Problema drumului optim

Optimizare si problema de optim in tractiune

Tehnica si tehnologia care urmaresc optimul constructiv si functional utilizeaza din plin metodele optimizarii. Prin optimizare se obtin economii de materii prime si materiale, combustibili si energie, se scurteaza timpul pentru executarea diferitelor lucrari etc.

Organizarea si conducerea economica si sociala foloseste de asemenea metodele optimizarii in scopul cresterii eficientei acestor activitati.Este interesant de subliniat ca in natura, atat in regnul vegetal cat si animal, principiile optimizarii se aplica instinctiv sau din motiv de adaptare la mediu.

De exemplu, forma aerodinamica a pestilor ofera cea mai mica rezistenta de miscare in mediul acvatic, iar tulpinile unor plante sunt elastice si rezistente la rupere folosind o cantitate minima de substanta pentru formarea lor.Rezolvarea unor probleme de interes tehnic a fost mult usurata utilizand modele realizate in natura (de exemplu, forma aerodinamica a automobilelor si avioanelor).

Realizarea prin similitudine a ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 10
Materia: Fizica

Motoare

binei este atras de polul nord al magnetului permanent . Aceste forte
de atractie produc rotirea bobinei .

Alte referate despre: motoare termice, motoare electrice, motoare termice referat fizica

Motoare termice cu piston

3.In functie de modul de umplere al cilindrului cu incarcatura proaspata
(aer sau amestec aer-combustibil),motoarele pot fi:cu admisie naturala,daca incarcatura prevazuta este introdusa in cilindru numai datorita depresiunii create prin deplasarea pistonului;
cu admisie fortata la care incarcatura proaspata este comprimata in prealabil in exterior,apoi este introdusa in cilindru la o presiune mai ridicata decat cea atmosferica.

Alte referate despre: motoare termice cu piston, motoare termice - piston cilindru ref, motoare termice referat

Functionarea motoarelor cu aprindere interna

Din cei patru timpi ai motorului numai unul este motric – detenta sau destinderea – pentru că produce energia mecanică şi trei sunt rezistenţi – admisia, comprimarea şi evacuarea – deoarece consumă energie mecanică.

Alte referate despre: functionarea motoarelor cu aprindere interna, proiect functionarea motoarelor cu aprindere interna m a i, functionarea motoarelor cu aprinderea interna

Clasificarea motoarelor

Utilizarea cea mai mare pentru transporturi terestre si navale au M.A.I. cu piston. M.A.I. cu piston este un motor termic la care produsele arderii intra in compozitia fluidului motor, iar evolutiile acestuia se realizeaza prin intermediul unui piston, a carui miscare alternativa in interiorul unui cilindru se transforma in miscare de rotatie de catre mecanismul biela-manivela. Observatie: exista si motoare cu pistoane rotative cu avantaje asupra evolutiilor termodinamice.

Dupa procesul de aprindere a combustibilului, M.A.I. se diferentieaza in clase:
- d.p.d.v. functionale (modul de functionare a combustibilului, arderea acestuia, procedee de reglare a sarcinii);
- d.p.d.v. al exploatarii (usurinta in desenarea silentiozitatii, functionare linistita, de stabilitate);
- d.p.d.v. al performantelor tehnice-econimice (randamentul, puterea litrica, masa raportata)

M.A.S. motor la care aprinderea combustibilului este produsa de catre o scanteie electrica. M.A.C. aprinderea se ...

Alte referate despre: clasificarea motoarelor termice, clasificarea motoarelor, clasificarea motoarelor electrice

Pornirea motoarelor cu ardere interna

Notiuni despre pornirea motoarelor;Operatia prin care un motor este pus in functiune se numeste pornire. Pentru pornirea unui motor este necesar sa se roteasca initial arborele cotit, ceea ce este posibil numai daca se dispune de o sursa exterioara de energie.

Alte referate despre: pornirea motoarelor cu ardere interna, pornirea motoarelor cu ardere interna proiect, functionarea motoarelor cu ardere interna

Problema raului biblic in teologia patristica

Monismul Vechiului Testament, vine din faptul ca este mentionat clar in unele pasaje ca Dumnezeu trimitea duhurile rele, ceea ce ii atribuie calitati demonice lui Dumnezeu. Unii teologi, chiar, in baza Vechiului Testament, au afirmat teorii de genul: daca Dumnezeu ar fi in totalitate bun, raul nu ar exista; Daca ar fi atotputernic, l-ar distruge; raul, insa, exista deci un asa Dumnezeu - bun, atotputernic, - nu poate exista.

Alte referate despre: problema raului la sfantul augustin, problema raului, problema raului la sf augustin

Problema armoniei formelor geometrice

Cred şi eu că lui Rilke i-a venit uşor să formuleze o sentinţă ca asta, după ce-a stat atâta vreme în preajma lui Rodin, desfătându-şi ochii cu formele armonioase create de marele sculptor… forme pe care modesta mea locuinţă nu-şi poate permite să le adăpostească!

Alte referate despre: aria formelor geometrice, proprietatile formelor geometrice, numele formelor geometrice

Cum stabiliti momentul optim de recoltare a plantelor furajere cultivate

Recoltarea lucernei
Întârzierea recoltării lucernei duce la o scădere drastiucă a calităţii furajului, aşa cum se constată din datele prezentate în Tabelul 1. astfel, între faza de îmbobocire şi sfârşitul fazei de înflorire, conţinutul de proteină brută scade cu aproape 35% şi creşte puternic conţinutul de celuloză al plantelor. De asemenea, se înregistrează scăderi pronunţate ale conţinutului de fosfor şi de potasiu, elemente deosebit de importante în metabolismul animalelor.

Alte referate despre: momentul optim pentru recoltarea furajelor si produselor agricole, perioada optima de recoltare a plantelor, recoltarea plantelor medicinale cultivate

Problema sensului si intelegerii

Stiintele, intr-adevar, nu pot avea o intensiune transinteligibila.
Intensiunea determina extensiunea. Totusi, alteori, intensiunea este o
extensiune de ordin secund, o extensiune abstracta, o metaextensiune.
Atat extensiunea cat si intensiunea sunt continuturi constiente. Dar,
intensiunea de obicei se refera la o extensiune.

Alte referate despre: problematica sensului vietii, problema sensului vietii, problema sensului vietii in viziunea lui sartre

Problema productivitatii celor doua forme ale memorarii - incidentala si intentionala

II. DEFINIŢIA ŞI CARACTERIZAREA GENERALĂ A MEMORIEI
Prin procesele senzoriale de cunoaştere, omul are posibilitatea să trăiască, mai ales în prezent, să reflecte acele însuşiri ale obiectelor care acţionează nemijlocit, “aici” şi “acum”, asupra organelor de simţ. Impresiile, imaginile, gândurile, emoţiile nu se pierd însă, nu se “volatilizează” fără a lăsa nici o urmă pe creier, dimpotrivă ele “dispar”, se sedimantează, se cristalizează, pentru ca mai apoi să fie scoase la lumină şi refolosite, contribuind în felul acesta la amplificarea conţinutului vieţii psihice, la desfăşurarea normală şi eficientă a activităţii umane.

Alte referate despre: problema celor 8 regine, problema celor 7 poduri, problema celor 8 dame

Sinuciderea - problema morala a sinuciderii si raportul acesteia cu libertatea morala

O serie de ganditori existentialisti printre care si E. Cioran vedeau in actul sinuciderii unica sansa de a scapa de mult detestata angoasa a vietii in care suntem prinsi cu totii si de care ne poate elibera doar trecerea in nefiinta.Viata nu este decat un lung sir de suferinta si dezamagiri iar cei ce incearca sa-i gaseasca o parte buna nu fac altceva decat sa se minta necontenit.De la aceasta premisa pornesc existentialistii in incercarea lor de a justifica “solutia ultima”.De pilda Cioran scrie:”Semne ale vietii: cruzime, fanatism, intoleranta; semne ale decadentei: blandete, intelegere, indulgenta…” .

Alte referate despre: sinuciderea problema morala, sinuciderea ca problema morala, sinuciderea o problema morala

Sinuciderea - o problema morala

Cu privire la implicatia morala a sinuciderii discutia se pune la nivelul libertatii omului si a intelegerii sale .Inteleasa in mod gresit libertatea, conform lui Landsberg, poate da iluzia unei atotputernicii pe care omul crede ca o detine.In virtutea acestei libertati si a masurarii limitelor acesteia unii pot comite suicidul.Un exemplu in acest caz este personajul dostoievskian Kirilov care vrea sa-si curme zilele pentru a dovedi libertatea absoluta a omului.In acest caz considerandu-se propriul sau stapan Kirilov cade sub incidenta morala a faptei sale.Daca este liber in mod absolut inseamna ca morala crestina iese din discutie.Nici un Dumnezeu nu-l poate pedepsi pentru actul sau deoarece a fost un act de libertate.Daca Dumnezeu i-a ingaduit libertatea inseamna ca i-a ingaduit si dreptul deplin asupra vietii sale .

Alte referate despre: sinuciderea-o problema morala, problematica morala, problema morala a avortului

Poezia si problema genurilor literare

a.- prin identificarea functiilor semnului lingvistic - R.Jakobson delimiteaza 6 functii majore ale limbii - emotiva , conotativa , referentiala , metalingvistica , fatica , poetica .

b.- prin identificarea limbajului ,,cu stilul ca deviere ,, ( R.Barthes ) ; ,, devierea ,, , ,, insolitarea ,, , ,, deformarea ,, de la o ipotetica si greu de definit norma califica limbajul poetic drept antilimbaj . In locul ,, devierii , E.Coseriu defineste limbajul poetic prin conceptul de actualizare . Pentru el , limbajul poetic este limbaj absolut : ,, limbajul poetic nu poate fi deviere fata de de limbajul pur si simplu sau fata de limbajul de toate zilele , ci dimpotriva limbajul poetic , in care se actualizeaza , ceea ce tine deja de semn , este limbajul cu toate functiunile lui , adica e plenitudinea functionala a limbajului . ,,

c.- din perspectiva filosofica , perspectiva ce subliniaza functia creatoare a limbajului poetic caci ,, inainte de a fi comunicarea unui continut ...

Alte referate despre: rolul genurilor literare, trasaturile genurilor literare, caracteristicile genurilor literare

Problema fiintei in filosofia parmenidiana

A fost contemporan cu Heraclit din Efes şi există unii comentatori, care consideră că Parmenides i-ar fi cunoscut învăţătura (Ath. Joja). Dincolo de aceste aspecte, Parmenides din Elea şi Heraclit din Efes reprezintă două „momente” în istoria filosofiei universale, care se exclud, dar care se şi completează reciproc.

Alte referate despre: problema fiintei, constantin noica problema fiintei, problema eticii in filosofia greciei antice

Problema incalzirii globale - Efectul de sera

In conditii naturale vaporii de apa sunt cei mai eficienti in producerea efectului de sera. Datorita vaporilor de apa din atmosfera temperatura medie a Pamintului este cuprinsa intre +15 grade Celsius si -18 grade Celsius. Prin comparatie, pe Marte unde atmosfera este subtire si nu exista vapori de apa, temperatura medie la suprafata planetei este de -50 grade Celsius iar pe Venus, cu o atmosfera bogata in dioxid de carbon, temperatura la suprafata planetei este de +430 grade Celsius.

Alte referate despre: download referat despre problema incalzirii globale - efectul de sera, problema incalzirii globale - efectul de sera, problema incalzirii globale-efectul de sera
Referate afisate : 16
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles