Procesul de franz kafka rezumat

Franz Kafka - Procesul

În amintirea colegilor săi, imaginea lui Kafka este a unui adolescent retras, rezervat, timid, dar prietenos, blînd şi serios. Îşi începe studiile universitare, atras întîi spre chimie de influenţa lecturilor ştiinţifice, apoi spre germanistică, dar după cîteva luni, supunîndu-se voinţei paterne, studiază dreptul.

Pasionat de literatură şi filozofie, Kafka asistă la conferinţa despre Schopenhauer a unui coleg, Max Brod, ţinută la o asociaţie studenţească; prietenia care se înfiripă va fi durabilă şi fructuoasă pentru posteritate; Brod, care i-a păstrat şi publicat manuscrisele după moarte, făcându-l cunoscut printr-o serie de scrieri notabile, l-a încurajat de la început să scrie şi să publice, uneori smulgîndu-i manuscrisele din mînă.

În Biografia sa, Brod scrie despre această perioadă: “Gusturile sale intelectuale nu mergeau spre pretenţios, bolnăvicios, bizar, grotesc, ci spre tot ce e mare, sănătos, simplu şi solid clădit, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1336kb
Downloads: 16
Materia: Romana

Cehov - Dramaturgia

Actul II
Actul II – începe cu aniversarea din casa Lebedevi, unde musafirii şi gazda vorbesc diverse banalităţi şi bîrfe pentru a-şi omorî timpul.
După cîtvai timp de la sosirea lui Ivanov, Saşa se retrage împreună cu dînsul într-un salonaş, în timp ce ceilalţi ieşiră în parc pentru a mai risipi ceva din monotonie.

Alte referate despre: cehov-dramaturgia, dramaturgia lui cehov, dramaturgia cehov

Livada de visini

Personajele vorbesc despre un sistem economic mobil dar insa nu pot vedea contradictia in situatia celor din jurul lor care nu au niic o oportunitate pentru a-si imbunatati traiul si pozitia sau sunt aspur criticati ori de cate ori incerac sa o faca.

Alte referate despre: livada de visini, livada cu visini, livada de visini rezumat

Strainul

Vorbind despre cultul eului şi despre personalitate, scriitorul rememorează acel început greu, din perspectiva celui ce devenise ”Cand privesc viaţa mea şi culoarea ei secretă, parcă simt în mine un tremur de lacrimi. Eu sunt deopotrivă aceste buze pe care le-am sărutat şi nopţile în , sunt copilul sarac şi aceasta dezlanţuire de viaţă şi ambiţie ce mă cuprinde în anumite clipe. Mulţi dintre cei care mă cunosc nu ma recunosc în anumite ceasuri. Si eu mă simt pretutindeni asemenea acelei imagini inumane a lumii care-i propria mea viaţă”.

Alte referate despre: strainul albert camus, strainul albert camus rezumat, albert camus strainul

Ciuma

Fiecare gaseste metodele lui de supravietuire, de multe ori atarnand in placutele amintiri ale trecutului care pentru unii sunt tot ce le-a mai ramas in fata unui prezent atat de hidos si un viitor atat de nesigur.
Ciuma - Opera este divizata in cinci sectiuni distincte insa fara a le numi capitole deoarece autorul doreste astfel sa delimiteze cu o linie mai stearsa actiunea din fiecare sectiune. Totul are loc intr-un orasel numit Oran, undeva in Algeria intr-un an necunoscut insa in luna aprilie.

Alte referate despre: ciuma neagra, ciuma, ciuma neagra in evul mediu

Strainul - Albert Camus

Scris inainte de Mitul lui Sisif , Strainul este infuzat de climatul sensibilitatii absurde . Meursault , micul functionar algerian , se intalneste din intamplare cu absurdul . El este omul in stare de somnolenta , care inca nu a descoperit absurdul decat printr-o crima involuntara,ce se va solda cu condamnarea sa la moarte .

Alte referate despre: rezumat strainul albert camus, strainul-albert camus, strainul albert camus comentariu

Procesul de formarea al limbii romane si al poporului roman

-colonistii care erau adusi in numar mare din toata lumea in lumea romana (asezati in sate si orase ajutau la raspandirea limbii latine in randul dacilor)

Alte referate despre: procesul de formarea al limbii romane, procesul de formare a limbii romane, procesul de formare al limbii romane

Procesul decizional ai intreprinderii in telecomunicatii

Pentru alegerea celei mai bune decizii trebuie să existe următoarele elemente:
1. un obiectiv economic sau un scop bine determinat care să se poată cuantifica;
2. un volum mare de informaţii care sa reflecte cât mai bine fenomenele şi procesele economice, care au loc în realitate cu influenţe asupra adoptării deciziei;
3. un aparat de investigare şi de prelucrare a datelor bine puse la punct, pentru a permite realizarea unui proces raţional de alegere.

Alte referate despre: procesul decizional al intreprinderii de telecomunicatii, procesul decizional ai intreprinderii in telecomunicatii, procesul decizional al intreprinderii

Mijloacele de proba - Notiunea si importanta mijloacelor de proba in procesul penal

Mijloacele de proba reprezinta mijloacele prevazute de lege prin care se constata elementele de fapt ce pot servi ca probe în procesul penal. Practic, informatiile pe care le contine o proba - referitoare la existenta sau inexistenta infractiunii, la identificarea persoanei care a savarsit-o, vinovatia sau nevinovatia acesteia si la cunoasterea tuturor împrejurariior necesare pentru aflarea adevarului - pot fi folosite în procesul penal doar prin anumite activitati prevazute de legiuitor pentru descoperirea lor.

Alte referate despre: referat notiunea si importanta mijloacelor de proba, referat notiunea si importanta mijloacelor de proba in procesul penal, notiunea si importanta mijloacelor de proba in procesul civil

Relatiile contractuale in procesul de transport

f. Obligatiile expeditorului privind incarcarea mijloacelor de transport intr-un interval liber scutit de plata,confirmarea documentelor comerciale si alte obligatii ale expeditorului cu privire la incarcare si descarcare.;

Alte referate despre: relatiile contractuale in procesul de transport, cuprins relatii contractuale in procesul de transport, relatii contractuale in procesul de transport

Procesul de globalizare in Romania

Interdependenţa principalelor procese demografice, economice şi ecologice ce au loc într-o economie. Actualele tendinţe de creştere a populaţiei globului, producţia de armament, poluarea, industrializarea scăderea resurselor neregenerabile sau de epuizare vor continua în viitor şi se vor complica foarte mult. Evoluţia lor de până acum se înscrisese pe o curbă exponenţială ale cărei caracteristici de bază sunt rezultatele surprinzătoare determinate de timpul necesar dublării efectelor negative în lume.

Alte referate despre: procesul de globalizare in romania, procesul de globalizare in romania referat, romania in procesul de globalizare

Procesul comunicarii

• receptorul (destinatarul). Este oricare membru al organizatiei, cadru de conducere sau executant si lui ii este destinat mesajul. Importanta receptorului intr-o comunicare nu este mai mica decât a emitentului. Cu toate acestea, in practica functioneaza o serie de prejudecati referitoare la actul receptiei si la statutul receptorului in comunicare. Multe cadre de conducere sunt tentate sa considere receptarea mesajelor ca fiind automata si inferioara; sarcina acestora este de a transmite si nu de a primi. In realitate, a asculta este la fel de important cu a vorbi, a citi nu este cu nimic mai prejos decât a scrie.
Reusita comunicarii depinde de adecvarea continutului si formele de exprimare a mesajului cu capacitatea de perceptie, intelegere a receptorului, cu starea sa sufleteasca. Mesajele trebuie prezentate diferit fata de receptorii lipsiti de prejudecati sau intr-o stare de spirit echilibrata.
• mesajul este simbolul sau ansamblul simbolurilor transmise de emitator receptorului. ...

Alte referate despre: procesul comunicarii, componentele procesului comunicarii, emitatorul si receptorul in procesul comunicarii

Procesul penal in Republica Moldova

2. Procesul penal este o activitate strict reglementată de lege. Toată activitatea procesual penală în ansamblu şi instituţiile procesuale sunt reglementate în cele mai stricte limite ale legii. Aceste fapt este justificată de aplicarea unor instituţii procesuale cu caracter de constrângere ( măsuri preventive, măsuri asigurătorii etc. ) care, în cazul aplicării ilegale, pot provoca prejudicii drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Alte referate despre: procesul penal in republica moldova, evolutia dreptului penal in republica moldova, procesul bugetar in republica moldova

Procesul si sistemul de invatamant

Procesul de invatamant este un ansamblu de actiuni exercitate in mod constient si sistematic de catre educatori asupra educatilor intr-un cadru institutional organizat, in vederea formarii personalitatii acestora in concordanta cu cerintele idealului educational.

Alte referate despre: metodologia procesului de educatie si invatamant, procesul si sistemul de invatamant din alta tara, procesul de recrutare in invatamant

Algele si procesul de eutrofizare

Intalnim chiar si un tesut conducator reprezentat la algele superioare de celule lungi, in forma de tub, cu membrane foarte subtiri, care permit substantelor o traversare facila. Tesutul mecanic, reprezentat mai ales prin impregnarea unor celule (sau chiar a spatiilor intercelulare) cu saruri de Ca, este completat de turgescenta deosebita a celuleor periferice. Ca formatiuni morfologice, perii (pilii) si sebele sunt foarte frecvente pe tal.

Alte referate despre: procesul de eutrofizare, procesul de eutrofizare a apei, alge si procesul de eutrofizare

Participarea tertilor in procesul civil

In cazul interventiei principale, tertul urmareste realizarea sau conservarea unui drept al sau, vrand sa castige pentru el obiectul procesului. Dupa cum se observa, cererea de interventie principala se face impotriva ambelor parti initiale (reclamant, parat).

Alte referate despre: participarea tertilor in procesul civil, participarea tertilor la procesul civil, lucrare de licenta participarea tertilor in procesul civil
Referate afisate : 16
Medie note: 8.50 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK