Promovarea produselor prin reclama si publicitate

Promovarea produselor

Produsul trebuie privit din perspectiva clientelei care urmareste beneficii, satisfactii concrete, dar si elemente imateriale ce tin de functionalitatea sociala sau psihologica a produsului: prestigiul conferit posesorului de marca masinii sale, sentimentul propriei valori alimentat de posesia unei vile sau frecventarea unui magazin de lux etc.

Produsul are o viata a sa: se naste, se dezvolta, imbatraneste si in cele din urma moare. Creativitatea este esentiala in prelungirea vietii produsului. Un specialist abil nu asteapta imbatranirea produsului pentru a reorienta productia. Strans legat de produs este si ambalajul. Rolul sau este nu numai de a contine si proteja produsul in timpul transportului ci si de a atrage clientul asaltat cu oferte de produse similare, de a-i comunica informatii, de a-i stimula memoria, de a-i declansa stari emotionale ce pot contribui la decizia de cumparare.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 5632
Materia: Marketing

Promovarea bunurilor si serviciilor

Comunicarea permanentă între ofertanţi şi consumatori, care de regulă sunt despărţiţi spaţial şi temporar, este o necesitate, deoarece o informare corectă şi promptă stimulează cererea, o orientează către anumite produse şi influenţează consumul raţional, provoacă modificări în mentalităţile şi atitudinile posibililor cumpărători, ceea ce se va reflecta în creşterea volumului de bunuri vândute şi pe această bază a profitului, ca unic scop al producătorului.

Alte referate despre: promovarea bunurilor si serviciilor, promovarea bunurilor si serviciilor referat, atestat promovarea bunurilor si serviciilor

Mix-ul de promovare a unui produs turistic in cadrul agentiei de turism

Această bază de tratament s-a făcut cunoscută pe plan internaţional pentru apele termale cu o temperatură de 37 grade Celsius, care conţin o cantitate mare de seleniu şi miraculoşi peştişori sanitari care descuamează pielea bolnavă.

Alte referate despre: mixul de promovare a unui produs turistic in cadrul agentiei de turism, mixul de promovare a unui produs turistic in cadrul agentiei de tursim, promovarea produsului turistic in cadrul agentiei x

Promovarea produselor,strategia de comunicare si promovare

Determinarea raspunsului dorit
O data definite caracteristicile destinatarilor vizati, specialistul in comunicatii de marketing trebuie sa decida asupra raspunsului pe care cauta sa-l obtina. Desigur, in majoritatea cazurilor, raspunsul final il constituie achizitionarea produsului. Dar acest lucru este rezultatul unui lung proces de adaptare a deciziei de catre consumator.

Alte referate despre: promovarea produselor farmaceutice-strategia de comunicare, politica de comunicare si promovare in cadru companiei danone, politica de comunicare si promovare in turism

Promovare vanzari

Promovare vanzari
Exemple pot fi întâlnite pretudindeni:O familie cumpără o cameră de luat vederi şi primeşte gratis o geantă de voiaj sau cumpără un automobil şi primeşte un rabat de 500 USD.In vreme ce publicitatea oferă un motiv de a cumpăra, promovarea vânzărilor oferă un stimulent de a cumpăra. Promovarea vânzărilor include instrumente de promovare destinate consumatorilor ( de exemplu : mostre, cupoane,premii etc. ), destinate partenerilor de afaceri ( de exemplu : bonificaţii la cumpărare, bunuri gratuite, sponsorizare etc. ), şi destinate forţei de vânzare ( de exemplu : prime, concursuri, întruniri comerciale ).

Alte referate despre: promovarea vanzarilor, promovarea vanzarilor referat, referat promovarea vanzarilor

Publicitate si promovare

Văzând succesul de care se bucura s-a gândit că nu ar fi o idee rea să înfiinţeze o fabrică de parfumuri. Împreună cu o bună prietenă şi colaboratoare a sa, doamna Albee – deasemeni implicată în sistemul de vânzări directe - David McConnell întemeiază în anul 1886 “California Parfume Company”. În 1887 înfiinţează primul laborator de cercetare la Suffern, New York unde şi astăzi cercetătorii descoperă formule noi.

Alte referate despre: publicitate si promovare, publicitatea si promovarea vanzarilor, publicitatea si promovarea

Politica de promovare

1)PUBLICITATE DE PRODUS SAU SERVICIU-urmpreşte stimularea cererii de consum pentru produsele sau serviciile la care se referă.

Alte referate despre: politica de promovare, politica de promovare referat, politica de promovare in marketing

Produsul si promovarea lui

Astfel, parintii pot pastra economiile copiilor, in conturi deschise chiar pe numele acestora.modificarea structurii plasamentelor facute de clienti prin orientarea acestora catre orizonturi de timp mai mari;
atragerea de resurse in lei si valuta.Banca se asteapta ca pe parcursul anul 2008 sa aiba 10.000 de clienti copii si adolescenti, iar in anii urmatori se spera la o crestere anuala de 25% a acestui numar.
Pe de alta parte, portofoliul de clienti ai bancii va creste cu 5% datorita introducerii in oferta bancii a acestui produs (vor deveni clienti si parintii acestor copii/adolescenti).

Alte referate despre: produsul si promovarea produsului, produsul si promovarea lui, produsul si promovarea produsului referat

Publicitate pe Internet

La scurt timp dupa publicarea acestui raport, a fost realizat un alt studiu de catre Georgia Institute of Technology’s Graphic, Visualization and Usability Center (GVU). Acest studiu a fost realizat pe Internet si ii chestiona pe respondenti in legatura cu obiceiurile lor de telespectatori si cu impactul pe care Internetul l-ar putea avea asupra lor. In urma acestei cercetari s-a constatat o schimbare importanta in obiceiurile legate de media, 37% dintre respondenti afirmand ca utilizeaza Web-ul zilnic in defavoarea televizorului.

Alte referate despre: publicitatea pe internet, publicitate pe internet, publicitatea prin internet

Reclama Altex

Unele reclame au o mare putere de convingere. De exemplu la ceva aliment: Vezi reclama si a doua zi te duci si cumperi produsul respectiv pentru a vedea daca este la fel ca in reclama.

Alte referate despre: reclama altex, reclama altex analiza, analiza reclama altex

Campania de informare si publicitate pentru programul SAPARD

a. Prima componentă cuprinde infiinţarea şi coordonarea a şapte InfoCentre în regiunile de dezvoltare ale României. Astfel, vor fi deschise centre de informare în Iaşi, Alba-Iulia, Constanţa, Satu-Mare, Craiova, Timişoara şi Târgovişte. InfoCentrele vor fi axate pe informare gratuită a solicitanţilor în ceea ce priveşte datele generale şi specifice ale Programului SAPARD, date de contact ale Agenţiei SAPARD, ale structurilor sale regionale, ale tuturor institutiilor implicate in derularea Programului SAPARD.

Alte referate despre: campania de informare si publicitate pentru programul sapard, programul sapard, programul sapard 2010

Totul despre publicitate

Totul despre publicitate
Chiar şi procesul de distribuţie poate comunica unele elemente despre o marcă; la fel şi preţul. Faptul că preţul produsului nostru este mai scăzut sau mai ridicat decât al concurenţilor reprezintă un mesaj posibil care comunică pieţei şi alte lucruri. Ca preţ relativ, poate produce o marjă mai mică şi un volum mai mare de vânzări sau o marjă mai mare şi un volum mai mic al vânzărilor, dar fiecare din aceste posibilitaţi poate duce, mai mult sau mai puţin, la obţinerea unui profit.

Alte referate despre: publicitate, publicitatea, despre publicitate

Tehnici si metode de a crea o reclama

Tehnici si metode de a crea o reclama
Conceperea unei reclame cere foarte multă muncă şi inventivitate, dar oricât de multă creativitate ar avea un copywriter (creator de reclame), există totuşi o planificare care se cere a fi respectată.
Tehnici si metode de a crea o reclama

Alte referate despre: tehnici si metode de a crea o reclama, referat tehnici si metode de a crea o reclama, tehnici de a crea o reclama

HACCP si calitatea igienica a produselor alimentare

Principiile HACCP pot fi aplicate tuturor sectoarelor producatoare de alimente si bauturi, distributiei si serviciilor din alimentatia publica, atat pentru produsele deja existente cat si pentru produsele noi.HACCP se bazeaza in primul rand pe un sistem de actiuni preventive, in acest sistem fiind incluse aprovizionarea, receptia, depozitarea, productia si livrarea.

Alte referate despre: calitatea igienica a produselor alimentare, calitatea nutritiva a produselor alimentare, calitatea si inocuitatea produselor alimentare

Diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca

Al treilea capitol cuprinde diversitatea gamei de produse si servicii oferite de activitatea bancara privata.

Al patrulea capitol se refera la tipurile de operatiuni care se desfasoara in cadrul universal banking, iar cel de-al cincilea capitol se refera la functiile si oferta unei banci de investitii.

Studiul de caz este elaborate in scopul de a se implementa in mod concret notiunule teoretice din cadrul lucrarii, istudiind diversitatea produselor si serviciilor bancare oferite de Societatea bancara Reiffeisen.

Lucrarea de fata reprezinta doar un mic pas in intelegerea notiunilor referitore la spectrul larg de sevicii si produse bancare existente in cadrul pietei de profil, dar intelegerea lor este cu siguranta preambulul unei aprofundarii in tot ceea ce tine de vastul domeniu bancar.

Alte referate despre: diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca, diversificarea produselor si serviciilor bancare, promovarea produselor si serviciilor bancare la bcr

Promovarea turistica

In economia de piata un produs turistic bun , un canal de distributie adecvat si un pret corespunzator nu sunt suficiente pentru a asigura vanzarea acestuia .Este necesar o a patra forta capabila sa influenteze comportamentul de cumparare si consum ale clientilor potentiali , respectiv promovarea turistica .Din acest considerent , firmele turistice trebuie sa-i rezerve promovarii un loc important in derularea activitatii lor si sa armonizeze eforturile promotionale cu eforturile intreprinse pentru celelalte variabile ale marketingului mix.

Alte referate despre: promovarea turistica, promovarea turistica referat, referat promovarea turistica

Rolul mass mediei in promovarea turistica a 2 zone cu potential turistic diferentiat

Referat despre Rolul mass mediei in promovarea turistica a 2 zone cu potential turistic diferentiat
Studiu de caz: Valea Prahovei si Ceahlau-Bicaz
Am ales această temă a lucrării mele de licenţă şi anume “Rolul mass-mediei în promovarea diferenţiată a turismului dintre 2 zone cu potenţial turistic similar”, într-un studiu de caz, zonele turistice date de Valea Prahovei şi cea a Cheilor Bicazului, deoarece sunt foarte mediatizate la nivelul turismului românesc, datorită resurselor existente care sunt mai mult sau mai puţin exploatate pentru atractivitatea lor cât şi rolul pe care-l joacă în dezvoltarea turismului atât de necesară în economia oricărei comunităţi atât locale cât şi zonale.

Alte referate despre: importanta mass mediei in promovarea produselor, rolul mass-mediei in promovarea, rolul mass mediei in societate
Referate afisate : 17
Medie note: 7.89 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles