe care sa le cultive.Cand au observat ca solul unei regiuni impadurite este fertil au hotarat sa defriseze zona prin ardere sau prin taiere si sa cultive diverse plante, dar dupa 2-3 ani solul nu a mai fost productiv si zona a fost abandonata si cu timpul pe acel teren abandonat au inceput sa creasca copaci si fertilitatea solului a fost refacuta in mare parte.Deseori,aceste zone au putut fi refolosite.

In zilele noastre, cam 200 de milioane de oameni traiesc din agricultura extensiva.Acestia au acces la aproximativ 3 miliarde de hectare de teren, desi doar o cincime din aceasta suprafata este utilizata simultan.Agricultura extensiva, combinata cu vanatoarea si culesul , necesita suprafete mari de padure pentru a sustine o populatie mica.

Alte referate despre: agricultura, agricultura ecologica, agricultura europei

Rolul ingrasamintelor chimice in agricultura

Un alt fenomen, produs din cauza utilizarii îngrasamintelor chimice în exces pentru supraalimentarea plantelor, este acela al proliferarii parazitilor pe animale si vegetale, cum ar fi: afidele, paianjenul rosu, Oidium Tuckeri si Botrytis, a caror dezvoltare este accentuata la culturile îngrasate excesiv cu azot.

Alte referate despre: rolul ingrasamintelor chimice in agricultura, rolul ingrasamintelor chimice in agricultura referat download, importanta ingrasamintelor chimice in agricultura referat

Afanarea adanca

Periodicitatea de executie
In general, afanarea adanca se efectueaza odata la 5 ani. Intervalul de revenire depinde de textura solului, de gradul de tasare a solului si de gradul de asigurare contra supraumezirii pluviale, fiind mai scurt (3-4 ani) la ungrad mai mic de asigurare si mai mare (5-6 ani) la un grad de asigurare ridicat.

Alte referate despre: afanarea adanca, masini pentru afanarea adanca a solului, masini pentru afanarea adanca a solurilor

Agricultura generala - Factori de vegetatie

Intensitatea luminii
Lumina puternica influenteaza favorabil infratirea, fecundarea, fructificarea, rexistenta la cadere, calitatea cerealelor, continutul de zahar si amidon si are contributie importanta la colorarea si gustul frunctelor.Exista si culturi la care o oarecare umbrire este favorabila, ca de exemplu inul si canepa de fuior, acestea fiind culturi care se seamana des, plantele crescand mai inalte si formand fibre mai subtiri si mai rezistente.

Alte referate despre: factori de vegetatie, factorii de vegetatie, agricultura generala

Agricultura generala - Semanatul

Tratamentul cu Nitragiu se aplica la semintele plantelor din familia leguminoaselor, la rasadurile de legume sau la puieti, inainte de plantare. Preparatul contine bacterii simbiotice care fizeaza azotul atmosferic si il pune la dispozitia plantelor.
Epoca de semnat reprezinta perioada in care se face semnatul. Pentru conditiile tarii noastre, sunt trei epoci: toamna, primavara si vara. Epoca de semnat depinde de specia de plante, de biologia fiecarei specii, de soiurile sau hibrizii cultivati, de conditiile de clima, sol, relief si temperatura solului, de scopul pentru care se face cultura, de termenul de livrare.

Alte referate despre: referate agricultura generala semanatul, referate agricultura generala, referate agricultura generala porumb cartofi lucerna

Agricultura Mondiala

Toate aceste metode simple de agricultura implică deplasări ale populaţiei. Dar mulţi fermieri în ţările în curs de dezvoltare care practică agricultura doar pentru subzistenţă, duc o viaţă ce implică doar deplasarea pe suprafeţe mici. În vreme ce agricultura de subzistenţă reprezintă o activitate importantă in ţările tropicale, agricultura pe plantaţii joacă un rol vital în economie în mod deosebit în comerţul internaţional. Agricultura pe plantaţii este o forma intensivă de agricultură comercială, însemnând cultivarea unei singure culturi pe suprafeţe întinse. Bananele, cafeaua şi ceaiurile sunt culturi tipice pentru plantaţii.

Alte referate despre: agricultura mondiala, referat agricultura mondiala, agricultura mondiala referat

Studiu de caz-cosmote Romania

COSMOTE Romania continua dezvoltarea retelei sale nationale de distributie, care, in momentul de fata, este formata din peste 850 de magazine COSMOTE, Germanos, Internity, Romtelecom si numerosi dealeri independenti. In 2006, Grupul COSMOTE a anuntat achizitionarea Germanos SA, miscare strategica care va creste prezenta comerciala a companiei in Romania si in regiunea de sud-est a Europei.

Alte referate despre: studiu de caz orange romania, studiu de caz in romania, studiu de caz cosmote

Easter in Romania

Easter eggs are specially decorated eggs given to celebrate the Easter holiday. It is said that these eggs are often hidden by the Easter bunny, for children to find the eggs on Easter morning, in the Easter baskets. Easter eggs are a widely popular symbol of new life in Russia, Romania and other countries. Took over by the Christians, the red eggs symbolize the blood poured by the Jesus Christ for the people' salvation, becoming one of the most important symbols for Easter.

Alte referate despre: easter in romania, easter in romania referat, easter traditions romania

Industria petrolului in Romania

In anul 2004, OMV, grupul lider de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est, a achizitionat 51% din actiunile Petrom de la statul roman pentru suma totala de 1,53 miliarde Euro.

Alte referate despre: industria petrolului in romania, industria energetica in romania, industria metalurgica in romania

Regimul totalitar in Romania

Regimul comunist din Romania, intins pe un timp indelungat de peste patru decenii, a cunoscut mai multe perioade cu anumite etape in cadrul acestora, comportand o serie de particularitati.O prima perioada este cea dintre 1948-1965 din timpul guvernarii lui Gh. Gheorghiu-Dej. In cadrul acestei perioade exista doua etape distincte: prima din 1948-1958, iar a doua din 1958 pana in 1965, an in care Gheorghiu-Dej a incetat din viata, locul sau fiind luat de Nicolae Ceausescu.

Alte referate despre: regimul totalitar in romania, regimul totalitar din romania, regimul totalitar in romania de catre nicolae ceausescu

Hame Romania - proiect practica

In scurt timp se va implini un secol intreg, de cand ursuletul rosu HAME a inceput sa aduca in casele oamenilor bucuria savorii si gustului produselor traditionale cehe. Dar pentru ca ursii sunt altfel decat noi oamenii, ursuletul rosu HAME, cu toate ca va avea aniversarea jubiliara, este intr-o perioada de plina inflorire si face parte nemijlocit din casele oamenilor, fie ca poarta denumirea de: acasa, home,......sau chiar si HAME.

Alte referate despre: hame romania proiect de practica, hame romania, in romania se practica accize

Compostarea deseurilor zootehnice din Romania

Compostarea intensiva anaeroba se bazeaza in principiu pe eliminarea aerului din interiorul gramezii de compostare. Pentru aceasta, gramezile se construiesc cu materiale avand o umiditate mai mare de 70%, in pachete paralelipipedice (inaltime mai mare de 2 m si laturile mai mari de 4 m), bine indesate in timpul construirii lor. In cazul in care productia zilnica de gunoi de grajd este mica, se construiesc pachete cu laturi mici iar a doua zi se continua inaltarea lor.

Alte referate despre: compostarea deseurilor zootehnice din romania, compostarea deseurilor in romania, compostarea deseurilor referat

Studiu comparativ privind produsele oferite de institutiile de credit din Romania

De asemenea, utilizarea serviciilor bancare creşte direct proporţional cu mărimea oraşului. Cele mai utilizate servicii bancare sunt în prezent cardurile pentru plata salariilor arată un studiu realizat în iunie 2009. Pe locurile următoare sunt: depozitele bancare în lei (10,20%), sau valută (în dolari – 2%, în euro - 0,5%), creditele pentru nevoi personale (11,10%), creditele pentru achiziţionarea de electronice/electrocasnice (9,20%), şi creditele pentru achiziţionarea unei maşini (1,1%).

Alte referate despre: studiu comparativ privind produsele oferite de institutiile de credit, studiul comparativ privind institutiile de credit din romania, studiu comparativ privind contul de profit si pierderi

Asigurarile si importanta activitatii de asigurare in Romania

1.3 CLASIFICAREA ASIGURĂRILOR
În practica asigurărilor se utilizează mai multe criterii de clasificare a acestora:
1. După natura raporturilor juridice asigurare întâlnim asigurări obligatorii şi asigurări facultative.
Asigurarea obligatorie izvorăşte din interesul economic şi social al întregii colectivităţi şi ea se introduce atunci când bunurile unui număr mare de persoane fizice şi juridice sunt ameninţate de anumite riscuri astfel încât fiecare deţinător individual al bunului respectiv ar avea de suportat pagube importante la producerea evenimentelor asigurate.

Alte referate despre: asigurarile si importanta activitatii de asigurare in romania, referat asigurarile si importanta activitatii de asigurare in romania, importanta activitatii de asigurare

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Sud Romania si regiunea Midi Pirinei Franta

Localizare si locul în ierarhia regională. Regiunea Sud este situată în partea de sud a României, având o suprafaţă de 34.453 km2 (14.45 % din suprafaţa României), corespunzătoare judeţelor Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman. În partea de sud, regiunea se învecinează cu Bulgaria. Relieful regiunii este caracterizat de predominanţa formelor de relief de joasă altitudine: câmpii şi lunci - 70,7%, dealuri - 19,8% şi doar 9,5 % munţi.
Populaţia totală a celor şapte judeţe componente era, în 2005, de 3.342.042 locuitori, reprezentând 15,4% din populaţia României. Densitatea populaţiei este de 96,6 loc/km², valoare superioară mediei pe ţară (90,7 loc/km2). Gradul de urbanizare este de 41,7%, sub media pe ţară, explicabil prin faptul că, exceptând judeţul Prahova, majoritatea populaţiei trăieşte în mediul rural.

Alte referate despre: analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea centru, analiza comparativa a activitatilor turistice din retezat, analiza comparativa a activitatilor turistice

Piata muncii in Romania

Referat despre Piata muncii in Romania
CONSILIEREA PROFESIONALA, O NECESITATE PENTRU TINERI
Analizând piata institutiilor de studii superioare din România, observam ca foarte multi tineri se indreapta spre domeniile economic, politehnic sau care au legatura cu mult asteptata integrare europeana, ignorand sau chiar nefiind informati in privinta optiunilor posibile. Astfel, numerosi tineri care opteaza pentru una din aceste directii educationale, fac acest lucru deseori fara o analiza lucida a propriilor aspiratii profesionale. Sistemul de educatie românesc nu incurajeaza inca tinerii pentru formarea abilitatilor in timp util pentru a fi orientati catre o profesie, mai degraba decât spre o facultate.

Alte referate despre: piata muncii in romania, piata muncii in romania referat, piata muncii in romania in perioada 2000-2010
Referate afisate : 17
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles