Procedura falimentului

Teorii si politici monetare - Legea privind procedura falimentului bancilor

Falimentul este declarat de către un tribunal care se sesizează în urma unei cereri introduse de către banca debitoare, de către creditori ai acesteia sau de către Banca Naţională a României (BNR).

Teorii si politici monetare - Legea privind procedura falimentului bancilor
Procedura se declanşează, de regulă, după ce BNR constată că măsurile de supraveghere specială nu au putut conduce la evitarea insolvabilităţii. Potrivit prezentei legi, tribunalul desemnează judecătorul sindic, experţii autorizaţi să-l ajute şi, cu acordul BNR, lichidatorul.

Teorii si politici monetare - Legea privind procedura falimentului bancilor
După parcurgerea tuturor etapelor legale, hotărârile tribunalului sunt definitive şi executorii. Ele pot fi atacate cu recurs. Hotărârea tribunalului de începere a falimentului este comunicată Fondului de garantare a depozitelor din sistemul bancar, în vederea aplicării reglementărilor privind plata depozitelor garantate.

Teorii ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 16kb
Downloads: 903
Materia: Finante-Banci

Falimentul bancar

2. Conditiile obligatorii pentru aplicarea reglementarilor privitoare la
faliment
a) Datoriile sa fie de natura comerciala;
b) Comerciantul sa fie in imposibilitate de a face fata datoriilor sale;
c) Comerciantul sa fie in imposibilitate de a face fata datoriilor sale cu sumele de bani disponibile.

Alte referate despre: falimentul bancar, falimentul bancar referat, referate falimentul bancar

Politici monetare

În primul rând şi la modul general, politica monetarã înseamnã a cunoaşte posibilitãţile de a actiona prin monedã asupra monedei.
În epoca contemporanã s-a renuntat de mult la conceptul de neutralitate monetarã care în trecut, ascundea, ca un voal, esenta relatiilor monetare, astfel cã, acum, politica monetarã este recunoscutã ca o componentã esentialã a politicii economice.

Alte referate despre: politici monetare, instrumentele politicii monetare, obiectivele politicii monetare

Politici monetare de stabilizare

Politici monetare de stabilizare
Prezentul studiu este structurat în patru mari capitole care îmbină aspectele cu caracter teoretic cu situaţii concrete ale ţărilor în tranziţie, dar în special cea a României. Primul capitol introduce problematica vastă a politicilor monetare - obiectivele de atins condiţionate fiind de o multitudine de factori, instrumentele prin care poate acţiona ţinând seama de gradul de libertate, de independenţă şi modalităţile de transmisie ale politicii în economie. Cel de-al doilea capitol tratează principalele elemente definitorii ale unui program de macrostabilizare: funcţiile-obiectiv, strategia de ales, ancorele nominale, credibilitatea, cu o analiză succintă a stabilizării macroeconomice din România de după 1990.

Alte referate despre: politici monetare de stabilizare, referat politici monetare, politici monetare europene

Procedura falimentului

C. CEREREA CAMEREI DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE TERITORIALĂ:
Ca organisme profesionale ale comercianţilor, camerele de comerţ şi industrie au atribuţii importante în asigurarea unei bune desfăşurări a activităţii comerciale. Ele intervin ori de câte ori comercianţii se află în dificultate.
Camerele de comerţ şi industrie au dreptul de a cere începerea procedurii în cazul în care debitorul se află în încetare de plăţi notorie, adică cunoscută de toată lumea. Astfel, administratorii societăţii comerciale sunt obligaţi ca, în 15 zile de la data adunării generale, să depună o copie de pe bilanţ, însoţită de contul de profit şi pierderi, la registrul comerţului şi la administraţia financiară. Judecătoriile, care ţin registrele de proteste, sunt obligate să trimită săptămânal camerelor tabele cu protestele de neplată a cambiilor, cu precizarea datei protestului, a persoanei împotriva căreia s-a protestat, a celei care a cerut protestul, suma ...

Alte referate despre: procedura falimentului, ce se intelege prin procedura falimentului, participantii la procedura falimentului institutiilor de credit

Riscul de faliment

Un exemplu clasic in acest sens il reprezinta situatia intreprinderilor din sectorul distributiei, a caror activitate se caracterizeaza printr-o rotatie rapida a activelor circulante, datorita incasarii in numerar a vanzarilor (a clientilor) si o rotatie mai lenta a obligatiilor pe termen scurt, datorita temenelor de plata favorabile, acordate de furnizori. In aceste conditii, echilibrul financiar e compatibil nu numai cu un fond de rulment mai mic ca valoare, dar si cu un fond de rulment negativ.

Alte referate despre: riscul de faliment, studiu de caz despre analiza riscului de faliment, analiza riscului de faliment

Dreptul societatilor - Procedura insolventei - Note de curs

Din punct de vedere etimologic, termenul de faliment derivă din faillre, faillite, cuvânt care înseamnă în limba franceză a esua.
Procedura insolventei este o institutie juridică complexă de drept comercial, care interesează, pe de o parte starea si capacitatea persoanelor, iar, pe de altă parte, se referă direct la bunurile acestor persoane, asupra cărora instituie un regim de indisponibilizare si le afectează scopului procedurii, fie de redresare, fie de lichidare a activului în vederea acoperirii pasivului.

Alte referate despre: cod de procedura penala note de curs referat, dreptul falimentului procedura insolventei referat, codul de procedura civila note de curs

Procedura plangerii prealabile

Ca urmare, lipsa plângerii prealabile a fost inclusă între cauzele care înlătură răspunderea penală (art. 131 Cod penal). Acelaşi efect de a înlătura răspunderea penală îl are şi retragerea plângerii prealabile atunci când legea prevede necesitatea unei plângeri prealabile.
Din punctul de vedere al legii penale, plângerea prealabilă apare ca o condiţie de pedepsibilitate , de punitate sau, în alţi termeni, de aplicare a sancţiunilor prevăzute de legea penală.

Alte referate despre: procedura plangerii prealabile, procedura plangerii prealabile referat, referat procedura plangerii prealabile

Metodologia procedura si actele controlului financiar

Acordarea vizei de control financiar preventiv nu exonerează de răspundere persoanele care au întocmit, semnat şi aprobat documentele dacă ulterior se constată că toate sau numai anumite operaţiuni efectuate în baza acestora nu sunt legale, necesare, oportune şi eficiente.

Alte referate despre: referat despre metodologia procedura si actele controlului financiar, metodologia procedura si actele controlului financiar, metodologia procedura si actele controlului fiscal

Procedura infiintarii unei societati comerciale

Procedura infiintarii unei societati comerciale
Potrivit art. 5 alin. (5) din Legea 31/1990 actul constitutiv se semneaza de toti asociatii, sau, in caz subscriptie publica, de fondatori, iar potrivit art. 6 semnatarii actului constitutiv precum si persoanele care au un rol determinant in constituirea societatii sunt considerati fondatori.Asociatii semnatari ai contractului unei societati pe actiuni cu constituire simultana cumuleaza, in consecinta, si calitatea de fondatori si, obligatoriu, pe aceea de actionari.

Procedura infiintarii unei societati comerciale
Cu referire la societatea pe actiuni ce se constituie prin subscriptie publica acelasi art. 5 alin. (5) prevede ca actul constitutiv se semneaza de fondatori. Persoanele fizice si persoanele juridice
Persoanele fizice. Legea 31/1990 nu impune nici o restrictie cu privire la calitatea persoanelor fizice de ...

Alte referate despre: procedura infiintarii unei societati comerciale, referate procedura infiintarii unei societati comerciale, etapele infiintarii unei societati comerciale

Cognitio Extraordinaria - comparatie cu procedura romana anterioara

Termenul de cognitio - cercetarea cauzei de catre un magistrat , sau mai tarziu de un functionar imperial privea o serie de situatii diferite din care s-a dezvoltat in perioada imperiului in special a dreptului postclasic , procedura civila extraordinara - extraordinem iudiciorum privatorum care a inlocuit procedura civila normala - ordo iudiciorum privatorum .

Alte referate despre: comparatie intre dreptatea corectiva si cea procedurala, procedura penala, comparatie intre miorita si baltagul

Caile de atac - procedura filtrarii recursurilor

Modificari semnificative sunt si in materia motivelor de recurs. O parte din actualele motive de recurs au fost pastrate, altele au fost modificate, impunand o viziune diferita de cea pronuntata de actuala legislatie.

Alte referate despre: caile de atac procedura civila, caile extraordinare de atac procedura civila-referate 2009, procedura civila caile de atac

Procedura divortului

Daca am pune in aplicare acest principiu al incheierii casatoriei pe viata, nu-i putem atribui o sfera foarte larga de aplicabilitate, deoarece mentinerea unei casatorii "in orice conditii si cu orice pret"9, nu este o masura recomandata, ducand chiar la
multe stari conflictuale, tocmai datorita consecintelor negative deosebite pe care le-ar genera instituirea unei proceduri greoaie si rigide.

Alte referate despre: procedura divortului, procedura divortului referat, referat procedura divortului

Harta procesuala - Procedura operationala, biletul de calatorie pentru pasageri in cadrul Companiei Tarom

Procesare si cerinte
In stadiul actual Sistemul SITA de Ticketing Electronic poate fi utilizat pentru trafic on-line, numai din PNR continand segmente de zbor rezervate pe "host airline". In viitor acest produs se va extinde atat pentru zboruri interline, cat si pentru segmente open.

Alte referate despre: procedura operationala a unei firme, procedura operationala, harta procesuala

Procedura concedierii salariatilor

Despagubirea, in situatiile la care se refera art. 78 alin. 1 din Codul muncii, se acorda integral in cazul in care salariatul nu a avut nici o culpa (chiar daca cel in cauza s-a incadrat intre timp - dupa concediere - intr-un alt loc de munca). Daca exista culpe concurente, angajatorul va fi obligat numai la plata unei parti a despagubirii, corespunzatoare culpei sale.

Alte referate despre: procedura civila, procedura de faliment, procedura insolventei

Drept comercial roman

Caracter unitar. Procedura falimentului este unica si se desfasoara simultan pentru toate creantele detinute impotriva patrimoniului debitorului. Nu se poate concepe desfasurarea in acelasi timp a doua sau mai multe proceduri cu privire la averea aceluiasi debitor.

Alte referate despre: drept comercial roman, dreptul comercial roman, drept comercial roman grigore florescu
Referate afisate : 16
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles