Proprietatile chimice si fizice ale apelor oceanice

Miscarile apelor oceanice

Fără vînt valurile nici nu ar exista, suprafaţa apei fiind neteda.Acest lucru nu ar fi posibil datorita faptului ca vîntul exercita o presiune(adincă o forţa care împinge) asupra apei.Deacea valurile exista, iar suprafaţa apei nu e neteda, datorită acestei forţe care împinge apa.

Inafară de valurile produse de vînt, mai există si valuri seismice, produse din cauza cutremurelor şi vulcanilor submarini.Valurile seismice se mai numesc şi tsunami .Aceste valuri sunt transmise circular, adica dintr-un anumit punct valurile pleacă, asemanător unei pietre care cade in apă si trimite mici valuri in jurul ei.Deosebirea este îaltimea, lungimea si puterea valului, care in cazul valurilor seismice pot produce şi pierderi de vieţi omeneşti sau alte catastrofe.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 960kb
Downloads: 4234
Materia: Geografie

Viata in Oceanul Atlantic

Transparenta apei de mare are o deosebita importanta pentru desfasurarea vietii in mediul acvatic. Lumina patrunde in apa de mare pana la adancimi mari, de cca. 200 m., oferind posibilitatea desfasurarii proceselor de fotosinteza.

Toate conditiile amintite, deosebit de prielnice din punct de vedere biologic, fac ca viata in mari sa fie mai abundenta decat pe uscat. Uscatul, sub influenta energiei solare, este domeniul existentei vietii vegetale, Oceanul Planetar este caracterizat prin dezvoltarea, cu precadere, a regnului animal.
Influenta mediului marin se manifesta asupra formelor de viata prin actiunea unor factori importanti cum sunt: temperatura, lumina, presiunea, densitatea si vascozitatea, gazele dizolvate, salinitatea, miscarile apei sub diferite forme.

Alte referate despre: viata in oceanul atlantic, imagini despre viata in oceanul atlantic, oceanul atlantic

Oceane in miscare

Cea mai mare diferenţă între nivelul apelor la flux şi reflux se întâlneşte în Golful Fundy, între noua Scoţie şi coasta nordică a statului Maine, în SUA. În medie, diferenţa dintre flux şi reflux este de aproximativ 10 metri.
Spre deosebire de această zonă, câteva mări interioare, cum ar fi Mare Baltică sau Mare Mediterană nu au maree. Lipsa curenţilor provocaţi de maree fac ca aceste zone să fie foarte vulnerabile la poluarea de coastă. În alte locuri, mareele ajută la deplasarea şalandelor şi curăţirea plajelor.

Alte referate despre: miscarea apei marilor si oceanelor, miscarea marilor si oceanelor, miscarea de rotatie

Oceane

Valuri care se sparg :Daca valurile sunt generate de o furtuna, rafalele de vant pot cauza spargerea crestei valurilor, formand o serie de vanturi care se misca in directii diferite. valurile pot atinge inaltimi de 10-20 metri.

Alte referate despre: oceane, exploatarea rationala a resurselor marilor si oceanelor, mari si oceane

Ce este Oceanul?

In perioada marilor descoperiri geografice ( secolele XV- XVI ), cunoasterea Pamantului si a Oceanului Planetar progreseaza rapid. Vestitii navigatori Columb, Vasco da Gama, Magellan imping tot mai departe limitele cunoasterii oceanului. Cu toate ca imaginea despre contorul bazinelor oceanice se imbunatateste, adancurile acestora raman la fel de necunoscute ca in antichitate. Abia in secolul al XVIII-lea capitanul Philipps reuseste sa lanseze o sonda pana la adancimea de 4000 de picioare ( 1 picior = 0,3m), atingand fundul oceanului, aduce la lumina zilei un esantion de namol.

Alte referate despre: cat de adanc este oceanul atlantic, care este oceanul planetar, ce este oceanul

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific conţine mai mult de 30.000 de astfel de insule, dar suprafaţa lor totală se ridică la doar 0,25% din cea a oceanului propriu-zis. În unele zone, în special în Pacificul de Sud, uscatul se formează pe părţile mai ridicate ale recifului de corali. Partea estică a oceanului este mai săracă în insule, cele mai importante fiind: Insulele Galápagos, Insulele Aleutine şi Insulele Hawaii.

Alte referate despre: oceanul pacific, oceanul pacific referat, referat oceanul pacific

Extinderea platformei oceanice

Scoarta oceanica
Abia in anii '60 s-au gasit dovezi substantiale care sa sprijine aceasta teorie. S-a ajuns, in final, la teoria alunecarii continentelor si a mecanismelor ei, care sa fie acceptate de majoritatea oamenilor de stiinta. Dovada nu a venit de pe continent ci din ocean si din scoarta lui.

Alte referate despre: poluarea apelor oceanice, extinderea uniunii europene, bazinele oceanice

Mamifere oceanice - balenele

Din tonele de apa introduse in gura, ele retin doar planctonul. Fanoanele au la origine cutele planseului bucal, nu dintii. Capul balenei trebuie sa fie foarte mare si puternic, pentru a putea rezista la greutatea mare a fanoanelor si la volumul imens de apa care trebuie filtrata. Lungimea capului Balenei de Vizcaya repre-zinta 40% din lungimea corporala totala, iar vertebrele ei cervicale sunt bine sudate intre ele, pentru a putea mentine greutatea corpului.

Alte referate despre: mamifere oceanice, mamifere oceanice-rechini, pesti si mamifere oceanice

Elementele chimice

Semi-metalele sunt elementele aflate de-a lungul "liniei" care desparte metalele de nemetale. Aceasta "linie" incepe dintre bor si aluminiu si se termina la "granita" dintre poloniu si astatin. Singurul element care face exceptie de la aceasta regula este aluminiul, care face parte din categoria metalelor. Semi-

metalele au atat proprietatile metalelor cat si proprietatile nemetalelor. Unele semi-metale, cum ar fi siliciul si germaniul, sunt semi-conductoare. Asta inseamna ca pot conduce curentul electric in anumite conditii. Aceasta proprietate face ca semi-metalele sa fie foarte folositoare in industria computerelor.

Alte referate despre: elementele chimice cu importanta vitala, elementele chimice, elementele chimice din sisteme biologice

Epurarea microbiologica a apelor reziduale din industria alimentara

Sursele de poluare a apelor se clasifica dupa mai multe criterii, dat fiind diversitatea lor:
a) Dupa provenienta: activitatile menajere, industria, agricultura si transporturile.
b) Dupa aria de raspandire a poluantilor: - surse locale (conducte de canalizare, rampe de descarcare); - difuze, cand poluantii se raspandesc pe o arie mare. Uneori este dificil de localizat sursa, sau sursele poluante.
c) Dupa pozitia lor: - surse fixe; - mobile (autovehicule, locuinte si instalatii ce se deplaseaza, etc.).

Alte referate despre: epurarea microbiologica a apelor rezidule din industria alimentara, epurarea apelor reziduale din industria alimentara, epurarea microbiologica a apelor reziduale

Bomba chimica de la uzinele chimice Turda - protectia mediului

Tratarea problemei
Pentru depozitarea celor aproximativ 100.000 metri cubi HCH este necesara o suprafata de teren de circa 4 ha. Costul estimativ al amenajarii noului depozit este de 16.000.000 euro.

Alte referate despre: uzinele chimice turda, imagini uzinele chimice turda, bomba chimica

Ingrasaminte chimice

Referat despre Ingrasaminte chimice
Sarurile ca ingrasaminte chimice
Ingrasamintele chimice sunt substante care introduse in sol, furnizeaza plantelor elementele necesare cresterii .

Alte referate despre: ingrasaminte chimice, ingrasaminte chimice referat, sarurile ca ingrasaminte chimice

Formarea moleculelor - Legaturi chimice

Oxigen Etenă
Între atomii care îşi pun în comun, fiecare câte trei electroni se stabilesc legături triple ca cele din molecula de azot, de acetilenă ş.a.

Alte referate despre: formarea moleculelor - legaturi chimice, formarea moleculelor legaturi chimice, formara moleculelor legaturi chimice

Dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de catre persoanele fizice si juridice straine

Interpretand capitolului II din lege, se ajunge în mod firesc la concluzia că norma consacrată de art.3, potrivit căreia „cetăteanul unui stat membru, apatridul cu domiciliul într-un stat membru sau în România, precum şi persoana juridică constituită în conformitate cu legislatia unui stat membru, pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor în aceleaşi conditii cu cele prevăzute de lege pentru cetătenii români şi pentru persoanele juridice române”, este regula, iar normele cuprinse în art.4 şi 5, sunt exceptii de la regulă.
1.Exceptia de la regula prevăzută de art.4 din Legea nr.312/2005 prevede că „cetăteanul unui stat membru nerezident în România, apatridul nerezident în România, cu domiciliul într-un stat membru, precum şi persoanele juridice nerezidente, constituite în conformitate cu legislatia unui stat membru, pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor pentru reşedinte secundare, respectiv sedii secundare, la împlinirea ...

Alte referate despre: dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor referate, dobandirea dreptului de proprietate asupra imobilelor

Tratarea apelor industriale

1.1Cauzele poluarii apei :
Scurgeri accidentale de reziduuri de le diverse fabrici , dar si deversari deliberate a unor poluanti ;Scurgeri de la rezervoare de depozitare si conducte de transport subterane , mai ale produse petroliere ;

Alte referate despre: tratarea apelor industriale, tratarea apelor industriale si reziduale, tratarea apelor industriale uzate

Teoria educatiei fizice si a sportului

Teoria educatiei fizice si a sportului - Etapa a2a – se aplica rezultatele cercetarilor: era cercetat sportul in special; antrenorul ii avea alaturi pe medici, psihologi, fiziologi; factorii care decideau performantele constituiau asa numita brigada complexa. Etapa a3a – studiul era efectuat de specialistii domeniuluil activitatea de EFS devine obiect de cercetare pentru ea insasi. Etapa a4a – etapa actuala – procesul constituirii EFS ca stiinta continuaTeoria educatiei fizice si a sportului

Alte referate despre: teoria educatiei fizice si a sportului, teoria educatiei fizice si a sportului referate, referate teoria educatiei fizice si a sportului

Mobilizarea resurselor financiare ale persoanelor fizice

Pe piata valutara interbancara exista depozite pentru o zi sau pentru o saptamana, de asemenea purtatoare de dobanzi. La deschiderea contului de depozit unele banci percep un comision fix, luat o singura data, in schimb ce alte banci deschid conturi in mod gratuit. La plata dobanzii, in afara retinerii impozitului datorat la bugetul statului de catre titular pentru venitul din dobanzi, banca comerciala percepe si un comision de 0.3% sau de 0.5% din valoarea dobanzii platite, iar daca suma este mica se retine un comision fix. La lichidarea depozitului, majoritatea bancilor percep un comision calculat si la valoarea depozitului lichidat; alte banci restituie integral suma depusa.

Alte referate despre: mobilizarea resurselor financiare, constituirea resurselor financiare, asigurarea persoanelor fizice
Referate afisate : 18
Medie note: 7.92 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK