Probleme care se rezolva prin metoda figurativa

Metoda figurativa

Suma a doua nr.este 6, iar diferente 2.Afla numerele. A B REZOLVARE: |---------------| C|---------D| Citim ca sa intelegem.Putem reprezenta cele doua nr.prin figuri|E----F|-2--G| geometrice(segmente,etc.)
Segmentul AB reprezinta suma numerelor. Segmentul CD reprezinta numarul mai mare. Segmentul EF reprezinta diferenta celor doua nr.: adica 2

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 4076
Materia: Matematica

Portofoliu matematica

4. Ultima cifră a unui număr
Orice putere a unui număr care are ultima cifră 0,1,5 sau 6, va avea ultima cifră tot 0,1,5 sau 6. Orice putere a unui număr natural care are ultima cifră 4 este 6 dacă exponentul este par şi 4 dacă exponentul este impar.
Oricare ar fi K un număr natural avem:
24k are ultima cifră 6
24k+1 are ultima cifră 2
24k+2 are ultima cifră 4
24k+3 are ultima cifră 8

Alte referate despre: portofoliu matematica, portofoliu matematica clasa 7, portofoliu matematica clasa 9

Elemente de logica matematica

Din definitie, clasa tuturor propozitiilor se descompune in doua clase disjuncte, numite valori de adevar. Astfel, daca o propozitie este adevarata, spunem ca ea are valoarea de adevar adevarul si se noteaza, in acest caz, prin semnul 1 sau A. Cand propozitia este falsa, spunem ca ea are valoarea de adevar falsul si se noteaza prin semnul 0 sau F. In ambele cazuri, 0 si 1 sunt simboluri fara inteles numeric.

Alte referate despre: multimi si elemente de logica matematica, elemente de logica matematica, elemente de logica matematica referat

Dx sau infinit (matematica)

Sa consideram un cerc cu centru O si cu lungimea razei R.
Mai intai ,, imprastiem pietrele’’ adica Adevarul mare- aria cercului- pe care il cautam , il divizam –diferentiem- intr-o multime infinita de adevaruri mici. Aria cercului se poate considera ca suma infinita a unor cercuri concentrice cu lunimile razelor x, unde 0 .

Alte referate despre: infinit matematica, semnul infinit matematica, semnul infinitului matematica

Proiect - Matematica clasele I-V

Problemele care se rezolva folosind aceasta metoda se caracterizeaza prin faptul ca se dau doua marimi ( care sunt comparate (« in acelasi mod » ) si legatura care exista intre ele. Aceste doua marimi sunt caracterizate prin cate doua valori fiecare si de fiecare data se cunoaste legatura dintre ele. Metoda consta in a face ca una din cele doua marimi sa aiba aceeasi valoaresi astfel pro-blema devine mai simpla, avand o singura necunoscuta. Din aceasta cauza se si numeste aducerea la acelasi termen de comparatie.

Alte referate despre: tehnici de evaluare a randamentului scolar la matematica claselei-iv, referate matematica clasele i-iv, matematica clasele primare

Metoda de rezolvare a sistemelor de ecuatii

In rezolvarea sistemelor de ecuatii se impune implicit studiul:existentei solutiilor ;determinarea tuturor solutiilor; metoda de obtinere a solutiilor; Se stie ca un sistem de doua ecuatii (liniare) cu doua necunoscute are forma unde a, b ,d,e sunt coeficientii necunoscutelor, iar c si f sunt termenii liberi.
Def :Orice pereche de numere reale, ( m, n ), care verifica cele doua ecuatii, se numeste solutie a sistemului. Deci perechea (m, n) este solutie daca Def :Doua sisteme de ecuatii cu doua necunoscute sunt echivalente daca amandoua nu au solutii sau amandoua au aceleasi solutii.

Alte referate despre: metoda cramer de rezolvare a sistemelor de ecuatii liniare, metoda gauss de rezolvare a sistemelor de ecuatii liniare, metode de rezolvare a sistemelor de ecuatii

Backtracking generalizat in plan

Metoda Backtracking în plan are câteva modificări:
- stiva conţine mai multe coloane (este dublă, triplă, ...);
- trebuiesc codificate oarecum direcţiile prin numere, litere, elemente, etc.
Problema labirintului se poate rezolva după un algoritm de backtracking generalizat în plan. Ea va fi prezentată în continuare.
Problema labirintului. Enunt: Se dă un labirint sub formă de matrice de m linii şi n coloane. Fiecare element al matricii reprezintă o cameră. Într-una din camerele labirintului se găseşte un om. Se cere să se afle toate soluţiile ca acel om să iasă din labirint, fără să treacă de două ori prin aceeaşi cameră.
Generalizare. Această variantă a problemei este varianta în care fiecare cameră are pereţii proprii în părţile laterale. Există o altă variantă în care fiecare element al matricii este fie un culoar, fie un perete, putându-se ...

Alte referate despre: backtracking generalizat in plan, backtracking generalizat, backtracking iterativ in plan

Programare - Metoda Divide et impera

(fiecare din cele doua parti va fi ,astfel ,inpartita in alte doua parti ;procesul continua pana cand limitele partilor ajung sa se suprapuna ,ceea ce indica ca toate elementele vectorului au fost mutate exact pe pozitiile ce le vor ocupa in vectorul final ;deci vectorul este ordonat ;
(in acest moment se produc intoarcerile din apelurile recursive si programul isi termina executia .

Alte referate despre: programare-metoda divide et impera, programare metoda divide et impera, metoda divide et impera

Probleme sociale - prejudecati si discriminare

Pentru reducerea discriminarii au fost dezvoltate o serie de strategii menite sa asigure egalitatea de sanse. In Romania, Consiliu National pentru Combaterea Discriminarii are ca obiectiv prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare.

Alte referate despre: probleme sociale ale rromilor discriminarea referat, probleme sociale referat, probleme sociale

Metoda verigilor

Pe baza datelor din tabelul de inventariere a verigilor se va trece in tabloul verigilor, in patratul corespunzator fiecarei verigi cate un segment de dreapta vertical, ori de cate ori apare veriga respectiva in tabel.

Alte referate despre: metoda verigilor, reducerea cheltuielilor prin metoda verigilor, metoda backtracking

Protectia copilului care a savarsit o fapta penala

Faptele penale savarsite de minori pot constitui nu numai un atentat impotriva ordinii de drept,generator de raspundere penala si contra caruia este normal sa se reactioneze prin masuri de aparare sociala ci si cauza unor prejudicii materiale si morale aduse unor persoane fizice sau juridice,ce se impune a fii reparate.Obligatia de a repara aceste daune le revin in primul rand,minorului,dar si unor persoane,pa- rinti,educatori,etc.,care neindeplinindu-si indatoririle de supraveghere si educatie ce le au fata de acesta,au facut posibila savarsirea faptei pagubitoare.

Intotdeauna minorii infractori au fost tratati,din punct de vedere penal,in mod special.In aceasta privinta,daca ne raportam la diversele legiuiri penale,se pot constata doua sisteme:primul de a inscrie in codurile penale,adica in legea penala generala,a unor dispozitii speciale privind minorii infractori si al doilea de a se adopta legi speciale pentru aceasta categorie de infractori.

Pentru minorii care se gasesc ...

Alte referate despre: protectia copilului care a savarsit o fapta penala si nu raspnde penal, protectia copilului care a savarsit o fapta penala, protectia copilului care a savarsit o fapta penala si nu rapunde penal

Protectia copilului care a savarsit o fapta penala

Daca se face o asemenea dovada,prezumtia(re- lativa)de incapacitate penala este inlaturata si minorul va raspunde penal.Este vorba de o capacitate penala imperfecta,nedesavarsita,relativa,pentru ca acelasi minor poate fi socotit capabil intr-un anumit caz concret si incapabil in altul.

Alte referate despre: minorul care a savarsit o fapta penala si nu raspunde penal, legi din germania care se refera la protectia copilului, protectia copilului

Cauzele care inlatura caracterul conventional al faptei comise

Aceasta stare de incapacitate poate fi constatata numai pe cale medicala,medicii specialisti fiind cei care se pronunta asupra capacitatii persoanei de a-si dirija actiunile sau inactiunile in imprejurari concrete.Nu trebuie sa confundam iresponsabilitatea cu starea de afect,care este considerata drept circumstanta atenuanta,la care poate ajunge si o persoana perfect sanatoasa sub aspect psihic.

Alte referate despre: cauzele care inlatura caracterul penal al faptei, cauzele care inlatura caracterul contraventional al faptei, cauzele care inlatura caracterul penal al faptei - cazul minoritatea

Produse instant care inlocuiesc cafeaua

Datorita suprasolicitarilor, fiecare dintre noi poate avea nevoie de o ceasca de cafea pentru a se energiza. Celor care nu au voie sau nu tolereaza cafeaua, nutritionistii le recomanda bauturi preparate din legume si din fructe, care energizeaza, dar au si alte avantaje acestea sunt bauturile revigorante care fac concurenta cafelei.

Alte referate despre: calitatea produselor factori care influenteaza, referat la chimie produse cusmetice care contin compusi carbonilici, produse vegetale care contin glucide

Merise - Metoda de proiectare a sistemelor informatice

Dpdv al realitatii modelate, atributele pot fi:
1)optionale - daca atributul respectiv nu poate prezenta o valoare la un moment dat (ex. limbi straine cunoscute);
2)obligatorii - trebuie sa prezinte neaparat o valoare. Aceste atribute sunt folosite in special la identificarea univoca a unei entitati.

Alte referate despre: metoda de proiectare a sistemelor informatice, metode de proiectare a sistemelor informatice, metode moderne de proiectare a sistemelor informatice

Utilizarea corecta a pronumelui relativ care

Referat despre Utilizarea corecta a pronumelui relativ care
Pronumele relativ se foloseşte numai în frază şi are rolul de a face legătura între o propoziţie subordonată şi regenta ei, având acelaşi rol ca şi conjuncţiile subordonatoare: Ex:Învăţat este omul /care nu mântuie niciodată de învăţat. (N.Iorga,Cugetări)
În această frază, cuvântul care înlocuieşte substantivul omul şi totodată stabileşte o relaţie de subordonare între propoziţia pe care o introduce în frază şi cuvântul înlocuit din cealaltă propoziţie: omul – care nu mântuie niciodată de învăţat.

Alte referate despre: utilizarea corecta a pronumelui relativ, formele pronumelui relativ care, functiile sintactice ale pronumelui relativ care
Referate afisate : 16
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles