Proiect comportamentul consumatorului

Berea - comportamentul consumatorului

Referat despre Berea - comportamentul consumatorului
Proprietăţile atitudinilor:
În literatura de specialitate există 4 proprietăţi principale, aceste proprietăţi sunt următoarele:
1.) Atitudinile sunt o predispoziţie învăţată
2.) Atitudinile au consecvenţă
3.) Atitudinile se întâmplă în cadrul unei situaţii
4.) Alte proprietăţi ale atitudinilor

Atitudinile sunt o predispoziţie învâţată:
Acesta înseamnă că atitudinile relevante pentru comportamentul de cumpărare sunt formate ca un rezultat al experienţei directe cu produsul, al informaţiei obţinute de la alţii şi al expunerii la acţiunile de marketing. Atitudinile au o calitate motivaţionalǎ; ele trebuie să împingă consumatorul spre un anumit comportament.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 28kb
Downloads: 15
Materia: Comert

Berea

Berea
Unii cecetatori studiind un numar mare atit de texte antice, cat si texte tarzii au ajuns la concluzia ca in antichitate exista o legatura stransa intre coacerea cerealelor si fabricarea berii. Confirmarea acestui fapt poate fi gasita in arta decorativa egipteana. Coacerea cerealelor este pana in zilele noastre un moment important in fabricarea beri. Berea bauta de antici, dupa cum reiese din scrieri, era foarte deosebita de de cea care este populara astazi printre contemporanii nostri. Se pare ca aceasta era asemanatoare unei grasimi groase de culoare intunecata, fara sa contine in mod obligatoriu o cantitate mare de alcool, insa foarte hranitoare.

Alte referate despre: berea referat, berea, berea ursus

Berea - sistem dispers coloidal complex

Berea - sistem dispers coloidal complex
Daca o bere suspecta consumatorului, deoarece se cere intotdeauna ca o bere sa fie perect limpede.Deoarece sunt o multime de factori care pot produce tulbureala unei beri, este necesar sa se stabileasca natura tulburelii pentru a lua masuri de prevenire sau de remediere. In primul rand trebuie studiata finetea tulburarii punand putina bere intr-o eprubeta si privind prin transparenta. Astfel,se poate stabili daca tulbureala se datoreste inor particule grosiere(care sunt in suspensie in berea limpede) sau unor particule foarte fine,care dau berii un aspect opalescent.

Alte referate despre: dispersii coloidale, sisteme disperse coloidale, dispersii coloidale curs ii

Bere Ursus - studiu de caz

Bere Ursus - studiu de caz.Istoria Ursus, "Regele Berii in Romania": o valoare cladita in timp.Inceputurile berii Ursus se inregistreaza in 1878. La aceasta data, fabrica de bere din Cluj producea deja bere sub blazonul ursului.

Alte referate despre: bere ursus studiu de caz, ursus studiu de caz, ursus studiu de caz haccp

Comportamentul consumatorului

Pentru societatea contemporană, în care progresul tehnico-ştiinţific tinde în multe domenii să înlocuiască producătorul om cu producătorul maşină, devine foarte importantă şi semnificativă studierea comportamentului de consum, cu atât mai mult cu cât resursele rare cu întrebuinţări alternative pe care societatea umană le are la dispoziţie impun producerea,numai a acelor bunuri şi servicii care satisfac nevoile în cantităţile necesare. De aceea,cunoaşterea şi explicarea comportamentului de consum şi cumpărare a devenit o necesitate stringentă,ignorarea modului de manifestare a acestuia ,producând grave dezechilibre.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului, comportamentul consumatorului referat, referat comportamentul consumatorului

Diagnosticarea mediului concurential - Berea Tuborg

Pentru atragerea de noi clienti , compania , avand un sistem de marketing bine dezvoltat , a lansat pe piata romaneasca diferite promotii cu castiguri in bani si in obiecte.

Alte referate despre: diagnosticarea mediului concurential - berea tuborg, diagnosticarea mediului concurential, diagnosticarea strategica a mediului concurential

Comportamentul consumatorului

Comportamentul consumatorului
o consumatorii sunt foarte diferiti unul de celalalt;
o consumatorii actioneaza mai degraba emotional decât rational si pot actiona diferit în momente de timp distincte;
o comportamentul consumatorului poate fi influentat, acesta poate învata si îsi poate schimba atitudinile si comportamentul.

Alte referate despre: teoria comportamentului consumatorului, referate comportamentul consumatorului, proiect comportamentul consumatorului

Comportamentul consumatorului

Istoria Telemobil porneste din acelasi punct care a consemnat inceputul erei comunicatiilor mobile comerciale in Romania. Compania promoveaza de peste 14 ani pe piata romaneasca cele mai noi tehnologii in domeniul comunicatiilor. In 1993, Telemobil devenea, sub numele Telefonica Romania, primul operator de telefonie mobila din Romania, folosind tehnologia NMT 450. Timp de 4 ani, compania a fost singurul furnizor de telefonie mobila de pe piata, iar in 1998, Telemobil a inceput investitiile pentru a pregati migrarea catre tehnologia digitala.

Alte referate despre: studiul comportamentului consumatorului, comportamentul consumatorului rational, comportamentul consumatorului de cafea

Comportamentul consumatorului de betisoare ORL

Comportamentul cumparatorului este influentat de 4 categorii de factori : factorii culturali ( cultura, cultura secundara si clasa sociala ), factorii sociali (grupurile de referinta, familia, rolul si statutul social ), factorii personali ( varsta si etapa din ciclul de viata, ocupatia, situatia materiala, stilul de viata, personalitatea si parerea despre sine ) si factorii psihologici ( motivatia, perceptia, invatarea, convingerile si atitudinile ).

Alte referate despre: comportamentul consumatorului de betisoare orl, comportamentul consumatorului la betisoare orl, personalitatea si imaginea de sine a consumatorului betisoarelor orl

Comportamentul consumatorului - reclame

Ultimele trei reclame mi-au oferit o senzatie de "comercial" fara fond, fara o baza pentru un comparator. Simpla afisare in paginile revistei a brandului "Panasonic" precum si lipsa vreunei garantii de utilizare nu ma determina sa folosesc acele produse. O imbunatatire a acestor reclame ar fi putut fi oferita prin prezenta unei vedete, alta coloristica, alta modalitate de expunere. Era bine ca cititorii sa vada produsul "in timp ce este folosit".

Alte referate despre: referate reclame comportamentul consumatorului, reclame comportamentul consumatorului, influenta reclamei asupra comportamentului consumatorului

Comportamentul consumatorului- Vopsele Kober

Piata produselor peliculogene se caracterizeaza prin concentrare, stabilitate si concurenta intensa.Piata vopselelor a inceput sa se structureze treptat. In prezent, exista cativa mari producatori interni (atat straini cat si fostele fabrici de stat) dar si importatori renumiti.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului de vopsele, aspecte economice ale comportamentului consumatorului, comportamentul consumatorului proiect

Comportamentul consumatorului

d)Economici: factorii economici influențează cel mai eficient activitatea firmei, pentru că se referă la veniturile consumatorilor, care infleunțează cererea produselor fiindcă dacă oamenii nu au posibilitatea de a cumpăra produsele respctive descrește cererea; la investiții deoarece, dacă firma nu are profit nu are posibilitate la investiții, la dezvoltare și de aceea nu poate mării firma și nu poate să aibă mai multe variante de produse. La comune ca și Lăzarea oamenii nu au mulți bani, de aceea firma trebuie să orienteze către consumatori cu prețuri mai reduse.

Alte referate despre: proiecte comportamentul consumatorului, studiu de caz comportamentul consumatorului, influenta culturii asupra comportamentului consumatorului

Comportamentul consumatorului

Daca cafeaua naturala este bauta zilnic de 80.3% dintre consumatori, nu acelasi lucru se poate spune si despre cafeaua instant sau cappuccino. Astfel, acestea sunt consumate zilnic doar de 35.3% (cafea instant) respectiv 22.4% (cappuccino) din persoanele care consuma aceste tipuri de cafea.

Frecventa cea mai mare de consum a cafelei naturale o intalnim la femei, la persoanele cu varsta medie (31-45 ani) si persoanele cu venituri medii si mari. Cafeaua instant si cappuccino sunt consumate cu frecventa mai mare in special de persoanele mai in varsta (peste 45 ani).

Cafeaua - fie ca este cafea naturala, instant sau cappuccino – este preferata fie medie fie tare de majoritatea consumatorilor. Doar aproximativ 11% dintre consumatori prefera cafeaua (de orice tip) slaba. Tinerii sub 30 de ani au o inclinatie mai mare catre cafeaua tare in timp ce persoanele mai in varsta consuma cafeaua mai slaba.

Alte referate despre: referat comportamentul consumatorului finlanda, comportamentul consumatorului in perioada de criza, comportamentul consumatorului studiu de caz

Teoria consumatorului

Curbele de indiferenta nu se pot intersecta niciodata, pentru ca, de fapt, modelul este prin constructie elaborat astfel incat sa ilustreze diversele preferinte ale consumatorilor.Panta curbei de indiferenta se numeste rata marginala de substitutie a bunurilor.Consumatorii au deci preferinte diferite care sunt ierarhizate in raport cu nivelul utilitatii totale.La baza modelului de comportare a consumatorilor se afla ipoteza ca fiecare dintre ei, alegand combinatia de bunuri la preturile indicate si cu veniturile disponibile, tinde sa maximizeze nivelul satisfacerii necesitatilor sale.

Alte referate despre: teoria consumatorului, teoria consumatorului referat, teoria consumatorului rational

Comportamentul intreprinzatorului si cai de reducere a costurilor

Costul de producţie reflectă, de asemenea, calitatea activităţii firmei;
acesta serveşte drept criteriu de fundamentare a opţiunilor şi deciziilor fiecărui producător, în cazul în care efectele sau rezultatele variantelor de producţie sunt identice, criteriul de alegere este cel fundamentat pe minimizarea costului. În sens direct, costul de producţie reprezintă ansamblul cheltuielilor necesare pentru obţinerea unui volum de producţie dat. Funcţia costului de producţie leagă costul de producţie de cantităţile produse în condiţii optime.
Problema producătorului este de a alege nivelul producţiei pentru care profitul va fi cel mai mare: acest nivel creează condiţiile necesare ca oricărui nivel al preţului produsului să îi fie asociată o ofertă a întreprinderii ale cărei caracteristici şi modalităţi de constituire trebuie precizate.

Alte referate despre: comportamentul intreprinzatorului si reducerea costurilor, 1 comportamentul intreprinzatorului in reducerea costurilor, powerpoint comportamentul intreprinzatorului si reducerea costurilor

Protectia consumatorului

Statul, prin mijloacele prevazute de lege, protejeaza cetatenii in calitatea lor de consumatori, asigurand informarea completa desprea caracteristicile esentiale ale produselor si serviciilor, apara si asigura drepturile si interesele legitime impotriva unor practici abuzive.
In Romania, protectia consumatorilor se realizeaza de catre urmatoarele organisme ale administratiei publice, conform atributiilor si competentelor ce le revin potrivit legii:

Alte referate despre: protectia consumatorului, protectia consumatorului referat, referat protectia consumatorului

Protectia consumatorului

Protectia consumatorului -Dreptul de a fi informati complet,correct si précis asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor,astfel incat decizia pe care o vor lua in legatura cu achizitionarea unui produs sau serviciu sa corespunda cat mai bine nevoilor lor. -Libertatea consumatorilor de a alege produsele si serviciile pe care le apreciaza ca fiind cele mai potrivite pentru satisfacerea nevoilor lor de consum. -Dreptul de a avea acces liber la pietele,magazinele,furnizorii care le asigura o gama variata de produse si servicii de calitate. -Dreptul de a fi despagubiti pentru prejudiciile cauzate de calitatea necorespunzatoare a produselor si/sau a serviciilor. -Dreptul de a se organiza in diverse forme associative ca:asociatii,fundatii,grupuri socio-economice,uniuni si federatii.

Alte referate despre: protectia consumatorului referat educatie antreprenoriala, referat despre protectia consumatorului, protectia consumatorului si a mediului

Influenta personalitatii asupra comportamentul organizational

Personalitea va avea cel mai mare efect in situatii’slabe’. Acestea sunt situatiile cu roluri definite lejer,putine reglementari si contexte de sanctionare si consolidare slabe.Ca exemplu ,ganditi-va la o organizatie locala nou formata pe baza de voluntariat. In situatiile ‘tari’cu roluri mai bine definite,reguli si conteextualitati ,personalitatea tinde sa aiba un impact mic. Ca exemplu ,operatiuni militare obisnuite .

Alte referate despre: influenta personalitatii asupra comportamentului organizational, influenta stresului asupra comportamentului organizational, influenta personalitatii in comportamentul organizational
Referate afisate : 18
Medie note: 8.71 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles