Proiectarea asistata de calculator a proceselor de deformare plastica

Procese de deformare plastica a biomaterialelor

Procese de deformare plastica a biomaterialelor
În timpul prelucrării metalelor prin presiune, deplasarea particulelor de material se supun legii celei mai mici rezistenţe. Conform acestei legi, particulele de material ce se deformează plastic se deplasează numai în direcţia celei mai mici rezistenţe. Altfel spus, tendinţa de deplasare a particulelor de material în diferite direcţii este invers proporţională cu rezistenţa de deplasare.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 104kb
Downloads: 804
Materia: Chimie

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
În epoca contemporană de intensă dezvoltare industrială, când consumul de metale şi utilaje este în continuă creştere apare ca deosebit de importantă, în special pentru cele feroase, preocuparea pentru protejarea acestora împotriva distrugerii prin coroziune. Pierderile de metale şi aliaje produse de coroziune reprezintă aproximativ o treime din producţia mondială. Chiar dacă se consideră că o parte din metal se reîntoarce în circuit prin retopire, totuşi aceste pierderi totalizează în cazul fierului cel puţin 10-15% din metalul obţinut prin topire.

Alte referate despre: coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat, referat coroziunea metalelor

Metale

Metale. Proprietati fizico – chimice
- culoare – variaza de la cenusiu inchis la alb stralucitor ( exceptie face aurul si cuprul cu aliajele lor care sunt de culoare galbena si roscata)
- luciu metallic
- densitatea – de la 530 kg/mc ( litiu) la 22 500 kg/mc (osmiul)
- Fuzibilitatea – proprietatea metalelor de ase topi
- Dilatarea termica
- Conductibilitatea termica
- Conductibilitatea electrica
- Magnetismul – proprietatea de a fi atras ( diamagnetice ) sau respins (paramagnetice) intr-un camp magnetic; fierul, cobaltul si nichelul sunt feromagnetice ( isi pastreaza magnetizarea)
- Rezistanta la coroziune
- Starea de agregare – toate metalele se afla in stare solida la temperatura ambianta cu exceptia mercurului care este lichid

Alte referate despre: utilizarea metalelor, metale, metale si nemetale

Principiile mecanicii

Orice proces in natura are loc in urma unei actiuni.
Forta este marimea fizica vectoriala care caracterizeza o actiune.
Principiul 2 defineste forta Printr-o formula cu caracter general.Cazul particular in care forta este constanta in timp a fost dedus din forma generala determinata de Netwon pe baza calculului diferential.
Deducerea intuitiva a relatiei fortei constante

Alte referate despre: principiile mecanicii, principiile mecanicii clasice, principiile mecanicii newtoniene

Valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare

In prezent, toti prelucratorii de MP1 sunt preocupati de reducerea productiei de SMP1 formate in propriile intreprinderi. Dar cu toate perfectionarile aduse instalatiilor de prelucrare, chiar in conditiile eliminarii totale a SMP1 rezultate ca urmare a unor conditii neadecvate de lucru, fiecare tehnologie este caracterizata de o anumita cantitate de astfel de materiale.

Alte referate despre: valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare, valorificarea materialelor plastice, biodegradarea materialelor plastice

Metalele grele

Pb din sol este absorbit de plante, in special de radacini, Pb din atmosfera poate ajunge in frunze, de unde consumat de animale poate ajunde la concentratii destul de importante. Mamiferele erbivore retin 1% din plumbul consumat. Omul preea plumbul atit prin respiratie, dar mai ales prin alimente.(330 m g/zi).

Alte referate despre: metalele grele, metalele grele din sol, metalele grele din alimente

Detectorul de metale

Detectorul de metale reprezintă un dispozitiv electronic care permite sesizarea şi localizarea de obiecte metalice aflate sub diverse straturi nemetalice,ca pământ,zid,zăpadă,apă,lemn,etc. Funcţionarea lui se bazează pe fenomenul de inducţie electromagnetică.Componenta principală este o bobină căreia i se aplică pulsuri de curent.

Alte referate despre: detectorul de metale, detectorul de metale referat, detectorul de metale referat fizica

Prelucrare prin deformare plastica

Legea coexistenţei deformaţiilor elastice şi a celor plastice în timpul defor¬mării. Deformarea plastică, de mărime p, este însoţită întotdeauna de o defor¬mare elastică, de mărime e astfel încât deformaţia totală t este t=e +p

Alte referate despre: prelucrarea prin deformare plastica, procedee de prelucrare prin deformare plastica, prelucrare prin deformare plastica

Operare pe calculator

Tastatura unui calculator este asemanatoare cu cea a unei masini de scris obisnuite si are rolul de a permite introducerea datelor in calculator prin apasarea tastelor.Contine trei categorii mari de taste:Tastele alfanumerice - contin: taste alfabetice (A-Z), numerice (0-9) si tastele cu caractere speciale (".", ",", "/" etc.).

Alte referate despre: lectii de operare pe calculator, sisteme de operare pe calculator, operare pe calculator

Proiectarea si analiza sistemelor de operare

Componentele principale se conecteaza la placa de baza (motherboard) direct sau prin conectoare speciale, numite placi de extensie (daughterboards). Unitatea centrala de procesare – procesorul (CPU) se gaseste intr-un singur circuit integrat (cip) incorporand unitatea de comanda (Control Unit, CU) si unitatea logico-aritmetica (Arithmetic Logical Unit, ALU). Unitatea de comanda controleaza functionarea unitatii logico-aritmetice. Memoria este o zona de lucru de mare viteza, unde CPU stocheaza datele si programele pentru a le consulta in mod rapid.

Alte referate despre: analiza sistemelor de operare in retea, analiza sistemelor de operare, referat analiza sistemelor de operare de retea

Instruirea asistata de calculator

Principiul participării active şi independente a elevului ;
Principiul paşilor mici ;
Principiul progresului gradat ;
Principiul întăririi imediate a răspunsului;
Principiul ritmului individual de studiu;
Principiul răspunsurilor corecte ;
Principiul repetiţiei.

Alte referate despre: instruirea asistata de calculator, instruirea asistata pe calculator, instruirea asistata de calculator referat

Didactica informationala-Proiectarea didactic

Didactica informationala-Proiectarea didactic - Didactica reprezintă o ramură a ştiinţelor educaţiei care înglobează tehnicile,metodele ,mijloacele şi procedeele necesare proiectării strategiilor didactice pentru procesul de învăţare şi predare în cadrul sistemului bazat pe organizarea învăţămîntului pe clase şi ani de studiu. În aria de cuprindere a didacticii intră stabilirea strategiei didactice şi includerea ei în proiectul de lecţie. Fiecare acţiune didactică presupune realizarea anterioară a unui proiect de lecţie conform planificării calendaristice a tematicii disciplinei respective. Pentru fiecare dintre discipline există o programă analitică numită ,,curriculum’’.

Alte referate despre: proiectarea didactic, importanta proiectarea didactice, proiectarea didactica

Arhitectura unui calculator

1. Placă de baza
-aceasta se mai numeşte si placă principală
-placa de baza este componenta hardware ce asigura interconectarea fizică a tuturor celorlalte componente (hardware şi software)ale unui sitem de calcul.
-placa de baza este compusă din mai multe circuite imprimate multistratificat denumite PCB (printed circuit board)

Alte referate despre: arhitectura unui calculator, arhitectura unui calculator referat, arhitectura unui calculator structura ierarhica

Proiectarea Cazanelor termice pe baza Cazanel

1. să fie acoperită sarcina maximă;
2. cazanele să fie de acelaşi tip;
3. numărul de cazane să fie cît mai mic, dar nu mai mic de 2;
4. la asigurarea sarcinei minime cazanele să funcţioneze în regim stabil şi eficient (cu productivitatea nu mai mică de 0.75 din nominală);

Alte referate despre: proiectarea produselor cerinte de baza, motoare termice pe baza de combustibil, download proiectarea unui sistem pe baza microprocesorului i8086

Proiectarea sistemului de incalzire si alimentare cu apa calda

"Proiectarea sistemului de incalzire si alimentare cu apa calda"
Sistemul de încălzire trebuie să creeze în încăperile clădirii o situaţie termică, care să corespundă condiţiilor de confort şi cerinţelor proceselor tehnologice.

"Proiectarea sistemului de incalzire si alimentare cu apa calda"
Situaţia termică în încăpere depinde de puterea termică a sistemului de încălzire, precum şi de modul de amplasare a corpurilor de încălzire, calităţile de protecţie termică a îngrădirilor, intensitatea acceselor altor surse de căldură, pierderilor de căldură. În timpul rece încăperea pierde căldură prin îngrădirile de protecţie.

Alte referate despre: sistemul de incalzire si alimentare cu apa calda, proiectarea instalatiilor in constructii de alimentare cu apa -referat, proiectarea instalatiilor in constructii de alimentare cu apa

Primii pasi in Calculator-Microsoft Word

Primii Pasi in CALCULATOR
OPRIRE:Pentru a opri calculatorul se selecteaza urmatoarele functi:
STRAT
TURN OFF COMPUTER
TURN OFF

Alte referate despre: primii pasi in tabele microsoft word, primii pasi in calculator, primii pasi pe calculator

Structura si functionarea unui calculator

Toate acestea reprezintă partea „vizibilă” a unui calculator personal, există şi o parte „nevăzută” a sa, care de fapt îi asigură funcţionarea.
B. Structura internă şi modul de funcţionare.Componentele „interne” cele mai importante care asigură funcţionarea unui calculator personal sunt:
micropocesorul – reprezintă „creierul” întregului calculator, coordonatorul tuturor operaţiilor ce sunt efectuate de către acesta. Fizic el este un circuit integrat, o componentă electronică formată dintr-o carcasă din plastic şi picioruşe metalice pentru conectare. Un microprocesor conţine în interiorul său zone care poartă numele de registre, în care se pot memora date de lungimi foarte mici.

Alte referate despre: structura si functionarea unui calculator, structura si functionarea a calculatorului, structura si functionarea unui calculator - referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles