Propozitii cu expresia lungi troiene calatoare

Iarna

Caderea fulgilor este sugerata prin epitetele "plutesc in aer","ca un roi de fluturi albi". Caderea zapezii este sugerata prin repetarea verbului "ninge" si a adverbului "iarna","ziua ninge,noaptea ninge,dimineata ninge iara".Sentimentul de tristete este ingerat de epitetul dublu"soarele rotund si palid"

Daca la inceputul planului era cosmic"vazduh",''cer" treapta se muta in planul terestru "pe camp,pe dealuri","imprejur,in departare".Culoarea "alba" ca si in prima "parte" este sugerata de epitetele "totu-i alb" si "clabuci albi de fum".

Finalul poeziei este dinamizat de o stare generala de bucurie prin epitetul "rasuna clinchete de zurgalai".

Ca in orice opera a lui V.Alecsandri isi face aparitia si omul.
Datorita acestor trasaturi se poate afirma ca opera "Iarna"de Vasile Alecsandri.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 970
Materia: Romana

Iarna -Vasile Alecsandri

Pastelurile pot fi grupate in :
- poezii care canta pitorescul naturii
- in cele patru anotimpuri
- si muncile agricole

Tabloul initial este constituit din spatii vaste apartinand universului terestru si cosmic schitat prin substantivele : “din vazduh” , “norii” , “in cer”. Sentimentul care se desprinde din prima strofa este nelinistea ce se amplifica pe parcursul descrierii. Infiorarea se datoreaza faptului ca iarna e cumplita, cerul e acoperit cu nori, zapada si troienele adunate-n cer gramada, cad necontenit pe pamant amenintand parka cu venirea unui potop.

Alte referate despre: iarna vasile alecsandri comentariu, iarna vasile alecsandri, iarna vasile alecsandri pastel

Pastelul - Iarna

Fiind o opera lirica in versuri, in care este descris un tablou de natura, iar poetul isi exprima sentimentele de admiratie fata de acesta, ca si tristetea fata de trecerea ireverisibila a timpului, poezia ‘’Iarna’’ de V.Alecsandri este un pastel.

Alte referate despre: pastelul iarna de vasile alecsandri, pastelul iarna, pastelul iarna de vasile alecsandri argumentare

Iarna - demonstratie pastel

Pentru realizarea tabloului autorul foloseste o gama larga de epitete
simple, antepuse sau postpuse, cromatice sau personificatoare.
Epitetele ,,troiene" calatoare, ,,fiori" de gheata, ,,zale" argintie,
,,întinderea" pustie, atribuie însusiri deosebite unor elemente din
natura, în timp ce epitetele personificatoare ,, cumplita iarna",
,,voios rasuna", atribuie însusiri omenesti elementelor naturii.
Epitetele cromatice ,,fluturi" albi, ,,umeri" dalbi, ,,clabuci" albi,
,,fantasme" albe sugereaza culoarea predominanta a tabloului: alb.

Alte referate despre: iarna demonstratie pastel, iarna demonstratie pastel scurta, iarna - demonstratie pastel

Noapte de iarna

Modul de expunere dominant este decrierea peisajului incarcat cu zapada. Intr-o prima secventa sunt folosite imaginile vizuale ale orasului acoperit de ninsoare. Privelistea plopilor imbracati de nea , este prezentata din perspectiva privitorului.

Alte referate despre: semnificatia titlului noapte de iarna, noapte de iarna de george toparceanu comentariu, o noapte de iarna de fanus neagu

Miezul Iernei - demonstratie

Miezul Iernei este o poezie lirica in care este realizat un tablou de natura, prin intermediul caruia se exprima direct sentimente, folosind ca mod de expunere descrierea. O astel de opera literara se numeste

Alte referate despre: miezul iernei demonstratie pastel, vasile alecsandri miezul iernei demonstratie, demonstratie miezul iernei e pastel

Iarna

Iarna este una din cele mai frumoase poezi ale lui Alecsandri şi face parte din volumul PASTELURI. Poezia ne descrie un tablou de iarnă. În structura poeziei identificăm două tablouri inegale ca întindere. Primul tablou cuprinde primele trei strofe şi ne înfăţişază caracteristica anotimpului- ninsoare abundentă care învăluie pământul.

Alte referate despre: compunere despre iarna, iarna, compuneri despre iarna

Corelatia dintre propozitii

Scopurile lucrării rezidă în următoarele:
1) a releva asemănările şi deosebirile privind propoziţiile bimembre şi echivalentele lor în limbile comparate;
2) a observa schimbările ce survin la traducerea propoziţiilor dintr-o limbă în alta;
3) a examina problema clasificării adecvate a propoziţiilor bimembre în limbile comparate.

Alte referate despre: propozitii, felul propozitiilor, propozitiile subordonate

Iarna

In prima strofa atmosfera este apasatoare deoarece orizontul este acoperit de o perdea groasa de nea,iar nota de veselie,voiosie este data de roiul de “fluturi” care “danseaza” in aer. Imaginile vizuale sunt alcatuite cu ajutorul figurilor de stil:epitetele personificatoare- “cumplita iarna”,” troiene calatore”,”fiori de gheata”,”umeri dalbi”-, personificari –“fulgii zbor”,”iarna cerne”,”iarna[…]cerne”,”fulgii[…] raspandind” si comparatia “fulgii[…]plutesc in aer ca un roi de fluturi albi”.

Alte referate despre: iarna compunere, compunere iarna, iarna pe ulita

Ipostaze ale naturii in pastelurile lui Vasil

Pana la Alecsandri, intalnim doar elemente de pastel la Asachi,
Heliade, Alexandrescu, in poezii de factura romantica, unde natura e
zugravita in mod abstract, ca mijloc de a crea atmosfera de comunicare
a unor anumite stari sufletesti. Alecsandri da individualitate
peisajului, zugravindu-l cu farmecul lui specific.

Alte referate despre: ipostaze ale naturii in pastelurile lui vasile alecsandri, oglindirea naturii in pastelurile lui vasile alecsandri, ipostazele naturii in pastelurile lui alecsandri

Vasile Alecsandri - Iarna

Strofa a doua reprezinta o iarna care pare a nu se mai sfârsi: "Ziua
ninge, noaptea ninge, dimineata ninge iar!". Repetitia din primul vers
creeaza impresia unei ninsori care nu se va opri niciodata. Figurile
de stil care se regasesc în aceasta strofa sunt: personificare ("se
îmbraca mândra tara"), pentru a scoate în evidenta abundenta ninsorii
si faptul ca peste tot s-a asezat zapada, formând o "zale argintie";
epitete ("mândra tara", "rotund si palid"), folosite pentru a realiza
mai bine tabloul iernii; iar în final este o comparatie("ca un vis de
tinerete"), care duce cu gândul la faptul ca peisajul este vazut din
perspectiva batrânetii, provocând o stare de melancolie ("anii
trecatori").

Alte referate despre: vasile alecsandri iarna comentariu, vasile alecsandri iarna, pasteluri de vasile alecsandri iarna

Pastelul Iarna

In lirica peisagista a lui Vasile Alecsandri sunt celebrate toate anotimpurile anului. Dintre acestea, cel mai mult il impresioneaza iarna, cand viscolul, crivatul si ninsoarea devin expresii al fortei cosmice dezlantuite. Poezia “Iarna” este un pastel, in care sunt descrise trasaturile anotimpului hibernal, ale zapezii.

Alte referate despre: pastelul iarna de vasile alecsandri comentariu, pastelul iarna vasile alecsandri, pastelul iarna de vasile alexandri

Pastelul

Forma nearticulata a substantivului "vazduh" largeste limitele vizuale ale cadrului, care tind spre infinit. Inversiunea sintactica din primul vers "cumplita iarna" face din acest anotimp o expresie a puterii cosmice nestapanite. Primele doua versuri au un caracter metaforic si evidentiaza caracteristicile iernii, care este personificata, apare ca o fiinta inspaimantatoare.

Alte referate despre: definitia pastelului, pastelul, pastelul definitie

Mihai Eminescu Scrisoarea a-VI-a

Tabloul eminescian realizat prin versurile citate reda o atmosfera linistita, in acre domina armonia si misterul.Poezia se deschide cu imaginea castelului a carui umbra se oglindeste in apa clara si linistita (" in fund apei clare doarme umbra lui de veacuri").Prin acest act de reflectare castelul si apa devin doua elemente asezate unul in prelungirea celuilult prin legatura care se creeaza.Linistea peisajului nu este tulburata decat de fosnetul usor al perdelelor "tremur nume/Lungi perdele incretite" .Privirea este orientata apoi spre tremurul dat de lumina Lunii, element ceresc ce isi face simtita prezenta cu o intensitate din ce in ce mai mare " Luna tremura pe codri, se aprinde, se marste"

Alte referate despre: mihai eminescu scrisoarea ii comentariu, mihai eminescu scrisoarea 1, mihai eminescu scrisoarea 3 rezumat

Politica-expresia desavarsita a iudaismului

De-a lungul timpului au fost expuse mai multe doctrine politice,toate ajungand la guvernare in diferite tari:s-au dus pe rand: liberalismul sau comunismul.Liberalismul poate fi definit printr-un singur cuvant:toleranta.Romanii au si o zicala:"Sotul este tolerant cu sotia/sotia este tolerant cu sotul.Cum se cheama casa lor?Casa de tolerant".Acesti liberali au amagit omul de rand...mintindu-i ca au drepturi...sau ca votul lor conteaza.Ceea ce nu au spus liberalii...este faptul ca omul mai are si datorii...si polite de platit celor care l-au subjugat.

Alte referate despre: politica de promovare, politica de pret, politica de produs

Tehnici de comunicare

Uneori, desi nu avem probleme cu articularea, e posibil sa nu stapinim bine accentul. Acesta se refera la pronuntarea mai intensa si pe un ton mai inalt a unei silabe dintr-un cuvint sau a unui cuvint dintr-un grup sintactic. Accentul detine un rol important in shimbarea intelesului cuvintelor si inducerea de mesaje colaterale celui transmis prin cuvinte.

Alte referate despre: tehnici de comunicare, tehnici de comunicare referat, tehnici de comunicare in turism

Repere pentru interpretarea comportamentului nonverbal

*Intonaţia
Prin aceasta înţelegem toate aspectele care se manifestă întimpul vorbirii aşa cum ar fi intonaţia, modulaţiile, pauzele de vorbire, intensitatea sonoră, ritmul vorbirii etc. În sfera intonaţiei intră şi manifestările sonore lipsite de conţinutverbal, cum ar fi de ex, plescăitul din limbă, oftatul etc.

Alte referate despre: interpretarea comportamentului nonverbal, reguli de interpretarea comportamentului nonverbal, interpretarea comportamentului nonverbal referat 2009
Referate afisate : 17
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles