Productia primara in ecosistem padure

Productia primara si functiile padurii

Tot plante de padure sunt si plante medicinale.De la tei si soc se folosesc florile, de la maces, fructele de la patlagina, frunzele etc.In luminisurile padurilor cresc plante furajere;ele sunt consumate de animale salbatice, dar si cele domestice(servesc drept hrana turmelor de oi si cirezilor de vaci).

Deci, functiile materiale ale padurii rezida in lemn,fructe, plante medicinale si plante furajere.Functiile nemateriale ale padurii Padurea elimina de 50 de ori mai mult oxygen decat o suprafata similara, cultivate cu grau.

Padurea contribuie la infiltrarea lenta a apei in sol, la reglarea cantitatii de apa ce curge pe terenul in panta si la fixarea solului.Padurea are rol hidrologic si de protectie a solului.

Din calcule riguroase se stie ca o suprafata cultivate cu cereale produce de 50 de ori mai putin oxygen decat aceeasi suprafata de padure. Padurea este principala sursa de oxygen a atmosferei; ea contribuie la mentinerea compozitiei constante a aerului ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 6285
Materia: Geografie

Padurile de foioase

Fagul permite multor specii de plante mărunte să supravieţuiască în zonele în care predomină, formând, în cadrul aşa-numitelor făgete, biotopuri bogate şi pline de frumuseţe.

Alte referate despre: padurile de foioase, padurile de foioase din romania, padurile de foioase referat

Educatia pentru padure

Padurea este producator de oxygen , consumator de dioxid de carbon (CO2) , depoluant , indeplinind functii importante pentru viata omului :
Sanitara , hidrologica , climatica , estetica si recreativa . Functiile estetica si recreativa sunt benefice indeosebi omului modern cu ritm trepidant de viata cu numerosi factori stressanti .

Alte referate despre: padurea spanzuratilor, padurea, educatia

Europa - caracterizare generala

* pozitia geografica a continentului
* circulatia generala a atmosferei la latitudini medii
* influenta aerului cald al Atlanticului de N in N-V continentului
* larga deschidere spre Oceanul Atlantic
* prezenta a numeroase marii interioare
* activiatile antropice

Alte referate despre: europa caracterizare generala, europa-caracterizare generala, europa prezentare generala

Salvati Padurea Tropicala

Padurea de este cea mai grandioasa din Australia, cu copacii cei mai mari si mai batrani, Ea este populata cu giganticii Mountain Ash (Eucalyptus regnans), care au faima de a fi cea mai inalta specie de arbori din lume, ajungand pana la 114 m.

Alte referate despre: salvati padurea tropicala, salvati padurea tropicala-referate, padurea tropicala

Despadurirea

Ca rezultat al acţiunii umane, au avut loc:
• Convertirea ecosistemelor naturale în agricole, menţinute doar cu intervenţia omului;
• Supraexploatarea bogăţiilor subsolului, pădurilor, păşunilor, solului, speciilor de plante şi animale, ceea ce a avut multe efecte negative: s-au redus bogăţiile naturale, au dispărut unele specii;
• Introducerea accidentală sau intenţionată a unor specii de plante şi animale în zone nespecifice: de exemplu gîndacul de Colorado;
• Amenajări de teritorii: mine, baraje, canale, sisteme de irigaţii, ce duc la distrugerea ecosistemelor naturale;
• Poluarea mediului: intervenţia factorului antropogen produce modificări profunde ce afectează biocenoza la nivelurile de organizare a materiei vii.

Alte referate despre: despadurirea, despadurirea referat, despadurirea si desertificarea

Despaduririle si urmarile lor

Despaduririle si urmarile lor - Activitatea antropica sub diversele ei forme a produs in decursul timpului modificari profunde ale covorului vegetal cu consecinte multiple asupra starii de echilibru a mediului inconjurator.Despaduririle si urmarile lor

Vegetatia forestiera din vechi timpuri supusa actiunilor de defrisare, in vederea extinderii pasunilor, a fanetelor, a terenurilor agricole si a vetrelor de asezari. Pe masura ce presiunea demografica a sporit, iar dezvoltarea economica s-a accelerat, defrisarile au afectat suprafete cat mai mari

S-a produs astfel o faramitare continua a arealului padurilor, care in prezent apar nu sub forma de masive compacte ci ca fragmente de dimensiuni mai mici sau mai mari, inconjurate de terenuri agricole sau de pajisti.

In masivele muntoase unde s-a practicat constant pasunatul, in golul de munte, s-a produs o coborare a limitei altitudinale a padurii, in general pana la schimbarea de panta ce marcheaza trecea de la culmile relativ ...

Alte referate despre: despaduririle si urmarile lor, despaduririle si urmarile lor catastrofale, despaduririle si urmarile lor in vaslui

Studiul si evolutia poluarii

• reducerea efectului de încălzire globală;
• protecţia biodiversităţii;
• protecţia apelor internaţionale;
• reducerea efectului de epuizare a ozonului.

Alte referate despre: studiul si evolutia poluarii, evolutia poluarii, evolutia poluarii apelor

Relatiile trofice intr-o padure

In nodurile retelei trofice prezentate se gasesc urmatoarele animale: veverita, jderul, mierla, soarecele de padure, porcul mistret si pasari rapitoare.

Alte referate despre: relatiile trofice intr-o padure de conifere, relatiile trofice intr-o padure de foiose, relatiile trofice intr-o padure

Productia de nave - Japonia

În 1887, un comerciant britanic, Samuel Cocking, a construit prima uzină electric, pe bază de cărbune, mai întâi pentru uz propriu, dar devenind mai târziu baza uzinei electrice centrale din Yokohama. Yokohama a devenit oficial oras pe data de 1 aprilie 1889. Când legile extrateritoriale în zonele pentru străini au fost abolite în 1899, Yokohama era cel mai cosmopolit oras din Japonia, zonele pentru străini extinzându-se de la Kannai la Yamate si la cartierul chinezesc.

Alte referate despre: productia de nave in japonia, productia de nave edte dezvoltata in japonia, productia de nave

Productia mondiala de energie eoliana

Principalul avantaj al energiei eoliene este emisia zero de substante poluante si gaze cu efect de sera, datorita faptului ca nu se ard combustibili.Nu se produc deseuri. Producerea de energie eoliana nu implica producerea a niciunui fel de deseuri.Costuri reduse pe unitate de energie produsa. (In 2004, pretul energiei eoliene ajunsese deja la o cincime fata de cel din anii '80, iar previziunile sunt de continuare a scaderii acestora, deoarece se pun in functiune tot mai multe unitati eoliene cu putere instalata de mai multi megawati.)

Alte referate despre: productia mondiala de energie produsa la centralele netraditionale, energie eoliana referat, energie eoliana

Productia de hidrogen

Schimbarile recente din compozitia benzinei, datoate restrictiilor de mediu, au avut tendinta de a reduce produxtia de hidrogen. Pe langa restrictiile asupra aromaticelor, nevoia de oxigenati in benzina a rezultat in reducerea severitatii asupra reformarii, deoarece oxigenatii cu CO mare au luat locul reformatului in totalul de benzine. Singura afirmatie sigura este aceea ca situatia se va schimba.

Alte referate despre: hidrogenul, hidrogen, hidrogenul combustibilul viitorului

Productia de marfuri si servicii

Productia de servicii face obiectul sectorului tertiar al economiei. Pentru ca un serviciu sa fie prestat sunt necesare doua conditii :
- un contract direct intre ofertant si cumaparator;
- o participare activa a consumatorului in timpul utilizarii.
Serviciile sunt produse de ramurile:transporturi, comert, turism, edituri, redactii, presa, studiouri cinematografice, invatamant, cultura, sanatate, administratie.

Alte referate despre: productia de marfuri si servicii, productia de marfuri si servicii definitii, productia de marfuri si servicii referat

Productia de zahar

Iar dacã facem comparatie intre consumul de zahãr al orãsanului si consumul de zahãr al populatiei rurale , constatãm cã in multe zone pe glob sunt populatii care arareori ajung sã guste din dulceata zahãrului .Dar omul nu poate trãi farã zahãr indiferent cã acesta este zaharozã , adicã zahãrul obisnuit , sau alt zahãr mai simplu cum ar fi glucoza sau fructoza . Gustul si nevoia omului pentru alimente dulci au crescut cu timpul si necesitatea extragerii din plante a zahãrului cristalizat devenea tot mai necesarã .

Alte referate despre: productia de zahar, productia de zahar 2008, ins productia de zahar

Trasabilitatea in lantul alimentar

Astfel de scheme impun dezvoltarea efectiva a unui sistem de trasabilitate si pot solicita ca aceasta sa fie verificata periodic. In orice caz, la nivelul productiei primare nu exista mecanisme sau scheme specifice de trasabilitate, cu exceptia fermelor de crestere a vacilor, unde aceste cerinte sunt obligatorii.

Alte referate despre: lantul alimentar, lantul alimentar si riscurile asociate fiecarei verigi, referat lantul alimentar

Categorii de consumatori si rolul lor in ecosistem

Animalele saprofage si rolul lor Pe langa bacterii, ciuperci, alge, in sol se gasesc si animale, de exemplu:intr-un hectar de sol vietuiesc 1-5t de animale, multe dintre ele fiind saprofage.Ramele se gasesc intr-o densitate medie de 180 indivizi/m2.Ele consuma circa 55% din litiera. Rama, se hraneste cu fragmente vegetale si animale partial descompuse; gandacul gropar consuma in stadium larvar cadavre ingropate cu grija de catre ascendenti ; scarabeul se hraneste cu dejectiile animalelor, facand din ele bulgari pe care ii ingroapa in pamant.

Alte referate despre: categorii de consumatori in ecosistem, categorii de consumatori, referat categorii de consumatori

Cuvintele magice

Ma apropii de el , dar el , fiind foarte speriat in urma faptelor intamplate , incearca sa se ridice pentru a fugi , dar puterile il parasisera in ultimul moment . Teama imi mai trecuse si mie , in sfarsit ajung langa puiut , incep a'l mangaia usor pentru a'I capata increderea si pentru ca sa nu ii mai fie teama . Din pacate , durerea in acel moment nu aveam cum sa I'o alung , dar bine ca reusisem cu teama . Il iau in brate , pornind a cauta un adapost in care sa innoptam . Tremura in bratele mele de durere ...era cumplit sa vezi ca cineva sufera si nu poti face nimic pentru a'I alina durerea .

Alte referate despre: cuvintele magice din carti, eseu despre cuvintele magice, formule magice basme

Circuite integrate,tipuri si generatii

Cele mai simple circuite integrate, sunt cele logice fabricate si in tara noastra si sunt din seria CDB incepand cu 400, 402, 403, 404, care contineau maxim 4 trazistoare, 2 diode, si 4 rezistente, ele putand fi construite usor si din componente discrete. Aceste porti au fost folosite la fabricarea de calculatoare si in automatizari unde numarul lor erau cu sutele si chiar cu miile. Sigur, gama de produse din seria CDB nu s-a oprit la aceste cateva tipuri, numarul lor fiind cateva sute.
Circuitele integrate TTL s-au culminat in cele mai simple microprocesoare de fabricatie romaneasca ca: procesorul de 1 bit PC 14500, numaratorul de program de 4 biti PC 14104 sau demultiplexor 1:8 cu memorie.

Alte referate despre: circuite integrate tipuri si generatii, circuite integrate tipuri si generatii 2x puncte, circuite integrate tipuri si generatii de c i
Referate afisate : 18
Medie note: 8.79 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles