Proprietatile materialelor metalice referat

Proprietatile materialelor metalice

c.) Densitatea unui material este masa unitatii sale de volum.
d.) Fuzibilitatea – proprietatea de a se topi la anumite temperature.
e.) Dilatarea termica-proprietatea meterialelor de a-si mari dimensiunile la cresterea temperaturii.
f.) Conductibilitatea termica-proprietatea materialelor de a permite trecerea caldurii prin ele.
g.) Conductibilitatea electrica-proprietatea materialelor de a conduce curentul electric.
h.) Rezistenta la coroziune- proprietatea materialelor de a rezista la actiunea de degradare lenta sub actiunea agentilor chimici din mediul inconjurator.
i.) Magnetismul-proprietatea materialelor de a atrage materiale feroase.

a.) Elasticitatea-propritatea materialului de a-si schimba forma sub actiunea unor forte exterioare si de a revenii la forma initiala dupa ce acestea nu mai actioneaza.
b.)Plasticitatea-proprietatea materialelor de a-si schimba forma sub actiunea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 6319
Materia: Fizica

Valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare

Materialele polimerice secundare tehnologice se considera toate materialele rezultate la prelucrarea MP1, inerente procedeului in stadiul respectiv, tehnologiei si constructiei instalatiei si care nu pot fi evitate, chiar in conditii perfecte de lucru. Ca exemplu de astfel de SMP1 mentionam: culeele, materialul din canalul de injectie si bavurile formate la prelucrarea prin injectie; bavurile formate la prelucrare prin presare, suflare si turnare; materialele rezultate la decuparea produselor fabricate prin termoformare sau alte procedee secundare de prelucrare, confectie etc.

Alte referate despre: valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare, valorificarea materialelor plastice, biodegradarea materialelor plastice

Determinarea rezistivitatilor de volum si de suprafata ale materialelor electroizolante

- caracterul curgerii apelor uzate in conductele retelei de canalizare
pentru a asigura o functionare sigura si o exploatare simpla a
intregii instalatii.

Alte referate despre: determinarea rigiditatii de volum si de suprafata, determinarea rezistivitatii de volum, determinarea si masurarea volumelor

Importanta metalelor in viata de zi cu zi

Si în mijloacele de transport terestre (automobile, vagoane de cale ferata, etc.) aluminiul îsi aduce o importanta contributie. De asemenea, vastele retele elctrice cu ajutorul carora energia electrica este transportata la mari distante nu s-ar fi putut realiza numai pe baza de cupru, fara aportul aluminiului.

Cuprul este folosit la fabricarea conductelor de gaz şi apa, a materialelor pentru acoperişuri, a ustensilelor şi a unor obiecte ornamentale. Deoarece cuprul este un bun conducător de caldură, se utilizeaza la boilere şi alte dispozitive ce implică transferul de caldură.

Alte referate despre: importanta metalelor in viata de zi cu zi, importanta metalelor in viata omului, importanta metalelor in viata si civilizatia oamenilor

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
Coroziunea metalelor şi aliajelor se defineşte ca fiind procesul de distrugere spontană a acestora, în urma interacţiunilor chimice, electrochimice şi biochimice cu mediul de existenţă. În practică fenomenele de coroziune sunt de obicei extrem de complexe şi apar sub cele mai diferite forme, motiv pentru care, o clasificare riguroasă a tuturor acestor fenomene nu este posibilă, între diferite clase existând intrepătrunderi. După mecanismul de desfăşurare se pot distinge două tipuri de coroziune :
-coroziunea chimică care se referă la procesele de distrugere a metalelor şi
aliajelor care se produc în gaze uscate, precum şi în lichide fară conductibilitate electrică şi în majoritatea substanţelor organice ;
-coroziunea electrochimică se referă la procesele de degradare a metalelor şi
aliajelor în soluţii de electroliţi, în prezenţa umidităţii, fiind însoţite ...

Alte referate despre: coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat, referat coroziunea metalelor

Aliajele

Proprietatile fizice ale unui metal, precum rezistenta, duritatea, punctul de topire si conductivitatea electrica, depind de structura sa cristalina. Aceasta se modifica atunci cand metalul este amestecat cu o alta substanta. Aliajul rezultat are o structura diferita de a componentelor sale, astfel încat si proprietatile sale sunt diferite.Unele aliaje contin nemetale, precum carbonul, siliciul si fosforul, dar majoritatea aliajelor sunt facute în întregime din metale.

Otelul este un aliaj de fier si carbon, dar otelurile aliate au elemente de aliere aditionale, precum nichelul, siliciul, manganul si cromul. Acestea modifica structura de baza a otelului, astfel încat se pot aplica forme variate de tratare pentru a face otelul sa fie mai dur, mai moale, mai elastic sau mai rezistent, ...

Alte referate despre: aliajele cuprului, aliajele, cuprul si aliajele sale

Utilitatea si pericolul folosirii metalelor radioactive

Utilitatea si pericolul folosirii metalelor radioactive
Elementele radioactive sunt definite ca fiind acele elemente chimice care au proprietatea de a emite spontan radiatii, adica emisii de particule subatomice denumite particule alfa ,respective particule beta, sau de razelor electromagnetice X si gamma, fie direct datorita prezentei unor nuclei atomici instabili sau ca o consecinta a reactiilor nucleare.

Alte referate despre: pericolul depozitarii deseurilor radioactive, pericolul depozitari deseurilor radioactive, pericolul depozitarii deseurilor radioactive referat

Materialele metalice

Materialele metalice.Caracteristici
-majoritatea metalelor au un luciu caracteristic, deşi unele se corodează repede; majoritatea metalelor rămân in stare solida la temperatura camerei ( deşi mercurul este lichid); majoritatea metalelor sunt bune conducătoare de căldura si electricitate

Alte referate despre: materialele metalice, ce sunt materialele metalice, referat despre materialele metalice

Utilaje pentru transportul materialelor solide

Utilaje pentru transportul materialelor solide
Descarcarea se poate face fix la capatui benzii prin palnia de descarcare 11, sau la diferite puncte lateral, cu opritoare de forma unor lame metalice dispuse inclinat fata de directia de inaintare a benzii sau a carucioarelor de descarcare cu palnie. Materialele ce adera pe banda sunt indepartate la intervale de timp sau continuu cu dispozitive de curatare.

Alte referate despre: utilaje pentru transportul materialelor solide, referat utilaje pentru transportul materialelor solide, politehnica proiect utilaje pentru transportul materialelor solide

Apa si proprietatile ei

Apa si proprietatile ei
Se poate observa un circuit al apei in natura. Caldura soarelui cauza evaporarea apelor de suprafata, iar vaporii formati se ridica in atmosfera. Daca in atmosfera saturata cu vapori de apa intervine o scadere de temperatura, o parte din vapori se condenseaza si iau forma de nori, ceata, ploaie, zapada, grindina; in timpul noptilor racoroase din anotimpurile calduroase se depune roua, iar cand temperaturile solului este sub 00C, se depune bruma- toate acestea formeaza apele meteorice.

Alte referate despre: apa si proprietatile ei, apa si proprietatile sale, referat apa si proprietatile sale

Controlul de receptie a materiilor prime materialelor aprovizionate

Prin aplicarea calculului probabilitatilor se poate determina care sunt valorile riscurilor (α si β) si cum se pot diminua valorile acestor riscuri.Cele doua riscuri pot fi eliminate si chiar reduse la zero daca:
- se analizeaza in prealabil procesul de fabricatie si masurile pentru stabilizarea acestuia;
- se stabilesc corect caracteristicile planului de esantionare.

Alte referate despre: controlul de receptie a materiilor prime, controlul de receptie a materiilor aprovizionate, contabilitatea materiilor prime materialelor si produselor

Structura proteinelor membranare - proprietatile membranei celulare

Difuzia facilitată = moleculele se deplasează conform gradientului de concentraţie (de la concentraţie mai mare, la concentraţie mai mică), doar atunci când membrana este activată (când necesităţile celulei o cer) şi nu este necesară energie pentru acest transport. În acest caz proteinele transportoare poartă numele de canale.

Alte referate despre: structura proteinelor membranare- proprietatile membranei celulare, structura proteinelor membranare - proprietatile membranei celulare, proprietatile membranei celulare

Apa si proprietatile sale

Apa izvoarelor şi a râurilor conţine dizolvate gazele din atmosferă: oxigen, azot şi bioxid de carbon, apoi cationii: calciu, magneziu, sodiu, şi anionii de carbonat, sulfat şi clorură. Cea mai importantă sare conţinută în apa de izvor sau de râu este carbonatul acid de calciu.O apă conţinând mult carbonat acid de calciu, o apă dură, nu face spumă cu săpunul deoarece el se descompune la fierberea apei în carbonat de calciu insolubil.

Alte referate despre: referate apa si proprietatile sale, apa cu proprietatile sale, apa si proprietatile

Proprietatile formelor geometrice

Paralelogramul. -este patrulaterul convex avand laturile paralele doua cate doua. Proprietati:- laturile opuse sunt congruente;- unghiurile opuse sunt congruente; - diagonalele se intersecteaza in segmente congruente (se injumatatesc); - laturile opuse sunt paralele si congruente.

Alte referate despre: proprietatile formelor geometrice, aria formelor geometrice, proprietatile figurilor geometrice

Proprietatile polimerilor

Starea lichid – cristalină sau mezomorfă ocupă o poziţie intermediară între stările de fază lichidă şi solidă. Ordinea asociată acestei structuri este inferioară solidelor cristaline, dar superioară lichidelor.Cristalele lichide se grupează, în general, în două clase: termotrope şi liotrope. Prima se subdivide la rândul ei în tipurile enantitropic şi monotropic.

Alte referate despre: proprietatile polimerilor, referat proprietatile polimerilor, fizico-chimia si proprietatile polimerilor

Tactici in aprovizionarea materialelor

Activitatile derulate la nivel tactic in aprovizionare trebuie sa conduca la simplificarea si marirea operativitatii in achizitia de material la reducerea cheltuielilor aferente operatiilor de transport, depozitare, manipulare, stocare precum si la imbunatatirea conditiilor de lucru si a organizarii din cadrul departamentului specializat.

Alte referate despre: tehnologia materialelor, proprietatile materialelor metalice, tactici de negociere
Referate afisate : 16
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles