Programare-metoda divide et impera

Programare - Metoda Divide et impera

Metoda de programare DIVIDE ET IMPERA consta in impartirea problemei initiale de dimensiuni [n] in doua sau mai multe probleme de dimensiuni reduse .In general se executa impartirea in doua subprobleme de dimensiuni aproximativ egale si anume [n/2] . Impartirea in subprobleme are loc pana cand dimensiunea acestora devine suficient de mica pentru a fi rezolvate in mod direct(cazul de baza).Dupa rezolvarea celor doua subprobleme se executa faza de combinare a rezultatelor in vederea rezolvarii intregii probleme .

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 5245
Materia: Informatica

Limbaj de programare

Limbaj de programare:Nivelul “ unui limbaj este apreciat prin poziţia pe care o ocupă pe scara constituită
de limbajul recunoscut de microprocesor ( limbaj maşină ) şi limbajul natural al programatorului ( limba română , limba engleză …) .

Un limbaj de nivel scăzut este foarte apropiat de maşină , el manipulează cu elemente de nivel hardware , fizic , cum ar fi : registru , microprocesor , locaţie de memorie , port de intrare / ieşire etc .

Un limbaj de nivel înalt sau foarte înalt manipulează cu concepte apropiate de limbajul natural , concepte de nivel logic , cum ar fi : colecţie de date , nume de operaţie ( sort , writeln , open ) , variabile , constante ( asemănătoare ca înţeles cu cele din matematică).

Cu ajutorul unui limbaj de nivel înalt programatorul se face mult mai uşor înţeles de către calculator ...

Alte referate despre: limbaje de programare, limbaj de programare, evolutia limbajelor de programare

Programare - Divide et impera

Programare - Divide et impera - Tema proiectului consta in prezentarea tehnicii de programare prin metoda “Divide et Impera”. Scopul proiectului este de a va demonstra eficienta programarii prin metoda”Divide et Impera”. Programare - Divide et impera

Alte referate despre: metoda de programare divide et impera, tehnica de programare divide et impera, matoda de programare divide et impera

Programare extrema

Cateva procedee cuprind si curaj. Unul dintre ele este comandament ca intodeuna sa se scrie codul pentru astazi si nu pentru maine. Acesta este un efort de a nu se incurca cu design si implica mult efort pentru implementarea unui al design. Curajul ofera sentimentul de confortabilitate de a rescrie codul lor
oricand este necesar. Asta presupune verificare sistemului existent si modificare lui astfel incat eventualele schimbari in viitor sa fie cat mai usor de implementate.

Alte referate despre: programare extrema, programarea extrema, referat programare extrema

Programarea si utilizarea calculatorului

* adaptorul video (display screen adapter), care transforma
comenzile calculatorului în imagini vizibile pe ecran;
* adaptorul unitatii de discuri flexibile (disk drive adapter), care
transforma comenzile calculatorului în înregistrari magnetice pe
suportul de informatii si reciproc;
* placile de memorie (memory boards), care se adauga memoriei de
baza a calculatorului pentru a mari memoria interna;
* porturile seriale si paralele (serial and parallel ports), prin
care se pot conecta imprimanta si modemul pentru transmisie.

Alte referate despre: programarea si utilizarea calculatorului, programarea si utilizarea calculatorului mia pe scurt, bibliografie programarea si utilizarea calculatorului

Evolutia limbajelor de programare

Evolutia limbajelor de programare - Mai tarziu, ALGOL 68 a influentat de asemenea in mod direct si dezvoltarea tipurilor de date din C. De asemeni adevărat este faptul că ALGOL a fost un limbaj nespecific şi modul său abstract l-au făcut puţin folosit în practică pentru rezolvarea sarcinilor obişnuite.

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare referat, referat evolutia limbajelor de programare, istoria si evolutia limbajelor de programare paralele

Programare dinamica

Deci rezolvarea unei (sub)probleme se poate face doar dupã solutionarea (sub)problemelor, care alcãtuiesc problema respectivã.Spunem cã programarea dinamica actioneaza de jos in sus,prelucrând si combinând subcazuri mici,obtinând astfel solutia pentru subcazuri tot mai mari.

Alte referate despre: programare dinamica, programarea dinamica, programarea dinamica referat

Internetul

In 1993 Casa Alba deschide o cutie postala Internet (president @whitehouse.gov).Anul 1994 marcheaza realizarea primelor transmisii audio si video prin Internet. In fiecare luna se conecteaza la Internet peste un milion de noi utilizatori. Internet Society estimeaza ca aproximativ 115 tari dispun de o conexiune la reteau informatica mondiala. Numarul de calculatoare gazda conectate la retea depasea 3,2 milioane in anul 1994, cel al utilizatorilor era apreciat la 20-30 milioane.

Alte referate despre: internetul, istoria internetului, ce este internetul

Divide et impera

Fie d o constanta, astfel incat timpul necesar pentru descompunere si recompunere este t(n)  dn. Folosind vechiul algoritm si ideea de descompunere-recompunere a subcazurilor, obtinem un nou algoritm B, pentru care:

Alte referate despre: divide et impera, metoda divide et impera, divide et impera c

Algebra clasa VI

Criterii de divizibilitate
Un nr nat este divizibil cu 2 daca ultima lui cifra este 0,2,4,6,8.
Un nr nat este divizibil cu 3 daca suma cifrelor numarului respectiv reprezinta un nr divizibil cu 4 (00, 02, 04,08,16,20,24,28, 32,36,40, 44, 48, 52,56,60,64,68,72,76,80,84,88,92,96)
Un nr nat este divizibil cu 5 daca ultima cifra este 0 sau 5.
Un nr nat este divizibil cu 9 daca suma cifrelor nr respectiv este divizibila cu 9.
Un nr nat este divizibil cu 10 daca ultima cifra a acestuia este 0.
Un nr nat este divizibil cu 25 daca ultimele doua cifre ale acestuia sunt: 00,25,50,75.
Un nr nat este divizibil cu 10 daca ultimele n cifre sunt 0.

Alte referate despre: algebra clasa 7, algebra clasa a 6 a, algebra clasa 6

Clonarea de la A la Z

Dolly reprezinta copia fidela a unei oi Finn Dorsett. Dupa Dolly a urmat clonarea de vaci, porci, maimute si soareci. Prin clonare se pot obtine organisme cu calitati „programate“. De exemplu, la Institutul Roslin s-au desfasurat experimente pentru a se ajunge la vaci care sa produca lapte foarte apropiat, din punct de vedere al compozitiei, de cel uman. Savantii au luat in calcul si posibilitatea ca prin clonare sa fie inlocuite animalele de casa care au murit sau sa fie refacute speciile amenintate. Si de la clonarea animalelor, atentia oamenilor de stiinta s-a indreptat in mod firesc spre clonarea umana.

Alte referate despre: clonarea, clonarea umana, clonarea referat

Referat la divizibilitate

DIVIZIBILITATE

Definitia divizibilitatii:
Spunem ca numarul natural a se divide cu d,daca exista un nr.c, astfel incat a=dxc
Ex:30 se divide cu nr.5,pentru ca exista un nr.6,astfel incat
30=5x6.
d/a se citeste d divide a
d/a exista c,astfel incat a=dxc,d si a sunt nr.nat.
a:d se citeste a este divizibil cu d
Divizor si multiplu
Daca d/a,atunci d se numeste divizor al lui a si a se numeste multiplu al lui d.
Dn=multimea divizorilor lui n.
D6={1;2;3;6}
D15={1;3;5;15}
D12={1;2;3;4;6;12}
D30={1;2;3;5;6;10;15;30}
Multiplii lui 12:
M12={12;24;36;48;60;72;...}
Proprietati ale divizibilitatii
1) 1/a, a este nr. nat.
2) a/a,a este nr.nat.
3)d/a => d/ab, a,b si d sunt nr.nat.
d/a =>exista nr.nat.c,a.stfel incat a=dc
ab=dcxb si cb este nr. nat.=> ab:d
4)d/a si d/b=>d/a+b
Demonstratie:
d/a exista a' nr.nat.,a.i. a=dxa'
d/b exista b' nr.nat.,a.i. b=dxb'
...

Alte referate despre: divizibilitatea, divizibilitatea numerelor, divizibilitate

Dosarul institutional al Confederatiei Elvetiene - institutiile Elvetiei

DFAI
Departamentul Federal de Afaceri Interne
Departamentul Federal de Afaceri Interne se ocupă de problemele care afectează vietile oamenilor – asigurarea pentru pensionare, sănătate, asigurare pentru accident si invaliditate, protectia consumatorului, prevenirea bolilor, cercetare si educatie, cultură, egalitatea între sexe, eforturi de combatere a rasismului, si nu în ultimul rând, starea vremii.

Alte referate despre: constitutia confederatiei elvetiene, monedele confederatiei elvetiene, presedintii confederatiei elvetiene

Fluviul Orinoco

Orinoco ascunde în apele sale verzi cele mai mari primejdii ale junglei: pesti carnivori, care pot devora în câteva clipe un bou pâna la schelet, calcani veninosi cu muscatura mortala, tipari electrici, a caror atingere paralizeaza prada, lipitori uriase, pestele pisica, a carui zgârietura poate provoca infectia sângelui. De asemenea, liliecii vamprir perturba linistea noptii, sugând sângele victimelor.

Alte referate despre: fluviul orinoco, delta fluviului orinoco, referat fluviul orinoco

Values paper

Finally, applied ethics involves examining specific controversial issues, such as abortion, infanticide, animal rights, environmental concerns, homosexuality, capital punishment, or nuclear war. By using the conceptual tools of metaethics and normative ethics, discussions in applied ethics try to resolve these controversial issues. The lines of distinction between metaethics, normative ethics, and applied ethics are often blurry.

Alte referate despre: reaction paper, the victorian character values in action, atestat paper

Waterloo

Ney was forced to give up his gains and pulled back across the valley. The battle quieted for a short time, during which the Imperial Guard was placed back in reserve. Wellington brought up the last of his reserves and prepared for the final onslaught. At 7:00 PM the Imperial Guard were released to Ney and were ordered to take the British held positions on the ridge between La Haye Saint and Hougoumont. The Guard, 11 battalions of the most disciplined and experienced troops in Europe, marched up the ridge. Upon reaching the crest, an entire brigade of British troops rose up from a cornfield and poured withering fire into the French columns.

Alte referate despre: batalia de la waterloo, drumul spre waterloo, napoleon waterloo

Rationalism versus empiricism

1. Introduction
The dispute between rationalism and empiricism takes places within epistemology, the branch of philosophy devoted to studying the nature, sources and limits of knowledge. The defining questions of epistemology include the following.

Alte referate despre: rationalism versus empirism, melancolie versus lacul, empirism si rationalism
Referate afisate : 17
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles