Promovarea bunurilor si serviciilor referat

Promovarea bunurilor si serviciilor

Comunicarea permanentă între ofertanţi şi consumatori, care de regulă sunt despărţiţi spaţial şi temporar, este o necesitate, deoarece o informare corectă şi promptă stimulează cererea, o orientează către anumite produse şi influenţează consumul raţional, provoacă modificări în mentalităţile şi atitudinile posibililor cumpărători, ceea ce se va reflecta în creşterea volumului de bunuri vândute şi pe această bază a profitului, ca unic scop al producătorului.

Comunicarea “se află în centrul a tot ceea ce întreprinde firma şi este prezentă în toate activităţile acesteia”, (M:J.Baker, op.cit. p.387) marketingul modern are la bază ipoteza comunicării bilaterale eficiente – consumatorii comunică firmelor ce doresc, iar firmele îi informează pe consumatori cu tot ceea ce au de vânzare.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 23kb
Downloads: 28
Materia: Marketing

Plan de afaceri - fabrica de mobilier

Pe piaţă funcţionează o serie de companii mari şi foarte mari (“Elvila”, “Silvarom”, Mobexpert Prod”, “Alprom” etc.), care desfăşoară activităţi complexe de producţie, distribuţie prin magazine specializate proprii sau prin dealeri, export. Toate firmele enumerate mai sus au obţinut în cursul anului 2001 un profit brut de peste 1 milion $.

Alte referate despre: plan de afaceri fabrica de mobilier, plan de afaceri fabricarea de mobilier, plan de afaceri - fabrica de mobilier

Plan de afaceri - patiserie

Oferta înregistrează o certă diversificare, fie datorită însuşirii de către producători a unor propuneri venite din partea clienţilor, fie datorită unor iniţiative ale acestora din urmă.
Din punct de vedere al producătorilor, se poate observa în ultimul timp preocuparea permanentă pentru calitate şi igienă, care a condus la importante schimbări în structura liniilor de patiesrie. Unele dintre acestea sunt complet noi, altele s-au modificat permanent de-a lungul timpului. Procentul celor care operează cu utilaje vechi şi uzate moral este în scadere, dar încă mai există.

Alte referate despre: plan de afaceri patiserie, plan de afaceri-patiserie, model plan de afaceri patiserie

Piata serviciilor de telecomunicatie

Serviciul de bază oferit de societatea de telecomunicaţii constă în asigurarea convorbirilor telefonice .Acest serviciu asigură nevoia clientului de a vorbi la telefon ,de a comunica .Serviciile periferice sunt acele servicii de mai mică importanţă care completează oferta serviciului de bază.

De exemplu : serviciul ,,Apel telefonic la ora dorită”, ,,Deranjamente”, ,,Informaţii privind numerele de telefon ale abonaţilor” , ,,Ora exactă” .
În serviciile de telecomunicaţii, un serviciu periferic ca transmiterea de documente prin fax , poate constitui pentru un anumit abonat motivul principal pentru care el apelează la acest serviciu. Astfel , acest serviciu poate fi pentru acest abonat un serviciu de bază .

Alte referate despre: piata serviciilor de telecomunicatie, piata serviciilor de telecomunicatie i mileniul 3, piata serviciilor turistice

Publicitate si promovare

În 1986 se celebrează centenarul companiei.
1992 este anul în care AVON intră pe piaţa rusească. Rusia devine prima ţară în care se utilizează sistemul de coordonatori. La 4 septembrie 1997 se înfiinţează AVON ROMÂNIA.Prima comandă se înregistrează în decembrie 1997.

Alte referate despre: publicitate si promovare, publicitatea si promovarea vanzarilor, publicitatea si promovarea

Politica de promovare

-are ca principal obiectiv înstaurarea în randul publicului a unei atitudini favorabile şi de ataşament faţă de firmă şi de pferta sa .Publiciate înstitiţională poate fi informare ;de condiţionare şi de reamintire.

Alte referate despre: politica de promovare, politica de promovare referat, politica de promovare in marketing

Publicitatea

De asemenea, ea trebuie sa decida in problema impactului mijlocului publicitar, adica in ceea cepriveste valoarea calitativa a expunerii la un mesaj transmis printr-un anumit mijloc de cominicare. Spre exemplu, pentru produsele care au nevoie de prezentare, mesajele transmise la televiziune ar putea avea un imact mai mare decat cele transmise la radio, deoarece televiziunea foloseste atat sunetul cat si imaginea.Aceeasi reclama aparuta intr-un ziar national poate fi mai credibila daca ar aparea intr-o gazeta locala.

Sa presupunem ca produsul unei firme ar beneficia de cerere din partea unui numar de 1 milion de consumatori. Firma isi propune ca, prin publicitate, sa comunice cu 700 000 dintre ei (70% din 1 000 000). Deoarece un consumator obisnuit urmeaza sa fie expus de trei ori la aceeasi reclama, inseamna ca trebuie contractate 2 100 000 de expuneri (700 000*3).

Alte referate despre: publicitatea, publicitatea unui produs, publicitatea referat

Analiza si previziunea evolutiei serviciilor de transport

1.2.1 Corelatia dintre PIB/locuitor si populatia civila ocupata in serviciile de tansport
Pentru stabilirea intensitatii legaturi dintre PIB/locuitor si populatia civila ocupata in transporturi , vom folosi coeficientul de corelatie statistica. Coeficientul de corelataie statistica se determina cu relatia:

Alte referate despre: analiza si previziunea evolutiei serviciilor de transport in danemarca, analiza si statistica evolutiei serviciilor de transport in romania, analiza si previziunea evolutiei serviciilor de telecomunicatii

Diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca

DIVERSIFICAREA PRODUSELOR SI SERVICIILOR BANCARE
Societatile bancare efectueaza o diversitate de operatiuni sub forma produselor si serviciilor bancare . Acestea sunt diferite de la o societate bancara la alta , succesul unei banci si profiturile acesteia fiind determinate de tipurile de produse si servicii bancare, de simplitatea tehnicilor si procedeelor de lucru specifice, operativitatea si promptitudinea serviciilor. Cu alte cuvinte, fieacare societate bancara trebuie sa-si asigure succesul pe piata bancara prin produsele si serviciile ce le ofera clientilor sai, pe baza unei management efficient, realizat pe baza de programare, creare de premise provocare.

Principalii factori care afecteaza dezvoltarea unei societati bancare si diversificarea produselor si serviciilor oferite sunt :
- capitalurile si fondurile proprii utilizate de banca;
- reteaua de filiale, sucursale si agentii;
- reglementarile guvernamentale;
- deciziile conducerii bancii.
...

Alte referate despre: diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca, diversificarea produselor si serviciilor bancare, promovarea produselor si serviciilor bancare la bcr

Rolul mass mediei in promovarea turistica a 2 zone cu potential turistic diferentiat

Referat despre Rolul mass mediei in promovarea turistica a 2 zone cu potential turistic diferentiat
Studiu de caz: Valea Prahovei si Ceahlau-Bicaz
Am ales această temă a lucrării mele de licenţă şi anume “Rolul mass-mediei în promovarea diferenţiată a turismului dintre 2 zone cu potenţial turistic similar”, într-un studiu de caz, zonele turistice date de Valea Prahovei şi cea a Cheilor Bicazului, deoarece sunt foarte mediatizate la nivelul turismului românesc, datorită resurselor existente care sunt mai mult sau mai puţin exploatate pentru atractivitatea lor cât şi rolul pe care-l joacă în dezvoltarea turismului atât de necesară în economia oricărei comunităţi atât locale cât şi zonale.

Alte referate despre: importanta mass mediei in promovarea produselor, rolul mass-mediei in promovarea, promovarea turistica

Promovarea coeziunii economice si sociale prin intermediul fondurilor structurale

Agenda 2000 şi reforma PAC din 2003 au iniţiat schimbări care vor asigura un rol pe termen lung al politicilor regionale. Sprijin sporit pentru dezvoltarea rurală pe seama subvenţiilor pentru producţie, precum şi o concentrare substanţială a Fondurilor Structurale asupra obiectivelor prioritare necesită abordări şi gândiri noi în privinţa politicilor structurale.

Alte referate despre: evolutia coeziunii economice si sociale, cai de realizare a coeziunii economice si sociale, consecintele economice si sociale ale somajului

Evaluarea bunurilor mobile

Accesoriile sunt bunuri mobile de natura obiectelor, pieselor, dispozitivelor, care constituie elemente secundare, anexe, atasate proprietatii principale, definitiv sau temporar. Accesorii comerciale reprezinta accesorii folosite cu scopul de a face comert sau afaceri. Uneori se considera mobile sau accesorii speciale cele create special pentru prezentarea produselor.

Alte referate despre: evaluarea bunurilor mobile, evaluarea bunurilor mobile referat, referat evaluarea bunurilor mobile

Economia serviciilor - dimensiunile sectorului serviciilor in cadrul economiei nationale

Sistemul de interdependenţă dintre sectoarele serviciilor şi celelalte domenii de activitate:
- revoluţia tehnică – ştinţifică
- nevoile producţie
- mediul înconjurător
- nevoile populaţiei.

Alte referate despre: dimensiunile sectorului servicilor in cadrul economiei nationale, dimensiunile sectorului tertiar in cadrul economiei nationale, dimensiunile sectorului serviciilor in cadrul economiei nationale

O privire de ansamblu a integrarii serviciilor de Banking electronic

De asemenea, la bancile cu retele internationale se pot vizualiza si se pot realiza operatiuni in conturile filialei din Romania, de la sediul central al firmei in strainatate.

Alte referate despre: o privire de ansamblu a integrarii serviciilor, privire de ansamblu asupra lumii, referat despre privirea de ansamblu asupra lumii

Evaluarea bunurilor economice

Evaluarea are in vedere forma de prezentare, proprietatile bunurilor, modalitatile de masurare s.a., in functie de care se utilizeaza diferite metode si tehnici pentru stabilirea valorii acestora.Indiferent de criteriul de clasificare, caracteristicile esentiale ale bunurilor economice sunt utilitatea ( pe care o intalnim si in cazul bunurilor libere ) si raritatea.

Alte referate despre: evaluarea bunurilor economice, evaluarea bunurilor economice proiect, utilitatea bunurilor economice

Economia serviciilor - Thunder light courier

Suntem astfel, fara indoiala, cea mai rapida companie de curierat din Romania si singura care a dezvoltat serviciul de livrare in aceeasi zi in tara.Oferim servicii premium de o calitate ireprosabila, in sistem 100 % „money back guarantee”, utilizand in premiera in Romania cele mai rapide formule de transport multi-modal.

Calitatea serviciilor are la baza experienta unor specialisti ce activeaza de multi ani in domeniu, buni cunoscatori ai pietei si necesitatilor clientilor.

Alte referate despre: referat thunder light courier, prezentarea serviciilor thunder light proiect cu poze, proiect thunder light courier
Referate afisate : 16
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles