Productia primara si functile

Productia primara si functiile padurii

Tot plante de padure sunt si plante medicinale.De la tei si soc se folosesc florile, de la maces, fructele de la patlagina, frunzele etc.In luminisurile padurilor cresc plante furajere;ele sunt consumate de animale salbatice, dar si cele domestice(servesc drept hrana turmelor de oi si cirezilor de vaci).

Deci, functiile materiale ale padurii rezida in lemn,fructe, plante medicinale si plante furajere.Functiile nemateriale ale padurii Padurea elimina de 50 de ori mai mult oxygen decat o suprafata similara, cultivate cu grau.

Padurea contribuie la infiltrarea lenta a apei in sol, la reglarea cantitatii de apa ce curge pe terenul in panta si la fixarea solului.Padurea are rol hidrologic si de protectie a solului.

Din calcule riguroase se stie ca o suprafata cultivate cu cereale produce de 50 de ori mai putin oxygen decat aceeasi suprafata de padure. Padurea este principala sursa de oxygen a atmosferei; ea contribuie la mentinerea compozitiei constante a aerului ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 6304
Materia: Geografie

Padurile de foioase

Vegetatia forestiera prezinta interferente in zonele de tranzitie ale reliefului, iar din prezentele juxtapuse ale diferitelor specii rezulta , toamna, o bogata paleta coloristica atat de specifica peisajului romanesc. Pe muntii inalti se intalneste o vegetatie alpina si subalpina cuprinzand pajisti cu tufarisuri de jneapan si ienupar, afin etc. In sud-estul tarii (Campia Baraganului si Podisul Dobrogei de sud)s-a dezvoltat o vegetatie de silvostepa si stepa. De-a lungul apelor , in lunci si in special in Delta Dunarii s-a format o vegetatie specifica regiunilor cu umiditate abundenta (stuf, papura, rogoz, salcie si plop).

Alte referate despre: padurile de foioase, padurile de foioase din romania, padurile de foioase referat

Educatia pentru padure

Singura solutie pentru supravietuirea omului pe Terra este asigurarea unui Parteneriat Intelept cu natura prin :
- ocrotirea si protejarea padurii ;
- adoptarea unor masuri prompte in cazul aparitiei dezechilibrelor ;
- conservarea naturii , ca loc primordial in sistemul valorilor umane din domeniile stiintei , educatiei , culturii , economiei .

Alte referate despre: padurea spanzuratilor, padurea, educatia

Europa - caracterizare generala

Combinarea acestor factori climatici conduce la diferentierea
urmatoarelor tipuri climatici: polar, subpolar, temperat-oceanic,
temperat-continental, mediteranean, semiarid si montan.

Alte referate despre: europa caracterizare generala, europa-caracterizare generala, europa prezentare generala

Salvati Padurea Tropicala

Padurea de este cea mai grandioasa din Australia, cu copacii cei mai mari si mai batrani, Ea este populata cu giganticii Mountain Ash (Eucalyptus regnans), care au faima de a fi cea mai inalta specie de arbori din lume, ajungand pana la 114 m.

Alte referate despre: salvati padurea tropicala, salvati padurea tropicala-referate, padurea tropicala

Despadurirea

Factorul principal care determină caracterul pădurilor este climatul. Prezenţa unor formaţiuni silvice pe o configuraţie geografică concretă este urmarea unui proces îndelungat de evoluţie. În epocile geologice din trecut, continentele actuale erau amplasate altfel şi obstacolele acvatice , care împiedică răspîndirea florei şi faunei, aveau de asemenea un alt caracter. De-a lungul secolelor clima s-a schimbat, iar odată cu ea – şi particularităţile solului şi regimul hidric.

Alte referate despre: despadurirea, despadurirea referat, despadurirea si desertificarea

Despaduririle si urmarile lor

De exemplu in Carpatii Meridionali limita actuala coboara in unele locuri la 1400 sichiar1300 de metri, in timp ce pe versantii mai puternici inclinati, nefavorabil extinderii pajistilor, ea oscileaza in jurul altitudinii de 1800 de metri. Coborarea antropica a limitei paduri a adus in multe cazuri la disparitia unui tip caracteristic de vegvegetatie – reristea de limita.

Nu orice modificare a invelisului vegeal poate fi considerata ca un element de degradare a mediului. Uneori vegetatia initiala a fost inlocuita cu formatiuni naturale secundare echilibrate, cu productivitate ridicata (cum ar fi de exemplu pajistile naturale utilizate ca fanete, formate dupa defrisarea padurilor), sau prin culturi agricole, fara a se provoca o deteriorare a terenurilor respective.

Degradarea vegetatiei se manifesta proin modificari care duc pe de o parte la scaderea productivitatii ...

Alte referate despre: despaduririle si urmarile lor, despaduririle si urmarile lor catastrofale, despaduririle si urmarile lor in vaslui

Studiul si evolutia poluarii

Anii 60 au fost marcaţi de impactul tehnologiilor de război (incluzând şi tehnologia nucleară) asupra mediului şi de utilizarea produselor chimice devastatoare. Generaţiile anilor 60 s-au format în contextul mişcărilor pacifiste şi a unor mişcări de protecţie a mediului precum Campania pentru dezarmare nucleară, Mişcarea pentru drepturi civile (SUA). Apar primele organizaţii nonguvernamentale (NGO) implicate în protecţia mediului (Sierre Club). Are loc prima celebrare a Zilei Pământului (Earth Day) 21 martie 1970 când au loc mitinguri în toată America cu implicarea oficialităţilor şi cu fonduri federale. Începând din anul 1970 Ziua Pământului a devenit o zi internaţională. În anii 70, mişcarea ecologică s-a dezvoltat în continuare, ajungându-se la crearea organizaţiilor Greenpeace şi Friends of the Earth.

Alte referate despre: studiul si evolutia poluarii, evolutia poluarii, evolutia poluarii apelor

Productia de nave - Japonia

Constructorii de vapoare din Japonia, aglomerata pana acum de comenzile pentru containere, a inceput mai nou sa primeasca si comenzi pentru nave-cargo. Dar cum constructia unui astfel de vapor dureaza in medie 36 de luni, noile ambarcatiuni nu vor fi gata mai devreme de 2010. Crucişătorul japonez Mikasa, probabil cea mai puternică navă din clasa ei, a fost nava amiral a niponilor în bătălia de la Tsushima din 1905

Alte referate despre: productia de nave in japonia, productia de nave edte dezvoltata in japonia, productia de nave

Productia mondiala de energie eoliana

"Cifrele vorbesc de la sine: la nivel global, exista o cerere imensa si in continua crestere pentru acest tip de energie care poate fi instalata repede si aproape peste tot in lume", a afirmat secretarul general al Consiliului pentru Energie Eoliana, Steve Sawyer.

Alte referate despre: productia mondiala de energie produsa la centralele netraditionale, energie eoliana referat, energie eoliana

Productia de hidrogen

Schimbarile recente din compozitia benzinei, datoate restrictiilor de mediu, au avut tendinta de a reduce produxtia de hidrogen. Pe langa restrictiile asupra aromaticelor, nevoia de oxigenati in benzina a rezultat in reducerea severitatii asupra reformarii, deoarece oxigenatii cu CO mare au luat locul reformatului in totalul de benzine. Singura afirmatie sigura este aceea ca situatia se va schimba.

Alte referate despre: hidrogenul, hidrogen, hidrogenul combustibilul viitorului

Productia de marfuri si servicii

Productia de servicii face obiectul sectorului tertiar al economiei. Pentru ca un serviciu sa fie prestat sunt necesare doua conditii :
- un contract direct intre ofertant si cumaparator;
- o participare activa a consumatorului in timpul utilizarii.
Serviciile sunt produse de ramurile:transporturi, comert, turism, edituri, redactii, presa, studiouri cinematografice, invatamant, cultura, sanatate, administratie.

Alte referate despre: productia de marfuri si servicii, productia de marfuri si servicii definitii, productia de marfuri si servicii referat

Productia de zahar

Trestia de zahãr constituia cea mai importantã bogãtie a Cubei ( 1980 ) , principalã sursã pentru dezvoltarea economicã a tãrii . „ Azucar para crecer „ ( Zahãr pentru dezvoltare ) stã scris pe pancarte instalate de-a lungul soselelor , la intrarea in fabrici . Actualmente Cuba este cea de-a patra fortã mondialã in producerea de zahãr din trestie de zahãr alãturi de Brazilia , India , Mexic . Trestia de zahãr face parte din familia Gramineelor , se cheamã stiintific Saccharum officinarum , creste inaltã de 2 - 4 m si contine in mãduva tulpinii in jur de 14 % zahãr . Ocupã pe glob circa 11,3 milioane hectare .

Trestia de zahãr este o plantã a regiunilor calde , tropicale si subtropicale , unde nu existã iarnã , iar temperatura medie anualã nu scade sub 16 °(Tãri favorizate : Mexic , Cuba India , Brazilia).Pentru recolte mai este necesarã o cantitate mare de precipitatii. Pe teritoriul Cubei plouã anual însumat circa 750 - 1900l pe metru ...

Alte referate despre: productia de zahar, productia de zahar 2008, ins productia de zahar

Tehnologia de ambalare a biscuitilor ppt

In tara noastra, cartonul ondulat s-a produs prima oara in anul 1957, in fabrica existenta la Ghimbav, localitate aflata la 10 km de municipiul Brasov. In anii urmatori, acest sector a cunoscut o dezvoltare importanta, cererea acestui produs pe piata fiind in continua crestere.Odata cu dezvoltarea si diversificarea productiei de bunuri concomitent cu dezvoltarea comertului, are loc si diversificarea si dezvoltarea activitatilor de ambalare si implicit a productiei de ambalaje. La nivelul intregii planete, se considera ca aproximativ 99% din productia de marfuri se tranzactioneaza in stare ambalata.

Ambalajul este un sistem fizico-chimic complex, cu functii multiple, care asigura mentinerea sau, in unele cazuri, ameliorarea calitatii produsului caruia ii este destinat. Ambalajul favorizeaza identificarea produsului, inlesnind atragerea de cumparatori potentiali, pe care ii invata cum sa foloseasca, sa pastreze produsul si cum sa apere mediul inconjurator de poluarea produsa de am ...

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a biscuitilor, tehnologia de obtinere a biscuitilor, tehnologia de ambalare a conservei de carne

Optimizarea controlului pe flux tehnologic in procesul de obtinere lapte praf instant

I.2. Istoricul si importanta conservelor din lapte
Datorita variatiei mari in productia de lapte s-a impus necesitatea de a absorbi surplusul din perioada de varf a productiei, transformandu-l in produse care sa fie consumate in perioada minimului de productie. Astfel s-a creat si dezvoltat industria conservelor de lapte.

Alte referate despre: optimizarea unui flux tehnologic, ce inseamna optimizarea unui flux tehnologic, flux tehnologic restaurant

Studiu de fezabilitate

Pentru dezvoltarea si modernizarea unei societati comerciale profilata pe productiea de diode a fost elaborat un studiu de fezabilitate cu doua variante.Se cere ca pe baza indicatorilor statici (generali, de baza si specifici) si a indicatorilor actualizarii (inclusiv metodologia BIRD) sa se aleaga varianta optima.

Alte referate despre: studiu de fezabilitate, referat studiu de fezabilitate, proiect studiu de fezabilitate

Marketing direct

Se vor folosi si editii regionale? De ce da? De ce nu?
Se vor folosi doar editii de interes national avand in vedere importanta acestui subiect (cum ar fi educatia), cat si componenta socio-demografica a publicului caruia se adreseaza aceste reviste. Un alt motiv care vine in favoarea acestei alegeri este importanta realizarii unei difuzari controlate.

Alte referate despre: referat marketing direct, marketing direct referat, marketing direct

Ecosistemul

Spre exemplu, o insula din zona tropicala poate avea un ecosistem format de padurea umeda tropicala care se poate intinde pe sute si mii de hectare, un ecosistem format de zona mlastinoasa a asociatilor mangroviere si un ecosistem subacvatic reprezentat de recifurile coraligene si biocenozele aferente.

Alte referate despre: ecosistemul, ecosistemul marii negre, ecosistemul unei paduri
Referate afisate : 18
Medie note: 8.50 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles