Proorociri despre venirea mantuitorului

Proorociri despre venirea Mantuitorului

Agheu II :10 "În ziua a douăzeci şi patra a lunii a noua,în anul al doilea al lui Darius,a fost cuvântul Domnului (către mine) prin gura lui Aghen proorocul zicând ..."Miheia V:2 "Pentru aceasta îi va lăsa până în vremea când aceea ce trebuie să nască va naşte.Atunci rămăşiţa fraţilor săi se va întoarce la fii lui Israel."

Nivel: Liceu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 1428
Materia: Religie

Sfantul Duh Sfintitorul

Sfantul Duh, Sfintitorul si Domnul-de-viata-facatorul este a treia persoana a Sfintei Treimi. El este consubstantial, adica de aceeasi fiinta cu Tatal si cu Fiul si egal cu Ei. Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie ne descopera limpede aceasta invatatura despre Duhul Sfant. Astfel, Mantuitorul ne invata ca Duhul Sfant are fiinta dumnezeiasca de la Tatal, prin purcedere "Iar cand va veni Mangaietorul, pe care-L voi trimite voua de la Tatal, Duhul Adevarului, Care de la Tatal purcede, Acela va marturisi pentru Mine"(Ioan 15, 26).

Alte referate despre: dumnezeu sfintitorul este sfantul duh, sfantul duh, lucrarea sfantului duh in lume

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos - Documentele pe care le publicam, raporteaza despre viata si osanda la moarte a lui Iisus Hristos, cum si despre evenimentele din natura, care au avut loc la moartea lui Iisus Hristos si invierea Lui, evenimente pe care multi pretinsi invatati din zilele noastre le tagaduiesc.Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos - Din aceste documente se mai pot vedea si lacunele justitiei romane de pe vremuri, care a osandit la moarte pe Cel nevinovat si a eliberat in acelasi timp pe Varava (Baraba), unul din criminalii vremii.

Greseala si nedreptatea judecatorilor care au osandit pe Hristos la moarte, constituie de asemenea un avertisment zguduitor pentru toate confesiunile religioase si pentru toti oamenii.

Alte referate despre: imaginea lui iisus hristos in istoria artei europene, istoria iisus hristos, iisus hristos

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

In genere, istoricii accepta ca Iisus Hristos s-a nascut cu 4 sau 5 ani mai inainte de 753 a.U.c., si nu cum gresit a stabilit Dionisie cel Mic. Mai tirziu, traditia crestina a fixat si ziua nasterii Mantuitorului Hristos la 25 decembrie in fiecare an.

Alte referate despre: iisus hristos mantuitorul lumii, iisus hristos-mantuitorul lumii cele 4 minuni, iisus hristos mantuitorul lumii referat

Botezul Mantuitorului

Asteptand sosirea lui Mesia , multi se intrebau :”nu cumva Ioan este Mantuitorul , Mesia cel fagaduit ?” , dar Ioan le raspundea : ' Eu va botez cu apa spre pocainta , dar Cel ce va veni dupa mine este mult mai puternic.Eu nu sunt vrednic nici sa-I duc incaltaminte . El va va boteza cuDuhul Sfant si cu foc'. Cuvintele acestea se refereau la Iisus Hristos.

Alte referate despre: botezul mantuitorului, ce este botezul mantuitorului, botezul mantuitorului iisus hristos

Dragoste, smerenie si chenoza

Astfel chenoza este un act al libertăţii şi al dragostei, un act care indică iniţierea unei persoane ”Când dragostea este intensă şi mai puternică decât noi ne debordează inima” zice Nicolae Cabasila. Tot astfel dragostea lui Dumnezeu pentru oameni îl face să reverse în afară de El însuşi .Nici o speculaţie nu poate îngrădi libertatea şi dragostea personală creatoare a Treimii. Cele două poziţii antinomice, a transcendenţei şi a Revelaţiei, sunt în acord în Sfânta Scriptură; ele sunt puse chiar într-o relaţie interioară, tocmai pentru a da şi mai mare relief dragostei şi libertăţii.

Alte referate despre: dragoste smerenie chenoza, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi rezumat, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi

Parabolele Mantuitorului din duminicile Triodului

„Triod” se numeste si cartea bisericeasca de strana ce cuprinde randuiala si rugaciunile ce alcatuiesc slujbele perioadei în discutie. Etimologic, cuvantul grecesc triodion înseamna trei ode sau cantari si face trimitere la canoanele de rugaciune alcatuite din trei cantari, canoane de care abunda cartea Triodului, desi are si canoane depline.

Alte referate despre: parabolele mantuitorului, duminicile triodului, despre parabolele mantuitorului

Boboteaza

Potrivit traditiei Bisericii Ortodoxe, slujba sfintirii are loc in fiecare an la 6 ianuarie. O traditie locala o reprezinta, la patriarhia din Bucuresti, obiceiul stropirii unei cruci acoperita cu gheata si flori, asezata in fata intrarii in Catedrala. Prin aceasta stropire, potrivit traditiei ortodoxe, se sfinteste intreaga creatie: casa, pamanturile, oamenii.

Alte referate despre: boboteaza, boboteaza referat, referat boboteaza

Sfantul Nicolae

Despre Sfantul Nicolae Intre adevaruri de credinta ale Bisericii Ortodoxe este si acela despre cinstirea pe care noi o datoram sfintilor . Biserica ne invata sa cinstim pe sfinti , asadar , pe cei crestini , care pe pamant traind , mult s-au ostenit si nevoit pe urmele Mantuitorului Iisus Hristos si astfel , ei si-au agonisit sederea cea de-a dreapta lui Dumnezeu .

Alte referate despre: sfantul nicolae referat, viata sfantului nicolae, referat sfantul nicolae

Biserica Ortodoxa si cea romano-catolica

Dupa Pogorarea Sf. Duh si intemeierea Bisericii crestine la Ierusalim , Sf. Apostoli le-a revenit misiunea de a raspandi Evanghelia lui Hristos pana la marginile pamantului. Sf. Apostol Andrei, primul ucenic al Mantuitorului a propavaduit in partea de rasarit (Scytia Mica,Scytia Mare ,Macedonia ,Dobrogea etc.)

Alte referate despre: biserica ortodoxa si cea romano-catolica, biserica ortodoxa si cea catolica, diferente intre biserica ortodoxa si cea catolica referat

Viata de apoi

Crestinii sustin inexistenta sufletului in cazul animalelor.Asemenea
teoriei crestine omul are suflet , acest fapt fiind dovedit prin
capacitatea de a iubi,dar ceea ce nu a fost luat in considerare este
faptul ca omul spre deosebire de animal, are un coeficient de
inteligenta mult superior, fiind capabil sa rationeze,iubeasca,sa
decida.

Alte referate despre: viata de apoi, despre viata de apoi, viata de apoi referat

Biserica si stiinta

Astazi, cu greu omul contemporan se mai poate smulge din determinismul legilor si principiilor ce se impun pe masura ce evolueaza cunoasterea. Crestinismul cu adevarat elibereaza omul de sub robia legilor lumii de aici: cu credinta intr-un Dumnezeu vesnic, transcendent lumii create din nimic, dupa chipul lui Hristos care a transfigurat in El omul si cosmosul.

In sens teologic, intelegem ca intre stiinta si religie exista un raport cel putin simbolic, care asaza cercetarea intre elocventa unor legi imanente si inaltimea transcedentala a descoperirii dumnezeiesti, cuprinsa in Scriptura si Traditia Bisericii. Daca la temelia stiintei este asezata pornirea umanitatii spre a se desoperi pe sine si materialitatea in care se manifesta, tainele adevaratei cunoasteri despre lume sunt revelate in referatul Sfintei Scripturi, care spune: "Ziua zilei spune cuvant si noaptea noptii vesteste stiinta" (Ps. 18, 2).

Alte referate despre: biserica si stiinta, referate biserica si stiinta, conflicte intre biserica si stiinta

Obiceiuri pascale

Astfel s-a alterat festivalul insasi, devenind o sarbatoare crestina, iar numele vechi de Eastre s-a schimbat in varianta moderna de Easter (Pastele in limba engleza).Procesiunea de la miezul noptii

Alte referate despre: obiceiuri pascale, obiceiuri pascale la romani, traditii si obiceiuri pascale

Lectia de Eugen Ionescu - drama comica

Ea venise la profesor deoarece părinţii ei doreau ca ea să-şi adîncească cunoştinţele, să se specializeze, fiindcă o cultură generală, oricît ar fi de temeinică, nu e suficientă în vremea noastră. Eleva vroia să ia doctoratul total.

Proseforul n-a vrut să lungească mult vorba şi-a început lecţia. Pentru început i-a făcut un examen sumar al cunoştinţelor sale pentru a putea înţelege nivelul la care este eleva şi la ce să lucreze mai aprofundat cu dînsa. Încep cu aritmetica.

Eleva însă nu ştia nici măcar adunarea şi scăderea. Profesorul încearcă să-i explice, însă la un moment dat înţelege că e inutil şi îi predă elementele lingvisticii şi ale filosofiei comparate. Profesorul îi explică diverse teorii din lingvistică. Eleva se plictiseşte tot mai mult, apoi din ce în ce mai des se plînge de faptul că o doare măseaua, însă profesorul o neglijează şi îşi continuă lecţia. Spre final devine tot mai iritat de absenţa ...

Alte referate despre: eugen ionescu drama comica, eugen ionescu drama comica referat, lectia de eugen ionescu apartine genului dramatic

Razboaiele Daco-Romane

Pacea nu va fi respectata de nici unul :- nici de Decebal pentru ca el reface cetatile, isi cauta aliati si ii ataca pe Iazigi.Nici de Traian care dorea toata Dacia si nu se multumea doar cu o parte.De aceea construieste podul de la Drobeta Turnul-Severin(Apolodor din Damask).

Alte referate despre: razboaiele daco-romane, razboaiele daco-romane referat, razboaiele daco romane

Pelerinajul crestin

In ceea ce priveste practicarea pelerinajului inainte de venirea Mantuitorului, stim ca vechii egipteni il practicau in masa, spre exemplu deplasandu-se spre localitatea Bubasti, dupa spusele lui Herodot. Indienii, din timpuri stravechi ca si astazi, se indreptau spre raul sacru Gange, in timp ce japonezii aveau printre locurile preferate templul lui Amaterasu. In lumea clasica pagana pelerinajul nu avea numai un caracter devotional ci avea ca obiectiv si realizarea unor scopuri determinate cum ar fi: de a obtine raspunsuri de la oracole sau vindecari miraculoase; in Grecia centre de pelerinaj erau templele si mormintele eroilor, in epoca romana pelerinii se indreptau spre sanctuarele unor divinitati ca Zeus si Diana.

Alte referate despre: pelerinajul crestin, referat pelerinajul crestin, pelerinajul crestin referat

Razboiul civil in Anglia

Victoriile obtinute la Marston-Moor (1644) si Naseby (1645) au zdrobit principalele forte ale regelui, astfel ca pana in 1646 (cucerirea Oxfordului) Parlamentul a infrant orice fel de rezistenta regalista in Anglia. In aceste conditii, Caril I s-a refugiat in Scotia, unde, contrar sperantelor sale, a fost declarat prizonier si predat Parlamentului.

Alte referate despre: razboiul civil din anglia, cauzele razboiului civil din anglia, razboiul civil din anglia 1642-1660
Referate afisate : 17
Medie note: 8.54 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles