Protectie sociala si nevoia de asistenta sociala

Spatiul social si nevoia de asistenta sociala

Mai recent, contractul colectiv negociat şi semnat cu toate cele trei mari firme producătoare de autovehicule stabileşte programe de susţinere a veniturilor care asigură membrilor de sindicat plata de ajutoare de şomaj foarte propiate de nivelul salariului pe toată durata contractului. Se poate argumenta că firmele private vor asigura pe salariaţii lor contra riscurilor de fluctuare a cererii pentru forţa lor de muncă numai daca firmele , la randul lor , pot sa plaseze aceste riscuriasupra pietei de capital .

In Europa Centrală şi de Est asemenea pieţe de capital nu există pentru cea mai mare parte a sectorului privat în formare şi sindicatele ar fi rău sfătuite, în aceste condiţii, să insiste asupra introducerii unor asemenea prevederi în contractele de angajare a forţei de muncă. Oricum, cea mai mare parte a şomajului derivă din disponibilizările din întreprinderile de stat decât din cele private.

Întreprinderile de stat din Europa Centrală şi de ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 7004
Materia: Medicina

Spatiul public contemporan, tipurile de putere

Societatea de masă se caracterizează prin anonimitate, grupări de tip asociativ, economie diversă, specializarea rolurilor şi statusurilor, opţiuni individuale în afara normelor şi valorilor tradiţionale, viaţă socială concentrată pe ocupaţie. În zilele noastre, timpul eliberat de ocupaţii profesionale desemnează rezerva de privatitate. Însă această rezervă de privatitate delimitată ca domeniu al timpului liber este subordonată consumului.

Alte referate despre: spatiul public contemporan, spatiul public, autoritatea in spatiul public

Rolul comunicarii in procesul decizional

Obiectiv
Obiectivul consta in compararea gradului de satisfactie in functie de metoda de luare a deciziei si sa observam daca ierarhizarea s-a modificat in urma deciziei prin consens.

Alte referate despre: rolul comunicarii in procesul decizional, continutul comunicarii in procesul decizional, rolul comunicariiin procesul decizional de grup

Protectie sociala

Ca element de drept internaţional, Organizaţia Internaţională a Muncii a adoptat în anul 1952 ( Convenţia nr. 102 ) termenul de "securitate socială" cuprinzând ca elemente complementare asigurările sociale şi asistenţa socială.

Alte referate despre: protectie sociala, asigurari si protectie sociala, sistemul de protectie sociala in romania

Asistenta sociala

Însă toate acestea nu soluţionează şirul de probleme ce apar tot mai recent în viaţa de zi cu zi a persoanelor cu handicap mintal şi toate acestea numai prin a i se da drepturi egale şi şanse de a se integra atît social cît şi profesional.

Alte referate despre: asistenta sociala, studiu de caz asistenta sociala, asistenta sociala referate

Sociologie - Anthony Giddens

În viata de zi cu zi Sociologia ajuta la eliminarea diferentelor
culturale (exemplu: rasismul), la evaluarea efectelor politice si ne
ajuta sa ne cunostem mai bine constiinta de sine.

Alte referate despre: sociologie anthony giddens, anthony giddens sociologie, anthony giddens sociologie download

Drept in asistenta sociala

Potrivit prevederilor art. 13 al Cartei Sociale Europene, părţile contractante s-au angajat să urmărească ca orice persoană care nu dispune de resurse suficiente şi care nu este în măsură să şi le procure prin propriile sale mijloace să le primească dintr-o altă sursă sub formă de prestaţii rezultând dintr-un sistem naţional de protecţie socială. În România anul 2001 a constituit pasul decisiv în crearea coerenţei legislative şi instituţionale fiind adoptată Legea nr.705/2001 privind sistemul naţional de asistenţă socială, act normativ care deschide calea reformei şi dezvoltării sistemului naţional de asistenţă socială.

Alte referate despre: drept in asistenta sociala, dreptul la asistenta sociala, nevoi si drepturi in asistenta sociala

Avortul in asistenta sociala

Fiecare femeie are dreptul sa dispuna ea insasi de trupul ei si ca nu permite unei a 3-a persoane, oricarei persoane sau grup de persoane, sa intervina si sa hotarasca asupra unei teme atat de personale, ca cea a dispunerii de propriul trup. La o manifestatie a femeilor, a miscarii de initiativa pentru legiferarea avorturilor, manifestantele strigau ritmic urmatoarea lozinca: "Afara legile din corpul nostru".

Alte referate despre: referate asistenta sociala, referat asistenta sociala, asistenta sociala studiu de caz

Protectia sociala a veteranilor, invalizilor, orfanilor si vaduvelor de razboi si a fostilor detinuti politici

in al doilea rand, nu exista un sistem coerent de servicii sociale care sa se adreseze tuturor problemelor importante cu care se confrunta populatia. Exista situatii personale extrem de grave care sunt prea putin acoperite sau sunt tratate marginal * persoane fara adapost, femei si copii victime ale violentei si abuzurilor, copii abuzati in familie, persoane varstnice care nu se pot descurca singure, delnicventi minori, consumatori de droguri * si lista ar putea continua.

Alte referate despre: drepturile veteranilor invalizilor si vaduvelor de razboi, dreptul protectiei sociale referat protectia sociala a invalizilor, dom dr protectiei sociale referat protectia sociala a invalizilor

Consiliere in asistenta sociala

3) Consilierul este congruent sau integrat in relatie.Incurajarea exprimarii libere a sentimentelor in ceea ce priveste problema sa. Atitudinea de intelegere empatica a clientului de catre consilier faciliteaza o comunicare autentica si neevaluativa. In aceasta etapa trebuie sa-l facem pe domnul M. sa simta ca ora de consiliere ii apartine cu adevarat si ca o poate utiliza cum doreste, iar atunci beneficiarul va incepe sa-si exprime liber ostilitatea si anxietatea, sentimentele de ingrijorare si culpabilitate, ambivalenta si indeciziile.

Alte referate despre: consiliere in asistenta sociala, consilierea in asistenta sociala, consiliere in asistenta sociala referate

Politica sociala a Uniunii Europene

Acordul incheiat in anul 1992 asupra politicilor sociale a indemnat sindicatele si organizatiile patronale sa se sfatuiasca cu specialistii din industriile europene. Ca raspuns, Tratatul de la Amsterdam din 1997 i-a considerat drept codecidenti. Odata ce partenerii sociali incheie acorduri, pot sa le supuna institutiilor europene pentru transformarea lor in legislatie europeana.

Alte referate despre: politica sociala a uniunii europene, referat politica sociala a uniunii europene, studiu de caz politica sociala a uniunii europene

Poluarea sociala

Strategii de combatere a poluarii sociale:
- evaluarea prejudiciului produs pornind de la idee pana la cauza
- accesarea sursei poluarii
- publicizarea poluarii, cauzele si efectele
- alternativele
- rezultatele.

Alte referate despre: poluarea sociala, referat poluarea sociala, poluarea sociala si morala

Problematica sociala a consumului de droguri

După crearea cadrului legal, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 121/2006, aprobată, cu modificări, prin Legea nr. 186/2007, necesar aplicării directe a obligaţiilor având ca izvor regulamente europene, ANA, în exercitarea calităţii de autoritate naţională competentă pentru implementarea prevederilor regulamentelor europene, prin structura de specialitate, a demarat activităţile de autorizare pentru desfăşurarea de activităţi cu substanţe clasificate din categoria 1, realizarea înregistrărilor pentru operaţiuni cu substanţe clasificate din categoria 2 şi 3 precum şi autorizarea importurilor şi exporturilor.

Alte referate despre: problematica sociala a consumului de droguri, problematica sociala a consumului de droguri referat psihologie, problematica consumului de droguri

Securitate sociala - curs

Securitate sociala - curs
În domeniul dreptului securităţii sociale, normele specifice pentru anumite categorii de personal sunt, cu titlu exemplificativ: Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor ; Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic ; Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic şi consular ; Legea nr. 179/2004 privind pensiile de stat şi alte drepturi de asigurări sociale ale poliţiştilor .

Alte referate despre: referate securitate sociala curs, securitate sociala curs, dreptul la securitate sociala curs

Tehnici de influentare sociala si persuasiune

Amandoi respecta normele grupului respectiv, pentru ca le cunosc, desi nu pot sa precizeze clar cine sau cand a inventat aceste norme. Astfel comportamentul lor social s-a schimbat in functie de normele unui grup.

Alte referate despre: tehnici de influentare sociala si persuasiune, referat de psihologie tehnici de influentare sociala si persuasiune, tehnici de influentare sociala

Norma juridica ca norma sociala

Fiecare persoană trebuie să înveţe să îndeplinească anumite roluri în societate în conformitate cu statutul pe care îl are.

Alte referate despre: norma juridica ca norma sociala, norma juridica si norma sociala, normativitatea juridica in viata sociala
Referate afisate : 16
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles