Proiectarea unei sectii pentru obtinerea vinurilor spumoase

Vinul

El nu este considerat drept una dintre sursele majore de energie din alimentatia omului. Se poate conta pe vin ca imbogatitor in potasiu (K- 0,5-1.2 g/l) sau ca vitaminizant.

In afara unor vinuri demidulci sau dulci cu circa 12-70 g/l zahar rezidual, vinul dispune de alcool (9-13 vol.%) care intra in circuitul metabolic si constituie el insusi o sursa de energie, dar aceasta sursa nu este dintre cele mai importante. Vinul se bea din placere si intra in toate dietele de alimentatie rationala ca insotitor al diferitelor mancaruri.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 113kb
Downloads: 1026
Materia: Muzica

Vinurile

“Vinul este cea mai sanatoasa si mai igienica bautura”- Louis Pasteur. El nu este considerat drept una dintre sursele majore de energie din alimentatia omului. Se poate conta pe vin ca imbogatitor in potasiu (K- 0,5-1.2 g/l) sau ca vitaminizant. In afara unor vinuri demidulci sau dulci cu circa 12-70 g/l zahar rezidual, vinul dispune de alcool (9-13 vol.%) care intra in circuitul metabolic si constituie el insusi o sursa de energie, dar aceasta sursa nu este dintre cele mai importante. Vinul se bea din placere si intra in toate dietele de alimentatie rationala ca insotitor al diferitelor mancaruri.

Alte referate despre: vinurile, vinurile franceze, vinurile din franta

Tehnologia de producere a vinurilor roze din soiurile rosii Merlot si Pinot Noir

Perioada preistorica
In Moldova vinul se produce din cele mai stravechi timpuri. Forma spontana a vitei de vie a fost cunoscuta pe acest spatiu inca din epoca eneolitului, adica cu sapte mii de ani in urma. Viticultura constituia o preocupare a populatiei deja in perioada tripoliana – pe cioburi de ceramica si pe vase de lut, produse intre anii 2700-3000 inainte de era noastra, au fost identificate imprimeuri ale semintelor de struguri, una dintre ele, conform opiniei specialistilor in materie, apartinand incontestabil unui soi cult. Prelucrarea (fermentarea) poamei si producerea de vin a fost una din activitatile stravechi pe acest teritoriu.

Alte referate despre: tehnologia de producere a vinurilor roze, tehnologia de producere a vinurilor albe, referat tehnologia de producere a vinurilor aromate

Vinuri albe si dulci din Grecia si Cipru

Numărul mare de vinuri şi diversitatea lor, au determinat mai multe clasificări ale vinurilor, astfel după culoare avem vinuri albe, roşii şi roze şi după gradul de dulceaţă vinuri seci (max. 4 g/l zaharuri reducătoare), demiseci (4,1-12 g/l), demidulci (12,1-50 g/l) şi dulci (minim 50 g/l).

Reglementările O.I.V. şi potrivit Legii viei şi vinului din România pe piaţă se întâlnesc şi se comercializează vinuri propriu-zise şi vinuri speciale. Vinurile propriu-zise, pentru care pe plan internaţional se acceptă numele de vinuri stricto sensu, rezultă exclusiv din fermentarea completă sau parţială a strugurilor proaspeţi, zdrobiţi sau nezdrobiţi, ori a mustului rezultat din ei.

În cadrul vinurilor stricto sensu (albe, roşii şi roze) se disting două mari categorii : vinuri de masă şi vinuri cu denumire de origine controlată (DOC), ce îşi datorează existenţa datorită faptului că vinul este singurul produs agro-alimentar a cărui provenienţă ...

Alte referate despre: vinuri albe si dulci din franta, vinuri albe dulci, referat tehnologia de producere a vinurilor albe dulci

Vinuri franceze

Aceste pietre protejează în timpul verii pământul împotriva uscării, iar viţa de vie împotriva îngheţului în timpul nopţilor friguroase de iarnă, reţinând ziua căldura, pe care o restituie în timpul nopţii. La sud de Paris se află Champagne, unde începând cu secolul al XVII –lea sunt produse vinurile spumoase, dintre care cel mai nobil este şampania

Alte referate despre: vinuri franceze, referat in lb franceza vinurile franceze, referat despre vinurile franceze

Istoria vinurilor Cricova

2.Muscat
Vin de consum curent alb, demidulce, produs din struguri de calitate din soiuri europene clasice din grupa Muscat, recoltaţi pe plantaţiile din Centrul şi Sudul Moldovei. Se remarcă prin culoarea sa irepetabilă de chihlimbar, cu fascicule aurii şi un buchet pur, echilibrat caracteristic soiului, cu nuanţe pronunţate de flori de lamâie şi iasomie.

Alte referate despre: istoria vinurilor frantuzesti, istoria vinului cricova referat, istoria combinatului cricova

Istoria vinurilor Milestii Mici

Conform acestora, Voievodul Petru Rares daruieste cu deosebita onoare nepotului sau, Lascu-Voda, trei sate, doua dintre care se aflau mai jos si unul mai sus de raul Isnovet. Lascu-Voda mai detinea si alte mosii. Unul dintre urmasii care s-a invrednicit sa mosteneasca aceste bunuri se numea Milea. Acesta, la randul sau, si-a invesnicit numele, dindu-i-l satului pe care l-a primit in dar si contribuind, fara sa stie, la dezvoltarea ulterioara a renumitei marci comerciale „Milestii Mici”.

Asadar, zacamintele de calcar se extrag de aici din cele mai vechi timpuri, toate lucrarile efectuandu-se manual pana in anii 60 ai secolului XX. Actualmente, galeriile subterane de la Milestii Mici incanta imaginatia oricui, intinzandu-si mladitele pana la suburbiile Chisinaului.

Intreprinderea a fost fondata in 1969 ca Sectie de Pastrare a Vinurilorde Marca in componenta sovhozului-fabrica „Moldova”. Primele stocuri de vin au fost aduse aici la sfarsitul anilor 60, ...

Alte referate despre: istoria intreprinderii milestii mici, istoria milestii mici, milestii mici

Plan de afaceri - viticultura

De-a lungul timpului, vinurile româneşti au căpătat şi şi-au păstrat o faimă deosebită, datorită calităţii lor, fapt care a plasat ţara noastră, alături de Franţa, Spania, Italia, Germania sau Portugalia, printre cei mai mari producători şi exportatori de vin din Europa.

Alte referate despre: plan de afaceri viticultura, plan de afaceri-viticultura, plan de afaceri - viticultura

Nunta din Cana Galileii - atestat

„Şi, terminându-se vinul - zice -, a zis mama Lui: “Nu mai au vin.” Vrednic lucru este a cerceta aici de unde i-a venit Mamei Sale să-şi închipuie ceva măreţ despre copilul ei. Căci nu făcuse [până atunci] nici o minune. Fiindcă spune Scriptura că „acest început al minunilor 1-a făcut Iisus în Cana Galileii” (In 2, 11).

Alte referate despre: nunta din cana galileii - atestat, nunta din cana galileii, nunta din cana galileii rezumat

Proiectarea unui dispozitiv

La varianta din figura 1.2, elementul 1 formeaza o cupla elicoidala A cu elementul fix si o cupla elicoidala B cu elementul 2 care datorita penei sale 'a', culiseaza in canalul de pana 'b' a elementului fix. Elementul de pozitionare 1 are niste filete exterioare si interioare de acelasi sens, pasul filetului exterior difera putin fata de pasul filetului interior. La intoarcerea elementului 1 , stiftul 2 aflat in rotatie este impins de pana 'a', se deplaseaza la o distanta care depinde de diferenta dintre pasii filetelor interioare si exterioare.

Alte referate despre: referat proiectarea unui dispozitiv, proiectarea unui dispozitiv de miscare oscilanta a pistonului, proiectarea unui dispozitiv electronic

Rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantelor scolare

Rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantelor scolare:Din perspectiva filosofica educatia, este o componenta a existentei, in speta, a existentei socioumane, un proces in desfasurare, un dat nemijlocit, intrinsec al acestei existente, un fenomen antic ce finteaza in cadrul sistemului social, care nu se „topeste” in continutul celorlalte elemente ale sistemului ci se implica activ in transformarea si evolutia lor, avand totodata o relativa autonomie prin functiile specifice pe care le indeplineste.Rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantelor scolare

Alte referate despre: rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantelor scolare, rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantei scolare, rolul profesorului in obtinerea performantelor scolare

Procese si operatii tehnologice pentru obtinerea firelor de bumbac

"Procese si operatii tehnologice pentru obtinerea firelor de bumbac"
In cazul bumbacului, principalele operatii care sunt necesare pentru obtinerea firului firului la parametrii corespunzatori sunt:

Alte referate despre: procese si operatii tehnologice pentru obtinerea firului de bumbac, operatii tehnologice pentru obtinerea pastelor fainoase, procese si operatii tehnologice pentru fabricarea bicicletei

Proiectarea sistemului de incalzire si alimentare cu apa calda

"Proiectarea sistemului de incalzire si alimentare cu apa calda"
Sistemul de încălzire trebuie să creeze în încăperile clădirii o situaţie termică, care să corespundă condiţiilor de confort şi cerinţelor proceselor tehnologice.

"Proiectarea sistemului de incalzire si alimentare cu apa calda"
Situaţia termică în încăpere depinde de puterea termică a sistemului de încălzire, precum şi de modul de amplasare a corpurilor de încălzire, calităţile de protecţie termică a îngrădirilor, intensitatea acceselor altor surse de căldură, pierderilor de căldură. În timpul rece încăperea pierde căldură prin îngrădirile de protecţie.

Alte referate despre: sistemul de incalzire si alimentare cu apa calda, proiectarea instalatiilor in constructii de alimentare cu apa -referat, proiectarea instalatiilor in constructii de alimentare cu apa

Proiectarea si realizarea sistemelor informatice

În primul capitol “Elemente privind proiectarea şi realizarea Sistemelor Informaţionale” este prezentat sistemul informational. Un sistem informaţional este un ansamblu de oameni, echipamente, software, procese şi date destinate să furnizeze informaţii active sistemului decizional, informaţii necesare în elaborarea de soluţii pentru problemele cu care se confruntă managerii agenţilor economici. Sistemul informaţional face legătura între sistemul de conducere şi sistemul condus şi este subordonat sistemului de conducere.

Alte referate despre: referate proiectarea si realizarea sistemelor informatice, realizarea sistemelor informatice, proiectarea si implementarea sistemelor informatice

Proiectarea didactica

În învăţământ există cadre didactice care consideră proiectarea o etapă necesară, dar şi altele, care apreciază că aceasta ar putea lipsi. Cea de-a doua poziţie este determinată de numărul mare de documente care se elaborează obligatoriu de cadrele didactice, uneori nejustificat.

Alte referate despre: proiectarea didactica, referate despre referat pedagogie proiectarea didactica, proiectarea didactica in gradinita

Proiectarea si analiza sistemelor de operare

Pentru salvarea datelor atunci cand se intrerupe alimentarea sau pentru pastrare de lunga durata, datele sunt stocate in memoria secundara, care le retine oricat de mult timp. Dispozitivele cele mai obisnuite de introducere a datelor sunt tastatura si mouse-ul, iar dispozitivul de iesire cel mai utilizat este monitorul. Procesorul si memoria operativa formeaza nucleul calculatorului, toate celelalte dispozitive fiind cunoscute sub denumirea de periferie (dispozitive periferice).

Alte referate despre: analiza sistemelor de operare in retea, analiza sistemelor de operare, referat analiza sistemelor de operare de retea

Ambalaje utilizate in industria vinurilor ppt

Buteliile tip PET sunt facute din propilena tereftalat, un material cu rezistenta buna, inert chimic si mai ieftin, si sunt utilizate pentru imbutelierea vinurilor de consum curent.Micul producator de vinuri din tara noastra se gaseste anual in fata unei probleme dificile-dificultatile de natura economica si lipsa dotarilor adecvate il imping la vanzarea vinului in vrac unui agent mai puternic insa veniturile sunt minime si nu ii permit o dezvoltare ulterioara.

Alte referate despre: ambalaje utilizate in industria alimentara, materiile prime utilizate in industria panificatiei, materiale utilizate in industria alimentara

Proiectarea unei ferme vaci 120 capete

Aptitudini de lapte
Populatia activa realizeaza in medie 4921 kg cu 3,90% grasime, 192kg grasime pura si cu 3,23% si 159 kg proteina pe lactatie standard, iar in fermele de elita cu conditii bune de exploatare realizeaza peste 5000kg lapte, respectiv 195 kg grasime pura.

Alte referate despre: proiectarea unei ferme ecologice, proiectarea unei ferme ecologice agricole, ferme vaci

Proiectarea cercetarii stiintifice

Analiza de continut reprezinta o metoda de intersectie intre
cantitativ si calitativ ce presupune scoaterea in evidenta a unor teme, tendinte, atitudini si valori, cuprinse in continutul unei comunicari. Se urmareste, in fapt, identificarea sensurilor denotative si conotative ale unui mesaj (oral sau scris). Dezvoltarea tehnicii analizei de continut ofera in prezent un larg evantai de procedee, iar alegerea unui procedeu sau a altuia se face in functie de tema de cercetare, de materialul de analiza si de obiectivele urmarite. Cele mai des utilizate procedee de analiza sunt:

Alte referate despre: metodologia cercetarii stiintifice, metodologia cercetarii stiintifice referat, etapele cercetarii stiintifice
Referate afisate : 19
Medie note: 7.81 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles