Procese de productie referat

Procese de productie

In economia de piata, factorii de productie se afla in proprietatea agentilor economici care isi asuma responsabilitatea utilizarii lor in activitati impuse de piata, cu respectarea reglementarilor existente.

"Procese de productie"
Factori de productie clasici

Munca este activitatea constienta, specific umana desfacurata in scopul obtinerii de bunuri economice, in vederea satisfacerii trebuintelor
Pamintul (natura) factorul de productie natural, este cadrul de desfasurare a tuturor activitatilor umane, principalul mijloc de productie in agricultura,depozitul originar al resurselor de materii prime si energetic.

"Procese de productie"
Capitalul reprezinta totalitatea bunurilor produse prin munca si utilizarea pentru obtinerea altor bunuri ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 7199
Materia: Mecanica

Factorii de productie

RESURSELE NATURALE
Resursele naturale cuprind elemente multiple, prezente in natura, diferite ca genuri si importanta. Intre aceste elemente intalnim: soarele, aerul, pamantul arabil, fierul, cupru, aluminiu, reserve de combustibil, de petrol, de carbuni, vegetatia spontana, fauna spontana, clima, relieful, etc.
William Petty spunea ca munca este tatal, iar pamantul, muma ei. Din aceasta idée reiese ca natura participa la productie. Dar natura produce ea insasi bunuri si fara ajutorul oamenilor fiind o productie autonoma, in vedere ce ceea a oamenilor este dependenta.
Ca si in activitatea economica a oamenilor, natura desfasoara acte de distributie si consumatie.
Marile ...

Alte referate despre: factorii de productie, factorii de productie referat, referat factorii de productie

Costul de productie

Costul de productie
Contabilitatea de gestiune încearcă să pună la dispoziţia managerilor informaţiile necesare luării deciziilor în deplină cunoştinţă de cauză.
Desfăşurarea proceselor decizionale presupune consumul unor resurse de natură umană, materială, informaţională. Din acest punct de vedere, adoptarea deciziei este similară producerii bunurilor şi serviciilor, ea necesitând anumite costuri şi, prin efectele implementării practice , aducând întreprinderii profituri sau pierderi. În procesul decizional managerii trebuie să folosească acele costuri care sunt relevante pentru alegerea variantei sau opţiunii decizionale.

Alte referate despre: costul de productie, costul de productie referat, referat costul de productie

Tipuri de productie

Tipuri de productie
Între aceste metode, în practica, nu exista o delimitare stricta; astfel, o întreprindere în care predomina tipul de seri mare, poate folosi cu succes metoda de organizare a productiei în flux cu rezultatele ei cele mai eficiente. Exista tendinta ca de avantajele deosebite ale organizarii productiei în flux sa beneficieze si întreprinderi care fabrica un sortiment larg de produse, în serii mici sau chiar unicate.

Alte referate despre: tipuri de productie, tipuri de productie referat, referat tipuri de productie

Necesitatea diminuarii costului de productie

Dar dinamica economiei nu se desfăşoară ca un proces natural, în care oamenii sînt doar spectatori (încîntaţi sau nemulţumiţi), ci ea încorporează organic scopuri şi acţiuni umane conştiente, prin care se materializează propriile interese ale indivizilor şi colectivităţilor.
În consecinţă, punerea de acord a resurselor cu trebuinţele (în diversele forme ale acesteia) se realizează de către oameni şi pentru oameni, prin implicarea acestora în evaluarea nevoii conştiente de producţie, ceea ce presupune şi confruntări de interese.

Alte referate despre: necesitatea diminuarii costului de productie, cai de reducere a costului de productie, structura costului de productie

John Maynard Keynes

Cunostintele pe care le avem de obicei cu privire la factorii care vor determina randamentul adus de o inestitie in viitor, sunt foarte sarace, de aceea, pentru a reevalua o investitie existenta, se recurge la o “conventie”. Aceasta se rezuma la a presupune ca starea de lucruri existenta in prezent, se va prelungi la nesfarsit. Daca se poate conta pe respectarea acestei “conventii”, un investitor se poate autoicuraja, deoarece riscul pierderii investitiei scade. Vazute din aceasta perspectiva, inestitiile dobandesc un grad mai mare de sigutanta pentru investitorul individual.
Puctele slabe ale “conventiei” sunt accentuate de unii factori, din care amintim:
Cresterea ponderii actiunilor care sunt proprietatea unor persoane care nu iau parte la conducerea intreprinderii–deci nu cunosc perspectivele unei investitii actuale sau viitoare.
Existenta unor fluctuatii cotidiene ale profiturilor investitiilor existente , care desi sunt trecatoare si nesemnificative, tind sa exercite ...

Alte referate despre: john maynard keynes referat, john maynard keynes, teoria john maynard keynes

Resursele materiale ale intreprinderii de servicii

Continutul si rolul capitalului tehnic in dezvoltarea serviciilor
Capitalul tehnic si in secorul serviciilor este format din capital fix si capital circulant.Capitalul fix este constituit din bunuri (cladiri, echipamente, etc.) care servesc mai multor procese de productie (au o durata de intrebuintare mai mare de un an si o valoare mai mare de 200.000 lei) in timp ce capitalul circulant este format din materii prime , energie, bani etc., care se “consuma” in cursul unui singur ciclu de productie.

Alte referate despre: resursele materiale ale intreprinderii de servicii, resursele materiale ale intreprinderii, resursele financiare ale intreprinderii de servicii

Deseuri de productie

In cadrul industriei extractive se genereaza cea mai mare cantitate de deseuri industriale nepericuloase, aproximativ 62% din cantitatea totala generata de deseuri nepericuloase, din care activitatea de extractie si preparare a carbunelui reprezinta mai mult de 95%.

Alte referate despre: reciclarea deseurilor, procesul de productie, deseuri

Tipuri de productie

O influenta puternica asupra metodelor de organizare a activitatii de productie o are tipul de productie existent in cadrul intreprinderii. Din acest punct de vedere, metodele de organizare a procesului de productie pot fi:
-Metode de organizare a productiei in flux, pentru tipul de productie de masa;
-Metode de organizare a productiei pe comenzi, pentru tipul de productie de serie;

Alte referate despre: tipurile de productie, moduri si tipuri de productie, tipuri de productie industriala

Agrofitotehnia - un sistem complex de productie

Agrofitotehnia este necesara pentru economia agricola, determinând schimbari rapide în agricultura si în sectorul sau vegetal. Astfel, folosirea semintei hibride la porumb a generat o crestere a recoltei la aceasta cultura de la 1 000 – 2 000 Kg/ha, la 3 000 – 5 000 Kg/ha în medie, în mai putin de 10 ani. În sensul celor de mai sus, agrofitotehnia are doua componente definitorii: agrotehnica si
fitotehnia (fitotehnica).

Alte referate despre: agrofitotehnia sistem complex de productie, tipul si complexitatea de productie de bunuri si servicii, linii de productie complexe sisteme mecatronice

Neofactorii de productie

a) Realizarea in parametrii optimi a planului de afaceri. De asemenea, in demararea si realizarea unei afaceri trebuie sa fie bine definite si structurate cumpararea si vanzarea acesteia.
b) Un alt element ar fi realizarea unei bune negocieri a afacerilor prin rationamente logice, in functie de parametrii.
c) Personalitatea managerului implica motivatii manageriale, talent, abilitate in solutionarea conflictelor, capacitate de risc.

Alte referate despre: neofactorii de productie, neofactorii de productie referat, ce sunt neofactorii de productie

Atestat - Elaborarea planului activitatilor zilnice din spatiile de productie si servire

Elaborarea planului activitatilor zilnice din spatiile de productie si servire. Aprovizionarea cu produse alimentare a unitatilor de alimentatie constituie un proces complex , fundamentat pe cunoasterea nevoielor de consum a unitatilor pe baza careia se planifica, se organizeaza, se contracteaza si se asigura fondul de marfuri corespunzator structurii sortimentale specifice fiecarei unitati, in functie de profil.Elaborarea planului activitatilor zilnice din spatiile de productie si servire

Alte referate despre: elaborarea planului activitatile zilnice intr un restaurant tip, eleborarea planului activitatilor zilnice, atestat elaborarea planului de activitate

Determinarea cheltuielilor de productie

1. Adică, pentru muncitorii principali salariul tarifar se determină reeşind din tariful pentru o oră al categoriei date şi manopera programului de producţie la felul de complexitate a lucrărilor date.

Alte referate despre: determinarea cheltuielilor de productie, determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate, clasificarea cheltuielilor de productie

Determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate

Kp – coeficientul ce indică pierderile în sistem, egal cu 0,9,
h – randamentul consumatorilor electrici h=0,9,
kî – coeficientul de încărcare a locului de muncă,
k0 – coeficientul de lucru concomitent a receptorilor k0=0,8.

Alte referate despre: determinarea pragului de rentabilitate, determinarea pragului de rentabilitate referat, pragul de rentabilitate

Procese chimice principale

Procese chimice principale
De multe ori, la neutralizarea acizilor se folosesc în locul hidroxizilor,carbonatii, care au o alcalinitate mai slaba. În acest caz, terminarea neutralizarii este indicata prin terminarea efervescentei, efervescenta datorata degajarii de dioxid de carbon. Practic, terminarea neutralizarii se controleaza cu hârtii indicatoare, hârtii îmbibate cu o substanta numita indicator. Aceasta substanta are proprietatea de a-si schimba culoarea la modificarea aciditatii mediului. Astfel, turnesolul în mediul acid este de culoare rosie, iar în mediul bazic este albastru, iar fenolftaleina, în mediu acid este incolora, iar in mediu bazic este rosie.

Alte referate despre: procese chimice principale, actiunea unei produse si procese chimice asupra omului si mediului, actiunea unor produse si procese chimice asupra omului si mediului

Procese biologice care mentin capacitatea infestanta a parazitilor

Sporogeneza este un proces biologic intalnit la protozoare caracterizat prin diviziuni mitotice ale celulei - ou (oochist), cu formarea unui numar variabil de elemente infestante, in urma parcurgerii unor faze sporogene. Fenomenul acesta este semnalat obligatoriu la sporozoare.
In oochist, prin diviziuni succesive se formeaza 2 - 4 sporoblasti in care se vor forma 4 - 2 sporozoizi, functie de specie.Sporochistul sau oochistul de Eimeria are 4 sporochisti si 8 sporozoizi.

Alte referate despre: care sunt procesele biologice, energia chimica si procesele biologice, rolul biocatalizatorilor in procesele biologice

Tipuri de procese si modelare a tarmului

Procese si forme antropice.Construirea portului agigea-Constanta Sud a modifict radical infatisarea zonei, vechea linie a tarmului ramanand mult in interiorul uscatului nou creat. Actiunea omului de impiedicare a alunecarilor este evidenta prin constructia de diguri, consolidari de faleze.

Alte referate despre: tipuri de procese si modelare a tarmului, tipuri de procese de modelare a reliefului, tipuri de procese de productie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles