Producera rasadurilor de legume in solarii

Particularitatile producerii rasadurilor de legume pentru cultura in solarii

Obtinerea productiei extratimpurii de legume este posibila prin
înfiintarea culturilor numai cu rasad de buna calitate, care duce la o
scurtare a perioadei de vegetatie comparativ cu înfiintarea culturilor
prin semanat direct.

De aceea pentru solarii se impune obligatoriu producerea rasadurilor
tinând seama de urmatoarele aspecte tehnologice:
- stabilirea datei de plantare;
- vârsta optima a rasadului;
- durata de semanat la rasarire;
- stabilirea datei de semanat.
Producerea rasadurilor de legume destinate culturii în solarii se face
în spatii încalzite (sere înmultitor) unde se pot controla si dirija
factorii de vegetatie pentru a detine un rasad optim din punct de
vedere calitativ.

Semanatul se face în doua moduri:
- semanatul pe strat nutritiv, urmat de repicarea rasadurilor atunci
când se produce un numar mare de rasaduri.
Pentru aceasta ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 2731
Materia: Diverse

Sortimentul de bauturi din alimentatia publica

Apa potabila trebuie sa corespunda urmatoarelor cerinte: sa fie limpede, incolora în strat subtire, cu gust placut, dat de substantele dizolvate care îi confera o reactie neutra sau putin alcalina, temperatura sa fie de 6-15°C.

Alte referate despre: rebus sortimentul de bauturi din alimentatia publica, proiect power point sortimentul de bauturi din alimentatia publica, sortimentul de bauturi din alimentatia publica prezentare powerpoint

Particularitati structurale ale organelor vegetale

Celulele din corpul plantelor pluricelulare sunt diferite ca formă, structură şi funcţie. Celulele de aceeaşi formă şi funcţie sunt grupate în ţesuturi. Din asocierea mai multor feluri de ţesuturi rezultă organele care compun corpul plantei. Fiecare organ (rădăcină, tulpină etc.) are un anumit rol în viaţa plantei, pe care îl îndeplineşte prin activitatea ţesuturilor componente.

Principalele ţesuturi vegetale sunt:
Ţesuturile protectoare (de apărare). Epiderma acoperă organele, apărându-le prin membrana externă a celulelor, mai îngroşată. Uneori cutinizată, mineralizată sau cerificată. Rol protector mai au şi formaţiunile epidermice: perii şi stomatele. Suberul, cu membranele celulelor impregnate cu suberină, impermeabile, este ţesutul protector al rădăcinilor şi tulpinilor lemnoase. În unele locuri sunt lenticele, deschideri care permit schimburile de gaze.

Alte referate despre: particularitati structurale ale organelor vegetale, particularitatile structurale ale membranei eritrocitului, functiile organelor vegetale

Fructe si legume .Protectia consumatorilor

Fructe si legume .Protectia consumatorilor
Etichetele alimentelor trebuie să cuprindă în mod obligatoriu:
a)denumirea sub care este vândut alimentul;
b) lista cuprinzând ingredientele;
c) cantitatea din anumite ingrediente sau categorii de ingrediente, conform art. 8;
d) cantitatea netă pentru alimentele preambalate;
e) data durabilităţii minimale sau, în cazul alimentelor care din punct de vedere microbiologic au un grad înalt de perisabilitate, data limită de consum;

Alte referate despre: fructe si legume protectia consumatorilor, fructe si legume protectia consumatorului, protectia consumatorilor pentru legume si fructe

Legume si fructe

Verdeturile bogate in vitamina C sunt: mararul, patrunjelul, leusteanul, frunze de telina si de tarhon. Patrunjelul se poate mentine proaspat iarna, daca este sadit in ladite pastrate pe fereastra si udate zilnic. Verdeturile se pot pastra si uscate, caz in care culegerea se face in lunile Iulie si August cand plantele sunt in plina vigoare.

Alte referate despre: legume si fructe, referat legume si fructe, legume si fructe referat

Geografia solurilor

Versantii cu expozitie sudica sunt mai insoriti urmati de cei estici si vestici. Versantii cu expozitie Nordica se afla in permanenta in umbra de unde rezulta ca solurile sunt mai umede si mai reci. Influenta indirecta este det de varitatia climei si a vegetatiei impusa de etajarea solurilor.

Alte referate despre: geografia solurilor, geografia solurilor pe pamint, geografia solurilor din judetul iasi

Evolutia solurilor brune argiloiluviale utilizate in cultura plantelor agricole

Alcatuire si proprietati:
Solurile brune argiloiluviale tipice au profil de tipul Ao – Bt – C sau Cca. Orizontul Ao este gros de 20 – 30 cm si are culoare deschisa ( brun, brun – deschisa ) . Orizontul Bt este gros, uneori, de peste 100 cm si are-n partea lui superioara, cel putin in pete, culori in nuante galbene. Urmeaza un orizont C, reprezentat printr-o roca neconsolidata sau un Cca.

Alte referate despre: evolutia solurilor brune argiloiluviale, solurilor brune argiloiluviale neerodate, importanta solurilor brune argiloiluviale

Tehnici ale biotehnologiei in Franta si Belgia - depoluarea solurilor si apelor

se injectează azot, aer sau abur care va capta poluanţii. aerul este aspirat printr-un puţ de tragere şi filtrat cu biofiltre sau filtre de cărbune. Încălzirea solului ameliorează eficacitatea tratamentului.

Alte referate despre: tehnici ale biotehnologiei in franta si belgia, tehniciale biotehnologiei in franta si belgia, tehnici ale biotehnologiei

Dieta vegetariana la copii

În general, o alimentaţie vegetariană este bogată în fibre şi scăzută în colesterol şi grăsimi. Partea bună este că, copii nu mai sunt predispuşi obezităţii, afecţiunilor cardiovasculare sau diabetului. Indiferent dacă sunteţi ovo-vegetarieni, lacto-ovo vegetarieni, lacto-vegetarieni sau vegetarieni trebuie să fiţi precauţi.

Alte referate despre: dieta vegetariana, alimentatia vegetariana la copii, dieta vegetariana si sanatatea

Legumicultura - prezentare generala

ZONA a II-a - se caracterizeaza prin temperaturi medii anuale de 5-11°C, precipitatii intre 550-650 mm, umiditatea relativa a aerului de 65-70%. Tipurile de sol: cernoziom ciocolatiu si degradat, brun de padure, lacoviste, soluri de lunca, nisipuri solificate. Aceste tipuri de soluri sunt caracteristice dealurilor subcarpatice, din zona Moldovei, nordul tarii in regiunea Satu-Mare.

Alte referate despre: teoria generala a dreptului, teoria generala a obligatiilor, drept civil partea generala

Alfa nistru - companie

• Presuri “Bucher” (Suedia) pentru producerea sucului concentrat;
• Utilaj pentru concentrarea sucului de mere “Unipektin” (Elveţia);
• Linia producerii sucurilor în pachete “Tetra Pak” (Suedia);
• Utilaj pentru capsarea borcanelor tip “Twist – Off” (Italia);
• Linia de producere a gemurilor (Italia);
• Autoclave moderne (Germania);
• Linia de producere a mazării verzi conservate (Germania);
• Linia de producere a porumbului dulce conservat (SUA).

Alte referate despre: alfa-nistru companie, alfa nistru, dinamica productiei alfa-nistru

Intreprinderea Alfa Nistru

Intreprinderea Alfa Nistru
Întreprinderea a fost fondată în 1962 cu denumirea de “Uzina de conserve din Soroca” având raza de activitate – producerea conservelor din fructe şi legume. Activitatea a început cu funcţionarea secţiei de conserve. În 1981 a fost dată în exploatare secţia Aseptică, menită pentru prelucrarea şi păstrarea sucurilor de fructe în condiţii aseptice performante. în 1993 a fost finisată construcţia secţiei de îmbuteliere, unde în prezent se toarnă sucurile în pachete „Tetra-Pak”.
În acelaşi an, în rezultatul privatizării, întreprinderea s-a transformat în Societate pe Acţiuni cu denumirea "Alfa-Nistru".

Alte referate despre: intreprinderea alfa nistru, intreprinderea alfa nistru cu cai de transport foloseste, alfa-nistru

Legislatia controlului calitatii produselor apicole

In prezent, Romania se situeaza printre tarile cu o apicultura bine dezvoltata, aceasta situatie fiind o consecinta a efectivelor insemnate de familii de albine de care dispunem, a cantitatii de miere obtinuta, a diversificarii productiei apicole si a rezultatelor activitatilor de cercetare stiintifica si de pregatire a specialistilor. Mierea este principalul produs al apiculturii, apreciat atat pentru insusirile sale nutritive, cat si pentru efectele sale terapeutice.

Alte referate despre: studiu privind controlul calitatii produselor apicole, lucrare de licenta controlul calitatii produselor apicole, planificarea calitatii produselor si serviciilor

Tehnologii in industria alimentara

Pastele fainoase sunt produse alimentare ce se prepara din faina de grau si apa, cu sau fara adios de alte materiale cu valoare nutritive ridicata, cum sunt: ouale, unele legume iar pentru umpluturi: branza, carne, fructe si legume.Marea majoritate a sortimentelor de paste fainoase au capacitatea de a se pastra timp indelungat, datorita conservarii prin reducerea continutului in apa. Pastele fainoase au valoare alimentara ridicata, se fabrica intr-o gama sortimentala ampla si se preteaza a se consuma impreuna cu numeroase alte alimente.

Alte referate despre: tehnologii in industria alimentara, tehnologii in industria alimentara pdf, tehnologii generale in industria alimentara

Reciclarea energiei bateriilor

O lume invadata de gunoaie
Gunoaiele au existat dintotdeauna. Ele reprezintă chiar o modalitate prin care istoricii pot afla date referitoare la modul de viaţă al unei populaţii dispărute.

În zilele noastre, deşeurile au devenit o problemă. Aruncăm mult
mai mult decât în trecut. Pentru a produce bunurile de consum,
care mai devreme sau mai târziu devin deşeuri, folosim cantităţi
din ce în ce mai mari de materii prime şi resurse naturale, energie
şi apă. În plus, tipurile de deşeuri s-au diversificat, multe dintre
ele fiind greu de asimilat de mediu, iar spaţiul alocat gunoaielor
s-a tot lărgit.

Deşeurile pe care le producem au ajuns să afecteze
sănătatea noastră şi a mediului înconjurător. Cu toate acestea, continuăm să consumăm şi să aruncăm.

Statistica ultimilor ani trage un puternic semnal de alarmă. Potrivit Agenţiei Europene pentru Mediu, ţările Uniunii Europene aruncă 1,3 miliarde ...

Alte referate despre: reciclarea energiei bateriilor, reciclarea energiei bateriilor ppt, reciclarea energiei

Oportunitatea sortarii gunoiului menajer in Brasov

H0: Cel mult 50% din populatia brasoveana cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.
H1: Mai mult de 50% din populatia brasoveana cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.

Alte referate despre: reciclarea gunoiului menajer, sortarea gunoiului menajer, gestionarea gunoiului menajer

Tunisia ppt

Majoritatea tunisienilor de astazi sunt musulmani, dar nu fundamentalisti. Un peisaj aparte in lumea araba, Tunisia are comunitati de evrei care se bucura de liniste. Tunisienii sunt din cale afara de prietenosi si ospitalieri, dand o buna lectie de viata pentru cultura occidentala. In orase intalnesti oameni care traiesc si se imbraca modern, desi sunt inca populare porturile traditionale viu colorate. Imbracamintea femeilor nu are legatura cu religia, asa cum multi ar fi tentati sa creada. Iar daca pana acum cateva decenii casatoriile erau aranjate de parintii viitorului mire, astazi femeile au aceleasi drepturi ca si barbatii.

Alte referate despre: romania ppt, franta ppt, referate ppt
Referate afisate : 17
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles