Proces verbal

Proces verbal de inventariere

Proces verbal de inventariere

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 9663
Materia: Economie

Proces verbal

Cap. II Date generale despre contribuabil
A) Date de identificare :
-Denumirea : S.C. ,,ELEMENTE” SRL
-Nr. de înregistrare la Registrul contului J 24/115/2001
-Codul fiscal: R 13719360
-Adresa si sediul social: str. GEORGE COSBUC nr. 37/5 BAIA MARE
-Adresa punctelor de lucru : Sighetul Marmatiei str. Dragos Voda nr.176
-Forma de proprietate: PRIVATA
-Tipul de activităţii desfăşurate (Conf. cod. CAEN 5220) Comerţ cu -amânuntul

Alte referate despre: proces verbal de inventariere, proces verbal, proces verbal inventariere

Activele patrimoniale

Evaluarea este procedeul folosit de metoda contabilitatii pentru exprimarea baneasca a tuturor existentelor si modificarilor elementelor patrimoniului si reprezinta o opinie sau concluzie emisa pe baza unei analize minutioase referitoare la natura, calitatea valoarea sau utilitatea unor anumite proprietati imobiliare, exprimata de o persoana impartiala, specializata in analiza si evaluarea proprietatilor.

Alte referate despre: activele patrimoniale, activele si pasivele patrimoniale, activele si pasivele

Valori mobiliare

Caracterul autonom al dreptului trebuie înţeles în dublu sens:
Valori mobiliare
a) dreptul şi obligaţia corelativă născute din titlu sunt independente de actul juridic din care decurg;
b) în cazul transmiterii titlului dobânditorul va deveni titularul unui drept propriu, care este un drept nou, originar şi nu un drept derivat din cel al transmiţătorului. Drept urmare, celui care dobândeşte titlul nu i se pot opune excepţiile care puteau fi opuse transmiţătorului.

Alte referate despre: valori mobiliare, valorile mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare

Evaluarea terenurilor si a mijloacelor fixe

Evaluarea terenurilor si a mijloacelor fixe
3) Principiul Prudenţei, care constă în aprecierea cu precauţie sau rezonabil a activelor şi pasivelor, cheltuielilor şi veniturilor, pentru a evita supraevaluarea rezultatului. Potrivit principiului prudenţei nu este admisă supraevaluarea elementelor de pasiv şi a veniturilor, respectiv subevaluarea elementelor de activ şi a cheltuielilor, ţinând cont de deprecierile, riscurile şi pierderile posibile generate de desfăşurarea activităţii exerciţiului curent sau anterior.

Alte referate despre: evaluarea mijloacelor fixe, evaluarea mijloacelor fixe convergenta, cheltuieli cu evaluarea mijloacelor fixe

Inventarierea

Inventariera
-la inceputul activitatii
-cel putin o data pe an
-cu ocazia fuzionarii
-cu ocazia reorganizarii gestiunilor
-la incetarea activitatii
-la sfarsitul anului

Alte referate despre: inventarierea, inventarierea referat, inventarierea mijloacelor fixe

Contabilitatea - intreprinderea

Contabilitatea - intreprinderea
Spre deosebire de contabilitatea financiara care este normalizata(se desfasoara pe baza acelorasi reguli pentru toti agentii economici), contabilitatea interna de gestiune este organizata in functie de specificul fiecarei societati si de necesiatile informationale ale acesteia .

Alte referate despre: contabilitatea construieste intreprinderea, contabilitatea stocurilor, contabilitatea salariilor

Dematerializarea monedei si semnificatia acestui proces

Dematerializarea monedei si semnificatia acestui proces
O dată ce omul utilizează o marfă unică drept intermediar în tranzacţie, el iese din sfera trocului primitiv pentru a intra în cea a economiei de schimb, marfa aleasă permitea vânzarea şi cumpărarea bunurilor obişnuite, măsurarea precisă a valorii şi econemisirea.

Alte referate despre: dematerializarea monedei, curgerea timpului-semnificatia acestuia in opera lui mircea eliade, dematerializarea monedei presupune

Management competitional

Radierea sectiei o sectie se radiaza at cand cand au fost desfiintate,care nu au participat 2 ani la competitii sau nu au platit taxele anuale.Sectiile scoasedin evidenta prin desfiintare sau radiere se pot reinfiinta si cere reafilierea dupa o perioada de timp prevazuta in regulament cu conditia de a indeplini cele necesare afilierii.
Legitmarea sportivior pt ca un sportiv sa poata participa la o competitie oficiala el trebuie sa faca parte dintr-o sectie afiliata.Legitimtia poate face dovada ca face parte din cadrul unei sectii.Legitimarea sp seface de catre federatiile de specialit sau asociatiile judetene pe ramura de sport.

Alte referate despre: managementul in sportul competitional, management, managementul calitatii

Caiet de practica - drept

Registrul informativ in care se mentioneaza pentru fiecare dosar:primul termen de judecata si termenele acordate de instanta ;data iesirii dosarelor din arhiva si persoanele sau organele la care se predau;
data reintrarii dosarelor in arhiva;numarul si data hotaririi cit si solutia pe scurt;data trimiteri dosarului la o alta instanta sau la alt organ ;data revenirii dosarului.Condica sedintei de judecata, in care se trec separat, pe complete, aratindu-se si numele completului, toate dosarele din sedintele respective, in ordinea inscrisa ; la judecatorii cu volum mai mare de dosare se infiinteaza doua condici : un a pentru cauzele penale si alta pentru cele civile ;la Curtile de Apel si tribunale exista o condica pentru fiecare sectie.

Alte referate despre: caiet de practica drept, caiet de practica drept anul 4, model caiet de practica drept

Metode si tehnici de evaluare

Evaluarea ne permite sa ne pronuntam "asupra starii unui fapt, proces la un anumit moment, din perspectiva informatiilor pe care la culegem cu ajutorul unui instrument care ne permite sa masuram in raport cu o anumita norma la care ne raportam" (Etienne Brunswic).In sens larg, prin strategie se intelege ansamblul de actiuni intreprinse intr-o organizatie (militara, economica, educationala etc.) pentru atingerea obiectivelor stabilite pe termen lung sau mediu.Strategia vizeaza asigurarea si pregatirea resurselor umane si materiale, probleme de planificare si organizare a muncii, de cooperare in cadrul organizatiei sau cu alte organizatii etc.

Alte referate despre: tehnici de evaluare a gradului de satisfactie a clientului, metode si tehnici de evaluare, tehnici de evaluare a randamentului scolar la matematica

Caldura.Propagarea caldurii

Un corp pus in contact termic cu un alt corp a carui temperatura e mai mare (mai mica) se incalzeste (se raceste).In procesul de incalzire (racire) corpul primeste (cedeaza) caldura.
Definitie:Trecerea unui corp dintr-o stare de incalzire intr-o alta stare de incalzire , in urma contactului termic cu alt corp este caracterizata de marimea fizica scalara numita caldura (Q).Caldura este o marime fizica de proces. Unitatea de masura pentru caldura in S.I.: Joule (J)[Q] = J

Alte referate despre: caldura propagarea caldurii, caldura propagarea caldurii referat, caldura propagarea caldurii referate clasa a 8 a

Enzimele - scurt istoric

Printre primele enzime izolate, vom mai mentiona: pepsina din su-cul gastric (Schwann, 1836); trepsina din sucul pancreatic (Kuhne, 1848); lipaza (Claude Bernard , 1849); invertaza (Mitscherlich, 1841; Berthelot, 1860); ureeaza (Musculus, 1882), etc.
Un moment istoric deosebit de important este recunoasterea clara, de catre Berzelius, in 1835, a caracterului catalitic al reactiilor enzimatice, precum si a rolului esential pentru viata animalelor si a plantelor jucat de aceste reactii.

Alte referate despre: scurt istoric al clasificarii naturale a lumii vii, scurt istoric al contabilitatii, scurt istoric al constitutionalismului in romania

Ingrijirea pacientului cu anemie

Deoarece organismul nu-si reduce consumul de O2, scaderea O2 in sange este compensata prin cresterea debitului cardiac si a vitezei de circulatie si printr-o mai buna utilizare a sangelui de catre tesuturi. Compensarea poate fi suficienta in repaus, dar nu si la efort. De aceea apar palpitatii, tahicardie si dispnee.

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu anemie, ingrijirea pacientului cu insuficienta respiratorie acuta, ingrijirea pacientului cu boala basedow

Tehnici de comunicare

Tonurile crescinde exprima o doza de siguranta, in timp ce inflexiunile descrescinde puncteaza nesiguranta. Atunci cind dorim sa aratam incredere si competenta, cind vrem sa atragem atentia si sa fim convingatori, psihologii ne recomanda folosirea unui "ton parental".

Alte referate despre: tehnici de comunicare, tehnici de comunicare referat, tehnici de comunicare in turism

Pe teme de psihologie - Memoria

Elemente de memorare mecanica devin necesare, in unele situatii, si in practica adultilor instruiti, dar imbinate cu elemente de memorare logica (de pilda pentru retinerea numerelor de telefon, a unor nume proprii, denumiri de institutii, sigle etc.), in astfel de situatii intervenind si asociatiile ca forme de manifestare a memoriei. Mai deosebim, dupa criteriul participarii intentiei noastre in realizarea memorarii, memoria (memorarea) voluntara - cu scop, constientizata, cu organizarea de repetitii - si memoria involuntara - cazul impresiilor deosebite, socante, al amintirilor.

Alte referate despre: referat psihologie memoria, referate psihologie memoria, psihologie memoria

Remarques

A©Pericles, puissant par sa dignite personnelle, par la sagesse de ses conseils, et reconnu incapable entre tous de se laisser corrompre jamais a prix d'argent, contenait la multitude par le simple ascendant de sa pensee. C'etait lui qui la menait, et non pas elle qui le menait lui-meme, car n'ayant pas acquis son autorite par des moyens illegitimes, il n'avait pas besoin de dire des choses agreables. Il savait, en conservant sa dignite, contredire la volonte du peuple et braver sa colere.

Quand il voyait les Atheniens se livrer hors de saison, a une audace arrogante, il rabattait leur fougue par ses discours, et il les frappait de terreur; tombaient-ils mal a propos dans la crainte, il relevait leur abattement, et ranimait leur audace. C'etait,de nom, un gouvernement populaire, de fait, il y avait un chef, et l'on obeissait au premier de tous les citoyensA>>

Dans le Phedre ou l'on opppose a la rhetorique interessee des sophistes la vraie eloquence du philosophe, Platon fait ...

Alte referate despre:
Referate afisate : 17
Medie note: 8.81 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles