Proces verbal inventar

Proces verbal de inventariere

Comisia de inventariere constituita din:

…………………………....................... in calitate de ………………………….....
……………………............................... in calitate de …………………………….
……………………..........................…. in calitate de …………………….............

in baza deciziei nr …../……………… a efectuat inventarierea mijloacelor fixe, obiectelor de inventar, marfa si materialele din depozit in zilele de ........................ .

Au fost constatate urmatoarele: / Nu au fost constate plusuri sau minusuri de inventar.

Rezultatele inventarierii cuprinse in listele de inventar prin efectuarea inventarierii faptice se vor inregistra in contabilitate.

Comisia de inventariere declara incheiata inventarierea patrimoniului la 31.12.2004.


Comisia de inventariere


Nume: ……………………... Semnatura: ________________
Nume: ……………………… ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 9644
Materia: Economie

Proces verbal

Subsemnatii Gurigiu Viorel si Pop Alexandru avand functia de inspectori in baza legitimatiilor de serviciu nr. 25/40/2001 respectiv 125/667/2001 si a ordinului de deplasare nr. 209 si 210 din 2003 ne-am deplasat la S.C. ,,ELEMENTE“ SRL

Alte referate despre: proces verbal de inventariere, proces verbal, proces verbal inventariere

Activele patrimoniale

Costul unitar mediu ponderat se calculeaza fie dupa fiecare intrare, fie lunar, ca raport intre valoarea totala a stocului initial plus valoarea intrarilor si cantitatea existenta in stocul initial plus cantitatile intrate.

Alte referate despre: activele patrimoniale, activele si pasivele patrimoniale, activele si pasivele

Valori mobiliare

Valori mobiliare
Valorile mobiliare sunt aşadar înscrisuri care certifică calitatea de coproprietari şi de creditori şi care generează efecte pentru deţinătorul lor în conformitate cu caracteristicile pieţei. Valorile mobiliare au ca şi caracteristică un risc al plasamentului mai prezent decât în cazul activelor monetare care desemnează în principal depuneri la bănci.

Alte referate despre: valori mobiliare, valorile mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare

Evaluarea terenurilor si a mijloacelor fixe

Evaluarea terenurilor si a mijloacelor fixe
Standardele Contabile Europene sunt elaborate de Uniunea Europeană, fiind re-glementate prin Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene, cu modificările şI completările ulterioare, care cuprinde normele privind întocmirea şi prezentarea conturi- lor anuale, Directiva a VII-a care reglementează conturile consolidate întocmite de grupul de intreprinderi mici şi mijlocii şi Directiva a VIII-a privind profesia liberă contabilă orientată spre auditarea conturilor anuale.

Alte referate despre: evaluarea mijloacelor fixe, evaluarea mijloacelor fixe convergenta, cheltuieli cu evaluarea mijloacelor fixe

Inventarierea

Inventariera
In urma inventarierii se compara stocul faptic cu cel scriptic.
Stocul foptic se gaseste in listele de inventariere,iar stocul scriptic se determina tinandu-se cont de marfa existenta in prima zi a lunii la care se adauga intrarile si se scad iesirile.Desi inventarierea este o opratie ocstisitoare,migaloasa,este o operatie importanta pentru determinarea situatiei reale a patrmoniuli.In situatia in care exista diferente intre stocul faptic si cel scriptic in sensul ca stocul faptic sete mai mare decat stocul scriptic atunci vor rezulta diferente favorabile ce vor fi inregistrate in contabilitate ca plusuri

Alte referate despre: inventarierea, inventarierea referat, inventarierea mijloacelor fixe

Contabilitatea - intreprinderea

Contabilitatea - intreprinderea
Sistemul actual de contabilitate din tara noastra este organizat in doua circuite :
a) CONTABILITATE FINANCIARA – este normalizata si are la baza norme utilitare pentru toate societatile . Obiectivul principal al acesteia este acela de a furniza informatii utile atat pentru necesitatile proprii ale intreprinderii(management), cat si pentru utilizatorii externi.
b) CONTABILITATE INTERNA DE GESTIUNE - are cas cop evidentierea analitica a proceselor interne ale unei societati. Aceasta furnizeaza , in principal, informatii utilizate de managementul intreprinderii .

Alte referate despre: contabilitatea construieste intreprinderea, contabilitatea stocurilor, contabilitatea salariilor

Globalizarea si implicatiile sale

Globalizarea se caracterizeaza prin mai multe procese inter-relationate, intre care:
-Tehnologii ale informatiei care ne pun mai rapid si mai dens in legatura unii cu altii;
-Comprimarea distantelor prin noi tehnologii;
-Interconectarea si cresterea dependentelor reciproce;
-Integrarea pietelor financiare si comerciale;
-Internationalizarea (globalizarea) crescanda a productiei, prin intermediul marilor companii transnationale;
-Aparitia unor probleme "planetare", care necesita abordari globale;
-Raspandirea unor comportamente si mentalitati presupuse a exprima rationalitatea unui "homo oeconomicus" ce nu cunoaste frontiere si emotii "locale";
-Dezvoltarea de identitati transnationale, etc.

Alte referate despre: jocul si implicatiile sale psihologice, regimul alimentar si implicatiile sale referat, electrotehnica si implicatiile sale in viata sociala

Management competitional

Desfiintarea sectiei adunarea generala are aceasta competenta,fiind aprobata de conducerea unitatii sportive dupa care se solicita avizul directiei judetene pentru tineret si sport,cerereade desfiintare este trimisa federatiei pentru ratificare.Biroul federal anunta data de desfiintare si scoate sectia din evidenta si aduce la cunostinta acest lucru directie jud pt tineret si sp si asociatie jud in termen de 30zile.

Alte referate despre: managementul in sportul competitional, management, managementul calitatii

Batranetea

Imbatranirea este slabirea naturala a facultatilor fizice si psihice cauzate de inaintarea in varsta. Este un proces continuu, prezent de la inceputul existentei si este comun tuturor fiintelor si priveste toate structurile organismului: molecule, celule, tesuturi si organe specializate.Modificarile de imbatranire cele mai importante le sufera trei sisteme: cardiovascular, respirator si locomotor.

Alte referate despre: batranetea, batranetea referat, batranetea caracteristici

Caiet de practica - drept

Opisul alfabetic in care se trec numele si prenumele tuturor partilor ce figureaza in cauzele inregistrate in registrul general de dosare, inclusiv al persoanelor introduse ulterior in proces, incluzindu-se numarul dosarului la fiecare persoana, in parte.
Registrul de intrare-iesire a corespondentei care este al administratiei, in care se inregistreaza corespondenta care nu are legatura cu cauzele venite spre judecare si corespondenta privind lucrarile ce urmeaza a fi efectuate de executorul judecatoresc.

Alte referate despre: caiet de practica drept, caiet de practica drept anul 4, model caiet de practica drept

Caldura.Propagarea caldurii

Energia interna a unui corp se modifica atunci cand:
-corpul primeste sau cedeaza caldura
-asupra corpului se exercita forte care efectueaza lucru mecanic.
Temperatura si energia interna sunt marimi fizice de stare.
Lucrul mecanic si caldura sunt marimi fizice de proces.

Propagarea caldurii: In solide caldura se transmite din aproape in aproape fara transport de substanta ;acest mod de transmitere a caldurii se numeste propagare prin conductie.

Alte referate despre: caldura propagarea caldurii, caldura propagarea caldurii referat, caldura propagarea caldurii referate clasa a 8 a

Enzimele - scurt istoric

Reactiile enzimatice au fost folosite din timpurile cele mai vechi pentru fabricarea vinului, a otetului, a berii si a branzei. O cercetare sistematica a lor a fost intreprinsa abia in epoca moderna. In 1713, Reaumur a observat dizolvarea carnii in sucul stomacal al ciorii. De asemenea, fiziologul Spallanzani (1783) a hranit animalele cu bucati de carne invelite in retele de sarma si a observat di-zolvarea carnii in stomac.Stahl, fondatorul teoriei flogisticului, explica fermenatia ca un proces in care una din subs-tantele prezente transmite "miscarea sa interna" substantei care fermenteaza (1697).

Alte referate despre: scurt istoric al clasificarii naturale a lumii vii, scurt istoric al contabilitatii, scurt istoric al constitutionalismului in romania

Ingrijirea pacientului cu anemie

Fe feros si Fe heminic se absoarbe la nivelul intestinului subtire (10%), fiind transferat, prin intermediul apoferitinei celulei epiteliale intestinale sub forma de Fe feric, spre polul vascular al celulei; de aici, transferina il transporta spre eritroblasti si spre depozite. O cantitate minima de Fe se pierde zilnic (1-1,5 mg), la care se adauga o pierdere menstruala lunara de 35 ml sange (5-10 mg Fe).
Alimentatia lactata este saraca in Fe (1,5 mg/l in l.u. si 1 mg/l in l.v.).

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu anemie, ingrijirea pacientului cu insuficienta respiratorie acuta, ingrijirea pacientului cu boala basedow

Centrala nucleara

Prin urmare, procesul de fisiune trebuie controlat, in asa fel incat numai cantitatea de caldura dorita sa fie produsa. Acest control se realizeaza cu ajutorul apei grele pentru a incetini neutronii. De asemenea, bare de cadmiu ori bariu sunt introduse in container pentru a absorbi neutroni si controla concentratia acestora, puterea produsa de reactor ramanand constanta in timp.

Alte referate despre: centrala nucleara, centrala nucleara referat, centrala nucleara cernavoda

Mecanismul respiratiei

Diametrul longitudinal se mareste prin contractia diafragmului, care isi micsoreaza curbura, apasand asupra organelor abdominale, iar diametrele antero-posterior si transversal se maresc prin orizontalizarea, ridicarea si rotatia coastelor, ca urmare a contractiei muschilor intercostali externi.

Alte referate despre: mecanismul respiratiei, mecanismul respiratiei mamifere, mecanismul respiratiei referat

Remarques

En parlant de Pericles dans le Brutus, Ciceron dit qu'il fut le premier qui appliqua a l'eloquence une methode savante grace a l'enseignement d'Anaxagore et qu'il devint renomme par l'eclat de son art oratoire. A©Athenes, dit-il, gouta au plus haut point la douceur de son langage, admira sa richesse d'idees et d'expressions, redouta les terribles eclats de sa vehemenceA>>.

Alte referate despre:
Referate afisate : 17
Medie note: 8.63 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles