Proces verbal rezultate inventariere

Proces verbal de inventariere

Comisia de inventariere constituita din:

…………………………....................... in calitate de ………………………….....
……………………............................... in calitate de …………………………….
……………………..........................…. in calitate de …………………….............

in baza deciziei nr …../……………… a efectuat inventarierea mijloacelor fixe, obiectelor de inventar, marfa si materialele din depozit in zilele de ........................ .

Au fost constatate urmatoarele: / Nu au fost constate plusuri sau minusuri de inventar.

Rezultatele inventarierii cuprinse in listele de inventar prin efectuarea inventarierii faptice se vor inregistra in contabilitate.

Comisia de inventariere declara incheiata inventarierea patrimoniului la 31.12.2004.


Comisia de inventariere


Nume: ……………………... Semnatura: ________________
Nume: ……………………… ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 9643
Materia: Economie

Proces verbal

Proces verbal - Le dispunea Directiei Controlului Fiscal Maramures, avnd la baza legea 30/1991 si O.G. 70/1997 amplasata si multiplicata prin legea 64/1999 si O.G. nr. 62/2002.

Alte referate despre: proces verbal de inventariere, proces verbal, proces verbal inventariere

Activele patrimoniale

La intrarea in patrimoniu, bunurile materiale se evalueaza si se inregistreaza in contabilitate astfel:
•Materiile prime, materialele consumabile, obiectele de inventar, marfurile, ambalajele si alte bunuri procurate cu titlu oneros, la costul de achizitie;
•Productia in curs de executie, semifabricatele si produsele finite, obiectele de inventar, ambalajele si alte bunuri produse de catre unitatea patrimoniala, la costul de productie;
•Animalele si pasarile, la costul de achizitie sau de productie, dupa caz.

Alte referate despre: activele patrimoniale, activele si pasivele patrimoniale, activele si pasivele

Valori mobiliare

a) active de investiţii care apar atunci când plasamentele se valorifică în viitor prin profit, rentă, chirie, etc.
b) active de capital care permit un plasament în valori mobiliare;valorificarea în viitor realizându-se prin dobânzi şi dividende.

Alte referate despre: valori mobiliare, valorile mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare

Evaluarea terenurilor si a mijloacelor fixe

Partizanii acestui principiu spun că întotdeauna determinarea profitului este aleatoare şi în consecinţă este mai bine pentru intreprindere a se declara profit minim nu atât pentru sarcina fiscală cât pentru a evita distribuirea dividentelor fictive şi a nu crea o imagine prea optimistă asupra rezultatelor.

Alte referate despre: evaluarea mijloacelor fixe, evaluarea mijloacelor fixe convergenta, cheltuieli cu evaluarea mijloacelor fixe

Inventarierea

Inventariera
3 Barare fiselor de magazie in moentul in care se opreste inventeriere
4 Numararea numeralului din casieria unitatii
5Verificare aparatelor si instrumentelor de control
6 Concluziile inventarierii se trec intr-un proces verbal care este semnat de toti membrii comisiei

Alte referate despre: inventarierea, inventarierea referat, inventarierea mijloacelor fixe

Contabilitatea - intreprinderea

Contabilitatea - intreprinderea
In sec. XIX intreprinderile incep sa isi masoare periodic patrimoniul si rezultatele si, de asemenea, incep sa isi calculeze costurile in vederea stabilirii preturilor. In aceasta situatie se ajunge la delimitarea contabilitatii in :
- contabilitate de gestiune- care are drept scop principal determinerea costurilor
- contabilitate generala – care are in vedere determinarea patrimoniului si a rezultatelor intreprinderii.

Contabilitatea - intreprinderea
In perioada contemporana in evolutia contabilitatii se constata un proces de armonizare si de reglementare a acesteia, in vederea definirii unui limbal comun de comunicare. La nivel international se incearca o armonizare a contabilitatii prin standardele internationale de contabilitate emise de IASM(Consiliul standardelor internationale de contabilitate).

Alte referate despre: contabilitatea construieste intreprinderea, contabilitatea stocurilor, contabilitatea salariilor

PIB - indicator de rezultate macroeconomice

PIB - indicator de rezultate macroeconomice
Din aceasta perspectiva, P.I.B.PP va include in structora sa consumul privat (CPV), cheltuielile guvernamentale sau consumul public (CPB), investitiile brute (Ib) si exportul net (En).Consumul privat sau personal (CPV) exprima cheltuielile de consum ale menajelor, ocazionate de achizitionarea bunurilor materiale si serviciilor destinate satisfacerii trebuintelor acestora.

Alte referate despre: pib-indicator de rezultate macroeconomice, pib indicator de rezultate macroeconomice, indicatori de rezultate macroeconomice

Dematerializarea monedei si semnificatia acestui proces

Măsurarea valorii mărfurilor obişnuite va fi posibilă prin stabilirea unui bun în calitate de etalon monetar. Bunul monedă – etalon trebuia să fie durabil, pentru a conserva puterea de cumpărare. Era necesar, de asemenea, să fie divizibil pentru a permite efectuarea plăţilor şi să prezinte o valoare proprie, intrinsecă, suficient de mare şi stabilă.

Alte referate despre: dematerializarea monedei, curgerea timpului-semnificatia acestuia in opera lui mircea eliade, dematerializarea monedei presupune

Globalizarea si implicatiile sale

Pana in prezent, cifrele inclina sa dea dreptate celor din urma.
In 2002, 1% dintre cei mai bogati oameni din lume, aveau tot atatea venituri ca si 57% din populatia cea mai saraca. Pe plan mondial, din 1970 in 2000, decalajul de venituri intre 20% cei mai bogati si 20% cei mai saraci s-a dublat, de la 30/1 la 62/1.Decalajele au crescut ingrijorator, nu numai intre persoane, ci si intre state, cele sarace devenind tot mai sarace, iar cele bogate sporind bogatia. In anul 2000, din Produsul Intern Brut Mondial de 40.000 miliarde dolari, peste 30.000 miliarde dolari reveneau celor 23 tari dezvoltate.

Alte referate despre: jocul si implicatiile sale psihologice, regimul alimentar si implicatiile sale referat, electrotehnica si implicatiile sale in viata sociala

Teoria jocurilor si dilema prizonierului

Politologul american Robert Axelrod a organizat la inceputul anilor '80 un concurs pe calculator, pe tema dilemei prizonierului repetata. El facea ca programele de calculator sa concureze intre ele pe baza a diferite strategii. Cea mai de succes strategie si in acelasi timp una dintre cele mai usoare a fost Strategia ochi pentru ochi, dezvoltata de Anatol Rapoport. Aceasta insemna cooperare (renuntare la tradare), atata timp cat si celalalt coopera. Daca celalalt incerca sa-si creeze un avantaj (tradare), atunci si cealalta parte trada.

Alte referate despre: teoria jocurilor, teoria jocurilor referat, oligopolul si teoria jocurilor

Probleme etice rezultate din progresele medic

Avem dreptul să menţinem într-o stare de viaţă vegetativă cu ajutorul aparatelor un bolnav cu excluderea funcţională a scoarţei cerebrale (sindrom apallic)? In SUA există încă din 1976 Natural Death Act (legea privind moartea naturală) document emis de statul California şi extins în termeni echivalenţi în alte state americane. Concret legea recunoaşte dreptul oricărui adult de a dispune de neaplicarea şi întreruperea „terapiilor de menţinere în viaţă” în cazul în care se află „la limita extremă a condiţiilor esenţiale”.

Alte referate despre: problemele etice rezultate din progresele medicinei, probleme etice rezultate din progresele medicine, probleme etice rezultate din progresele medicale

Management competitional

Desfiintarea sectiei adunarea generala are aceasta competenta,fiind aprobata de conducerea unitatii sportive dupa care se solicita avizul directiei judetene pentru tineret si sport,cerereade desfiintare este trimisa federatiei pentru ratificare.Biroul federal anunta data de desfiintare si scoate sectia din evidenta si aduce la cunostinta acest lucru directie jud pt tineret si sp si asociatie jud in termen de 30zile.

Alte referate despre: managementul in sportul competitional, management, managementul calitatii

Proceduri privind inventarierea

g) in cazul in care gestionarul nu s-a prezentat la data si ora fixate pentru inceperea operatiunilor de inventariere, comisia de inventariere sigileaza gestiunea si comunica aceasta comisiei centrale sau administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii entitatii, conform procedurilor proprii privind inventarierea. Aceste persoane au obligatia sa il incunostinteze imediat, in scris, pe gestionar despre reprogramarea inventarierii ce trebuie sa se efectueze, indicand locul, ziua si ora fixate pentru inceperea operatiunilor de inventariere.

Daca gestionarul nu se prezinta nici de aceasta data la locul, data si ora fixate, inventarierea se efectueaza de catre comisia de inventariere in prezenta reprezentantului sau legal sau a altei persoane, numita prin decizie scrisa, care sa il reprezinte pe gestionar.

Alte referate despre: proceduri privind produsele deteriorate, aspecte generale privind inventarierea, proceduri privind elaborarea bugetelor locale

Creatia publicitara

Are loc mai curand un proces de inductie ce faciliteaza descoperirea celor mai bune idei, caracteristici, atat prin etape foarte active de actiune cat si prin perioade de inactivitate aparenta. Procesul creatiei publicitare se bazeaza mai ales pe ideea ca publicitatea este folosita nu pentru a genera placere sau pentru a crea o opera artistica, ci pentru a comunica un element ce determina cumpararea unui produs/serviciu.

Alte referate despre: creatia publicitara, aspecte privind creatia publicitara, aspecteivind creatia publicitara

Metode si tehnici de evaluare

Asadar, a stabili o strategie de evaluare in invatamant echivaleaza cu a fixa cand evaluezi, sub ce forma, cu ce metode si mijloace, cum valorifici informatiile obtinute etc. Desigur, in final, in functie de concluziile desprinse, elevul isi va modifica strategia de invatare, profesorul pe cea de predare iar directorul strategia manageriala.
Strategia de evaluare denota modul de integrare a actiunii de evaluare (realizabila prin operatiile de masurare-apreciere-decizie) in structura de functionare a activitatii didactice/ educative.

Alte referate despre: tehnici de evaluare a gradului de satisfactie a clientului, metode si tehnici de evaluare, tehnici de evaluare a randamentului scolar la matematica

Caldura.Propagarea caldurii

Un corp pus in contact termic cu un alt corp a carui temperatura e mai mare (mai mica) se incalzeste (se raceste).In procesul de incalzire (racire) corpul primeste (cedeaza) caldura.
Definitie:Trecerea unui corp dintr-o stare de incalzire intr-o alta stare de incalzire , in urma contactului termic cu alt corp este caracterizata de marimea fizica scalara numita caldura (Q).Caldura este o marime fizica de proces. Unitatea de masura pentru caldura in S.I.: Joule (J)[Q] = J

Alte referate despre: caldura propagarea caldurii, caldura propagarea caldurii referat, caldura propagarea caldurii referate clasa a 8 a
Referate afisate : 17
Medie note: 8.64 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK