Proteine g transductia semnalelor

Proteine de cuplaj si rolul lor in transductia semnalului biologic

Proteine de cuplaj si rolul lor in transductia semnalului biologic
Hormonii din clasa hormonilor hidrosolubili (peptidici, catecolamine) nu pătrund în celule, ci interacţionează cu receptori membranari. Fixarea hormonului pe receptor activează un sistem transductor care transformă semnalul extern (mesager prim) într-unul intracelular (mesager secund).
Proteine de cuplaj si rolul lor in transductia semnalului biologic

Nivel: Facultate
Dimensiune: 827kb
Downloads: 469
Materia: Medicina

Aminoacizii, proteinele si monozaharidele

L (+)-Valina apare in cantitati mici in albusul de ou. In timpul fernmentatiei alcoolice trece in izobutanol.

Alte referate despre: aminoacizii proteinele si monozaharidele, aminele aminoacizii proteinele acizii nucleici, aminoacizii si proteinele

Biosinteza Proteinelor

Structura chimică a ADN şi ARN
b) Molecula ADN este formată din două catene polinucleotidice răsucite una în jurul celeilalte în spirală cu bazele azotate spre interior. Totdeauna, dacă pe o catenă într-un anumit punct este adenina, pe catena opusă în dreptul adeninei este timina. Între ele sunt două legături de hidrogen. În dreptul guaninei este citozina, între ele fiind trei legături de hidrogen. Adenina(A) cu timina(T) şi guanina(G) cu citozina(C) formează perechi, sunt complementare şi se atrag între ele.

ARN-ul, spre deosebire de ADN este o macromoleculă alcătuită de regulă dintr-o singură catenă polinucleotidică care se formează tot prin legăturile diesterice dintre radicalul fosfat şi pentoză. Moleculele ARN nu pot avea dimensiuni foarte mari deoarece, cu cât creşte numărul nucleotidelor, cu atât stabilitatea moleculei scade.

Alte referate despre: biosinteza proteinelor, biosinteza proteinelor referat, factorii nocivi si biosinteza proteinelor

Totul despre proteine

Totul despre proteine
La inceputul erei neolitice, numai aproximativ zece milioane de oameni actionau asupra naturii, cu unelte primitive care practic nu lasau urme cat de cat sesizabile.La mijlocul secolului trecut, deci nu la mult timp dupa declansarea revolutiei industriale, numarul locuitorilor globului ajunge la un miliard, dar deteriorarea mediului nu cunoaste inca manifestari preocupante, cu exceptia anumitor perimetre din unele tari occidentale - incepand cu Anglia - care au urcat primele in "trenul industrializarii", gratie in primul rand masinii cu abur.

Alte referate despre: proteine, proteinele, sinteza proteinelor

Proteine sintetice

Acesta este alimentat, prin partea sa inferioara, cu aer, care aduce oxigenul necesar culturii si, in acelasi timp, asigura un amestec intim al mediului de cultura. Prin intermediul uneisupravegheri atente a temperaturii, a valorii pH-ului (cu ajutorul amoniacului) si a concentratiei solutiei se obtin conditiile optime care asigura dezvoltarea exclusiva a speciei de ciuperca monocelulara aleasa. In acest fel se poate renunta la sterilizarea prealabila a instalatiei si a solutiilor.

Alte referate despre: proteine sintetice, obtinerea proteinelor sintetice din metan, proteine sintetice obtinute din petrol

Proteinele - substante chimice complexe

Anticorpii, cunoscuti sub numele de imunoglobuline, sunt proteinele care protejeaza corpul impotriva imbolnavirii. De obicei, acestia sunt produsi ca reactie la prezenta unui antigen, cum ar fi otrava sau bacteriile, si se formeaza in tesuturile limfatice ale corpului. Hemoglobina, una dintre cele mai complexe proteine ale organismului, este responsabila de transportul oxigenului de la plamani la tesuturi.

Proteinele nu sunt de obicei folosite pentru a produce energie. Cu toate acestea, cand rezervele de hidrati de carbon si grasimi sunt epuizate, datorita infometarilor sau bolilor, organismul incepe sa descompuna proteinele pentru a obtine minimum 200 kilocalorii pe zi, necesare supravietuirii. Procesul este reglat de hormoni, care determina descompunerea mai degraba a proteinelor din muschi, splina si ficat, decat din celelalte organe vitale.

Descompunerea ...

Alte referate despre: substante chimice complexe, substante chimice, clasificarea substantelor chimice

Importanta proteinelor

Rodopsina si iodopsina :procesul de imprimare a imaginii pe retina este indeplinit tot de proteine.Acestea doua se gasesc in combinatie cu doua forme diferite ale vitaminei A si servesc la transformarea energiei luminoase intr-o forma de enegie care sa poata initia impulsul nervos ce determina formarea imaginii in creier.

Alte referate despre: importanta proteinelor, importanta proteinelor in alimentatie, importanta proteinelor in organismul uman

Proteine

Aminoacizii sunt indispensabili funcţionării organismului adult. Hrana animalelor trebuie să comţină deci o cantitate suficientă din fiecare amino-acid indispensabil pentru sinteza proteinelor specifice. Asemenea aminoacizi se găsesc, de exemplu, în proteine din lapte, carne, ouă, creier, peşte etc., astfel încât proteinele respective pot fi înlocuite unele prin altele fără ca organismul să sufere. Există însă proteine în care lipsesc unii din aminoacizii indispensabili, ca de exemplu valina sau tirosina; de aceea folosirea în alimentaţie numai a unora din aceste proteine poate duce la tulburări ale organismului. Sunt însă aminoacizi de care organismul se poate lipsi. Exemple de aminoacizi neesenţiali sunt glicocolul, alanina.

Alte referate despre: proteine vegetale, rolul proteinelor, proteinele in alimentatie

Aminoacizii, proteine, monozaharide si viata

Referat despre Aminoacizii, proteine, monozaharide si viata
Parintii si profesorii stiu ce fiinte curioase sunt copiii. Adica, ei au o curiozitate continua de a sti de ce si de unde vin toate lucrurile. Aceasta agerime intelectuala innascuta , daca este incurajata si cultivata, duce la o atitudine stiintifica matura fata de lume si la capacitatea de a gandi creator in rezolvarea problemelor de orice natura. Iata de ce, multi dintre noi ne intrebam, CE ESTE VIATA? Cum a aparut ea pe Pamant? S-a putut trece de la non-viata la viata; de la substante chimice care nu se pot reproduce la sisteme care se autoreproduc? A putut viata incepe de la sine? Este posibila reproducerea in laborator?

Alte referate despre: aminoacizii proteine monozaharide si viata, aminoacizii proteinelor, grasimi proteine monozaharide

Proteine

Analiza hidrolizatelor proteice efectuată prin diferite metode fizico–chimice, dintre care metodele cromatografice au o mare pondere, au conus la concluzia că formarea proteinelor naturale participă circa 20 de.
Clasificare. Ca substanţă organică, un aminoacid posedă în moleculă un radical organic şi grupele funcţionale amino şi carboxil şi, în mod firesc, aminoacizii pot fi clasificaţi ţinând seama de natura radicalului (alifatic, ciclic–aromatic, heterociclic) de numărul grupelor funcţionale menţionate precum si de poziţia relativă pe care o au aceste grupe funcţionale în moleculă (aminoacizi).

Alte referate despre: hidroliza proteinelor sursa de energie pt organism, metabolismul proteinelor, referat despre proteine

Proteinele

COLAGENUL, este componenta principală a ţesuturilor conjunctive, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor, pielii, oaselor, solzilor de peşte. Există numeroase varietăţi de colagen. Colagenul are o compoziţie deosebită de a keratinei şi fibroinei, căci este bogat în glicol, prolină şi hidroxiprolină, nu conţine cistină şi triptofan. Prin incălzire prelungită cu apă, colagenul întâi se îmbibă,apoi se dizolvă transformandu-se în gelatină sau clei.

Alte referate despre: proteinele si rolul lor, proteinele ca sursa de energie pentru organism, ce sunt proteinele

Sistem de recunoastere automata a vorbirii bazat pe retele neuronale Fuzzy

In aceasta lucrare este prezentat un sistem de recunoastere automata a vorbirii bazat pe retele neuronale fuzzy, ca elemente de clasificare si recunoastere a esantioanelor vocale prezentate sistemului. Sistemul prezentat este capabil sa realizeze recunoasterea frazelor discrete, independent de vorbitor, pe baza unor serii de timp ale rapoartelor de formanti.Sistemul a fost implementat pe un PC cu soundcard si microfon, iar aplicatiile software utilizate au fost programul GoldWave, pentru inregistrarea on-line a esantioanelor vocale si mediul de programare MatLab, pentru prelucrarea semnalelor si simularea retelei neuronale.

Alte referate despre: beneficiile unui mediu bazat pe retele si internet, retele neuronale cu antrenare bazata pe intarire, recunoasterea vorbirii

Genetica moleculara

Referat despre Genetica moleculara
Nucleul celular
- Membrana de acoperire (anvelopa nucleara) dubla, cu pori
- Lamina nucleara - retea de filamente cu rol suportiv (asemanator citoscheletului)
Interiorul nucleului:
- Matricea nucleara = retea fibrilara, care contine proteine
- Nucleoplasma = substanta fluida
- Cromatina = materialul genetic
- Corpi nucleari:
- Nucleolul - implicat in sinteza si asamblarea ribozomilor

Alte referate despre: genetica moleculara, genetica moleculara referat, referat genetica moleculara

Enzimele

Situsul catalitic - o zona specifica si delimitata, constituita dintr-un numar mic de radicali de aminoacizi, care formeaza o geometrie spatiala perfect ordonata si structural asimetrica, la nivelul careia se exercita proprietatea catalitica a enzimei prin capacitatea de a interactiona cu moleculele de substrat asupra carora actioneaza.

Alte referate despre: enzimele, enzimele referat, ce sunt enzimele

Continutul si derularea administrarii firmei

CONTINUTUL SI DERULAREA ADMINISTRARII FRMEI
2.1 Modul de constituire al societatii:
Persoana fizica autorizata.
Obiectul de activitate conforma C.A.E.N.
Activitate principala : 0149- CRESTEREA ALTOR ANIMALE

Alte referate despre: derularea activitatii firmei, derularea activitatilor firmei, derularea activitatilor firmei referat

Intoxicatia cu suplimente alimentare la iguana verde

Un alt tip de intoxicatie la iguana este cea cu fosfor care duce la absorbtia unei cantitati prea mici de calciu, lucru ce duce la aparitia MBD. Simptomele in stadiul incipient al bolii sunt nespecifice. Culoarea iguanei se schimba din verde in maro, animalul devine mai putin alert si devine mofturos la mancare. Au tendinta de a si pune falcile pe podea in loc de a si mentine o pozitie dreapta. In timp apar modificari la nivelul maxilarului, cu devierea acestuia. Apar fracturi in urma sariturilor si cataratului.

Alte referate despre: iguana verde, suplimente alimentare, referat suplimente alimentare

ADN-ul

O secventa de trei baze nucleotide, numite un triplet, este codul genetic care specifica un anumit amino-acid. De exemplu, un triplet GAC (guanina, adeina si citosina) este codul genetic pentru amino-acidul leucina iar un triplet de CAG (citosina, adeina si guanina) este codul genetic pentru amino-acidul valina. Un brat al lantului ADN al moleculei contine informatia necesara productiei unei anumite secventa de amino-acid. Celalalt brat ajuta in replicare.

O gena este o secventa de nucleotide de ADN care specifica ordinea aminoacizilor intr-o proteina prin intermediul unei molecule de ARN. Sustragand o nucleotida de ADN si inlocuind-o cu alta continand ADN alta baza cauzeaza ca toate celulele sau virusii sa aiba versiunea alterata in secventa de nucleotide de baza. O astfel de schimbare in ADN se numeste o mutatie.

Cele mai multe mutatii au loc ca urmare a erorilor ...

Alte referate despre: adn, adn si arn, adn referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.61 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles