Proiect fundatii

Fundatii

Prin tasare se intelege o indesare a terenului sub talpile de fundatie , in urma careia constructiile pot suferi efecte defavorabile ( inclinari crapaturi in ziduri , etc.).

Clasificarea Fundatiilor:Dupa adancimea de fundare ( adancimea la care se gaseste terenul bun de fundare -adancimea de fundare =distanta masurata de la nivelul terenului natural sau sistematizat pana la talpa fundatiei):fundatii de suprafata ( de adancime mica , directe )transmit incarcarile direct terenului bun de fundare ;fundatii de adancime (indirecte)_transmit incarcarile terenului bun de fundare prin intermediul unor constructii : piloti , chesoane ,coloane , puturi , etc.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5026kb
Downloads: 1023
Materia: Diverse

Proiect fundatii

Pe un amplasament corespunzator unui ansamblu industrial urmeaza sa se realizeze oserie de obiective cu scop de productie si locuinte .In vederea precizarii structurii litografice a amplasamentului se cere sa ese intocmeasca un studiu geotehnic necesar proiectarii si realizaeii constructiei respective. In acest scop s-au realizat : • un profil transversal al amplasamentului ; • cercetari de teren urmate de incercari de laborator constand in efectuarea unor foraje avand diametre de : - 2 toli ( f 2”); - 12 toli ( f 12”);si a analizei de determinare a unor caracteristici fizico-mecanice a probelor recoltate .

Alte referate despre: fundatii, proiect fundatii, referat fundatii

Executarea sapaturilor

Adancimea gropii de fundatiii se limiteaza, in acest caz , astfel:
0,75 m - in cazul pamanturilor prafoase cu coeziunea redusa;
1,25 m - in cazul argilelor nisipoase si prafoase (care se sapa cu casmaua); 2,00 m - in cazul argilelor si pamanturilor tari (care se sapa cu tarnacopul).

Sapatura poate ramane deschisa un timp scurt si sub permanenta observatie , daca terenul din jurul sapaturii nu este incarcat sin nu sufera vibratii, iar pamantul rezultat din sapatura se depoziteaza la o distanta mai mare de 1,00 m de la marginea gropii de fundatie ; la sapaturi mai putin adanci de 1,00 m aceasta distanta se poate lua egala cu adancimea sapaturii.

In cazul executiei sapaturilor cu pereti verticali nesprijiniti se iau masuri pentru mentinerea stabilitatii malurilor . Constructorul este obligat sa urmareasca permanent aparitia si dezvoltarea crapaturilor care , daca nu sunt determinate de uscarea pamantului , pot indica inceperea surparii malurilor .

Alte referate despre: executarea sapaturilor, executarea sapaturilor si sprijinirilor pentru fundatii, pt executarea sapaturilor

Asigurarea cladirilor, constructiilor, echipamentelor precum si alte bunuri

• la mijloacele fixe şi obiecte de inventar – valoarea din nou a acestora, din care s-a scăzut uzura în raport cu vechimea, întrebuinţarea şi starea de întreţinere a bunurilor respective.
• la materii prime, materiale, produse finite, mărfuri şi alte asemănătoare – preţul de cost al acestora.
• La obiectele de muzeu sau de expoziţie, precum şi la obiectele de artă pe sticlă, din sticlă ori pe plăci de marmură – sumele corespunzătoare valorii lor de circulaţie.

Alte referate despre: asigurarea cladirilor contructiilor echipamentelor si a altor bunuri, asigurarea cladirilor constructiilor, asigurarea cladirilor constructiilor locuinteloreferat

Autorizarea lucrarilor de constructii

Se semneaza de presedintele Consiliului Judetean sau de primar, dupa caz, de secretar si de arhitectul - sef sau de catre persoana cu responsabilitate in domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului din aparatul propriu al autoritatii administratiei publice emitente, dar responsabilitatea semnatarilor fiind data prin lege.

Alte referate despre: autorizarea executarii lucrarilor de constructii, tehnologia lucrarilor de constructii, dezvoltarea lucrarilor de constructii hidrotehnice

Organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor

Aceasta Ordonanta a fost modificata prin Ordonanta Guvernului nr. 37 din 30 ianuarie 2003 pentru modificarea si completarea OG 26 din 2000 cu privire la asociatii si fundatii, publicata în Monitorul Oficial nr. 62 din 1 februarie 2003.

Alte referate despre: organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor, legea privind organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor, organizarea si functionarea asociatiilor

Tehnologia de constructie a recipientelor cu perete subtire

In fig.ura urmatoare se prezinta un dispozitiv de siguranta cu membrana plana prevazuta cu garniturile 2 si 3 prinse intre flansele 4 si 5.In figura urmatoare este reprezentat un dispozitiv de siguranta cu membrana bombata 1,montata intre monturile 6 si 7 care sunt stranse cu ajutorul flanselor 4 si 5.

Alte referate despre: tehnologia de constructie a recipientelor cu perete subtire, constructia recipientelor cu perete subtire, recipiente cu perete subtire

Traditie si inovatie

Avand in vedere necesitatile sociale care cer astazi arhitecturii rezolvarea in primul rand pentru familia obisnuita, au materializat unitatea dintre traditia si inovatia. In realizarea echilibrului ecologic al ambiantei umane, un rol important il are armonizarea raporturilor reciproce dintre spatiile artificiale construite si cele naturale, libere si plantate. Ca un mic exemplu, arhitectura moderna stabileste cu ajutorul unor mari ferestre devenite de acum pereti de sticla contactul absolut dintre spatiul interior si cel exterior.

Alte referate despre: relatia dintre traditie si inovatie, relatiile dintre traditie si inovatie, relatia dintre traditie shi inovatie

Mangalia, batranul oras de la malul marii

Datorita stapanirilor diverse ce s-au succedat in Dobrogea de-a lungul timpului si a colonistilor adusi in aceasta regiune, Mangalia are o structura etnica eterogena, cu mari comunitati de turci, tatari si lipoveni.

Alte referate despre: compunere oras la malul marii, la malul marii compunere, referat cu titlul o aventura pe malul marii

Abuzul asupra copilului

Violenta este parte componenta a vietii cotidiene care ameninta in general categoriile vulnerabile de indivizi care este influentata si de factorul cultural, perpetuata din generatie in generatie. Fiecare persoana are propriul ei scenariu, propria perceptie despre violenta si agresivitate in functie de lucrurile si sentimentele care i-au lipsit sau i-au placut cat si de mediul social din care face parte. Un alt factor important care contribuie la fenomenul abuzului este modul de viata familial si socio-economic ( numarul mare de copii, promiscuitatea din mediul familial, nivel educational scazut, analfabetismul, marginalizarea, vulnerabilitatea, aderarea parintilor la grupuri religioase care pun interdictii in educarea si ingrijirea copilului).

Alte referate despre: abuzul asupra copilului, prevenirea abuzului asupra copilului, violenta in familie abuzul asupra copilului

Originea si elementele statului

Daca notiunea de societate , prin generalitatea sa cuprinde în sine orice fel de legatura , exista printre acestea una de deosebita importanta , si cu un caracter bine definit ; aceasta este legatura juridica sau politica prin care oamenii se grupeaza în stat . Statul este deci o forma a societatii “ expresia potentiala a societatii “. Prin societate întelegem complexul tuturor legaturilor , statul se întemeiaza pe una singura dezvoltând si toate celelalte .

Alte referate despre: originea si elementele statului, referat originea si elementele statului, elementele statului

Investigarea infractiunilor de furt si talharie

- Sa existe o legatura de cauzalitate între actiunea de luare si urmarea imediata. (1) Potrivit art. 250 din noul Cod penal, furtul este calificat când a fost savârsit în urmatoarele împrejurari:
a) de o persoana având asupra sa o arma sau o substanta narcotica;
b) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;
c) într-un loc public;
d) într-un mijloc de transport în comun;
e) în timpul noptii;
f) prin efractie, escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei adevarate ori a unei chei mincinoase;

Alte referate despre: investigarea infractiunilor de furt si talharie, investigarea infractiunilor de furt si talharie referat, metodologia investigari infractiunilor de furt si talharie

Protectia consumatorului

-Preturile si tarifele trebuie afisate in mod vizibil si intr-o forma neechivoca,usor de citit.
-Cititi informatiile scrise cu litere mici;uneori sunt cele mai importante. Protectia consumatorului
-Nu va lasati impresionati de anuntul”marfa vanduta nu se schimba!” intrucat aveti dreptul legal la inlocuirea produsului necorespunzator sau la restituirea contravalorii acestuia si ,dupa caz,la despagubire. -Cereti document de vanzare(bon,chitanta)cu data cumpararii,denumirea agentului economic,denumirea produsului si valoarea.
-Cititi (fara jena!) indicatiile mijloacelor de masurare la cantariri si verificati si pretul stabilit de comerciant.

-Pentru bunurile de folosinta indelungata cereti instructiuni de folosire si certificatul de garantie (in limba romana,chiar daca sunt din import).
-Solicitati vanzatorului sa faca demonstratii de functionare si utilizare a acestora.
-Verificati daca instructiunile de folosire sunt clare si daca certificatul de garantie are inscrise ...

Alte referate despre: protectia consumatorului, protectia consumatorului referat, referat protectia consumatorului

Monografie Asirom

b) practicarea asigurarilor facultative:
-de viata;
-de persoane,altele decat cele de viata;
-de autovehicule;
-maritime si de transport;
-de aviatie;
-de incendiu si alte pagube la bunuri;
-de raspundere civila;
-de credite si garantii;
-de pierderi financiare din riscuri asigurate;
-agricole;

Alte referate despre: monografie asirom, sc asirom sa monografie, monografie contabila

Orasul Istambul

Cand Roma a cazut in fata atacurilor din nord in 476,Constantinopole a ramas singura capitala a Imperiului si treptat a trecut sub influenta politica si culturala a Grecilor.In secolul al 6-lea cu o populatie peste 400.000 de locuitori deja era un oras mare.Atacat de Persi si de Avari in secolele 7-8, Constantinopole a trebuit sa se apere singur impotriva atacurilor arabe.In 1204 a fost ocupat de armata celei de a patra cruciade care a jefuit orasul si a distrus mare parte din monumentele acestuia.Dupa incercari nenumarate care s-au desfasurat pe durata a jumatate de secol,Otomanii au reusit, in final,sa preia controlul orasului in anul 1453.

Alte referate despre: orasul istambul, orasul istambul atractie turistica, evolutia orasului istambul

Islamul

Originalitatea Islamului nu sta in descoperirea functiei salvatoare a
inteligentei, a vointei si a cuvântului (functie evidenta si cunoscuta
oricarei religii), ci in constituirea ei in cadrul monoteismului
semit, ca punct de plecare pentru o perspectiva de mântuire si
eliberare. Inteligenta se identifica cu continutul ei salvator, ea nu
e altceva decât cunoasterea Unitatii - sau a Absolutului - si a
dependentei tuturor lucrurilor de Unul; la fel vointa este el-islam,
ceea ce inseamna conformitate cu vointa lui Dumnezeu in ceea ce
priveste existenta noastra terestra si posibilitatea noastra
spirituala. Vorbirea este comunicarea cu Dumnezeu in mod esential,
prin rugaciune si invocatie. Privit din acest unghi Islamul aminteste
omului mai putin ceea ce trebuie sa stie, sa faca si sa spuna, cât mai
ales ceea ce sunt prin definitie inteligenta, vointa si cuvântul.

Alte referate despre: islamul referat, islamul, islamul-istorie si realitate contemporana

Managementul carierei

Piata muncii se redefineste in termeni de competente. Competentele reflecta capacitatea unei persoane de a raspunde exigentelor unui loc de munca. In economia moderna, competentele tehnice trebuie dublate de competente-cheie, solicitate de orice loc de munca: comunicarea, colaborarea, lucrul in echipa, construirea de parteneriate, initiativa, creativitatea, rezolvarea de probleme, asumarea responsabilitatilor sunt numai cateva dintre aceste competente-cheie. In aceste conditii, formarea si evaluarea bazate pe competente reprezinta o tendinta care castiga teren pe plan international.

Alte referate despre: managementul carierei, managementul carierei referat, managementul carierei la sc
Referate afisate : 17
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles