Proiect de certificare - arte si meserii

Proiect de certificare - arte si meserii

Proiect de certificare - arte si meserii. Instalaţia de aerisire, în special trebuie să funcţioneze în bune condiţii deoarece se lucrează cu multe substanţe chimice. În unităţiile de coafură fiind cald se impune axarea pe tavan a unuia sau mai multor ventilatoare sau montarea aparatului de aer condiţionat.Proiect de certificare - arte si meserii

Proiect de certificare - arte si meserii. În salonul de coafură trebuie să se gasească în numar suficient lenjerie necesară astfel ca la fiecare clientă să se schimbe. Se recomandă ca prosoapele care le folosesc în coafură să fie unifolosibile astfel încât după folosire (la fiecare clientă) să se arunce.Proiect de certificare - arte si meserii

Nivel: Liceu
Dimensiune: 31kb
Downloads: 2780
Materia: Diverse

Motorul - proiect pentru certificare

-Pentru verificarea si reglarea jocului dintre supape si culbutori se recomanda metoda “supapa de evacuare deschisa” efectuandu-se operatiile:
a)se aduce maneta de comanda a vitezelor pe pozitia “liber” ;
b)se strang suruburile de fixare aa suportilor rampei culbutorilor la un cuplu 1.5 la 1.7 daNm;
c)se aduce supapa de evacuare a cilindrului nr. 1 in pozitia complect deschisa;
d)se verifica gradul de uzura al suprafetelor de lucru la culbutorul si supapa de admisie de la cilindrul nr. 3 si suprafetele de lucru la culbutorul si supapa de evacuare de la cilindrul nr. 4 si se corecteaza, daca este cazul, in vederea evitarii erorilor de masurare. (fig. 1)

Alte referate despre: motorul diesel, motorul electric, motorul otto

Raport audit

Raport audit - Am procedat la auditarea conform normelor legale a bilantului S.C. BETA S.R.L. Satu Mare încheiat la data de 31 decembrie 2001, a contului de profit si pierdere, si a anexelor pentru exercitiul încheiat la aceastã datã, asa cum sunt prezentate în anexele la prezentul raport. Aceste conturi anuale au fost stabilite sub responsabilitatea conducerii unitãtii.

Alte referate despre: raport audit, raport audit intern, raport audit financiar

Proiectarea instalatie de distilare

Vinul încălzit în preîncălzitor pînă la 85-900C, datorită schimbătoarelor de căldură asigurate la modernizare, este încărcat în blaza de distilare unde e adus pînă la fierbere datorită schimbătorului de tip spirală. Condensatul de vapori de apă este evacuat prin rezervorul pentru condensat.
Vaporii formaţi se îndreaptă spre concentrare. Concentrarea vaporilor de alcool pînă la condiţia fracţiei de ,,frunte,, , de ,,mijloc,, şi de ,,coadă,, se atinge cu ajutorul coloanei de concentrare. Procesul de concentrare are loc în cadrul contactului continuu a vaporilor cu flegma ce se scurge pe talere din deflegmator prin conducta legătură coloană-deflegmator. Vaporii, contactînd cu flegma pe talere, se condensează. Datorită căldurii ...

Alte referate despre: proiectarea instalatiei pentru distilare in vacuum, proiectarea instalatiei de distilare, instalatie de distilare

Proiect practica

O parte din sistemul de operare este rezidentă în permanenţă în memoria internă. Ea se numeşte Kernel sau nucleu şi conţine funcţiile cele mai folosite ale sistemului de operare.

Alte referate despre: practica drept spiru haret, caiet de practica drept, caiet de practica administratie publica

Fortran - tema1

Windows 2000 Datacenter Server ; O editie Server a Windows 2000 pentru firme mari,foarte mari si companii de calculatoare.Datacenter Server functioneaza cu cele mai mari resurse de memorie si procesoare,dintre toate cele 3 versiuni.

Alte referate despre: fortran, descarcare fortran in limba romana, romania inte orient occident tema1

Metode si procedee evaluativ - stimulative

Din cele prezentate rezultă faptul ca noţiunea de evaluare şi-a amplificat foarte mult conţinutul în ultimul timp iar aria ei problematică s-a extins în consecinţă .Caracteristicile actuale ale conceptului de EVALUARE au fost sintetizate recent de Yvan Abernot (1996)astfel:

Alte referate despre: metode si procedee evaluativ stimulative, metode evaluativ-stimulative, metode si procedee evaluativ-stimulative

Romantismul in arte

Perioada cuprinzand sfarsitul veacului XVIII-lea si primele decenii ale veacului urmator, perioada de tranzitie spre epoca moderna, e dominata de activitatea Scolii ardelene, in Transilvania, de cea a poietilor Vacaresti, a lui Conachi, urmata de Munteanu, Gh. Asachi, Iordchi si Dincu Golescu s.a. in Principate.Orientarea dominate in poezie, latura cea mai importanta a creatiei literaredin epocala e clasicasi neoclasica.

O conceptie noua si o sensibilitate diferitaseresimt spre 1830, in miscarea literara, in poiezie in primul rand, odata cu aparitia noilor generatii de scriitori, formati, “in larma ideilor noi”.Orientarea clasica, deocamdata, nu este inlaturata.

Alte referate despre: romantismul in arte, romantismul in arte plastice, romantismul in arte plastice referat

Arta Medievala

Arhitectura ei este dominata de pereti grosi, structuri joase si indesate si arcuri si ferestre cu capat rotunjit. Denumirea acestui curent a fost data de istoricii artei din secolul al XIX-lea si este influentata de faptul ca doar in aceasta perioada mai sunt folosite formele arhitecturale mostenite din Roma antica.

Alte referate despre: arta medievala, arta medievala romaneasca, arta medievala de la romanic la gotic

Artele Plastice in secolele XVI XVII XIX

Pictura, sculptura, mobilierul şi arhitectura barocului, pe de o parte, muzica, dansul, literatura, filozofia, opera şi teatrul baroc, pe de altă parte, nu au făcut decât să se inspire una de la alta şi să se susţină armonios şi interdependent.

Clasicismul este un curent literar-artistic - având centrul de iradiere în Franţa, ale cărui principii au orientat creaţia artistică europeană între secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea. Pornind de la modelele artistice (arhitectură, sculptură, literatură) ale Antichităţii, considerate ca întruchipări perfecte ale idealului de frumuseţe şi armonie, clasicismul aspiră să reflecte realitatea în opere de artă desăvârşite ca realizare artistică, opere care să-l ajute pe om să atingă idealul frumuseţii morale.

Alte referate despre: artele plastice in secolele xvii xviii xix, europa centrala de sud si est in secolele xvi-xvii, harta europei de est si de sud-est in secolele xvi-xvii

Corneliu Baba

Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati pictori romani, Corneliu Baba s-a nascut in 1906 la Craiova . Liceul l-a urmat la Caransebeş , unde tatăl sau a fost profesor. Urmează Facultatea de litere si filozofie (1926-1930) si, în paralel, Academia de arte frumoase din Bucureşti; la Academia de arte frumoase din Iaşi (1934-1938) studiază cu N. N. Tonitza. Este unul din cei mai importanţi pictori români ai secolului XX.

Alte referate despre: corneliu baba referat, corneliu baba, referat corneliu baba

Cordoba

España es un país qua invita al viaje. Es luz y color, desierto y marisma, historia y arte, sobriedad y exuberancia. Es variedad de pueblos de paisajes, de gastronomias. Hay que recorrerlo pausadamente para conocer sus mútiples atractivos, sus acusados contrastes. Viajar por sus caminos es descubrir sus costas rebeldes y agitados en el norte, cálidas y cristalinas en el Mediteráneo, es subir a las altas cumbres de los extensos olivares andaluces, es adentrarse en pequeños pueblo aislados, llenos de encanto en ciudades modernas y bulliciosas.

Alte referate despre: cordoba spania, cordoba, califatul de cordoba

Heinrich Hertz

HEINRICH HERTZ
HERTZ(Hz) unitate de măsură a frecvenţei. A fost denumită astfel în cinstea fizicianului german Heinrich Hertz.DEFINIŢIE: 1 hertz este egal cu frecvenţa unei mişcări periodice a cărei perioada este de o secundă.
VIAŢA ŞI OPERA
Heinrich Hertz s-a încarnat la 22 februarie 1857, la Hamburg, în familia unui avocat şi senator al Hamburgului. Încă din tinereţe a dovedit înclinaţii către diverse meserii: a învăţat tâmplăria şi a lucrat şi la strung. La vârsta de 18 ani a terminat studiile medii şi a avut impresia că este destinat meseriei de inginer.S-a dus să studieze tehnica la München, dar după doi ani de studii a constatat că îl atrage mai mult activitatea ştiinţifică din domeniul fizicii. Atunci s-a mutat la Universitatea din Berlin, unde a început sa studieze matematica şi fizica. Studentul deosebit de sârguincios a fost remarcat de cunoscutul ...

Alte referate despre: heinrich hertz, heinrich hertz referat, referat heinrich hertz

Barocul. Palatul de la Versailles

Cuvantul barocco s-a nascut in limba portugheza (Garcia da Orta,1563) pentru a denumi perlele orientale de forma neregulata, care vor deveni caracteristice pentru bijuteriile europene de la sfarsitul sec al XVI-lea si in tot sec. al XVIII-lea. Ulterior, sensul s-a extins pana la a exprima conceptele de unic, bizar sau capricios, atunci cand e vorba de un obiect, o idee sau o expresie.
Barocul se manifesta ca fenomen cultural in ultimii ani ai sec. al XVI-lea si va marca civilizatia europeana pana in jurul anului 1760. El isi va exercita influenta asupra tuturor artelor, de la literartura la arte plastice, trecand prin urbanism, teatru si chiar prin scenografiile efemere ale sarbatorilor.
Timp de aproape 2 secole, intreaga Europa devine baroca si, prin intermediul ei, o buna parte din intreaga lume. Ar fi mai corect sa se vorbeasca despre “barocuri”, avand in vedere varietatea formelor si a continutului.
Toate aceste caracteristici sunt suficiente pentru definirea ultimului mare stil ...

Alte referate despre: referate barocul palatul de la versailles, barocul palatul de la versailles, palatul de la versailles

Valori estetice si extraestetice in cantecele

Se intalnesc creatii literare versificate alaturi de jocuri propriu-zise.Acestea cuprind :cantece sau formule ritmico-melodice pentru elementele naturii,animale,plante,
elemente ale vietii sociale(familia,scoala,satul),formule numaratori,cantece de joc(individuale,de grup,cu diverse obiecte) ;cantece si jocuri legate de anotimpuri si de sarbatorile de Craciun si de Anul Nou :urari, plugusor, sorcova, colinde,
cantece de stea,Lazarul, Lioara,Caloianul.

Copilul are creatii vocale, dar isi construieste si pseudo-instrumente muzica-
le :fluiere din tulpini, ancii din pene de gasca, vioara din coceni de porumb,tambal de scanduri.Cele mai cunoscute creatii din folclorul copiilor sunt cantecele-formule si
recitativele numatori.

Cantecele-formule au o vechime foarte mare pentru ca amintesc de practicile magice,cand omul incerca sa imblanzeasca spiritele si fortele devasta-
toare ale naturii.
« Iesi, soare,
Din inchisoare
Si-ncalzeste oase goale ! »

Aceste ...

Alte referate despre: mutatia valorilor estetice, valori estetice, valorile estetice

Iubirea in opera marilor scriitori romani

Ea e momentana si totala in momentul ei, si se epuizeaza in intregime pe o singura imprejurare reluata continuu, continuu traita si continuu epuizata in intregime." "Dragostea lui Eminescu nu e amestecata cu visul. Visul lui incepe cand dragostea s-a ispravit.

Alte referate despre: iubirea in opera marilor scriitori romani, iubirea in operele marilor scriitori romani, iubirea in opere marilor scriitori romani
Referate afisate : 17
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles