Propozitii cu numerale cardinale

Numeralul

Numeralul este partea de vorbire flexibila, care exprima un numar, determinarea numerica a obiectelor sau ordinea acetora prin numarare.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 6247
Materia: Romana

Gramatica limbii romane

Numeralele pot fi însoţite de cuvintele cel, cea, cei, cele care nu trebuie confundate cu forma scurtă a pronumelui demonstrativ. Ele sunt articole demonstrative.Numeralele exprimă cazurile Genitiv şi Dativ cu ajutorul cuvântului celor sau cu ajutorul prepoziţiilor ce pentru Genitiv şi la pentru Dativ.

Alte referate despre: gramatica limbii romane, marci lexico-gramaticale, gramatica limbii franceze

Numeralul

Parte de vorbire flexibila care exprima numarul propriu-zis,determinarea numerica a obiectelor sau ordinea lor prin numarare.

Alte referate despre: numeralul, functiile sintactice ale numeralului, functii sintactice ale numeralului

Numeralul

2.Acuzativ:
A.Complement Direct-Pe prima am acuzat-o de furt.
B.Complement Indirect-Am vorbit cu primele.
C.Atribut Prepozitional-Cartea de la ambii a fost interesanta.
D.Nume Predicativ-Premiul este pentru primul.
E.Complement de Agent-Tabla a fost sparta de catre cei doi.
F.Complement Circumstantial de Loc-Am fugit catre primul.
G.Complement Circumstantial de Timp-Am ajuns inaintea lui.
H.Complement Circumstantial de Mod-Am facut o poezie ca el

Alte referate despre: numeralul colectiv, functiile numeralului, numeral colectiv

Atributul

Partea secundara de propoziţie care determina un substantiv sau un substitut al acestuia (pronume sau numeral):

Alte referate despre: atributul, care este atributul esential al sociologiei, atribut

Gramatica latina

Plural N verbo
G verberum
D verba
Ac verba
V verba
Abl verbis

Alte referate despre: gramatica latina, gramatica latina online, gramatica latinii

Numeralul

zecilor (treizeci) toate celelalte sciindu-se separat (trei sute patruzeci si trei)2.Pronuntari gresite:paispe, cinspe, cinzeci
3.Numeralul cardinal (ca si celelalte tipuri de numerale)poate aparea singur in comunicare, caz in care are valoare substantivala(si functii sintactice corespunzatoare acestuia), poate, insoti substantivul, cand are valoare adjectivala, sau poate insoti verbul, cand are valoare adverbiala si functia de complement circumstantial

Alte referate despre: compunere care contine numerale, le numeral, titluri de texte literare in care apar numerale

Gramatica limbii romane

Forma neaccentuata a pronumelui reflexiv fara functie sintactica se subliniaza intotdeauna impreuna cu verbul. Formele accentuate ale pronumelui reflexivau intotdeauna functie sintactica.
Pronumele posesiv este pronumele care exprima idea de posesie, inlocuind atat numele posesorului, cat si pe cel al obiectului posedat. Cand nu inlocuieste numele obiectului posedat, ci ii insoteste, acordandu-se cu el in gen, numar, caz, pronumele posesiv devine Adjectiv pronominal posesiv.

Alte referate despre: marci lexico-gramaticale ale eului liric, schimbarea valorii gramaticale, gramatica limba romana

Propozitii subordonate

Propozitia subordonata predicativa ( PPr)constituie in fraza o realizare propozitionala a numeleui predicative.Elevul pare sa fie intelligent.
Elemente introductive:pronume relative:cine, pe cine,ce ,cui , al cui , care , etc.adj. pronominale/pronume nehotarate: oricine, pentru oricine,orice etc.

Alte referate despre: propozitiile subordonate, propozitii subordonate, felul propozitiilor subordonate

Conjunctia

2. dupa raporturile sintactice pe care le stabilesc
- a) coordonatoare (leaga parti de propozitie sau propozitii de acelasi fel);
- b) subordonatoare (introduce propozitii subordonate).

Alte referate despre: conjunctia, modul conjunctiv, conjunctiile

Sintaxa

Sintaxa este parte a gramaticii care se ocupa cu imbinarea cuvintelor in propozitii si a propozitiilor in fraze.
Exista deci :
1. Sintaxa propozitiei
2. Sintaxa frazei

Alte referate despre: sintaxa propozitiei, sintaxa, sintaxa frazei

Semne de punctuatie

La sfarsitul unei propozitii optative sau la sfarsitul unei fraze alcatuite din propozitii dependente de o optativa, cand tonul nu este exclamativ:
“Jelui-m-as si n-am cui.”
La sfarsitul propozitiei imperative sau al unei fraze dependente de o imperativa, cand acestea sunt rostite pe un ton neutru: “Urcati in varfuri pe catarg/Si puneti steagul de plecare.”

Alte referate despre: semne de punctuatie, semnele de punctuatie, semnificatia semnelor de punctuatie

Virgula - motivatia

- Izoleaza un complement circumstantial aflat intre subiect si predicat
Atunci eu, cu voie, fara voie, am plecat

Alte referate despre: virgula motivatie, motivatia virgulie in ce faci baiete, motivatia

Alcanii

Radicalii sunt specii chimice obtinute teoretic prin indepartarea unuia sau mai multoara atomi de hidrogen din molecula. Denumirea radicalilor se face inlocuind terminatia “-an” de la alcanul corespunzator cu “-il” pentru radicalii monovalenti cu “-ilen” cu cei divalenti si cu “-in” pentru cei trivalenti.

Denumirea izoalcanilor: se numeroteaza categoria cea mai lunga astfel incat suma indicilor de pozitie pentru radicali sa fie numarul minim. Se denumeste intai radicalii in ordinea alfabetica, precizandu-se pozitia la care se adauga numele alcanului cu catena cea mai lunga.

Alcanii
Deoarece izomeria la alcani se datoreaza ramificarii catenei se numeste izomerie de catena. Seria omoloaga (omologa) este seria de compusi cu proprietati si structura asemanatoare in care termenii se deosebesc printr-o grupare de metilen. Alcanii sunt insolubili in apa, dar solubili in solventi organici, au densitatea mai mica decat a apei. Punctele de fierbere si de topire ale ...

Alte referate despre: alcani, alcanii, actiunea alcanilor asupra mediului si asupra oamenilor - 41k -

Tulburarile de limbaj

Limbajul este mijlocul de vehiculare al limbii, el presupune transformarea elementelor limbii in elemente proprii, ori pentru aceasta este necesara constientizarea laturii fonetice, grafice si semantice a cuvintelor, trecerea de la structuri semantice simple (cuvinte izolate) la structuri semantice complexe (propozitii, fraze, discursuri, texte ).

Limbajul este unul dintre mijloacele cele mai specific umane, cel mai frecvent folosit in comunicarea interumana.Limbajul este denumit “un vehicul ce transporta intentii, atitudini, un simplu mijloc de transmisie ă informatiilor, care circula fara rezistenta de la un sistem cognitiv la altul”(,p. ).

Limbajul este un tip de conducta verbala, ce implica activitati diverse(vorbire, ascultare, schimb de idei, retinerea messajelor sonore, reproducerea sau traducerea lor).

Limbajul ca facultate inerenta si specifica speciei umane, constituie expresia si realizarea conduitelor verbale.(,p.6-7).
2.l.2. Functiile ...

Alte referate despre: tulburari de limbaj, tulburari de limbaj referat, clasificarea tulburarilor de limbaj

Elemente de logica matematica

O propozitie este sau adevarata sau falsa, neputand fii adevarata si falsa in acelasi timp.Exista in matematica, in alte stiinte si in viata curenta, enunturi despre care nu putem afirma cu certitudine ca sunt fie adevarate, fie false. Exista alte enunturi despre care nu putem afirma nici ca sunt adevarate, nici ca sunt false, decizia asupra adevarului sau falsitatii lor fiind conditionata de anumite date de referinta. Aceasta delimitare ne indreptateste sa definim una dintre aceste categorii, pentru a o distinge de cealalta.

Alte referate despre: multimi si elemente de logica matematica, elemente de logica matematica, elemente de logica matematica referat

Legile silogismului

Din analiza premiselor, care in exemplul nostru sunt tot propozitii universal afirmative, reiese ca in arara termenilor minor si major, care impreuna sunt numiti "termeni extremi", in silogism apare si o a treia notiune, comuna ambelor premise si numita "termen mediu", deoarece are functia de a pune in evidenta (de a mijloci) raportul dintre termenii extremi, raport pe care concluzia silogismului il reda explicit.

Alte referate despre: legile silogismului, legile silogistice, legile silogismelor

Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca

0x08 graphic
Unirea Tarii Românesti cu Moldova reprezinta unul din momentele
cardinale ale istoriei patriei noastre, actul politic care sta la baza
României moderne. Înfaptuita la 24 ianuarie 1859 , Unirea este
rezultatul firesc al unui îndelungat proces istoric, care s-a
maturizat în conditiile începutului orânduirii capitaliste si ale
formarii natiunii române.

Alte referate despre: unirea moldovei cu tara romaneasca, unirea moldovei cu tara romaneasca referat, referat unirea moldovei cu tara romaneasca

Metode de rezolvare a problemelor tip bacalaureat

Demonstratia matematica este metoda specifica de justificare a teoremelor si consta in a arata ca daca ceea ce afirma ipoteza are loc, atunci concluzia rezulta din ea in mod logic. In orice demonstratie ne putem baza numai pe axiome sau/si teoreme demonstrate anterior. Nu este admis sa fie utilizate propozitii/ proprietati care inca nu au fost demonstrate, acestea din urma putandu-se baza la randul lor pe chiar pe teorema de demonstrat.

Alte referate despre: metode de rezolvare a problemelor de tip bacalaureat, probleme rezolvate cu ajutorul tipului struct, probleme rezolvate de de tipul a a b
Referate afisate : 19
Medie note: 8.52 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK