Problemele sexualitatii in perioada adolescentei

Educatia sexuala in perioada adolescentei

Educatia sexuala este un proces indelungat de-a lungul caruia ne informam si ne formam atitudini, pareri si valori despre identitate, relatii interumane si intimitate. Perioada adolescentei este cea in care se dezvolta interesul inspre tot ceea ce inseamna relatiile intre cele doua sexe si trebuie acordata o foarte mare atentie mesajelor si informatiilor pe care cei aflati in aceasta perioada a dezvoltarii le primesc si le inregistreaza in acelasi timp.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 4623
Materia: Psihologie

Perioada pubertatii si adolescenta

În această perioadă are loc intrarea într-un nou ciclu de şcolarizare cu noi cerinţe şi solicitări la care se adaugă un grad de intelectualizare afectivă în şcoală, care întăreşte sentimentul de apartenenţă la generaţie. Totodată începe implicarea în activităţi specific tinereşti – antrenarea în formaţii artistice, în cercuri tehnice, în concursuri şi competiţii din cadrul şcolii şi nu numai.

Alte referate despre: perioada pubertatii si adolescenta, perioada pubertatii, motricitatea in perioada pubertara si adolescenta

Etapele dezvoltarii sexuale

Dupa vârsta de 10-12 ani începe afirmarea personalitatii copilului, cu conturarea tendintei de independenta a acestuia. Aceasta este perioada în care copilul considera ca se poate descurca singur si-si manifesta "eul" în orice situatie.
Pentru a se forma, ca barbat sau ca femeie, copilul are în jurul sau diferite modele: parintii, exemplele propuse de societate, colegii si prietenii.

Alte referate despre: etapele dezvoltarii umane, etapele dezvoltarii marketingului, etapele dezvoltarii omului

Etapele dezvoltarii sexualitatii

Etapele dezvoltarii sexualitatii
La fel de mult cât difera din punct de vedere anatomic, ei difera si prin comportamentul lor psihologic; înca din copilarie, baiatul se arata în mod natural puternic, luptator, întreprinzator, în timp ce fata este delicata, rabdatoare, tandra, dovedind usurinta în realizarea unor activitati legate de înfru¬musetarea universului ce o înconjoara, de îngrijirea ei si a celorlalti.

Alte referate despre: etapele dezvoltarii sexualitatii, etapele dezvoltarii umane -dirigentie clasa a6a, etapele dezvoltarii personalitatii

Limbajul in perioada scolara mica

Limbajul in perioada scolara mica - Perioada şcolară mică (6/7-10/11 ani), de la intrarea copilului în şcoală şi terminarea ciclului primar, este apreciată ca fiind un fel de sfârşit al copilărie în care domină particularităţile de vârstă asemănătoare cu cele preşcolare sau ca etapă de debut primar a pubertăţii ori chiar distinctă a copilărie. Limbajul in perioada scolara mica

Alte referate despre: limbajul in perioada scolara mica, perioada scolara mica, particularitati ale limbajului la varsta scolara mica

Limbajul in perioada scolara mica

Aceasta înseamnă că activitatea şcolară va solicita intens intelectul şi are loc un proces gradat de achiziţii de cunoştinţe prevăzute în programele şcolii, astfel ,copilului, i se va organiza şi dezvolta strategii de învăţare, i se va conştientiza rolul atenţiei şi repetiţiei, îşi va forma deprinderi de scris-citit şi calcul.

Alte referate despre: perioada scolara mica 6-10 11ani, limbajul in perioada scoalara mica, perioada scolara mica referat

Adolescenta

Abordand acelasi aspect, de pe pozitii fiziologice si psihiatrice insa, alti hebelogi au ajuns la concluzia ca “nesiguranta” si “insatisfactia” sunt fenomene absolut personale, derivand nu din “natura sufletului uman”, ci din conditiile mediului, din viata particulara a fiecarui subiect. Mai mult decat atat, aceasta senzatie de “nenorocire” personala, se alimenteaza din radacinile afective ale personalitatii si, adesea dispare, in mod treptat odata cu dezvoltarea progresiva a inteligentei.

Alte referate despre: adolescenta, adolescenta-varsta incertitudinilor, despre adolescenta

Adolescenta, un pericol?

Many times, when we speak about adolescence, we call it “the dangerous age”. But, in the same time it is referred to as “the golden age”. These two syntagms are only apparently in contradiction with one another.
Is adolescence a period of crisis or is it only a more difficult stage of our lives, which can be passed trough very easily if we are well-prepared.
Among the “dangers” of this stage we can mention the difficulties connected not only to a physiological level, but also to a more delicate one, the feelings.
Is adolescence a biological, physiological or sociological fact? One thing is for sure: this “age” is a very complex phenomenon, which contains all these three aspects, which should be studied one by one.
Is there any “adolescence crisis” or not? If there is one, then it is very close connected to the social environment.
In this period there are many conflicts, either between generations (so-called “generation gap”) or between the different age groups.
But ...

Alte referate despre: adolescenta un pericol, adolescenta in pericol, pericole in adolescenta

Adolescenta

Daca vrem s-o definim strict din punct de vedere stiintific,atunci putem sa spunem ca adolescenta este o perioada în dezvoltarea organismului uman,care urmeaza pubertatii si precede starea de adult.Este cuprinsa,în general,între 14 si 18 ani,având multiple aspecte particulare de la individ la individ.Se caracterizeaza prin dezvoltarea fizica si neuropsihica pronuntata,explicabila prin faptul ca sistemul neurovegetativ si cel endocrin ajung în faza lor finala de dezvoltare.

Alte referate despre: adolescenta-virsta a dilemelor, adolescenta-referat, compunere despre adolescenta

Pubertatea

Atat pubertatea cat si adolescenta marcheaza tranzitia de la copilarie la varsta adulta.Dar pubertatea se refera mai ales la modi – ficarile anatomice care marcheaza cresterea si maturizarea corpului. Aceste aspecte fizice sunt controlate de variatiile rapide ale hormoni- lor,mesagerii chimici ai corpului.

Alte referate despre: pubertatea si caracteristicile ei, pubertatea referat, pubertatea

Rolul literaturii in perioada pasoptista

Miscarea pasoptista are ca directive :modernizarea societatii si emanciparea nationala: independenta politica, libertatea nationala, unirea provinciilor romane. Aceste obiective sunt puse in practica de oameni de culura si scriitori care se implica activ in viata sociala.

Afirmarea unei generatii de scriitori, gazetari istorici si oameni politici, numita generatia pasoptista , determina inceputul modernitatii noastre culturale, o perioada de tranzitie si de prefaceri palpabile. Scriitorii pasoptisti provin din clasele de sus, sunt educati in Apus, mai ales in Franta, si devin prematorii renasterii nationale atat prin mesajul creatiei literare, cat si prin implicarea lor activa in viata politica.

Inceputul secolului al XIX -lea inseamna fondarea unei culturi nationale perceputa ca factor identitar.. Idealul afirmarii nationale este benefic pentru ca promoveaza accesul la cultura, infiintarea scolilor, intemeierea teatrului national , aparitia unor reviste literare, ...

Alte referate despre: rolul literaturii in perioada pasoptista, rolul literaturii in perioada pasoptista referat, rolul literaturii in perioada pasoptista studiu de caz

Atena - perioada antica

În toate celelalte perioade ei îşi rezolvau singuri problemele şi unii chiar purtau războaie cu Atena... când Tezeu a devenit rege, fiind atât puternic cât şi înţelept, aceste organe administrative cât şi consilii ale megistraţilor independente au dispărut, Tezeu concentrându-le într-un singur organ administrativ şi un singur consiliu... Tezeu a lăsat urmaşilor săi un oraş măreţ” . Istoria veche a formelor de guvernare ateniene se aseamănă cu aceea a multor state greceşti prin faptul general că monarhia, supusă mai multor restricţii lasă locul aristocraţiei. Prima limitare a puteri regale realizată în aristrocraţie a fost instituirea unui polemarchos sau comandant militar. Comanda supremă a armatei, care aparţinuseră regelui, i-a fost transferată lui, care era ales dintre aristocraţi şi de către ei. Următorul pas pare a fi fost răsturnarea casei regale de către puternica familie a Medonitizilor.

Alte referate despre: atena-perioada antica, atena perioada antica, perioada antica din atena

Evolutia industriei in perioada 1945-1989

In primii ani, industrializarea-considerata motorul cresterii economice in Romania-s-a realizat preponderent pe cale extensiva,prin marirea personalului si a investitiilor,iar construirea combinatului siderurgic de la Galati poate fi considerat ca simbolul acestei politici de industrializare prin forte proprii-o dezvoltare,pentru a folosi expresia lui de Gaulle,„tous azimutus”.

Alte referate despre: evolutia industriei in perioada 1945-1989, evolutia industriei in perioada 1945-1989 cronologie, evolutia industriei in perioada 1950-1989

Filosofia in perioada iluminismului

Filosofia in perioada iluminismului - Montesquieu s-a nascut la Brede, langa Bordeaux, in Franta. A studiat dreptul si in 1708 s-a mutat la Paris pentru a castiga experienta in avocatura. La moartea tatalui sau s-a reintors in provincie si in 1716, cand a murit si unchiul sau, i-a mostenit titlul nobiliar, devenind Charles-Louis de Secondat, Baron de Montesquieu.Filosofia in perioada iluminismului

Alte referate despre: filosofia in perioada iluminismului, perioada iluminismului, filosofia in perioada renasterii

Perioada interbelica in Anglia

In 1926 se incearca o scadere a salariilor minerilor, dar acest lucru a provocat o greva generala. O alta urmare a fost incetarea publicarii ziarelor, guvernul fiind obligat sa publice “British Gazette” si sa-si anexeze BBC-ul. In cele din urma guvernul reuseste sa invinga greva.
Dupa un timp numarul somerilor a crescut peste 1,5 milioane si guvernul a fost obligat sa introduca subventia “dole” in plus fata de asigurarea impotriva somajului.

Alte referate despre: perioada interbelica in anglia, democratia veritabila in perioada interbelica in anglia, perioada interbelica in anglia si india

Variatia caracterului metalic in grupa si perioada

Variatia caracterului metalic in grupa si perioada
Reactia magneziului cu oxigenul este o reactie lenta. Sodiul si potasiul sunt metale alcaline, iar magneziul este metal alcalino-pamantos.

Alte referate despre: variatia caracterului metalic in grupa si perioada, variatia caracterului metalic in grupa si perioada teorie, variatia caracterului metalic in grupa

Datoria externa a Romaniei in perioada de tranzitie

Propunandu-si ca principala ancora controlul deficitului bugetar, autoritatile au promovat politici fiscale severe. S-a demarat totodata procesul de aliniere a acestora la rigorile stabilite de Uniunea Europeana si organismele internationale, creandu-se premisele diminuarii ponderii deficitului bugetului general consolidat in produsul intern brut.

Alte referate despre: angajamente privind datoria externa a romaniei in perioada actuala, datoria externa a romaniei in perioada actuala, datoria externa a romaniei in perioada 2000-2007
Referate afisate : 17
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles