Proprietatile polimerilor wikipedia

Proprietatile polimerilor

Structurile enantritope se formează prin încălzirea fazei cristaline sau prin răcirea lichidului izotrop şi se caracterizează printr-un domeniu definit de temperatură al stabilităţii, în sensul că tranziţiile se petrec la o temperatură a stabilităţii (se petrec la o temperatură specifică prin răcire sau încălzire). Mezofaza monotropă se obţine numai prin suprarăcirea lichidului izotrop.

Cea de a doua clasă – cristalele lichide liotrope – se formează în stare de soluţie la o anumită concentraţie a compusului dizolvat. Dintre materialele care formează cristale lichide liotrope se amintesc săpunurile, detergenţi şi diverşi compuşi macromoleculari naturali şi sintetici.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 3162
Materia: Chimie

Polimerizarea

- inhibitorii sunt substante care intrerup reactia de polimerizare formand cu radicalii existenti substnte stabile. Industrial se utilizeaza ca inhibitori:Chinone, nitro-derivanti, polifenoli, anmine, saruri de metale grele ale unor acizi organici, oxigen etc. ;
- modificatorii (regulatorii) sunt substante care regleaza gradul de polimerizare intrerupand procesul la anumite valori ale acestuia. Drept modificatori se citeaza: mercaptani, aldehide, alcooli. ;
Metode de polimerizare

Alte referate despre: polimerizarea, polimerizarea acrilonitrilului, polimerizarea stirenului

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
În drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, în anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice si tetraclorura de titan catalizeaza polimerizarea etilenei la presiuni joase. Pâna la acea data, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul câtorva mii sau chiar zeci de mii de atmosfere (5000-20.000) atmosfere, conducând la asa numita polietilena de presiune înalta si foarte înalta sau polietilena de densitate joasa (0,92 g/cm3).

Alte referate despre: polimerizarea stereospecifica, produsi macromoleculari obtinuti prin polimerizarea alchenelor, ce este polimerizarea

Polietilena

Pentru a îmbunatati calitatile maselor plastice se recurge si la alte procedee. Materialele plastice izotactice se utilizeaza atât ca atare, cât si sub forma compozitiilor lor ranforsate (cu fibre de sticla, grafit, fibre de azbest etc). Ranforsarea (armarea) materialelor plastice mareste mult rezistenta mecanica si greutatea specifica, dar în acelasi timp creste si pretul lor.Alte cai e modificare a proprietatilor materialelor plastice constau în formarea de aliaje între ele, grefari de macromolecule pe un material dat etc.

Alte referate despre: polietilena, polietilena referat, produsele alimentare ambalate in polietilena

Cauciucul sintetic si natural

În anul 1928 S.Lebedev propune metoda de producere a cauciucului sintetic butadilenic din alcool.În 1930 a început să funcţioneze prima fabrică de producere a cauciucului.

Alte referate despre: cauciucul sintetic si natural, cauciucul sintetic si natural referat, referat cauciucul sintetic si natural

Apa si proprietatile ei

Apa si proprietatile ei
Se poate observa un circuit al apei in natura. Caldura soarelui cauza evaporarea apelor de suprafata, iar vaporii formati se ridica in atmosfera. Daca in atmosfera saturata cu vapori de apa intervine o scadere de temperatura, o parte din vapori se condenseaza si iau forma de nori, ceata, ploaie, zapada, grindina; in timpul noptilor racoroase din anotimpurile calduroase se depune roua, iar cand temperaturile solului este sub 00C, se depune bruma- toate acestea formeaza apele meteorice.

Alte referate despre: apa si proprietatile ei, apa si proprietatile sale, referat apa si proprietatile sale

Apa si proprietatile sale

Anomalia densităţii apei are o mare influenţă asupra climei planetei şi a vieţii animalelor şi plantelor. Când apa râurilor, a lacurilor şi a mărilor scade sub 4 grade, ea nu mai cade la fund ci, fiind mai uşoară rămane la suprafaţă şi îngheaţă aici. Fiind protejate de stratul de gheaţă, apele mai adânci nu îngheaţă până la fund, ci au, sub stratul de gheaţă, temperatura de 4 grade la care viaţa poate continua.

Apa lichidă din natură nu este niciodată pura, fiindcă ea dizolvă o parte din substanţele solide şi gazoase cu care vine în contact. Cea mai curată apă este apa de ploaie sau din topirea zăpezii.

Alte referate despre: apa cu proprietatile sale, referate apa si proprietatile sale, apa si proprietatile

Izotopii

Izotopii
Se numesc izotopi specii de atomi apartinand aceluiasi element, diferind prin masa lor,dar asemanandu-se extrem de mult prin proprietatile lor fizice si chimice.Din cauza marii asemanari a proprietatilor lor, izotopii aceluiasi element nu pot fi separati decat foarte greu,prin metode speciale.

Alte referate despre: izotopii, izotopii hidrogenului, izotopii radioactivi

Izotopi

Izotopi
Izotopii unui element ocupa acelasi loc in sistemul periodic (in greceste isos = acelasi , topos = loc). Existenta izotopilor a fost observata intai la elementele radioactive. Prin introducerea spectrometriei de masa, s-a stabilit apoi ca fenomenul izotopiei se intilneste si la elementele comune, dar nu la toate. Se credea inainte, ca una din proprietatile caracteristice ale atomilor unui element este constanta masei atomice. Aceasta parere gresita a fost spulberata de introducerea spectrometrului de masa . Desi exista in natura elemente compuse din atomi de un singur fel(monozitopice),de ex : florul, sodiul, aluminiul, fosforul etc. majoritatea elementelor sunt insa amestecuri de izotopi, uneori de multi izotopi (in cazul staniului de zece izotopi) .Asemenea elemente se numesc elemente mixte.

Alte referate despre: izotopi, importanta izotopilor, utilizarile izotopilor

Bumbacul

C.Structura fibrei de bumbac
Fibra de bumbacmonocelulara si contine intre 90-92 % celuloza,uneori chiar 95-98 %.Celuloza este un polimer filiform macromolecular cu grad de polimerizare 3000.Catenele moleculare de celuloza sunt dispuse sub forma de retea formand microfibrile.Microfibrilele formeaza fibrile care formeaza manunchiuri dispuse concentric, paralele cu axa longitudinala,putin rasucite in jurul acesteia (aprox 30`).Fibrilele formeaza lamele care intra in structura peretelui fibrei. Fibra este formata din perete la exterior si lumen la interior.

Alte referate despre: bumbacul, bumbacul referat, referat bumbacul

Structura proteinelor membranare - proprietatile membranei celulare

Este vorba de canalul denumit KcsA, din structura membranei bacteriene (celulă procariotă) şi de canalul denumit Kir6.2, din structura membranei celulelor β pancreatice, secretoare de insulină de la mamifere (celule eucariote). Canalul KcsA bacterian are selectivitate crescută pentru K+, împiedicând trecerea ionului de Na+, la fel ca şi Kir6.2, care prezintă o structură cuaternară mult mai complexă (vezi figura).

Alte referate despre: structura proteinelor membranare- proprietatile membranei celulare, structura proteinelor membranare - proprietatile membranei celulare, proprietatile membranei celulare

Proprietatile proteinelor

Hidroliza proteinelor si peptidelor naturale. Analiza compozitiei in aminoacizi a unei proteine native sau a unei peptide naturale este deosebit de importanta pentru studiul structurii chimice a acestora. Totodata, ea pune multe probleme printre care, cea mai importanta o constituie puritatea materialului folosit pentru analiza.

Alte referate despre: proprietatile proteinelor, structura si proprietatile proteinelor, lucrare practica proprietatile proteinelor

Materiale metalice

- fonte pestrite, au carbonul atat legat sub forma de cementita cat si liber sub forma de grafit; nu au utilizare in constructia utilajelor din industria alimentara.
- fonte cenusii, carbonul apare sub forma de grafit lamelar sau nodular; contin peste 1,5% siliciu, iar prezenta grafitului imprima structurii in ruptura o culoare cenusie.

Alte referate despre: materiale metalice, proprietatile materialelor metalice, realizarea produselor din materiale metalice

Obiectul de studiu al merceologiei

Începând cu anii ’80 se remarca o extindere a semnificatiei Merceologiei dincolo de cea a „stiintei care studiaza calitatea marfurilor”, catre aspecte economice, reflectând concentrat orientarile esentiale declarate ale economiei românesti spre valorificarea superioara a resurselor materiale, optimizarea raportului cheltuieli-efecte, cresterea necontenita a bunastarii, etc.

Disciplina merceologie se studiaza si in alte tari, sub denumiri ca: „Warenkunde” in Germania, „Connaissence de marchandieses” in Franta, „Science of commodities” in Anglia.Enunturi si concepte despre merceologie au aparut inca din secolul al XVIII-lea.

Astfel, Johann Beckman a scris in anul 1733 cartea „Vorbereitung zur Warenkunde”, care a fost editata la Gottingen. Alte lucrari de specialitate au aparut in Italia (autor, Vittorio Villavechia), in Austria (autor, J.Wisner).

In tara noastra, prima carte de merceologie a aparut la Brasov, in anuml 1895 si ...

Alte referate despre: obiectul de studiu al merceologiei, obiectul de studiu a merceologiei, obiectul de studiu si importanta merceologiei

Lemn curbat, lemn mulat

Lemnul este format dintr-un sistem complex de fibre celule substante de cimentare ,a caror coeziune fizico-chimica pune probleme diferite in calculele de rezistenta si rigiditate comparativ cu corpurile omogene si izotope cum sunt de exemplu metalele.

Alte referate despre: lemn curbat lemn mulat, lemn mulat, lemn mulat tehnologie

Cateva aspecte ale teoriei imaginilor electrice

Evident aceasta solutie trebuie sa corespunda conditiilor limita din problema noastra:campul electric trebuie sa fie perpendicular pe plan in apropierea sa si liniile Q liniile de camp sa se apropie de aspectul unui camp produs de o sarcina punctiforma(fig. 4).

Sa plasam deci,in punctul C’,care este simetricul lui C fata de plan,o sarcina fictiva .Observam ca aceasta situatie corespunde cu conditiile initiale ale problemei : potentialul conductorului este nul iar campul la suprafata planului este perpendicular pe acesta(componenta orizontala se anuleaza); deci aceasta reprezentare a liniilor de camp poate fi considerata ca o posibila solutie a problemei initiale.Dar conform teoremei unicitatii aceasta solutie,fiind compatibila cu conditiile initiale din problema noastra, va fi unica.Deci aceasta este solutia cautata:campul electric produs de plan in orice punct din spatiu va fi identic cu campul produs de o sarcina plasata in punctul C’.Sarcina fictiva se mai numeste si imaginea ...

Alte referate despre: cateva aspecte din viata lui m eminescu, maghiar si germani in romania cateva aspecte, enumerati cateva aspecte ale vietii rurale din morometii
Referate afisate : 16
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles