Probleme pascal

Probleme in Pascal -atestat

Sǎ se afişeze toate numerele prime de trei cifre care citite invers, sunt tot numere prime.Ex. Un astfel de numǎr este 761 (761 este prim şi 167 este tot prim).Se spune ca n este deosebit daca exista un numar natural m astfel incat n=m+S(m), unde S(m) este suma cifrelor lui m. Sǎ se scrie un program care verifica daca un numar natural n dat este deosebit.Ex. 1235 este deosebit (1235=1225+10).

O carte se pagineaza cu numere de la 1 la n (20

Nivel: Liceu
Dimensiune: 27kb
Downloads: 17
Materia: Informatica

Grafica in Pascal

Tot pentru trecerea din modul grafic în modul text si invers se folosesc procedurile complementare RestoreCrtMode si SetGraphMode.
PROCEDURE RestoreCrtMode;

Alte referate despre: grafica in pascal, despre grafica in pascal, grafica in pascal exemple

Turbo Pascal avansat

Un arbore binar se va numi e c h i l i b r a t (dupa inaltime), daca diferenta de inaltime dintre cei doi subarbori ai oricarui varf este cel mult 1 . Acesti arbori se mai numesc si arbori A V L , dupa numele celor care i-au definit (Adelson-Velskii-Landis).

Alte referate despre: turbo pascal avansat, turbo pascal, programe turbo pascal

PASCAL

Se disting trei categorii de tipuri de date:simple elementare;compuse structurate;de referinţă pointer.În general, tipurile de date sînt definite explicit prin declaraţii type iar operaţiile asociate prin declaraţii function sau procedure sînt specifice programului în care apar. Există însă tipuri de date elementare de interes mai general, numite tipuri predefinite. Valorile unui tip de date sînt referite prin variabile sau constante. Anumite constante sînt predefinite.

Alte referate despre: legea lui pascal, blaise pascal, pascal

Turbo Pascal

Nu este obligatoriu ca într-un program să figureze toate acestea, dar dacă ele figurează, trebuie să apară în această ordine.

Alte referate despre: referat turbo pascal, turbo pascal referat, turbo pascal programe

Instuctiuni in limbajul de programare Pascal

Instuctiuni in limbajul de programare Pascal.Princiu de functionare -daca variabila selector ia valoarea se executa ,daca variabila selector ia valoarea , se executa ...daca variabila selector ia valoarea ,se executa ;
-daca variabila selector nu ia nici una dintre aceste valori,nu se executa instructiunea CASE si se trece la secventa imediat urmatoare.

Alte referate despre: instuctiuni in limbajul de programare pascal, limbajul de programare pascal, limbajul de programare pascal torrent

Subprograme Pascal

Entitatile definite intr-un bloc sunt valabile (vizibile) numai in interiorul blocului , motiv pentru care acestea se numesc entitati locale.Aceste entitati apar la lansarea in executie a blocului si dispar la terminarea executiei blocului.Daca blocul cuprinde blocuri incluse atunci entitatile sunt vizibile si in blocurile imbricate daca nu au fost redefinite , motiv pentru care aceste entitati se numesc entitati globale.

Alte referate despre: subprograme pascal, probleme subprograme pascal, subprograme pascal rezolvate

Torbo pascal

Este specific
fiecarui tip de masina deoarece setul de instructiuni pe care le
intelege calculatorul trebuie sa se regaseasca sub forma de circuite
electronice in procesor. Pentru om este foarte greu sa urmareasca un
program scris in limbajul masina, program care este un sir de cifre
binare din aceasta cauza au fost create limbajele de programare de
nivel inalt.

Alte referate despre: simbolurile in torbo pascal, algortim penrtu torbo pascal, torbo pascal

Triunghiul lui Pascal

Triunghiul lui Pascal - Numerele din figura (1) sunt coeficienţii binomiali, iar dispunerea lor sub formă de tabel triunghiular se numeşte triunghiul lui Pascal. Însuşi Pascal numea acest triunghi aritmetic.

Alte referate despre: triunghiul lui pascal, triunghiul lui pascal c, despre triunghiul lui pascal

M2 - Probleme de algebra

Referat despre M2 - Probleme de algebra
Probleme si rezolvari
Seturi de probleme recapitulative, care oferă un plus de resurse de aprofundare a lecţiilor din programa de matematică, clasa a XI-a,M2 sau pentru pregătirea concursurilor şi examenelor.

Alte referate despre: probleme rezolvate algebra liniara, probleme rezolvate algebra, probleme de algebra rezolvate

Blaise Pascal

Blaise Pascal s-a nãscut pe 19 iunie 1623 in Clermont si a murit la Paris in 19 august 1662. Tatãl lui, un judecãtor din Clermont, avand la randul sau un anumit renume in stiintã, s-a mutat in Paris in 1631, pentru a-si continua propriile studii pe o parte, si pentru a-si educa unicul sãu fiu care dovedise deja abilitãti exceptionale. Micul Blaise a fost tinut acasã pentru nu se obosi prea mult si din acelasi motiv educatia lui a fost mai intai restransa la invãtarea limbilor strãine, neincluzand evident matematica.

Alte referate despre: blaise pascal referat, blaise pascal cugetari, referat blaise pascal

Teoria probabilitatilor - probleme rezolvate

2. Evenimentele: obtinerea unui numar de 7 puncte la aruncarea a doua zaruri si aparitia fetei 2 pe unul dintre doua zaruri, stiind ca acestea au suma punctelor de pe fetele de deasupra 7, sunt dependente.

Alte referate despre: teoria probabilitatilor probleme rezolvate, teoria probabilitatii probleme rezolvate, teoria grafurilor probleme rezolvate

Blaise Pascal

Pascal a folosit triunghiul pe de-o parte pentru diferite calcule proprii şi pe de altă parte pentru a calcula combinări de m luate câte n pentru cate a găsit formula corectă:Probabil ca matematician Pascal este cel mai bine cunoscut pentru corespondenţa lui cu Fermat din 1657 în care a stabilit principiile probabilităţii. Totul a pornit de la o problemă propusă lui Pascal de un jucător numit Chavalier de Méré (Cavalerul Marii).

Alte referate despre: blaise pascal maretia omului, referat despre blaise pascal, cugetari blaise pascal

Matematicieni renumiti - Blaise Pascal

Învatatorul lui i-a răspuns că este stiinta construirii figurilor exacte si a determinării proportiilor dintre diferite parti ale lor. În curând Pascal se apuca de studiat geometria, sacrificându-si timpul de joacă si în ciuda restrictiilor care îi erau impuse, si în câteva săptămâni descoperă singur multe proprietati ale figurilor. Cea mai importanta este aceea privitoare la suma unghiurilor unui triunghi care este egala cu doua unghiuri drepte, respectiv 180 de grade. Se pare ca dovada consta simplu în împaturarea unghiurilor peste figura astfel încât vârfurile lor sa se întâlneasca în centrul cercului înscris în triunghi. O demonstratie similara se poate obtine prin împaturarea unghiurilor astfel încât ele sa se întâlneasca pe piciorul perpendicularei duse din vârful unghiului cel mai mare pe latura opusa. Impresionat de aceasta demonstratie inteligenta, tatal sau i-a dat o copie a cartii Elementele de Euclid, pe care Pascal o citeste cu interes până ...

Alte referate despre: mari matematicieni blaise pascal, matematicieni renumiti, blaise pascal biografie
Referate afisate : 15
Medie note: 8.52 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK