Promovarea produsului

Conexiunile logisticii cu alte domenii de activitati

Proiectarea si functionarea oricarui sistem logistic are ca element de referinta un anumit nivel de servire a clientilor,iar obiectivele si decizile din domeniul logistic sunt indisolubil legate de cele de marketing atat sub aspectul satisfacerii necesitatilor si asteptarilor clientilor,cat si din perspectiva profitabilitatii.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 548
Materia: Marketing

Promovarea bunurilor si serviciilor

Produsul fabricat de producător, în condiţii de eficienţă economică şi posesor al caracteristicilor şi elementelor pe care le doreşte consumatorul, va ajunge la aceasta, după ce i s-a stabilit preţul de vânzare şi canalul de distribuţie, dar şi după ce potenţialul cumpărător a fost informat de existenţa noului produs, de noile caracteristici ale produsului modernizat, sau de potenţialul produsului de a-i satisface mai bine nevoile, decât alte produse similare.

Alte referate despre: promovarea bunurilor si serviciilor, promovarea bunurilor si serviciilor referat, atestat promovarea bunurilor si serviciilor

Promovarea produselor,strategia de comunicare si promovare

Determinarea raspunsului dorit
O data definite caracteristicile destinatarilor vizati, specialistul in comunicatii de marketing trebuie sa decida asupra raspunsului pe care cauta sa-l obtina. Desigur, in majoritatea cazurilor, raspunsul final il constituie achizitionarea produsului. Dar acest lucru este rezultatul unui lung proces de adaptare a deciziei de catre consumator.

Alte referate despre: promovarea produselor farmaceutice-strategia de comunicare, politica de comunicare si promovare in cadru companiei danone, politica de comunicare si promovare in turism

Analiza comparativa a produsului limuzina

b)Complexitatea marfii determina hotarator caracterul a.c.q. Daca in cazul unor produse de complexitate redusa rezultatelor analizelor sunt relativ controlabile de cei interesati, datorita accesibilitatii problematicii specifice, in cazul marfurilor de complexitate mare sunt necesare demersuri riguroase si profesionalism inalt.

Alte referate despre: analiza comparativa a produsului, analiza comparativa a produsului oferit de doua banci, analiza comparativa a calitatii produsului

Mixul promotional ppt

Dezavantajele agentiilor de publicitate:Pierderea controlului asupra activitatii;Reducerea flexibilitatii publicitatii;Aparitia unor conflicte;Incapacitatea clientului de a exercita un control sau o coordonare mai mare asupra publicitatii;Cresterea costurilor pe produs.

Alte referate despre: mixul promotional, mixul promotional de marketing, referat mixul promotional

Firma panificatie - plan de afaceri

Cifra zilnică a vânzărilor a înregistrat o tendinţă de creştere în primii 2 ani. În termeni reali, evoluţia a fost ascendentă în perioada 1998- 1999 şi descendentă în perioada 2000-2001.
Aprovizionarea magazinelor (proprii sau nu) se face prin intermediul maşinilor speciale pentru pâine, aflate în dotarea societăţii. Dacă în urmă cu câţiva ani acestea corespundeau perfect nevoilor de distribuţie a produselor, în prezent scăderea producţiei a redus eficienţa utilizării lor, făcând de dorit utilizarea unor maşini mai mici.
În 1999 ea deţinea o treime din piaţa de desfacere a produselor de panificaţie din judeţ, această cotă este în prezent de aproximativ 20%. Această evoluţie s-a suprapus pe o scădere generală a consumului, ceea ce a determinat şi reducerea producţiei unităţii.
Datorită scăderii producţiei unităţii, firma S.C. RIGA PAN S.A. va prelua această af ...

Alte referate despre: firma panificatie - plan de afaceri, firma panificatie plan de afaceri, produse de panificatie plan de afaceri

Studiu de marketing la o firma

Studiu de marketing la o firma
* Forma juridica a societăţii
- Societatea este persoana juridica română, din momentul înmatriculării ei în registrul comerţului, având forma juridica a societăţii pe acţiuni, constituită fără subscripţie publică (constituirea simultană). Ea se constituie şi funcţionează în conformitate cu contractul de societate şi prezentul statut, cu respectarea legilor şi reglementarilor în vigoare în România, aplicabile societăţilor comerciale pe acţiuni.
- Ca persoana juridică, societatea este titulară de drepturi şi obligaţii şi apare in procese în nume propriu. Ca societate pe acţiuni, răspunde faţă de terţi cu întregul sau patrimoniu, iar acţionarii răspund in limitele aportului vărsat de capital social.

Alte referate despre: studiu de marketing la o firma, studiu de marketing la o firma de panificatie, studiu de marketing la o firma producatoare de leguminoase

Logistica

Logistica de distribuţie cuprinde toate activităţile care sunt necesare pentru a aduce produsele din punctul lor de finalizare, din întreprinderea producătoare, până la ultimul punct din canalul de distribuţie. Activităţile logistice cuprind:
4 proiectarea şi organizarea depozitelor;
4 depozitarea;
4 transportul;
4 ambalarea;
4 onorarea comenzilor;

Într-o abordare sistemica, între structurile funcţionale ale procesului logistic are loc o reacţie de feedback, pusă în valoare de schema prezentată mai jos:

Eficienţa logisticii
Factori interni ai întreprinderii:
- organizarea existentă;
- sediile de producţie existente;
- mărimea întreprinderii;
- politica întreprinderii.

Factori externi întreprinderii:
- Condiţii cadru pentru procesele de transfer ale producţiei economice:
- proprietăţile logistice ale întreprinderii;
- structura spaţială şi de timp a disponibilităţii mărfurilor;
- Condiţii cadru de tehnologie logistică şi instituţionale pentru procesul de transfer:
- geografia circulaţiei; infrastructura; mijloacele de circulaţie şi tehnologia mijloacelor ajutătoare;
- condiţii politice şi legislative;
- stadiul de dezvoltare a conceptului logistic;
- Condiţii cadru de orientare a necesarului pentru procesul de transfer:
- utilitatea serviciilor de livrare;
- cantitatea de bunuri (mărfuri);

Factori logistici interni ai întreprinderii:
- Nivelul sarcinilor şi al posibilităţilor de realizare tehnică:
- hardware logistic (transport, ambalare, depozitare, informatică);
- software logistic (tehnici de planificare);
- Intra şi interorganizarea procesului logistic.
- Comportamentul colaboratorilor şi cunoştinţelor sub aspect logistic.

Factorii interni şi externi cu influenţă asupra logisticii de distribuţie
PROIECTAREA sistemului de distribuţie, regăsită generic în unele lucrări de specialitate şi sub denumirea de design-ul de distribuţie, constituie una din obiectivele principale ale managementului de distribuţie.

1. Mijloace de organizare a planificării logisticii comerciale
CONCEPEREA activităţii logistice necesită utilizarea a două tipuri de mijloace de organizare, şi anume: mijloace umane şi mijloace de tratare a informaţiei comerciale.

a) Mijloacele umane:
Cea mai mare parte din forţa de muncă ocupată în sistemul logisticii comerciale - mijloacele umane - este concentrată în subsistemul logisticii operaţionale, deoarece subsistemul logisticii de sprijin şi subsistemul logisticii de pilotaj necesită mai puţină administrare şi deci un necesar de forţă de muncă mai redus. De aceea problema esenţială a logisticii operaţionale este organizarea forţei de muncă ocupată în acest subsistem logistic.

Mijloacele umane folosite în subsistemul logisticii operaţionale se caracterizează prin cel puţin două exigenţe prioritare, calitatea ...

Alte referate despre: logistica, logistica unei firme, referat logistica

Proiectarea managementului unei sectii de obtinere si prelucrare a produsului agroalimentar

Alegerea felului cladirilor
Avand in vedere specificul tehnologic al obtinerii pastei de tomate am optat pentru sistemul monobloc, pe verticala .Sistemul ales,cu cladiri cu mai multe nivele prezinta urmatoarele avantaje:folosirea eficienta a terenului ,reducerea distantelor de pe verticala si proiectarea unor fluxuri tehnologice pe verticala , necesitand cheltuieli mai mici pentru conditionarea aerului ,incalzire ,etajele superioare fiind protejate impotriva prafului , frigului si zgomotelor. Ca forma a cladirilor s-a ales forma literii I, deoarece satisface necesitatile fluxului tehnologic.

Alte referate despre: proiectarea unei sectii pentru obtinerea vinurilor spumoase, proiectarea unei sectii de obtinere a pastelor fainoase, proiectarea unei sectii de obtinere a compotului

Promovarea turistica

Promovarea reprezinta ,in general , si in sfera turismului , in particular , o importanta componenta a comunicatiilor .pornind de la aceasta realitate , adeseori ea este numita „comunicatie promotionala”.

Alte referate despre: promovarea turistica, promovarea turistica referat, referat promovarea turistica

Promovarea coeziunii economice si sociale prin intermediul fondurilor structurale

Referat despre Promovarea coeziunii economice si sociale prin intermediul fondurilor structurale
O distribuire echitabilă sau existenţa unei percepţii de distribuire echitabilă este unul din factorii importanţi de natură să motiveze şi să justifice participarea statelor la scheme integraţioniste, în caz contrar, gruparea având puţine şanse de reuşită. Una din cele mai importante consecinţe ale disfuncţionalităţilor din procesul repartiţiei se manifestă pe plan teritorial sub forma dezechilibrelor regionale. Existenţa unor inegalităţi în dezvoltarea economică a diferitelor ţări sau în cadrul aceleiaşi ţări, între diferitele sale regiuni, reprezintă o realitate acceptată, explicată şi pe cale de a fi , cel puţin parţial, remediată.

Alte referate despre: cai de realizare a coeziunii economice si sociale, evolutia coeziunii economice si sociale, consecintele economice si sociale ale somajului

Produsul si promovarea lui

Astfel, parintii pot pastra economiile copiilor, in conturi deschise chiar pe numele acestora.modificarea structurii plasamentelor facute de clienti prin orientarea acestora catre orizonturi de timp mai mari;
atragerea de resurse in lei si valuta.Banca se asteapta ca pe parcursul anul 2008 sa aiba 10.000 de clienti copii si adolescenti, iar in anii urmatori se spera la o crestere anuala de 25% a acestui numar.
Pe de alta parte, portofoliul de clienti ai bancii va creste cu 5% datorita introducerii in oferta bancii a acestui produs (vor deveni clienti si parintii acestor copii/adolescenti).

Alte referate despre: produsul si promovarea produsului, produsul si promovarea lui, referat vinzarea produsului si promovarea vinzarilor

Reguli privind executia unei operatiuni de promovarea vanzarilor

A.Marca trebuie sa ramana perfect identificabila, indiferent care este pozitia sa in cadrul liniarului de vanzare, urmarindu-se:
-respectarea elementelor de identificare specifice marcii - grafica, culori etc.;
- inserarea elementelor promotionale sa fie inb asa fel incat sa nu fie acoperite informatii esentiale despre produs.

Alte referate despre: reguli privind operatiunile de casa, reguli privind reguli operatiuni de casa, concluzii privind promovarea vanzarilor

Comportamentul consumatorului - reclame

Reclama 4: Revista Marie Claire - reclama la detergentul Dero
Reclama este pozitionata in coltul din dreapta jos, in penultimele pagini ale revistei. Este o reclama pe care am vazut-o intamplator deoarece este o simpla imagine a unei cutii de detergent, neinteresanta, fara un slogan sau text care sa te incite la a cumpara. Simpla aparitie in revista a produsului nu coincide pentru mine cu dorinta de a cumpara si utilize acel produs.

Alte referate despre: referate reclame comportamentul consumatorului, comportamentul consumatorului de reclame, reclame comportamentul consumatorului
Referate afisate : 14
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles