Programe recursive divide et impera

Programare - Metoda Divide et impera

METODA DIVIDE ET IMPERA


TABLA DE MATERII

NOTIUNI INTRODUCTIVE APLICATII DIVIDE ET IMPERA:
(“Turnurilor din Hanoi”;
( Sortare rapida ;
( Sortare prin interclasare;
( Sortare prin insertie binara;
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


NOTIUNI INTRODUCTIVEMetoda de programare DIVIDE ET IMPERA consta in impartirea problemei initiale de dimensiuni [n] in doua sau mai multe probleme de dimensiuni reduse .In general se executa impartirea in doua subprobleme de dimensiuni aproximativ egale si anume [n/2] . Impartirea in subprobleme are loc pana cand dimensiunea acestora devine suficient de mica pentru a fi rezolvate in mod direct(cazul de baza).Dupa rezolvarea celor doua subprobleme se executa faza de combinare a rezultatelor in vederea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 5245
Materia: Informatica

Limbaj de programare

Un limbaj de programare este un sistem de convenţii adoptate pentru realizarea unei comunicări – între programator şi calculator . Limbajele folosite pentru programarea unui calculator sunt extrem de asemănătoare limbajelor naturale . Ele sunt compuse din :cuvinte (rezervate) ;punctuaţie ;propoziţii şi fraze ;reguli sintactice etc.Limbaj de programare

Alte referate despre: limbaje de programare, limbaj de programare, evolutia limbajelor de programare

Programare - Divide et impera

1) Maximul dintr-un vector
Se citeste un vector cu n componente, numere naturale. Se cere sa se tipareasca valoare maxima. Trebuie tiparita valoarea maxima dintre numerele retinute in vector de la i la j(initial i= 1, j=n).

Alte referate despre: metoda de programare divide et impera, tehnica de programare divide et impera, matoda de programare divide et impera

Programare extrema

Un programator ar trebuie sa incerce sa scrie cat mai multe teste care ar putea provoca caderea codului; daca toate testele ruleaza cu succes atunci codarea este completa. Un programator poate fi nesigur daca ceea ce a gandit este ceea ce trebuia sa gandesca. Pentru a testa aceasta nelamurire XP foloseste teste de acceptare (acceptance tests) basate pe cerintele oferite de catre clientul in faza de explorarea planificarii.

Alte referate despre: programare extrema, programarea extrema, referat programare extrema

Programarea si utilizarea calculatorului

* Capacitatea memoriei interne arata dimensiunea depozitului de
informatie;
* Timpul de acces reprezinta intervalul de timp care se scurge din
momentul în care s-a emis o cerere de acces la memorie pentru a se
executa o operatie de citire sau scriere si pâna în momentul în
care a început sa se execute efectiv operatia respectiva. Se
masoara în microsecunde sau monosecunde;
* Ciclul de memorie reprezinta intervalul de timp în care se
realizeaza o operatie în memorie (citire sau scriere). Se masoara
în microsecunde sau monosecunde.

Alte referate despre: programarea si utilizarea calculatorului, programarea si utilizarea calculatorului mia pe scurt, bibliografie programarea si utilizarea calculatorului

Evolutia limbajelor de programare

Devreme în 1973, Denis Ritchie, a dezvoltat bazele limajului C. Includerea tipurilor, a manipulării lor, a îmbunătăţirii pentru şiruri şi pointeri, alături de capacitatea demonstrată de portabilitate a fost motivul pentru care a devenit un limbaj de nivel înalt, contribuind la extinderea C. A fost consacrat cu volumul "The C Programming Language" (Programarea în C) de Brian Kernighan şi Denis Ritchie, cunoscut şi ca White Book, şi care a servit standard de facto până la publicarea oficială a standardului ANSI (ANSI X3J11 committee) in 1989.

La începutul anilor '80, Bjarne Stroustrup, de la Bell labs, a început dezvoltarea limbajului C++, care va primi formal acest nume la sfârşitul anului 1983, când primul său manual a fost publicat. In Octombrie 1985,a apărut prima versiune comercială a limbajului şi prima ediţie a cărţii "Limbajul de programare C++" ("The C++ Programming Language") de Bjarne Stroustrup.

In timpul anilor '80, limbajul C++ a evoluat ...

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare referat, referat evolutia limbajelor de programare, istoria si evolutia limbajelor de programare paralele

Programare dinamica

Programarea dinamica, ca si metoda divide et impera, rezolva problemele combinand solutiile subproblemelor. Dupa cum am vazut, algoritmii divide et impera partitioneaza problemele in subprobleme independente, rezolva subproblemele in mod recursiv, iar apoi combina solutiile lor pentru a rezolva problema initiala. Daca subproblemele contin subsubprobleme comune, in locul metodei divide et impera este mai avantajos de aplicat tehnica programarii dinamice.

Alte referate despre: programare dinamica, programarea dinamica, programarea dinamica referat

Programe de calcul aplicatii practice

Referat despre Programe de calcul aplicatii practice
Obiectele sunt elemente cheie ale programarii orientate-obiect si ele reprezinta entitati individuale reale sau abstracte cu un rol bine definit in contextul unui sistem. Un obiect are o identitate, o stare si un comportament. Tot ceea ce obiectele cunosc (starea) si pot efectua (comportamentul) este exprimat prin intermediul unor multimi de proprietati (sau atribute) si operatii (sau metode).

Alte referate despre: calculul integral aplicatii practice, aplicatii practice calculul integral, aplicatii practice

Programe utilitare

- benignă, cum ar fi afişarea unui mesaj pe ecranul calculatorului;
- distructivă, cum ar fi ştergerea de fişiere sau reformatarea hard-discului.

Alte referate despre: programe utilitare, programe utilitare referat, referat programe utilitare

Virusi programe antivirus

O tehnica mai evoluata de contaminare consta in introducerea secventei
de program ce contine virusul,in urma procesului de instalare a unui
produs; in momentul instalarii produsului,acestuia i se a adauga
instructiuni intr-o secventa ce defineste un cod de virus.

Alte referate despre: virusi programe antivirusi, virusi programe antivirus, virusi programe antivirus referat

Programe in Foxpro

PRG 1
clear
set talk off
close all database
use elevi1
index on nume tag nume
use olimp in 1
use elevi1 in 2 order nume
sele 1
set relation to nume into b
list a-> nume, b-> clasa for (rez_obt = 'premiul I') or (rez_obt = 'premiul II') or (rez_obt = 'premiul III')
close all database
use elevi1 in 1
use olimp in 2
sele 1
join with b to rezultate for a-> nume=b -> nume fields a.nume, a.prenume, a.clasa, a.medie, b.disciplina, b.rez_obt
use rezultate
brow
use

Alte referate despre: programe in foxpro, programe visual foxpro, programe visual foxpro- coduri

Programe utilitare

În cazul în care ne razgândim în executarea unei comenzi din meniu se apasă tasta ESC de două ori sau se execută clic undeva în afara meniului pentru a-l închide, fără să facem nici un fel de selectie.

Alte referate despre: programele utilitare, ce sunt programele utilitare, programe utilitare pentru calculator

Arhitectura calculatorului - bazele informaticii

Panoul frontal
Pe panoul frontal al unui PC distingem următoarele butoane:
- POWER – butonul care permite deschiderea / închiderea calculatorului (alimentarea cu tensiune).
- RESET – buton care permite initializarea calculatorului atunci când, dintr-un motiv necunoscut acesta rămâne blocat într-o aplicatie.Nu este recomandată folosirea lui decât în cazuri extreme.
- TURBO – dacă există, acest buton permite mărirea vitezei de lucru a calculatorului.

Alte referate despre: arhitectura calculatorului bazele informaticii, arhitectura calculatorului - bazele informaticii, referar arhitectura calculatorului - bazele informaticii

Divide et impera

Termenul 3/4cn2 domina pe ceilalti cand n este suficient de mare, ceea ce inseamna ca algoritmul B este in esenta cu 25% mai rapid decat algoritmul A. Nu am reusit insa sa schimbam ordinul timpului, care ramane patratic.

Alte referate despre: divide et impera, metoda divide et impera, divide et impera c

Programe scolare revizuite - Educatie fizica

Reluarea continuturilor invatate pe parcursul unui an scolar si de la o clasa la alta, realizand caracterul concentric al predarii;actionarea constanta, in fiecare lectie, asupra dezvoltarii fizice si calitatilor motrice ale elevilor;exersarea in structuri complexe, de regula, sub forma de intrecere, fara a se constitui in teme de lectie, a continuturilor prevazute la capitolele "capacitate de organizare", "deprinderi motrice de baza si utilitar-aplicative";predarea probelor si a disciplinelor sportive in relatie cu practicarea globala a acestora;valorificarea in plan educativ a fiecarei lectii.

Alte referate despre: programe scolare matematica, programe scolare, programele scolare
Referate afisate : 17
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles