Promovarea unei pensiuni

Promovarea turistica

In economia de piata un produs turistic bun , un canal de distributie adecvat si un pret corespunzator nu sunt suficiente pentru a asigura vanzarea acestuia .Este necesar o a patra forta capabila sa influenteze comportamentul de cumparare si consum ale clientilor potentiali , respectiv promovarea turistica .Din acest considerent , firmele turistice trebuie sa-i rezerve promovarii un loc important in derularea activitatii lor si sa armonizeze eforturile promotionale cu eforturile intreprinse pentru celelalte variabile ale marketingului mix.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 351kb
Downloads: 11
Materia: Turism

Rolul mass mediei in promovarea turistica a 2 zone cu potential turistic diferentiat

Poziţia unei zone turistice aflată într-o oarecare competiţie poate fi afectată de imaginea sa, pentru ca oamenii vor ezita să investească, să se mute eventual sau să viziteze aceste nuclee turistice despre care se vorbeşte în termeni de sărăcie, dezinteresul autorităţilor, birocraţia evidentă dintre administraţia locală şi anumite persoane cu interes în afacerile imobiliare, hoteliere, ş.a.

Alte referate despre: importanta mass mediei in promovarea produselor, rolul mass-mediei in promovarea, promovarea turistica

Mediul si turismul in Romania

Judetul Teleorman este unul din judetele de suprafata medie din Romania, acoperind 2,4 5 afata totala a tarii. Situat in sudul Romaniei, in Campia Romana, pe malul stang al Dunarii. In judetul Teleorman se gaseste unul dintre cele mai vechi vestigii umane din lume, la Ciuperceni-Turnu Magurele, cu o vechime de peste 1,5 milioane de ani.

Alte referate despre: mediul si turismul in romania, atestat mediul si turismul in romania, turismul in romania referat

Turismul

Puncte turistice amenajate (peşteri, defilee, gheţari, mănăstiri, case memoriale, hoteluri alpine etc.) În literatura recentă de specialitate sunt depistate, în funcţie de potenţialul natural (geomorfologic, climatic, hidrologic, floristic-faunistic) şi antropic o serie de unităţi turistice cu vocaţie polarizatoare, în jurul cărora s-au dezvoltat veritabile noduri turistice cu vocaţie locală ce susţin activitatea nucleului central.

Alte referate despre: economia turismului, turismul in europa, turismul in romania

Comertul si turismul in Europa

"Comertul si turismul in Europa"
Eşecuri şi reveniri
Secolul XIV a fost caracterizat de multe eşecuri . Dezintegrarea poporului mongol a îngreunat din nou accesul spre Orient. Existau numeroase semne că Europa era deja suprapopulată şi că limitele capacităţilor de producţie fuseseră atinse.

"Comertul si turismul in Europa"
Cea mai devastatoare dintre toate a fost apariţia CIUMEI NEGRE , o epidemie sinistră care a secerat aproximativ o treime din populaţia Europei. Rezultatul a fost o concentrare generală pe toate fronturile.
Multe sate au fost părăsite şi o mare parte din pământ a rămas necultivat.

Alte referate despre: comertul si turismul in europa, referate comertul si turismul in europa, comertul si turismul in europa in secolul al xxi-lea

Infiintarea unei pensiuni agroturistice

Transfagarasanul este cea mai inalta sosea din Romania, urcand pana la 2042 m, serpentinele fiind o provocare pentru orice masina; drumul are doua benzi de circulatie care se intind pe o lungime de 92 de kilometri, datorita serpentinelor si drumului in rampa viteza de rulare este de 40 km/h.

Alte referate despre: infiintarea unei pensiuni agroturistice, plan de afaceri privin infiintarea unei pensiuni agroturistice, plan de afaceri privind infiintarea unei pensiuni agroturistice

Promovarea bunurilor si serviciilor

Comunicarea “se află în centrul a tot ceea ce întreprinde firma şi este prezentă în toate activităţile acesteia”, (M:J.Baker, op.cit. p.387) marketingul modern are la bază ipoteza comunicării bilaterale eficiente – consumatorii comunică firmelor ce doresc, iar firmele îi informează pe consumatori cu tot ceea ce au de vânzare.

Alte referate despre: promovarea bunurilor si serviciilor, promovarea bunurilor si serviciilor referat, stiudiu practic la promovarea bunurilor si serviciilor

Promovarea produselor

Specialistul in marketing trebuie sa culeaga informatii de pe piata in legatura cu produsele existente deja in comert la categoria respectiva, precum si informatii privind nevoile nesatisfacute ale cumparatorilor, asteptari, dorinte, idealuri ce urmeaza a fi transformate in avantaje competitive ale produsului ce urmeaza a fi introdus.

Alte referate despre: promovarea produselor, promovarea produselor romanesti, promovarea produselor referat

Mixul promotional ppt

Publicitatea reprezinta orice forma impersonala de promovare si prezentare a unor idei, bunuri, servicii sau chiar intreprinderi, prin intermediul cuvintelor, imaginilor sau sunetelor .Reclama este o forma impersonala de comunicare prin care se mentioneaza favorabil un produs, serviciu sau intreprindere.

Alte referate despre: mixul promotional, mixul promotional de marketing, referat mixul promotional

Proiect - Pensiune turistica

Diminuarea nivelului de saracie a populatiei, prin exploatarea factorilor naturali si valorificarea la nivel superior a resurselor locale,Crearea de noi locuri de munca, cu personaal din zona, scolarizat prin cursuri de calificare in servicii turistice,Dezvoltarea localitatii prin atragerea de noi investitii, avand in vedere amplasarea intr-un cadru natural deosebit ain imediata apropiere a unui oras,Promovarea si dezvoltarea valorilor locale.

Alte referate despre: referat pensiune turistica, pensiune turistica referat, pensiune turistica

Conceptul de politica industriala in UE

Comisia a investigat continutul si eficienta politicilor industriale din tarile candidate si a sprijinit o noua politica industriala promovata de acestea in stransa corelatie cu indeplinirea criteriilor economice de aderare si cu adoptarea aquis-ului comunitar.

In opiniile sau evaluarile anuale ale Comisiei privind situatia tarilor candidate se fac referiri exprese la situatia sectorului industrial si la instrumentele de politica industriala care ar trebui utilizate de catre tarile respective.Asistenta financiara acordata de Uniunea Europena tarilor asociate pe baza Acordului European si a Parteneriatului de Aderare este menita a avea si unele efecte pozitive pe plan industrial.

Alte referate despre: conceptul din politica industriala, conceptul de politica industriala a ue, politica industriala

Managementul proiectelor - Finantare europeana pensiune agroturistica Izvorul Muntelui Neamt

Caracteristici demo-geografice
Regiunea Nord-Est este cea mai intinsa regiune a Romaniei, avand o suprafata de 36.850 kmp adica, 5,46% din suprafata totala a tarii. In componenta sa sunt 6 judete: Bacau, Botosani, Neamt, Iasi, Suceava si Vaslui. Cu o populatie de 3.734.546 locuitori (17,25% din populatia Romaniei) si o densitate a populatiei de 101,3 locuitori/km2, Regiunea Nord-Est ocupa locul al doilea in ceea ce priveste densitatea dupa Regiunea Bucuresti-Ilfov). Populatia regiunii este localizata cu precadere in mediul rural (56,6%).

Alte referate despre: finantare europeana pensiune agroturistica izvorul muntelui neamt, managementul proiectelor - finantare europeana pensiune, managementul proiectelor - finantare auropeana pensiune

Mecanisme de realizare a protectiei

Misiunea Comunităţii, aşa cum se afirmă în art. 2 a1 acestui Tratat, este aceea ca, prin stabilirea unei pieţe comune şi a unei uniuni economice şi monetare şi prin punerea în practică a politicilor sau acţiunilor comune avute în vedere la art. 3 şi art. 4 între care sunt menţionate şi „promovarea unei coordonări "între politicile de folosire a forţei de nuncă din statele membre în scopul întăririi eficacităţii lor prin promovarea unei strategii coordonate pentru folosirea forţei de muncă'' [lit. i)] şi „o politică în domeniul social cuprinzând un Fond social european [art. 3 lit. j)], să se promoveze un nivel de folosire a forţei de muncă şi de protecţie socială ridicat, creşterea nivelului de trai şi calităţii vieţii, coeziunea economică şi socială".

Alte referate despre: mecanisme de realizare a fantasticului in domnisoara christina, mecanismele de realizarea a fantasticului in domnisoara christina, mecanisme de realizare a fantasticului

Politica industriala

Se fac doua clarificari importante ale politicii industriale:
a)Politici active si negative. Politicile active vizeaza structurile si performantele industriei, fiind reprezentate de programele comunitare de cercetare, de directivele de liberalizare, in timp ce politicile negative combat esecurile pietei si urmaresc inlaturarea barierelor de piata, cum ar fi interzicerea abuzului de pozitie dominanta si diminuarea obstacolelor comerciale( tarifare si netarifare).

Alte referate despre: politica industriala a ue, politica industriala a uniunii europene, politica industriala a romaniei

Promovare vanzari

Promovarea vânzărilor îi atrage adesea pe cei care schimbă mereu mărcile, deoarece utilizatorii altor mărci sau altor categorii de produse nu observă întotdeauna o acţiune promoţională şi nu reacţionează întotdeauna la ea.Cei ce schimbă frecvent mărcile caută, în primul rând, preţuri reduse, valoare de întrebuinţare mare sau obţinerea unor premii.Este greu de crezut că activităţile de promovare a vânzărilor îi vor transforma în clienţi fideli ai unei mărci.

Alte referate despre: promovarea vanzarilor, promovarea vanzarilor referat, referat promovarea vanzarilor
Referate afisate : 15
Medie note: 7.82 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK